Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Chevron: Ψάχνει γεωτρύπανο για έρευνες στο «Αφροδίτη»





 Γεωτρύπανο για να διεξάγει έρευνες φυσικού αερίου στα ανοικτά της Κύπρου, της Αιγύπτου και του Ισραήλ αναζητεί η Chevron, καθώς η αμερικανική εταιρεία ενέργειας, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Reuters, επιδιώκει να καλύψει την αυξανόμενη..

TotalEnergies: Οι εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα του α΄τριμήνου - «Πλήγμα» ο καιρός και η Novatek

 





Tο μεταβλητό περιθώριο κόστους της γαλλικής ενεργειακής εταιρείας TotalEnergies για τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια εκτινάχθηκε στα 87,8 δολάρια ανά τόνο το πρώτο τρίμηνο, σε σχέση με τα 46,3 δολάρια ανά τόνο την ίδια περίοδο του 2022, ανακοίνωσε η εταιρεία σε μια..

Τα ασιατικά διυλιστήρια για να αυξήσουν την παραγωγή βενζίνης, μειώνουν το ντίζελ για να διευκολύνουν την υπερπροσφορά

 





Αρκετά ασιατικά διυλιστήρια είναι πιθανό να μεγιστοποιήσουν την παραγωγή βενζίνης από τον Μάιο και να μειώσουν την παραγωγή βενζίνης, εξαργυρώνοντας υψηλότερα κέρδη για το καύσιμο κινητήρα ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου αιχμής, λένε πηγές του κλάδου και αναλυτές.

Οι προσαρμογές έρχονται μετά την..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ

 

 

Η κυβέρνηση Μπάιντεν δίνει πράσινο φως στις εξαγωγές LNG από το έργο της Αλάσκας

 





Η κυβέρνηση Μπάιντεν ενέκρινε την Πέμπτη τις εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου από το έργο LNG της Αλάσκας που μια μέρα θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να ανταγωνιστούν τη Ρωσία για τη μεταφορά φυσικού αερίου..

Το διυλιστήριο Binh Son του Βιετνάμ καθυστερεί τη συντήρηση, αναμένει πτώση κερδών 88% φέτος





Η Binh Son Refining and Petrochemical του Βιετνάμ θα καθυστερήσει τη συντήρηση στο διυλιστήριό της μέχρι το επόμενο έτος και δήλωσε ότι αναμένει τα κέρδη να μειωθούν κατά 88% φέτος λόγω του αυξανόμενου..

Η Acelen της Βραζιλίας θα επενδύσει 2,44 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιχειρήσεις ανανεώσιμων πηγών ντίζελ





Η υποστηριζόμενη από τη Mubadala Capital-Acelen θα επενδύσει 2,44 δισεκατομμύρια δολάρια σε 10 χρόνια για να κάνει "πράσινο" ντίζελ και καύσιμα αεροσκαφών στη Βραζιλία, αρχής γενομένης από το 2026, σε μια κίνηση που θα τοποθετήσει την εταιρεία μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών σε αυτόν τον τομέα, ανέφεραν..

Η ExxonMobil και η Toyota συνεργάζονται για να δοκιμάσουν καύσιμα με χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα

 




Η ExxonMobil διερευνά καινοτόμα μείγματα καυσίμων με δυνατότητα μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου από τις οδικές μεταφορές έως και 75% σε σύγκριση με τα συμβατικά καύσιμα που είναι διαθέσιμα..

Το Chevron road trip επιδεικνύει μείγμα ανανεώσιμων πηγών βενζίνης

 




Η Chevron USA Inc., θυγατρική της Chevron Corporation, ξεκίνησε σήμερα ένα οδικό ταξίδι στις ακτές του Κόλπου των ΗΠΑ για να παρουσιάσει ένα καινοτόμο νέο μείγμα βενζίνης με περισσότερο από 50 τοις εκατό περιεχόμενο ανανεώσιμων..