Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

ΠΣΕΕΠ: Βραβεία ζωγραφικής

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σας ενημερώνουμε ότι έγινε από Επιτροπή Ζωγράφων η αξιολόγηση των έργων Ζωγραφικής των παιδιών που έλαβαν μέρος στον Διαγωνισμό και στον οποίο έλαβαν μέρος 510 παιδιά.


Τα ονόματα των βραβευθέντων παιδιών είναι τα εξής :

Δώρο Χριστουγέννων: Δείτε ποιοι το δικαιούνται και πως να το υπολογίσετε

Από το pronews.gr
Το 2018 φθάνει στο τέλος του και ο μήνας που διανύουμε συνδέεται φυσικά με την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων. Οι διατάξεις του θεσμικού πλαισίου για τα δώρα εορτών είναι δημοσίας τάξεως, με συνέπεια να μην επιτρέπεται και να είναι άκυρη κάθε αντίθετη ρητή ή σιωπηρή συμφωνία, καθώς και η παραίτηση του εργαζομένου από την αξίωση καταβολής τους.

Η λήψη του δώρου Χριστουγέννων εν προκειμένω, αποτελεί δικαίωμα κάθε εργαζομένου με σχέση εξαρτημένης εργασίας, ανεξάρτητα εάν αυτός..

Τρομακτικό ιστορικό ρεκόρ για τις παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Από το newsbeast.gr
Οι παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αναμένεται να φθάσουν το 2018 στο υψηλότερο σημείο τους στην ιστορία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Προγράμματος Άνθρακα (Global Carbon Project).

Η προβλεπόμενη αύξησή τους κατά 2,7% φέτος έναντι του 2017 είναι η δεύτερη συνεχόμενη μετά το 2017 (1,6%), ενώ αντίθετα μεταξύ 2014-14 η αύξηση στις εκπομπές άνθρακα ήταν ελάχιστη έως μηδενική. Με άλλα λόγια, όσοι νόμιζαν ότι..

ΕΔΕΥ: Με 25 εργαζόμενους και έξι υπηρεσίες εγκρίθηκε από το ΥΠΕΝ το οργανόγραμμα και ο Κανονισμός Εσωτερικής Λειτουργίας και Διαχείρισης

Από το energypress.gr
Απέκτησε οργανόγραμμα και κανονισμό λειτουργίας η ΕΔΕΥ και πλέον λειτουργεί και τυπικά στα πρότυπα ευρωπαϊκών εταιριών διαχείρισης υδρογονανθράλων.

Τον κανονισμό που περιλαμβάνει και το οργανόγραμμα ενέκρινε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Στα αξιοσημείωτα του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας συμπεριλαμβάνεται ο μέγιστος αριθμός προσωπικού που πρέπει..

Οι Τιμές των Καυσίμων δεν Πέφτουν με το Ρυθμό που Πρέπει

Από το energia.gr
Με καθυστέρηση ακολουθούν οι τιμές λιανικής των καυσίμων στην Ελλάδα την αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών πετρελαίων, καθώς προχθές Τετάρτη η πανελλαδική μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώθηκε στο 1,545 ευρώ ανά λίτρο, ενώ καθοδική είναι η πορεία και του πετρελαίου θέρμανσης.

Πάντως, το γεγονός ότι η μέση τιμή της αμόλυβδης έχει υποχωρήσει κατά περίπου 9 λεπτά το λίτρο από την 1η Νοεμβρίου δεν σημαίνει ότι οι Έλληνες «απολαμβάνουν» χαμηλές τιμές, αφού η χώρα μας βρίσκεται στη δεύτερη θέση..

Η Προσοδοφόρος Πετρελαϊκή Γλίτσα της Αλμπέρτα και οι Τοξικές Επιπτώσεις της στο Περιβάλλον

Από το energia.gr
Τα κοιτάσματα μη συμβατικού πετρελαίου ωθούν στα ύψη την οικονομία της Αλμπέρτα, στον Καναδά. Όμως, το τίμημα για την εκμετάλλευσής τους δεν είναι αμελητέο, καθώς η επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει ζοφερές επιπτώσεις για το περιβάλλον της περιοχής.

Μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Καναδά και τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences συμπεραίνει ότι τα επίπεδα τοξικών..

Εργαλείο απεικόνισης των δεδομένων σχετικά με το έργο «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας για όλες τις ηλικίες»

Από το osha.europa.eu
Το εργαλείο απεικόνισης δεδομένων επισημαίνει τα κύρια πορίσματα του έργου που εκπονεί ο EU-OSHA, κατόπιν αιτήματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το έργο στοχεύει στην κατανόηση των ζητημάτων επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας (ΕΑΥ) στο πλαίσιο της γήρανσης του εργατικού δυναμικού της ΕΕ.

Το εργαλείο αυτό παρέχει πρόσβαση..

HSBC: Τα ΕΛΠΕ ευνοούνται από το IMO με κερδοφορία 570 εκατ. ευρώ το 2020 - Στα 3,5 δισ. αξία ο πήχυς της ιδιωτικοποίησης

Από το worldenergynews.gr
H  ανάλυση της HSBC που δημοσιεύτηκε στις 5/12/2018 δίνει σημαντική ανοδική αναθεώρηση της κερδοφορίς των Ελληνικών Πετρελαίων.

Για το 2020 προβλέπει ότι τα EBITDA θα διαμορφωθούν στα 1,089 δισ έναντι αρχικής προβλεπόμενης κερδοφορίας μόλις στα 651 εκατ ευρώ, δηλαδή κατά 67% υψηλότερα.

Εκτιμά ότι ο όμιλος θα είναι ωφελημένος..