Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Η μείωση των αποθεμάτων των ΗΠΑ δε στάθηκε ικανή να ξεκολλήσει την αγορά

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Το West Texas Intermediate έκλεισε 0,9% χαμηλότερα στα 37,16 δολάρια το βαρέλι που είναι η χαμηλότερη τιμή από το Φεβρουάριο του 2009. Το Brent με παράδοση Ιανουαρίου υποχώρησε κατά 0,4% στα 40,11 δολάρια το βαρέλι.

Η συνάντηση του OPEC και η απόφαση να μην μειώσουν οι χώρες του την παραγωγή οδήγησε σε τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις με απώλειες πριν από τη σημερινή.
Η ανακοίνωση από την EIA πως τα αμερικανικά αποθέματα έπεσαν κατά 3,6 εκατομμύρια βαρέλια έφερε αισιοδοξία, όχι όμως και τα ευρήματα πως η παραγωγή πετρελαίου θέρμανσης είχε 5 εκατομμύρια βαρέλια αύξηση την προηγούμενη βδομάδα, και τα αποθέματα σε βενζίνη αυξήθηκαν κατά 800.000 βαρέλια. 


ΠΗΓΗ:capital.gr

Τι διόλου πρωτότυπα συνέβησαν στη Νέα Υόρκη το ...1924 και στο Λονδίνο το ...1947;



Η Διάσκεψη του ΟΗΕ στο Παρίσι για το Κλίμα συνεχίζεται και τα απανταχού παπαγαλάκια προσπαθούν να μας πείσουν για τις φοβερές και τρομερές κλιματικές καταστροφές που μας απειλούν, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία. Συμφωνία βέβαια δεν είχε επιτευχθεί ούτε στην Κοπεγχάγη, πριν έξι χρόνια, αλλά καταφέραμε κι επιβιώσαμε, όπως με βεβαιότητα θα επιβιώσουμε και στην πολύ πιθανή περίπτωση της πλήρους αποτυχίας στο Παρίσι. 

Η βεβαιότητα αυτή προκύπτει απλά διαβάζοντας μια εφημερίδα του 1924, όπως φαίνεται στη σημερινή φωτογραφία: η "Νέα Εφημερίς" μας ενημερώνει στις 4.9.1924 πως στη Νέα Υόρκη επικρατεί "Αφόρητος Καύσων" και "χιλιάδες ανθρώπων διέρχονται τα νύκτας εν υπαίθρω". Το 1924 η Νέα Υόρκη είχε ήδη πάνω από 6 εκατομμύρια πληθυσμό, ανάμεσά τους φυσικά και πολλοί Έλληνες και τα κλιματιστικά δεν ήταν ακόμα διαδεδομένα. Με τέτοιο "αφόρητο καύσωνα" ασφαλώς ίσως θα είχαν ..

Κατάρρευση στις διεθνείς πετρελαϊκές τιμές - Τον εφιάλτη του ΄99 θυμούνται οι αναλυτές


Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι παραγωγοί πετρελαίου διεθνώς, καθώς η κόντρα ανάμεσα στον ΟΠΕΚ και τις ΗΠΑ έχει οδηγήσει πλέον τις τιμές του Brent σε χαμηλά επταετίας κοντά στα 40 δολάρια. Χαρακτηριστικό είναι ότι το αργό έχει χάσει πλέον το 65% της αξίας του σε σύγκριση με τα επίπεδα του Απριλίου του 2014, ο κλάδος έχει προβεί σε 250.000 απολύσεις και η αναστολή των επενδύσεων αγγίζει τα 250 δις. δολάρια στη διετία 2014-15.

Στο επίκεντρο του φαινομένου βρίσκεται η απόφαση του ΟΠΕΚ να διατηρήσει ψηλά την παραγωγή του παρά την διολίσθιση των τιμών κατά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Ο λόγος είναι ότι το καρτέλ θεωρεί ότι οι παραγωγοί σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να κρατήσουν την δική τους παραγωγή ανέπαφη, καθώς αντιμετωπίζουν υψηλότερα κόστη σε σύγκριση με το «εύκολο» πετρέλαιο της Σαουδικής Αραβίας και άλλων παραγωγών εντός του ΟΠΕΚ.

Το «στοίχημα» αυτό αποτελεί έμπνευση του υπουργού Πετρελαίου ...

Χριστούγεννα και πάλι..

 
   Μ' αυτά και με τ' άλλα φτάσαμε και πάλι στα πρόθυρα των εορταστικών ημερών των Χριστουγέννων.

     Τί διαφορά όμως πέρσι από φέτος!
     Τα περσινά μαύρα Χριστούγεννα, τα χειρότερα μέχρι τότε,  τα
φώτιζε το αστέρι κάποιας ελπίδας, πως δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πως θα πάμε σε εκλογές, πως θα φύγουν οι δωσίλογοι προδότες που κυβερνούσαν.
     Κάναμε υπομονή και απ΄ την αγωνία μας μας είχε σταθεί το μελομακάρονο στον λαιμό.
     Κι όλα έγιναν όπως τα περιμέναμε.

     Και τί έγινε;
     Νάμαστε πάλι εδώ, την ίδια εποχή με ακόμα...

"Ακτιβιστές" στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου; Γιατί δεν πάνε στη Γερμανία;


Σε μια βεβιασμένη απόφαση μετά το τσουνάμι του 2011, που έπληξε το πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα, η Γερμανία έκλεισε αμέσως 8 πυρηνικά εργοστάσια κι αποφάσισε την πρόωρη απόσυρση όλων των υπολοίπων. Αλλά επειδή η οικονομία της χρειάζεται ηλεκτρισμό, η απόσυρση των πυρηνικών αναβαθμίζει τη σημασία των λιγνιτικών και λιθανθρακικών της εργοστασίων.

Το σημερινό διάγραμμα μας έρχεται απ' την έκθεση "TRENDS IN GLOBAL CO2 EMISSIONS- 2015 Report", που εκδόθηκε στο τέλος Νοεμβρίου απ' την ΕΕ, στα πλαίσια του Emissions Database for Global Atmospheric Research (EDGAR), μια κοινή βάση δεδομένων εκπομπών του Joint Research Centre (JRC) της ΕΕ και του Ολλανδικού Netherlands Environmental Assessment Agency (PBL). Δείχνει την ηλεκτροπαραγωγή από λιγνίτη και λιθάνθρακα στην ΕΕ28 το 2014, με βάση ...
στοιχεία του 2015 από τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων Bundesnetzagentur, το Βρετανικό Υπουργείο Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής DECC και το Global Coal Plant Tracker, που έχουν συστήσει διάφορες απ' τις ανά τον κόσμο αδρά χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ κατά του κάρβουνου.

Και καμιά έκπληξη βέβαια απ' το διάγραμμα, η χώρα που έχει τη μακράν μεγαλύτερη ηλεκτροπαραγωγή από λιγνίτη και λιθάνθρακα στην ΕΕ28 είναι...

Νέο Διοικητικό και Εποπτικό συμβούλιο 2015 - 2017 για τον παραθεριστικο οικοδομικό συνεταιρισμό ΕΛΔΑ Αλκυόνη


Από τις εκλογές της 25 Οκτωβρίου 2015 και τη συγκρότηση τους σε σώμα την 1 / 12/ 2015 συστάθηκαν τα όργανα του συνεταιρισμού μας. 

Το Διοικητικό συμβούλιο είναι το παρακάτω ..

Ιρανικά διϋλιστήρια στην Ευρώπη βλέπει η Τεχεράνη


Οι διαπραγματεύσεις της Τεχεράνης για την κατασκευή διϋλιστηριών στην Ευρώπη συνεχίζονται, όπως ανέφεραν τα εγχώρια ΜΜΕ.

Οι επαφές των κρατικών ιρανικών ομίλων με ευρωπαϊκές εταιρείες ολοκληρώνονται και οι δεύτερες δηλώνουν πρόθυμες να προβούν στην από κοινού κατασκευή των μονάδων, οι οποίες θα υποδεχτούν το αργό πετρέλαιο του Ιράν.

Σύμφωνα με κρατικούς αξιωματούχους, τα διϋλιστήρια αυτά θα διαθέτουν μακροπρόθεσμα συμβόλαια προμήθειας αργού, ενώ αντίστοιχες επενδύσεις εξετάζονται και για την περιοχή της Ασίας και της Νότιας Αμερικής.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Καναδάς: Το Βανκούβερ προσθέτει προειδοποιήσεις για την κλιματική αλλαγή σε κάθε αντλία καυσίμων


Το Βόρειο Βανκούβερ έγινε η πρώτη πόλη στον κόσμο που καθιστά υποχρεωτική την παρουσία προειδοποιητικών ετικετών σχετικά με την κλιματική αλλαγή σε όλες τις αντλίες βενζίνης. Το δημοτικό συμβούλιο πέρασε τη σχετική διάταξη ομόφωνα πριν από λίγες ημέρες.

Άλλες πόλεις του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν εκφράσει επιθυμία για την υποστήριξη παρόμοιων πρωτοβουλιών, αλλά η πόλη του Βανκούβερ είναι η πρώτη που εφαρμόζει αυτό το μέτρο, που θυμίζει τα αντίστοιχα μηνύματα στα πακέτα τσιγάρων.

Ο δήμαρχος του Βόρειου Βανκούβερ Ντάρελ Μουσάτο δήλωσε ότι ο δήμος ελπίζει να διαθέσει τα νέα αυτοκόλλητα από τις αρχές του επόμενου έτους και να καταστήσει την παρουσία τους πάνω στις αντλίες υποχρεωτική, ως μέρος της απόκτησης και διατήρησης της επιχειρηματικής άδειας των πρατηρίων.

«Το μήνυμα είναι ότι...

Συνεχίζεται το ράλι καθόδου στην τιμή του αργού πετρελαίου

Συνεχίζεται το ράλι καθόδου στην τιμή του αργού πετρελαίου
Νέα πτώση, 0,4% στην τιμή του βαρελιού, διαμορφώθηκε στα 37,51 δολάρια

Το ράλι καθόδου στην τιμή του αργού πετρελαίου συνεχίστηκε και την Τρίτη (8/12), αλλά με... φρένο, καθώς έπεσε κατά 0,4%, ή 14 σεντς, διαμορφώνοντας την τιμή του στα 37,51 δολάρια το βαρέλι.

Επίσης, το αργό Brent υποχώρησε αρχικά κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι, χάνοντας το συγκεκριμένο επίπεδο για πρώτη φορά από το 2009. Τελικά, το Brent κατάφερε να περιορίσει τις απώλειες του κλείνοντας στα 40,26 δολ. το βαρέλι με πτώση 1,2%.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (EIA) αναθεώρησε καθοδικά τις ..