Τρίτη 24 Μαΐου 2016

5 χρόνια μετά την τραγωδία της Φουκουσίμα η ακριβής τοποθεσία της ραδιενεργούς διαρροής 600 τόνων παραμένει μυστήριο

Αποτέλεσμα εικόνας για τραγωδία της Φουκουσίμα
Ερευνητές της Φουκουσίμα δεν έχουν εντοπίσει ακόμα 600 τόνους λιωμένου ραδιενεργού υλικού που διέρρευσε από τους τρεις πυρηνικούς αντιδραστήρες, όπως αναφέρει στο δίκτυο ABC ο επικεφαλής της ομάδας.

Η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας (TEPCO) στο Τόκιο ελπίζει να εντοπίσει και να περιορίσει το χαμένο ραδιενεργό υλικό μέχρι το 2021.

Όταν έγινε το τσουνάμι το 2011, ο πυρηνικός αντιδραστήρας 1 υπέστη βλάβη με αποτέλεσμα την εκκροή ραδιενεργού υλικού. Κύρια αιτία για την καταστροφή στις εγκαταστάσεις ήταν η μη λειτουργία του συστήματος ψύξης των αντιδραστήρων, ως επακόλουθο του ανεπαρκούς σχεδιασμού προστασίας για περιπτώσεις φυσικής καταστροφής τέτοιου μεγέθους.

Επιπλέον, παράγοντες που ..

Πετρέλαιο: Νέο υψηλό για το 2016

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Σε νέο υψηλό για το 2016 ενισχύθηκε η τιμή του πετρελαίου χάρη στις προσδοκίες πως οι συνεχιζόμενες διακοπές στην παραγωγή θα βοηθήσουν στη μείωση της υπερπροσφοράς αργού.

Η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου, τύπου light sweet, παραδόσεως Ιουλίου σημείωσε.

Γιατί κάνουν "κύκλους" τα πετρελαιοφόρα στα λιμάνια της Κίνας;

Γιατί κάνουν "κύκλους" τα πετρελαιοφόρα στα λιμάνια της Κίνας;
Τον Φεβρουάριο, το τάνκερ Jag Lok φόρτωσε πετρέλαιο από την δυτική Αφρική και έβαλε πλώρη για το κινεζικό λιμάνι του Qindao, σε ένα ταξίδι 12.000 ναυτικών μιλίων.

Φτάνοντας στην Κίνα τον Απρίλιο, το πλοίο έκανε...

Εγκρίθηκε από το ΚΥΣΟΙΠ το στρατηγικό σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΑΙΠΕΔ
Εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) το στρατηγικό σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ (Asset Development Plan) και είναι θέμα ωρών η δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Το σχέδιο περιγράφει σε αδρές γραμμές τη στρατηγική του ταμείου για 19 ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, είτε πρόκειται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και οι συμμετοχές του ΤΑΙΠΕΔ σε ΔΕΗ , ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ καθώς και 91 ακίνητα που παραμένουν στην κατοχή του και δεν μεταφέρονται στο νέο υπερ-ταμείο.


ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Σχέδιο εκμετάλλευσης για το κοίτασμα του Κατακόλου εκπονεί η Energean

Σχέδιο εκμετάλλευσης για το κοίτασμα του Κατακόλου εκπονεί η Energean
Στην εκπόνηση σχεδίου εκμετάλλευσης για το κοίτασμα υδρογονανθράκων στο Κατάκολο Ηλείας προχωρεί η Energean Oil & Gas, λαμβάνοντας υπόψιν και τις συνθήκες που επικρατούν διεθνώς με επίκεντρο τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί από την μεγάλη πτώση των τιμών πετρελαίου στη διάρκεια της τελευταίας διετίας.

Σύμφωνα με τα βασικά σημεία του σχεδίου, τα οποία παρουσιάστηκαν από τον τεχνικό σύμβουλο της Energean Δρα. Κωνσταντίνο Νικολάου στο πλαίσιο ημερίδας που οργάνωσε στον Πύργο η Επαγγελματική - Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών Νομαρχιακού Τμήματος Ηλείας (ΕΕΤΕΜ Ηλείας), προβλέπεται η..

Αστυνομικές επεμβάσεις σε υπό πολιορκία διυλιστήρια στη Γαλλία


Με αντλίες νερού και δακρυγόνα η γαλλική αστυνομία έσπασε τα ξημερώματα τον αποκλεισμό των διυλιστηρίων της Esso και των δεξαμενών του Φο-συρ-Μερ στην περιοχή της Μασσαλίας, συναντώντας σθεναρή αντίσταση από τους εκατοντάδες απεργούς εργάτες και συνδικαλιστές που είχαν στήσει οδοφράγματα από την περασμένη Κυριακή.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μανουέλ Βαλς ανακοίνωσε ότι θα ..

Συναγερμός από επιστήμονες:Αύξηση κατά 10 βαθμούς Κελσίου στη Γη αν καταναλωθούν όλα τα ορυκτά καύσιμα

Αποτέλεσμα εικόνας για Συναγερμός από επιστήμονες:Αύξηση κατά 10 βαθμούς Κελσίου στη Γη αν καταναλωθούν όλα τα ορυκτά καύσιμα
Συναγερμό για την τύχη του πλανήτη σε περίπτωση που συνεχιστεί η κατανάλωση των ορυκτών καυσίμων σημαίνουν με έκθεσή τους επιστήμονες του πανεπιστημίου της Βικτώρια στον Καναδά.   

Όπως λένε σε περίπτωση που καταναλωθούν όλα τα ορυκτά καύσιμα που έχουν εντοπιστεί στη Γη, η θερμοκρασία του πλανήτη θα αυξηθεί κατά 10 βαθμούς Κελσίου μετατρέποντας σε κρανίου τόπου ορισμένες περιοχές και προκαλώντας τεράστιες καταστροφές στην παγκόσμια οικονομία και τον τομέα των τροφίμων.  

 Σύμφωνα με την έρευνα η επίπτωση θα είναι ..