Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Σήμα κινδύνου από 27 Ακαδημίες της Ευρώπης: Η κλιματική αλλαγή απειλεί την ανθρώπινη υγεία

Από το gr.euronews.com
Η υπερθέρμανση του πλανήτη λόγω της κλιματικής αλλαγής ήδη έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων και η κατάσταση θα επιδεινωθεί στο μέλλον, προειδοποιεί μια νέα επιστημονική έκθεση 27 εθνικών Ακαδημιών της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων είναι και η Ακαδημία Αθηνών.

Οι επιπτώσεις περιλαμβάνουν..

Σε πλήρη χωρητικότητα το διϋλιστήριο STAR της Τουρκίας

Από το energypress.gr
Το νέο διϋλιστήριο STAR στη Σμύρνη της Τουρκίας έχει επεξεργαστεί 1,5 εκατ. τόνους αργού πετρελαίου μέχρι στιγμής και θα φτάσει τους 8 ως τα τέλη του έτους, σύμφωνα με τον Ζαούρ Γκαραμάνωφ, επικεφαλής της SOCAR για την Τουρκία.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η μονάδα θα αρχίσει..

Ενημερωτική εκδήλωση ΓΣΕΕ, ΕΚΘ, & ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Τετάρτη 5/6 στις 17:30 στο ΕΚΘ


Συνεχείς επενδύσεις για Βιώσιμη Ανάπτυξη από τον Όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων

Από το energypress.gr
Η ανθρώπινη κινητικότητα και η ανάγκη για μεταφορές αποτελούν βασικά συστατικά του σημερινού προτύπου διαβίωσης και είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την οικονομική ανάπτυξη.

Παρά το γεγονός στις μέρες μας αναπτύσσονται εναλλακτικές τεχνολογίες που αξιοποιούνται  όλο και περισσότερο στον τομέα..

Μετ’ Εμποδίων οι Επενδύσεις των Πετρελαϊκών Κολοσσών στην Παροχή Ηλεκτρικής Ενέργειας

Από το energia.gr
Η στάση της βιομηχανίας και των πολιτικών παραγόντων αναφορικά με την κατεύθυνση και την ταχύτητα της παγκόσμιας ενεργειακής μετάβασης -που πολλοί ελπίζουν ότι θα περιορίσει την κλιματική αλλαγή και θα ενθαρρύνει την κατανάλωση ενέργειας με χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα- φαίνεται ότι εμποδίζει τους μεγάλους ομίλους πετρελαίου και φυσικού αερίου από το να επενδύσουν στην αγορά παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε παγκόσμιο επίπεδο παρατηρείται μια αμφίδρομη ‘μετανάστευση’ σε ότι αφορά στις δραστηριότητες των ενεργειακών..

Ανακοίνωση Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Από το sigmalive.com
Η εταιρεία “HELLENIC PETROLEUM CYPRUS HOLDING (HPCH) LTD” - θυγατρική 100% του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ - είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι, στις 31/05/2019 ολοκληρώθηκε η απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εταιρείας ενεργειακών παροχών “Blue Circle Engineering Ltd”. Η εξέλιξη  αυτή, ανταποκρίνεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για ενίσχυση..

Επίθεση ΠΟΠΕΚ στους αρμόδιους για τη σήμανση καυσίμων στα πρατήρια

Από το worldenergynews.gr
Εκτός τόπου και χρόνου είναι δυστυχώς οι συναρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για την εφαρμογή της νομοθεσίας που διέπει τα Πρατήρια παροχής Καυσίμων και Ενέργειας, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Όπως αναφέρει η ΠΟΠΕΚ, την προηγούμενη Πέμπτη το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξέδωσε εγκύκλιο με θέμα (Προδιαγραφές επισήμανσης πληροφοριών..

ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΠΣΕΕΠ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η Εθελοντική Αιµοδοσία είναι µια ύψιστη πράξη αγάπης, προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης. 
Οι εθελοντές Αιµοδότες µε τη συστηµατική προσφορά τους αποδεικνύουν την ευαισθησία και την ανθρωπιά τους, προσφέροντας δώρο ζωής σε συνανθρώπους τους που το έχουν ανάγκη. Οι νέες ηµεροµηνίες Αιµοδοσιών του ΠΣΕΕΠ είναι οι εξής :

Η αγορά ξέρει που δεν το πήγε καλά ο Τζώρτζης

Από το worldenergynews.gr
Πολλά είναι τα επικρτικά σχόλια που ακούγονται για τον απερχόμενο διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ  Δημ.Τζώρτζη για τον τρόπο που πολιτεύθηκε.

Του καταλογίζουν ότι δεν πρόσεξε τον ανταγωνισμό των τιμών, εμφανίστηκε με αλλαζονεία στην αγορά και τελικά η ΔΕΠΑ χάνει..