Τρίτη 22 Μαΐου 2012

eglimatikotita.gr: Πόλεμος στην Πειραϊκή - Πατραϊκή...Δείτε τα αποκαλ...

eglimatikotita.gr: Πόλεμος στην Πειραϊκή - Πατραϊκή...Δείτε τα αποκαλ...: Αντίποινα για την δολοφονία 29χρόνου Έλληνα από Αφγανούς... Στο ύψος της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ έπιασε φωτιά φορτηγό αυτοκίνητο, ενώ προκλήθηκαν ζημιές ..
.

Ως πολιτικό κόμμα και όχι συνασπισμός κομμάτων ο ΣΥΡΙΖΑ




Δήλωση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τον ΣΥΡΙΖΑ ως νέο πολιτικό κόμμα αντί συνασπισμός κομμάτων 
Ιδρυτική δήλωση ως νέο πολιτικό κόμμα -αντί για συνασπισμός κομμάτων- υπέβαλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με την ιδρυτική δήλωση, το νέο κόμμα φέρει το όνομα «ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο» με το ίδιο έμβλημα και προβλέπεται ότι διοικείται και εκπροσωπείται από 19μελή διοικούσα επιτροπή που αποτελείται από τους ....             ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Citypress-gr®: Ο Αλέξης παραχωρεί και το Αιγαίο... Σύμφωνα με τις...

Citypress-gr®: Ο Αλέξης παραχωρεί και το Αιγαίο... Σύμφωνα με τις...: Άρθρο του εμετικού Νάσου Θεοδωρίδη -που τον κάναμε και διάσημο τρομάρα του- πριν 9 μήνες στην προοδευτική φυλλάδα ΑΥΓΗ. Ο Αλέξης και άπαντες...

Βενζινοπώλες εναντίον ΣΥΡΙΖΑ για το λαθρεμπόριο





Την οργισμένη αντίδραση των βενζινοπωλών προκάλεσε η τοποθέτηση του υποψ. βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θ.Δρίτσα  σε εκπομπή του skai σχετικά με το λαθρεμπόριο καυσίμων, και ειδικότερα η αναφορά του ότι η η προηγούμενη κυβέρνηση είχε την ευκαιρία να εισπράξει 2,5 δισ. από το λαθρεμπόριο αλλά τα χάρισε  και ακύρωσε το σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ.
Η  ΟΒΕ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για κακέκτυπη αναπαραγωγή μιας συκοφαντίας που στρέφεται κατά 3.500 βενζινοπωλών οι οποίοι ευρέθησαν στα γρανάζια ενός αναξιόπιστου κρατικού συστήματος καταχώρησης των πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης, που έβγαλε χιλιάδες βενζινοπώλες να έχουν εκπρόθεσμες και λανθασμένες καταχωρήσεις με αποτέλεσμα να θεωρηθούν αυτομάτως... λαθρέμποροι και να επιβληθούν απαράδεκτα πρόστιμα για λαθρεμπορία δεκάδων και εκατοντάδων εκατομμυρίων.
«Θα έπρεπε ο κ Δρίτσας να είναι καλύτερα πληροφορημένος δεδομένου ότι η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος έχει επανειλημμένα ενημερώσει με λεπτομέρεια τους βουλευτές και τα κόμματα για το θέμα. Δυστυχώς είναι και αυτό μια ακόμη περίπτωση μέσα στις τόσες αλληλοσυγκρουόμενες και αλληλοαναιρούμενες θέσεις και δηλώσεις των στελεχών του κόμματός του», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η ΟΒΕ ζητάει να μην επαναληφθούν παρόμοιες αστήρικτες συκοφαντίες κατά του κλάδου των βενζινοπωλών, γιατί λαθρεμπόριο υπάρχει και μάλιστα πολύ αλλά πρέπει, τα κόμματα και οι μελλοντικοί κυβερνήτες, να το αναζητήσουν εκεί που γίνεται.  
ΠΗΓΗ:http://www.energypress.gr

Ειδήσεις » Ελληνικές » «Η ΔΕΗ Υποχρεώνεται να Πουλάει Κάτω του Κόστους της»

Ειδήσεις » Ελληνικές » «Η ΔΕΗ Υποχρεώνεται να Πουλάει Κάτω του Κόστους της»

Επέτειος από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη

Ειδήσεις » Ελληνικές » Ν. Χρυσόγελος: Εξυγίαση Μέσω Μείωσης Εισαγωγών Πετρελαίου

Ειδήσεις » Ελληνικές » Ν. Χρυσόγελος: Εξυγίαση Μέσω Μείωσης Εισαγωγών Πετρελαίου

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ


Όπως πολύ καλά γνωρίζεται όλοι τα τελευταία κλιμάκια στις τριετίες των εργαζομένων η εταιρία έθεσε θέμα νόμου ότι δεν τα δικαιούμαστε αλλά οικειοθελώς δόθηκαν στους εργαζόμενους αγνοώντας κάθε είδους συλλογικής σύμβασης. 
Τουλάχιστον η εταιρία τα έδωσε σε όλους και δεν έταξε σε κανένα να πάρει αυτό που δικαιούται, σαν μερικούς, άλλους στυλοβάτες της σύμβασης, που επιλέγουν σε ποίον θα τάξουν να πάρει αυτό, που είναι δικαίωμα του και να το ονομάσουν πρόωρο κλιμάκιο ευγενούς συμπεριφοράς. 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ ΑΒΕΕ





Συνάδελφοι                                                  

Σας υπενθυμίζουμε ότι την  ΤΕΤΑΡΤΗ  23-05-2012  από 10 π. μ. εως 18 μ.μ. ( μόνο για Ηράκλειο έως τις 17.00μ.μ.)θα διεξαχθούν εκλογές του Σωματείου για:
  • Διοικητικό Συμβούλιο και Εξελεγκτική Επιτροπή.
  • Αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία
  • Αντιπροσώπους  ΕΚΑ
  • Εκπροσώπους των εργαζομένων στο Δ.Σ. ΕΚΟ ΑΒΕΕ
  • Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας

Για τις παραπάνω εκλογές θα στηθούν 5 κάλπες σε κάθε ένα από τα εκλογικά κέντρα, διότι οι εκλογές για κάθε ένα από τα παραπάνω όργανα είναι ξεχωριστές .

Για τις εκλογές έχουν υποβάλλει υποψηφιότητα συνάδελφοι μέσα από τρία χωριστά ψηφοδέλτια.

Ο κάθε συνάδελφος θα πρέπει να διαλέξει υποψηφίους μόνο ενός εκ των συνδυασμών.

Ο σταυρός προτίμησης μπαίνει μπροστά από το ονοματεπώνυμο μόνο με μαύρο η μπλε στυλό.
Απαγορεύονται τα κυκλάκια, τικ και βελάκια 

ΠΡΟΣΟΧΗ

Υπενθυμίζουμε ότι για να μπορέσει να ψηφίσει κάθε μέλος   πρέπει, σύμφωνα με το νόμο, να έχει μαζί του ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ (ΥΓΕΙΑΣ) και την ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. 

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση χρειαστείτε, να απευθυνθείτε στα μέλη των κατά τόπους εφορευτικών επιτροπών.

Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι στις εκλογές για εκπροσώπους εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΚΟ ΑΒΕΕ μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι μόνιμοι συνάδελφοι είτε είναι μέλη του Σωματείου μας είτε όχι.

Για εκπροσώπους ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι εργαζόμενοι στους εκάστοτε εργασιακούς χώρους  με οποιαδήποτε σχέση εργασίας(εργολαβικοί-προσωρινοί)



Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή



Ειδήσεις » Διεθνείς » Νέες Κυρώσεις Κατά του Ιράν από τις ΗΠΑ

Ειδήσεις » Διεθνείς » Νέες Κυρώσεις Κατά του Ιράν από τις ΗΠΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΛΟΓΕΣ Π.Ε.Π. ΕΚΟ 23 ΜΑΗ 2012



Συνάδελφοι εργαζόμενοι στην ΕΚΟ

Δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά για να εξηγήσει πόσο κρίσιμες είναι οι φετινές εκλογές του Σωματείου μας.
Μέσα στα 2 χρόνια που πέρασαν, ο καθένας από εμάς γνώρισε πολύ καλά και από πρώτο χέρι την ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας του Ομίλου ΕΛΠΕ:

Μειώσεις Μισθών, Δραστική Μείωση Προσωπικού, Εκβιασμοί και Εργοδοτική Τρομοκρατία, Καταστρατήγηση Κανονισμού Εργασίας, Εντατικοποίηση και Απλήρωτη Εργασία, Αύξηση της Εργολαβοποίησης.
 
Παράλληλα, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ έφεραν και ψήφισαν στη βουλή ένα πρωτοφανές σύνολο αντεργατικών νόμων, ώστε να εξασφαλίσουν τη δραστική μείωση μισθών και συντάξεων, τη διευκόλυνση των απολύσεων, την ανάπτυξη των «ελαστικών» μορφών απασχόλησης, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων και πάει λέγοντας.
Όλα αυτά αποτελούν στρατηγικές επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πάγιες απαιτήσεις του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου (πχ ΣΕΒ) για τη θωράκιση της «ανταγωνιστικότητας» και τη διατήρηση κερδοφορίας εν μέσω της κρίσης. Η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα θα περάσει σαν οδοστρωτήρας πάνω από τις ζωές μας, επιβάλλοντας ραγδαία μείωση αυτού που ονομάζουν μέσο «μισθολογικό κόστος».

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, τα Σωματεία σε όλη τη χώρα θα κληθούν όχι μόνο να υπερασπίσουν συλλογικές συμβάσεις και εργασιακά δικαιώματα, αλλά ουσιαστικά να αγωνιστούν για την ίδια την ύπαρξη τους. Θα μπορέσουν;

Για την ώρα, μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα κυριαρχούν ακόμα εκείνες οι δυνάμεις που ανάγουν την αντιμετώπιση κάθε εργατικού ζητήματος (ανεργία, μισθοί, συντάξεις, υγεία) μέσα στο πλαίσιο της Ε.Ε., στη λογική της απελευθέρωσης των αγορών, της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας  (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση). Είναι όμως ποτέ δυνατόν να περιμένεις ο λύκος να σου φυλάξει τα πρόβατα;
Σε κάθε χώρο δουλειάς αυτές οι δυνάμεις αποτελούν το βασικό φορέα που προωθεί την ιδεολογία και τις απαιτήσεις του κεφαλαίου μέσα στα μυαλά των εργαζομένων. Θεωρούν απολύτως «φυσικό» να περικοπούν μισθοί και να απολυθούν εργαζόμενοι («οικιοθελώς» μερικές φορές), αρκεί να μην πέσει το περιθώριο κέρδους του εργοδότη.
Πίσω από μια γενικόλογη αντιμνημονιακή ρητορεία (που είναι της μόδας, αλλά δεν στοιχίζει τίποτα) και κάποιο ανάθεμα για «την κρίση που μας έλαχε», οι δυνάμεις του εργοδοτικού/κυβερνητικού  συνδικαλισμού αναλώνονται στο πως θα υλοποιηθούν οι απαιτήσεις της εργοδοσίας κατά το δυνατόν «ομαλότερα», χωρίς αντιδράσεις.

Σε επιχειρήσεις όπως στον Όμιλο ΕΛΠΕ, όπου τα κέρδη (και άρα ο βαθμός εκμετάλλευσης) είναι πολύ πιο πάνω  από το μέσο όρο της ελληνικής οικονομίας, ο εργοδοτικός συνδικαλισμός «πουλάει» ως κατάκτηση του τη σχετικά καλύτερη θέση των εργαζομένων!
Η γενικότερη στάση αυτών των παρατάξεων όμως σε πανελλαδικό επίπεδο έχει διαμορφώσει μια σαρωτική γενική τάση δραστικής μείωσης μισθών και απεμπόλησης εργασιακών δικαιωμάτων, που αναπόφευκτα θα συμπαρασύρει και τους συγκριτικά καλύτερα αμειβόμενους προς τα κάτω.
Με εξαίρεση κλάδους όπου οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στυλώνουν τα ποδάρια και δίνουν σκληρές ταξικές αναμετρήσεις (μέταλλο, ακτοπλοΐα, τρόφιμα-ποτά κλπ), σε όλους τους άλλους χώρους οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες έχουν κηρύξει άτακτη υποχώρηση. Και όταν σε μεμονωμένους χώρους οι εργαζόμενοι φτάνουν πλέον στο χείλος του γκρεμού και ξεσηκώνονται, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, λάμπει δια της απουσίας της.

Σε αυτό το γενικό πλαίσιο κινήθηκαν η ΠΑΣΚΕ και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ και στην ΕΚΟ.
Ενωμένοι μονομπλόκ μέσα στο Δ.Σ., διαπραγματεύτηκαν το ύψος των μειώσεων και έπνιξαν κυριολεκτικά κάθε εργασιακό ζήτημα μέσω παρασκηνιακών διαβουλεύσεων με την εργοδοσία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για την διεκδίκηση της Συλλογικής μας Σύμβασης, τελικά δεν πραγματοποιήθηκε ΟΥΤΕ ΜΙΑ κινητοποίηση!
Κάθε περιστατικό εκβιασμών προς αποχώρηση (και όχι μόνο), το παρουσίαζαν ως αβάσιμες φήμες, αφήνοντας τους εργαζόμενους μέχρι την τελευταία στιγμή χωρίς την υποστήριξη του Σωματείου, να υποκύπτουν στην εργοδοτική τρομοκρατία.
Όλες οι απαιτήσεις της εταιρείας έγιναν αποδεκτές χωρίς καν συζήτηση (χαρακτηριστικό παράδειγμα η «κατάργηση» των ηλεκτρονικών ανακοινώσεων), ενώ οι όποιες συλλογικές δράσεις (ενημέρωση, συγκεντρώσεις, δράσεις) έγιναν με τετελεσμένα της Συνδικαλιστικής Συνεργασίας.
Οι συνάδελφοι έχουν πάψει προ πολλού να πληροφορούνται από τους «εκπροσώπους των εργαζομένων» για οτιδήποτε αποφασίζεται εν κρυπτώ στο ΔΣ της εταιρείας.
Ακόμα και το περίφημο «δημοψήφισμα» που έταξαν ΠΑΣΚΕ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ για το θέμα του επικουρικού ασφαλιστικού ταμείου, τελικά «πνίγηκε» χωρίς κανείς εργαζόμενος να μάθει το λόγο. 

Συνάδελφοι

Μέσα στις σημερινές πολύ δύσκολες συνθήκες, πολλοί νέοι συνάδελφοι αποφάσισαν να ακολουθήσουν το δύσκολο δρόμο και να συμπαραταχθούν με τη ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. 
Δεν υπάρχουν σωτήρες εξ ουρανού, ούτε εντός, αλλά ούτε και εκτός εταιρείας.
Η στάση καθενός εργαζομένου ξεχωριστά, η ενεργός συμμετοχή, ο αγώνας και οι δυσκολίες είναι που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο.

Τα μεγάλα προβλήματα είναι μπροστά μας. Ξέρουμε όλοι ότι η εργοδοσία θα συνεχίσει με κάθε μέσο την επίθεση της. Ο δικός μας αγώνας πρέπει να είναι ενιαίος, ταξικός.
Μαζί με τους εργαζομένους στην Ε.Κ. και τις άλλες εταιρείες του Ομίλου.
Μαζί με τους εργαζομένους σε εργολάβους.
Μαζί με τη μαχόμενη εργατική τάξη σε όλη τη χώρα και τη συνδικαλιστική της πρωτοπορία, το ΠΑΜΕ.

Φτάνει πια με τις χιλιοειπωμένες ψευτοαγωνιστικές αοριστολογίες και τα καλέσματα ενότητας στην απραξία, των συνδικαλιστικών ρουσφετομηχανών.

Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – αλλάζουμε τους συσχετισμούς.

Για το Δ.Σ. του Σωματείου
Για τα Δευτεροβάθμια Όργανα (Ομοσπονδία / Εργατικό Κέντρο)
Για εκπροσώπηση των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΚΟ


ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

«Πάγωμα» για συλλογικές συμβάσεις και μετενέργεια επιθυμεί ο υπουργός Εργασίας > Εκλογές|πολιτικά νέα|δημοσκοπήσεις|ψηφοδέλτια|αποτελέσματα εκλογών|

«Πάγωμα» για συλλογικές συμβάσεις και μετενέργεια επιθυμεί ο υπουργός Εργασίας > Εκλογές|πολιτικά νέα|δημοσκοπήσεις|ψηφοδέλτια|αποτελέσματα εκλογών|
«Πάγωμα» για συλλογικές συμβάσεις και μετενέργεια επιθυμεί ο υπουργός Εργασίας, ώστε να ασχοληθεί με τα θέματα η επόμενη κυβέρνηση

Αποκαλύφθηκε κύκλωμα - μαμούθ λαθρεμπορίας καυσίμων του Στρατού



Εμπλέκονται αξιωματικοί του στρατού καθώς και πρατηριούχοι.
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης καυσίμων από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Λάρισα σε ιδιώτες πρατηριούχους υγρών καυσίμων της περιοχής. Σύμφωνα με την Αστυνομία το κύκλωμα μετάγγιζε τα υγρά καύσιμα του Στρατού σε μεγάλες δεξαμενές που είχαν τοποθετηθεί σε αγρόκτημα στο Ομορφοχώρι Λάρισας και σε βυτιοφόρα των ιδιωτών πρατηριούχων μέσα σε αποθήκη της περιοχής.
Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας προέκυψε ότι, το κύκλωμα έχει διακινήσει με τον ίδιο τρόπο τουλάχιστον 45.000 λίτρα καυσίμων για τα τελευταία δύο έτη.
Συγκεκριμένα χθες κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκε επ’ αυτοφώρω ο οδηγός του στρατιωτικού βυτιοφόρου να μεταγγίζει χιλιάδες λίτρα καυσίμων σε ιδιωτικό βυτιοφόρο.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν συνολικά πέντε μέλη του κυκλώματος, εκ των οποίων δύο Αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού, και σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας ο ένας είναι Επικεφαλής τοπικής στρατιωτικής μονάδας αγωγού καυσίμων του ΓΕΣ και ενός αξιωματικού του Λόχου Διοικήσεως της Μονάδας. Επίσης συνελήφθη ένας 60χρονος πολιτικός υπάλληλος της στρατιωτικής μονάδας, καθώς και δύο ιδιώτες, ηλικίας 42 και 66 ετών, εκ των οποίων ένας πρατηριούχος καυσίμων και ένας συνταξιούχος αντίστοιχα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τη Σταδιακή Κατάργηση των Επιδοτήσεων στις ΑΠΕ Θα Προτείνει Σύντομα η Κομισιόν




Έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διέρρευσε τις προηγούμενες ημέρες στον γερμανικό τύπο, όπου αναλύεται η απόφασή της να καλέσει τα κράτη-μέλη να απαλείψουν σταδιακά τις επιδοτήσεις προς τις ΑΠΕ, λόγω του δυσβάσταχτου οικονομικού τους κόστους, αλλά και της ταχείας ωρίμανσης αρκετών τεχνολογιών. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από τον Επίτροπο Ενέργειας, Γκύντερ Έτινγκερ, ήδη από τον Ιούνιο.
Πιο αναλυτικά, η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung επικαλείται το κοινοτικό έγγραφο, λέγοντας ότι οι επιδοτήσεις θα πρέπει να καταργηθούν, όσον αφορά τα φωτοβολταϊκά και τα αιολικά, αφού ούτως ή άλλως η Κομισιόν θεωρεί ότι έχουν ωριμάσει πλέον σε ικανοποιητικό βαθμό. Σημειώνεται ότι το κόστος των φωτοβολταϊκών μειώθηκε κατά 48 τοις εκατό τα τελευταία πέντε χρόνια ενώ το κόστος για την κατασκευή υπεράκτιων αιολικών πάρκων μειώθηκε κατά 12 τοις εκατό από το 2008.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παράγουν Βιοκαύσιμα από Μικροφύκη




Φανταστείτε το διοξείδιο του άνθρακα από κάθε μεγάλη και ρυπογόνο βιομηχανία (όπως οι θερμοηλεκτρικές μονάδες της ΔΕΗ ή τα εργοστάσια τσιμέντου), αντί να εκλύεται στην ατμόσφαιρα, να καταλήγει σε κοντινές δεξαμενές με θαλασσινό νερό, όπου θα ανακυκλώνεται για να γίνει ξανά καύσιμο. Κι αυτό, γιατί μέσα στις δεξαμενές θα καλλιεργείται ένα κατάλληλο μικροφύκος – ένα δηλαδή από τα δεκάδες είδη φωτοσυνθετικών μικροοργανισμών που ζουν στη θάλασσα και αναπτύσσονται στην επιφάνεια των στάσιμων νερών, παίρνοντας μια χαρακτηριστική μορφή «γλίτσας» πράσινου χρώματος.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ρωσική Novatek «μπορεί να εμπλακεί» με την Τουρκία για το κυπριακό φυσικό αέριο




Σε αντιπαράθεση με την Τουρκία ενδέχεται να εμπλακεί η ρωσική εταιρεία Novatek – πρόκειται για την δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγό φυσικού αερίου της Ρωσίας- στην προσπάθεια της να διεκδικήσει το δικαίωμα διενέργειας ερευνών για τον εντοπισμό φυσικού αερίου εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου εάν η Άγκυρα επιχειρήσει να την εμποδίσει.
Αυτά αναφέρει σε δημοσίευμα της η ρωσική Κόμερσαντ, η οποία επικαλείται δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι είναι και τι θέλει η Νέα Κεντροαριστερά




Κάλεσμα για διάλογο και επικοινωνία
Νέα Κεντροαριστερά
νέα απάντηση από τη θέση μιας ανανεωμένης αριστερής σοσιαλδημοκρατίας στην ακολουθία των κρίσεων του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού καθώς μετατοπίζονται οι τεκτονικές του πλάκες
νέα συνάντηση με τις δυνάμεις της ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς, σοσιαλιστικής και πράσινης αριστεράς για ένα νέο ιστορικό συμβιβασμό του πλεονασματικού Βορρά με τον ελλειμματικό Νότο που θεραπεύει τις γενετικές ατέλειες της Ευρωζώνης και εξασφαλίζει με ευρωομόλογο ένα Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Ανάπτυξης - Απασχόλησης
νέο αναπτυξιακό πρότυπο στην Ελλάδα καθώς οι σεισμικές δονήσεις της διεθνούς κρίσης τράνταξαν συθέμελα το παλιό μοντέλο με τη στενή, σαθρή παραγωγική βάση και τη μη βιώσιμη υπερκείμενη γιγάντια αντεστραμμένη πυραμίδα με τα δανεικά.
H Nέα Κεντροαριστερά έχει πλήρη επίγνωση ότι στο εσωτερικό της “φούσκας” που θεωρήθηκε σύγκλιση με την Ευρωζώνη κτίστηκαν όνειρα και σχέδια ζωής και συνανθρώπων μας μη προνομιούχων με τους οποίους είναι απόλυτα αλληλέγγυα. Η καθιερωμένη κοινωνική και πολιτική διάταξη της χώρας σ’ όλο το φάσμα της φέρει αντικειμενικά, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, τα γενετικά σημάδια της αντεστραμμένης πυραμίδας με τα δανεικά και τείνει ψευδαισθησιακά να επιδιώκει την αναπαραγωγή της ή να νοσταλγεί τις παλιές “καλές” ημέρες του φθηνού και εύκολου χρήματος. Ανθρώπινο, ανθρώπινο ζήτημα και πρέπει με κοινωνική ευαισθησία να γίνει η διαχείρισή του με φυγή προς τα μπρος με το νέο αναπτυξιακό πρότυπο.. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ