Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Τι αλλαγή έκανε το Facebook και δεν πρόσεξε κανείς

Τι αλλαγή έκανε το Facebook και δεν πρόσεξε κανείς
Μια αλλαγή που πέρασε σχεδόν απαρατήρητη, έκανε το Facebook στο σημείο όπου εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις, τα αιτήματα φιλίας κλπ.

Μέχρι προχθές από όποιο μέρος κι αν συνδέονταν οι χρήστες στη σελίδα, στην γραμμή εργαλείων, εμφανίζονταν η μικρή υδρόγειος που συμβολίζει τις ειδοποιήσεις (notifications) να δείχνει το χάρτη της Αμερικής.

Η Quartz και η TechInAsia, επισήμαναν ότι από δω και πέρα, οι χρήστες που ζουν στην Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική θα βλέπουν στη συγκεκριμένη υδρόγειο το ημισφαίριο στο οποίο ανήκουν οι τρεις ήπειροι.

Από την άλλη, οι χρήστες του Facebook μέσω των κινητών θα εξακολουθούν να βλέπουν την Αμερική.
Magnify Image

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Συμφωνήθηκε κατάργηση του άβατου του Αγίου Όρους;


Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, στην τελευταία συνεδρίασή του στο Πουσάν της Νοτίου Κορέας, αποφάσισε την κατάργηση του άβατου του Αγίου Όρους!

Την είδηση δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος», που αναφέρει ότι αποφασίσθηκαν επίσης «διοργανώσεις πορειών προς όλα τα θρησκευτικά κέντρα του πλανήτου, ιδιαιτέραν αναφοράν εις το Άγιον Όρος, εις την Πάτμον και την Ρόδον, ανακήρυξις ιερών βουνών, ελευθερία εις όλας τας χώρας των θρησκευτικών πεποιθήσεων και ανέγερσις ναών, διοργάνωσις ειδικών χώρων εις τας Ι. Μονάς διά την πραγματοποίησιν Συνεδρίων, κατάργησις της Ι. Παραδόσεως».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα, υπεγράφησαν 16 Συμφωνίες των Χριστιανικών «Εκκλησιών» και 16 άλλες, μετά των άλλων θρησκειών. 

Τρεις από τις Συμφωνίες των Χριστιανικών «Εκκλησιών» αφορούν και το Άγιον Όρος: 

7η Συμφωνία:

Αλλαγή διαρρυθμίσεως εις Ιεράς Μονάς και διοργάνωση Συνεδρίων εντός αυτών όπως ήδη γίνεται διά ποίηση (εκφώνηση ποιημάτων) και εορτάς Ισημερίας, κατάργηση πολλαπλών Ακολουθιών εις Ιεράς Μονάς.

8η Συμφωνία:

Κατάργησις ΑΒΑΤΩΝ σε διάφορα μέρη του πλανήτη κόσμου των Χριστιανικών “Εκκλησιών” καθώς και διαφόρων θρησκειών. 

16η Συμφωνία:

Διεξαγωγή κοινών Ακολουθιών μεταξύ Χριστιανικών «Εκκλησιών» και κοινής Λατρευτικής Ακολουθίας, μεταξύ «Εκκλησιών» με μήνυμα διά την Νέαν Εποχήν. 

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (Αγγλ. World Council of Churches, συντομογρ. ΠΣΕ) είναι μια οικουμενική χριστιανική οργάνωση, της οποίας σκοπός είναι η προώθηση της χριστιανικής ενότητας.

Αποτελεί κοινωνία 340 εκκλησιών, από τις οποίες οι 157 είναι μέλη του, και αντιπροσωπεύει πάνω από 550 εκατομμύρια Χριστιανούς, σε περισσότερες από 100 χώρες.

Ιδρύθηκε τις 23 Αυγούστου 1948, και στα ιδρυτικά μέλη του συμπεριλαμβάνονταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, η Εκκλησία της Ελλάδος και η Εκκλησία της Κύπρου. 

Σήμερα συγκεντρώνει τις περισσότερες Ορθόδοξες, και έναν αριθμό Προτεσταντικών εκκλησιών, όπως την Αγγλικανική Εκκλησία, πολλές Λουθηρανικές, Μεθοδικές και Μεταρυθμισμένες, και μερικές Βαπτιστικές και Πεντηκοστιανές εκκλησίες. Επίσης συμμετέχουν Παλαιοκαθολικές, καθώς και ένα ευρύ φάσμα ενωμένων και ανεξάρτητων εκκλησιών. 

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, αν και δεν είναι εκκλησία-μέλος, συνεργάζεται στενά με το ΠΣΕ, στο οποίο αποστέλλει παρατηρητές και εκπροσώπους. Από την Ελλάδα, εκτός από την Εκκλησία της Ελλάδος, στο ΠΣΕ συμμετέχει και η Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία.



ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Economist προς Αργεντινή: Δείτε το παράδειγμα της Ελλάδας

Economist προς Αργεντινή: Δείτε το παράδειγμα της Ελλάδας
Απογοήτευση, μελόδραμα και μια αμυδρή αχτίδα ελπίδας. Αυτά είναι τα συστατικά της τελευταίας πράξης του δράματος της Αργεντινής και οι ομολογιούχοι είναι οδυνηρά εξοικειωμένοι με αυτό, αναφέρει σε άρθρο του ο Economist, ο οποιος, παίρνοντας αφορμή από τη χρεοκοπία της χώρας κάνει μια ιστορική αναδρομή διακοσίων ετών παρουσιάζοντας όλες τις χώρες που βίωσαν το default.

Tα πρωτεία κατέχουν όλες οι χώρες της Λατινικής Αμερικής αλλά Τουρκία και Ελλάδα τις κοντράρουν στα ίσια...

Ο πίνακας καλύπτει το ιστορικό χρεοκοπιών από το 1800 μέχρι το 2014, με την Αργεντινή να έχει χρεοκοπήσει 8 φορές, όπως επίσης το Περού, το Μεξικό, η Τουρκία.

Από το 1800 μέχρι το 1950, η συχνότητα της χρεοκοπίας ήταν χαμηλή,ωστόσο στη συνέχεια δυστυχώς η χώρα…. ανέβασε ρυθμούς.

Στην κατάταξη, η Αργεντινή βρίσκεται κάπου στη μέση, λίγο πάνω από την Ελλάδα, με το Εκουαδόρ και τη Βενεζουέλα να κατακτούν την αρνητική πρωτιά, καθώς έχουν χρεοκοπήσει 10 φορές.

Ακολουθούν Ουρουγουάη, Κόστα Ρίκα, Βραζιλία, Χιλή με 9 χρεοκοπίες.

Η πρώτη χρεοκοπία της Αργεντινής κατεγράφη το 1827, μόλις 11 χρόνια μετά τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας της από την Ισπανία.



Όπως σημειώνει ο Economist στο άρθρο του, η Αργεντινή, δεκατρία χρόνια μετά την προηγούμενη χρεοκοπία της, μπήκε και πάλι σε καθεστώς χρεοκοπίας, για όγδοη φορά στην ιστορία της  όπως φαίνεται κι από το διάγραμμα που παραθέτει η ιστοσελίδα. Η τελευταία πληρωμή που έχασε ήταν αποτέλεσμα μια μακράς δικαστικής μάχης μεταξύ της κυβέρνησης της χώρας και μιας ομάδας κατόχων ομολόγων που αθετήθηκαν το 2001.
Ωστόσο, αν η Αργεντινή είχε επιλύσει αυτή τη διαμάχη, οι αγορές μπορεί να είχαν ξεχάσει γρήγορα τα προηγούμενα παραπτώματά της.

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα σημειώνει την ταχύτερη αποκατάσταση, καθώς διαπραγματεύθηκε μαζικό «κούρεμα» σε ομόλογα αξίας άνω των 300 δις. ευρώ το 2012 και παρόλα αυτά κατάφερε να επιστρέψει στις αγορές νωρίτερα φέτος με την έκδοση ενός 5ετούς ομολόγου αξίας 4 δισ. ευρώ με απόδοση κάτω του 5%.   η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει 7 φορές από το 1800 εως σήμερα, και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά ''η Ελλάδα ήταν χρεοκοπημένη πριν τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, για 90 χρόνια περίπου, δηλαδή το ήμισυ της συνολικής περιόδου κατά την οποία η χώρα είναι ανεξάρτητη''.

Σύμφωνα με τον Economist, πολλές από τις χώρες που έχουν χρεοκοπήσει από το 2001 (μεταξύ αυτών και αρκετές άλλες από τη Λατινική Αμερική), τώρα αντιμετωπίζονται ως εκπληκτικά ασφαλή «στοιχήματα», κρίνοντας από τις αποδόσεις των ομολόγων τους.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Επιστολή «κόλαφος» 71χρονου στον πρωθυπουργό: "Λυπάμαι που είμαι Έλληνας - Με καταδικάζετε σε θάνατο"


Κραυγή αγωνίας και απόγνωσης από υπερήλικα συμπολίτη μας, που «καταδίκασε σε θάνατο» η μνημονιακή κυβέρνηση για 31 ολόκληρα ευρώ!

Ο καρδιοπαθής Σ.Α., ο οποίος πέρασε τα νιάτα του στο εξωτερικό ως μετανάστης, επέστρεψε στη πατρίδα του και στην ηλικία των 71 ετών καλείται να επιβιώσει με το «υπέρογκο» ποσό των 31 ευρώ το μήνα!

Σε ανοικτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που δημοσιεύει η «Ροδιακή», ο υπερήλικας παραδέχεται πως είναι και ο ίδιος υποστηρικτής της Νέας Δημοκρατίας, και μάλιστα έχει δώσει προσωπικά μεγάλους αγώνες, όπως τονίζει, και τώρα το κόμμα του τον «πληρώνει» κόβοντας του την σύνταξη.

Πρόκειται για περίπτωση ανασφάλιστου υπερήλικα, που έπαιρνε από τον ΟΓΑ σύνταξη της τάξης των 342 ευρώ το μήνα, η οποία τώρα κόβεται από το «εύσπλαχνο» ελληνικό κράτος, που… ανακάλυψε ότι ο 71χρονος λαμβάνει σύνταξη 31 ευρώ το μήνα από τον Καναδά, όπου είχε μεταναστεύσει σε ηλικία 19 ετών.

Ο 71χρονος απευθύνθηκε σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και ενημερώθηκε ότι η διακοπή της συνταξιοδότησής του, οφείλεται στην εφαρμογή του νόμου 4093/12 (Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016 − Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016) που προβλέπει ότι ο ΟΓΑ οφείλει να διακόψει τη σύνταξη ανασφάλιστου υπερήλικα σε όσους λαμβάνουν σύνταξη από άλλο Ταμείο. Έστω και 31 ευρώ… Ανάλογες περιπτώσεις είναι και αυτές των συμπολιτών μας που λαμβάνουν τη σύνταξη Εθνικής Αντίστασης.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο 71χρονος, επικοινώνησε και με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Καναδά κι όταν ζήτησε να του διακόψουν τη σύνταξη ώστε να μπορεί να λαμβάνει τα 242 ευρώ από τον ΟΓΑ, του είπαν: «κύριε εδώ έχουμε σοβαρό κράτος, εργαστήκατε, κάποια χρόνια και τώρα που συμπληρώσατε το όριο ηλικίας σας δικαιούστε αυτό το ποσό. Έχουμε κρατικές συμβάσεις, δεν μπορούμε να σας κόψουμε τη σύμβαση. Κοιτάξτε να πείσετε και το δικό σας κράτος να σοβαρευτεί!».

Ο 71χρονος αποφάσισε να απευθυνθεί στον ίδιο τον πρωθυπουργό, σε μία ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ίδιος και χιλιάδες άλλοι ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας.

Διαβάστε την επιστολή που δημοσίευσε η «Ροδιακή»:

Αγαπητέ πρόεδρε, θέλω να μάθετε την αληθινή μου ατυχία. Αυτή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που για αυτήν έχω δώσει προσωπικά μεγάλους αγώνες, με «πληρώνει» σήμερα, κόβοντάς μου τη σύνταξη των 342 ευρώ που έπαιρνα, από τις 23 Δεκεμβρίου 2013. Η δικαιολογία είναι ότι επειδή παίρνω σύνταξη 31 ευρώ από τον Καναδά στον οποίο εργάστηκα όταν είχα μεταναστεύσει από τα 19 μου χρόνια μέχρι τα 27 μου χρόνια που επέστρεψα στη Ρόδο.

Ουσιαστικά με καταδικάζετε σε θάνατο. Σήμερα, τόσους μήνες μετά, όπου κι αν πήγα ότι κι αν έκανα κανείς δεν μου έδωσε λύση. Μου είπαν έτσι λέει ο νόμος. Κι εγώ τους έλεγα ότι τους νόμους τους φτιάχνετε εσείς.

Πρέπει να σας αναφέρω, ότι είμαι καρδιοπαθής. Κι ότι επίσης είμαι άνθρωπος. Και πρέπει να φάω, να ντυθώ, να πληρώσω το νερό και το ρεύμα στο σπίτι μου. Με 31 ευρώ το μήνα, τίποτα από αυτά δεν γίνεται ούτε στο ελάχιστο.

Με το νόμο αυτό, που αδικεί κατάφωρα εμένα και πολλούς άλλους φαντάζομαι, μου στέρησαν το χαμόγελο. Μου διέλυσαν την καθημερινή μου ζωή.

Η κυβέρνηση με εγκατέλειψε. Λυπάμαι που είμαι Έλληνας και που επέστρεψα στη χώρα και στο νησί μου.

Η κυβέρνηση κύριε Σαμαρά και η Νέα Δημοκρατία δυστυχώς αν δεν λειτουργήσει με ευαισθησία για ανθρώπους σαν κι εμένα θα διαλυθεί.

Σας ικετεύω κύριε Σαμαρά να κοιτάξετε σήμερα κιόλας το ζήτημα αυτό και να αναθεωρήσετε με άλλο νόμο την αδικία αυτή. Σε άλλη περίπτωση κανείς δεν πρόκειται ν’ αντέξει..!».

Σας ευχαριστώ από τη Ρόδο



ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΓΣΕΕ:Να αναιρεθεί άμεσα η απόφαση για τον επιχειρηματία της Μανωλάδας


Η ΓΣΕΕ από την πρώτη στιγμή εξέφρασε τη διαμαρτυρία της σχετικά με την αθώωση του επιχειρηματία και ενός υπαλλήλου του για την εγκληματική ενέργεια τραυματισμού 35 αλλοδαπών εργατών που δούλευαν στη συγκομιδή φράουλας στη Μανωλάδα.
Η Συνομοσπονδία χαιρετίζει σήμερα την άμεση αντίδραση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και ζητά την αναίρεση της απόφασης.
Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός μετά τις έντονες διαμαρτυρίες συνδικαλιστικών, κοινωνικών και πολιτικών φορέων, ζήτησε να λάβει γνώση της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών αλλά και του συνόλου της δικογραφίας. 
Είναι αδιανόητο πώς ο τραυματισμός 35 ανθρώπων με πυροβόλα όπλα επειδή διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους, χαρακτηρίζεται απλή σωματική βλάβη και συνέργεια σ αυτήν ενός άλλου. 
Δεν είναι δυνατόν κακουργηματικές πράξεις κατά τις ίδιας της ανθρώπινης ζωής να μένουν ατιμώρητες και εμμέσως να ενθαρρύνονται.  
Η ΓΣΕΕ θεωρεί ορόσημο την συγκεκριμένη υπόθεση και θα συνεχίσει να την παρακολουθεί στενά. 

ΠΗΓΗ: gsee.gr

Στα 6,9 ευρώ η τιμή - στόχος για ΕΛΠΕ από την Eurobank Equities


Στα 6,9 ευρώ από 7,9 πριν περικόπτει την τιμή-στόχο για την μετοχή των ΕΛΠΕ η Eurobank Equities, διατηρώντας παράλληλα την σύσταση σε hold.
Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι το δεύτερο τρίμηνο ήταν βελτιωμένο αλλά συνολικά αδύναμο.
Το κομμάτι της διύλισης συνέβαλε κατά 10 εκατ. στα αναπροσαρμοσμένα EBITDA (έναντι ζημιών την αντίστοιχη περσινή περίοδο), ποσό που ωστόσο ήταν χαμηλότερο από τις προβλέψεις μας (17 εκατ.), αναφέρει η Eurobank Equities.
Για το σύνολο του έτους η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα ΕΛΠΕ θα καταγράψουν ζημιές 29 εκατ. ευρώ και έσοδα 10,1 δισ.
Σε ό,τι αφορά το 2015 τα κέρδη της εταιρίας θα διαμορφωθούν στα112 εκατ. και τα έσοδα στα 10,3 δις., προβλέπει η Eurobank Equities.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ- ΕΝΩΤΙΚΗΣ Σ.Κ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

            Οι καταστάσεις που βιώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας τα τελευταία μνημονιακά χρόνια είναι γνωστή σε όλους μας. Οι πολιτικές της εξαθλίωσης, των χαρατσιών, των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, των μειώσεων των μισθών και συντάξεων, η διάλυση των Ασφαλιστικών Ταμείων και η ισοπέδωση των πάντων, οδηγούν τους εργαζόμενους σε απόγνωση, αφού βλέπουν ότι οι πολιτικές όλων των τελευταίων κυβερνήσεων διαλύουν τις ζωές μας.

            Σ’ αυτόν όλο τον κοινωνικό ορυμαγδό, το Σωματείο μας υπερασπίστηκε όλα τα εργασιακά θέματα (ΕΣΣΕ, Εσωτερικό Κανονισμό, Συμφωνία για το Προσωπικό Ασφαλείας, Groupama, κ.λ.π.), προβλήματα καθημερινότητας, με πολύ μεγάλη προσοχή και κυρίως με ευθύνη και σεβασμό στις ανάγκες των εργαζομένων. Θεωρούμε ότι όλα τα μεγάλα θέματα αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δεδομένων των συνθηκών, κρατώντας ψηλά την αξιοπρέπεια και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, με πιστή εφαρμογή των δημοκρατικών και καταστατικών διαδικασιών.

Σ’ αυτή λοιπόν τη δύσκολη περίοδο, οι Εργασιακές Σχέσεις στα Διυλιστήρια διατηρούνται  σε πολύ καλά επίπεδα. Το Σωματείο απέφυγε πολλούς σκοπέλους και παγίδες που μας στήσανε κατά την εφαρμογή των Μνημονιακών πολιτικών, κυβερνήσεις και εργοδοσία.

            Δυστυχώς όμως οι «συνήθεις ύποπτοι», η ηγεσία του ΣΚΕΕΠ-ΠΑΣΚΕ, χτύπησε για άλλη μια φορά ύπουλα και επικίνδυνα το θεσμό του Σωματείου. Με την ανακοίνωσή τους στις 30/07/2014, προσπαθούν να διαλύσουν την Ενότητα του Σωματείου, στοχοποιώντας εργαζόμενους και εργασιακούς χώρους!!!, βάζοντας διλήμματα για τον Πανελλήνιο χαρακτήρα του Σωματείου που τόσα χρόνια παλέψαμε για να χτιστεί.

            Αλήθεια τι προτείνουν;;; Να διαλυθεί το Ενιαίο Σωματείο; Μήπως είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία να μας διασπάσουν προτείνοντας το μοντέλο ξεχωριστών σωματείων (;!!!), όπως έγινε με την Ελληνική Χαλυβουργία του Μάνεση σε Ασπρόπυργο και Βόλο, με τα γνωστά αποτελέσματα ;;;

            Αλήθεια ποιον εξυπηρετούν αυτές οι διαλυτικές και επικίνδυνες λογικές ;;;

            Από πότε οι Δημοκρατικές διαδικασίες (που η ΣΚΕΕΠ-ΠΑΣΚΕ ουδέποτε  σεβάστηκε) αποτελούν «κόλαφο» για το ιστορικό Σωματείο μας, με «απρόβλεπτη κατάληξη» και «ενοχοποιούν» το προεδρείο;;; Από πότε μια απόφαση για διαπραγμάτευση και όχι απεργία στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, σημαίνει «έκαψαν κάθε πιθανότητα για κινητοποιήσεις»;!!! Από πότε και σε ποια δημοκρατική διαδικασία η ψήφος του κάθε συναδέλφου λογίζεται ως «συγχωροχάρτι» και όχι ως βασικό δημοκρατικό δικαίωμα; Επειδή δεν ταυτίζεται με τα δικά τους θέλω;;;

            Γιατί εκλεγμένα στελέχη και μέλος του Δ.Σ του ΣΚΕΕΠ-ΠΑΣΚΕ δεν ψήφισαν στην διαδικασία και παρότρυναν τους συναδέλφους να μην συμμετέχουν στην ψηφοφορία ;;;
           
            Μήπως οι ίδιοι εξυπηρετούν τα στενά παραταξιακά τους συμφέροντα ή τα σχέδια του εργοδότη, θέλοντας να δείξουν Καλή Διαγωγή ; !!!! Γιατί άραγε ;;;

            Έχουμε καταγγείλει στο παρελθόν την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ (τώρα ΣΚΕΕΠ) για αντίστοιχες πρακτικές σε βάρος του Σωματείου. Σήμερα επιβεβαιώνονται, βάζοντας ζητήματα διάλυσης του Ενιαίου Σωματείου, αλλά και κατά των οργάνων του, που δρομολόγησαν τις Δημοκρατικές Διαδικασίες που απορρέουν από το καταστατικό μας για μεγάλα και σοβαρά ζητήματα, αλλά και την συγκεκριμένη ψηφοφορία που ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ Δ.Σ.(ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ-ΣΚΕΕΠ).

        Συνάδελφοι του ΣΚΕΕΠ-ΠΑΣΚΕ, είναι γνωστές στους εργαζόμενους οι τακτικές και ο ρόλος σας. Θυμόμαστε όλοι τον «βίο και την πολιτεία» σας, όταν είχατε την ευθύνη της Διοίκησης του Σωματείου. Θυμίζουμε, κατά την ομογενοποίηση των Συμβάσεων των  πρώην εταιρειών (ΔΕΠ, ΔΕΠ-ΕΚΥ, ΕΚΟ, ΕΛΔΑ), τα Μηνιαία Δέλτα, το άρθρο 14 στις ΒΕΕ (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ), τις πολύ χαμηλές εντάξεις, τις γενικές αυξήσεις κάτω του  πληθωρισμού σε πολύ καλές και κερδοφόρες εποχές, τη δεύτερη ταχύτητα για τους νέους εργαζόμενους, τη διαφορετική ταχύτητα ένταξης σε παλαιούς πριν το 1993 6,5%, σε νέους μετά το 1993 1,3% στην Groupama, τις καταργήσεις και την απαξίωση του Νοσοκομειακού και Συνταξιοδοτικού προγράμματος και βέβαια είναι νωπές στη μνήμη μας, οι προτάσεις  και ο ρόλος σας στους αγώνες μας για την ΕΣΣΕ 2011 και μετά. Οι συνάδελφοι παλαιοί και νέοι δεν μπορούμε να τα λησμονήσουμε, γι’ αυτό η καλύτερη υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρετε, είναι να συνέλθετε πριν είναι πολύ αργά για εσάς. Οι εργαζόμενοι σας έχουν πάρει είδηση, γνωρίζουν το ρόλο του καθενός μας και έτσι τοποθετούνται σε κάθε προσκλητήριο του Σωματείου.

             Αν δεν σας αρέσει και δεν σας εξυπηρετεί η βούλησή τους, τότε έχετε πρόβλημα !!!!

            Όσο για τις «προτάσεις» για παραιτήσεις και εκλογές (!!!), η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Στο καταστατικό μας προβλέπεται διαδικασία μέσω συλλογής υπογραφών για κατάθεση μομφής κατά του προεδρείου, για όσους θεωρούν πως υπάρχει αναντιστοιχία με τη βούληση των μελών. Κάτι που εσείς το 2009 όταν σχεδιάσατε την τότε αποστασία και  την ανατροπή του Προεδρείου, δεν δεχτήκατε το αίτημα για Γενική Συνέλευση, παρά τις υπογραφές 680 εργαζομένων. Έτσι αντιλαμβάνεστε εσείς την Δημοκρατία. Αυτή είναι η διαφορά μας.

            Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

            Τα τελευταία δύσκολα χρόνια, στηρίξατε το Σωματείο και αντιμετωπίσαμε μαζί υπεύθυνα και με αξιοσημείωτη προσοχή όλα τα σημαντικά θέματα που μας απασχόλησαν και θα συνεχίσουν να μας απασχολούν. Θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι και το Σωματείο μας ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις των καιρών, με βάση και τις δυνατότητες που υπάρχουν στο διαλυμένο Εργατικό Δίκαιο και στο βομβαρδισμένο εργασιακό περιβάλλον.

            Εμείς θα συνεχίσουμε το δρόμο της ενότητας και της αλληλεγγύης, που με τόσο κόπο και θυσίες κατακτήσαμε, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για την αντιμετώπιση  όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

            Δεσμευόμαστε ότι θα παραμείνουμε δίπλα σας, δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό. Από εσάς ζητάμε να στηρίζετε το Σωματείο με την ενεργή συμμετοχή σας στις δύσκολες μάχες που έχουμε μπροστά μας, ώσπου η πατρίδα μας να ξαναβρεί την χαμένη της ανεξαρτησία. Μέχρις ότου οι Έλληνες εργαζόμενοι ξανακερδίσουμε τις κλεμμένες μας ελπίδες για ζωή και αξιοπρέπεια.

            Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

            Κλείστε τα αυτιά σας, σ’ αυτούς που ψάχνοντας να βρούνε λόγο ύπαρξης, δεν διστάζουν να βάλουν σε κίνδυνο το πιο σημαντικό μας όπλο,


ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Καμία σημαία δε με χωράει πια εκτός της Ελλάδας

image
Την επόμενη εβδομάδα στους δρόμους οι ένστολοι

Και την προηγούμενη οι καθαρίστριες και την προπροηγούμενη  κάποιοι άλλοι, όπως και κάποιοι άλλοι τη μεθεπόμενη…

Πάντα χωριστά, πάντα συντεχνιακά και ποτέ μαζί..

Και αυτό το ” μαζί” , το κοινό μέτωπο το επικαλούνται όλοι!

Και το ” ΠΑΜΕ” που πάντα είναι χώρια από τους άλλους και οι άλλοι που είναι χώρια από τους άλλους ..

Και εγώ δε θέλω να είμαι στο ” ΠΑΜΕ” ούτε πουθενά αλλού, γιατί έτσι είμαι χώρια από όλους.. 

Και δεν το αντέχω πια αυτό το χώρια.. Δεν αντέχω αυτή τη μοναξιά..

Ούτε να πάμε ούτε να έρθουν… Να βρεθούμε ΕΚΕΙ μαζί..

Η εξαθλίωση η εθνική και η οικονομική είναι ΚΟΙΝΗ!

Καμία σημαία δε με χωράει πια εκτός της Ελλάδας

Σοφία Τ.


ΠΗΓΗ:olympia.gr

Επένδυση 15 δισεκ. δολαρίων των Ινδών στο Αυστραλιανό κάρβουνο και 4000 νέες θέσεις εργασίας. Και η Ελλάδα, κύριε;


Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας πρώτα πέταξε, πριν λίγες μέρες, στα σκουπίδια το φόρο άνθρακα και προχθές ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για το μεγαλύτερο νέο σύμπλεγμα ορυχείων κάρβουνου της χώρας, ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου.

Πρόκειται για το Carmichael Project, που περιλαμβάνει έξι επιφανειακά και έως πέντε υπόγεια ορυχεία στη λεκάνη Galilee του κεντρικού Queensland, με σκοπό την ετήσια παραγωγή περίπου 60 εκατ. τόνων κάρβουνου. Το έργο συνδυάζεται με κατασκευή 189χλμ. σιδηροδρομικής γραμμής για σύνδεση στο υπάρχον δίκτυο και μεταφορά μέχρι το Abbot Point, περίπου 400χλμ. μακριά, στα κοντινότερα παράλια, με επέκταση της εκεί λιμενικής εγκατάστασης φόρτωσης. Η συνολική επένδυση εκτιμάται σε 15 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (16,5 δισ. δολάρια Αυστραλίας), θα γίνει από την ινδική εταιρεία Adani, θα δημιουργήσει τουλάχιστον 4000 μόνιμες θέσεις εργασίας στην Αυστραλία και σκοπεύει να δώσει ηλεκτρισμό σε περίπου 100 εκατομμύρια Ινδούς, που μέχρι σήμερα βιώνουν το πρότυπο ηλεκτροδότησης του Ταμήλου, με τα λυχνάρια και τις γκαζόλαμπες.

Το έργο είχε προωθήσει το 2012 η προηγούμενη κυβέρνηση, της Γκίλλαρντ με τους Πράσινους, και συνάντησε μεγάλη αντίδραση από τις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ, επειδή στα ανοιχτά του Abbot Point βρίσκεται ο Μεγάλος Κοραλιογενής Ύφαλος και η επέκταση των λιμενικών εγκαταστάσεων προβλέπει τη μετακίνηση με βυθοκόρους 3 εκατ. κυβ. μέτρων υλικών. Τώρα τον Ύφαλο θέλουν να προστατεύσουν, την ηλεκτροδότηση της Ινδίας θέλουν να μπλοκάρουν, θα ...
σας γελάσω. Όταν βγαίνουν μπροστά οι οικολογικές ανησυχίες, μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τα συμφέροντα στο διεθνές εμπόριο, ο ΟΗΕ δεν έχει και την καλύτερη "έξωθεν μαρτυρία".

Τον Ιούνιο 2013 πάνω από 150 ωκεανολόγοι από 33 ινστιτούτα είχαν επισημάνει τους κινδύνους από το έργο για τον Ύφαλο, ο οποίος έχει χάσει μεγάλο μέρος των κοραλλιών του κατά τα τελευταία 30 χρόνια.

Τον περασμένο Μάιο το έργο είχε λάβει την έγκριση της Περιφερειακής κυβέρνησης του Κουήνσλαντ και η Ουνέσκο έσπευσε τον Ιούνιο, στην 38η Σύνοδο στο Κατάρ, να ανακοινώσει ότι θα θέσει το Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο στα απειλούμενα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς, εκτός αν ληφθούν ειδικά μέτρα προστασίας, δίνοντας στην Αυστραλιανή κυβέρνηση περιθώριο χρόνου μέχρι την επόμενη, 39η, Σύνοδο του 2015. Οπότε θα πρέπει τώρα να εξετάσουν τους περιβαλλοντικούς όρους που ενέκρινε η κυβέρνηση του Άμποτ και να τεκμηριώσουν τις όποιες αντιρρήσεις.

Κάθε νέο έργο στο κάρβουνο επηρεάζει αναπόφευκτα κάποια άλλα στη διεθνή αγορά, αφού επηρεάζει την προσφορά και τη ζήτηση. Η ουσιαστική κινητήρια δύναμη όμως της αγοράς του κάρβουνου είναι η αύξηση του πληθυσμού στην Ασία και η μεγάλη αύξηση της ζήτησης για ενέργεια. Ζήτηση που μόνο το κάρβουνο μπορεί να καλύψει με φθηνό κι αξιόπιστο τρόπο, δίνοντας ταυτόχρονα δουλειές. Οι Αυστραλοί το ξέρουν καλά και θα προχωρήσουν το έργο. Καθόσον αυτοί που κόπτονται για τον Ύφαλο είναι οι ίδιοι που δεν δίστασαν να ποντίσουν εκεί τις βόμβες των αεροσκαφών τους, όταν έμειναν από καύσιμα (sic), κατά τη διάρκεια κοινών στρατιωτικών γυμνασίων με τους Αυστραλούς.

Και θα μείνει η ποδηγετούμενη απ' τους Γερμανούς Ευρώπη να προσπαθεί να μειώσει τις εκπομπές CO2, αγοράζοντας απ' τους Γερμανούς ανεμογεννήτριες και Φ/Β, την ίδια ώρα που η Γερμανία θα καίει λιγνίτη και λιθάνθρακα και θα αυξάνει τις εκπομπές CO2!

Και θα μείνει η Ελλάδα με το Μανιάτη, να εντάσσει τον Ιούνιο στα έργα fast track το έργο αντλησιοταμίευσης της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στο Καστράκι Αχελώου, έργο που είχε απενταχθεί μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, επειδή "οι επενδυτές δεν πλήρωσαν τη διαχειριστική αμοιβή προς την αδειοδοτική αρχή, όπως προβλέπει ο νόμος", από τον Ιούνιο 2012, που είχε ενταχθεί και πάλι, επί υπηρεσιακής(!) μάλιστα κυβέρνησης; Βάλε-βγάλε έργα στο fast track, να περνάνε τα χρόνια κι έργα-δωράκια να μη γίνονται, αλλά μόνο να "πουλάνε μούρη" στα κανάλια;

Δυστυχώς ναι, εκτός κι αν διώξουμε το σάπιο πολιτικό σύστημα και χτίσουμε μια Νέα Ελλάδα, με Νέο Σύνταγμα, από το λαό για το λαό.

ΠΗΓΗ:greeklignite.blogspot.gr

22 νεκροί από την έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στην Ταϊβάν


22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 270 τραυματίστηκαν, βάσει του τελευταίου απολογισμού, από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σε αγωγό φυσικού αερίου στην πόλη Καοχσιούνγκ, στο νότιο τμήμα της Ταϊβάν, όπως μετέδωσε το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο αναφορές της Εθνικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Τέσσερις πυροσβέστες, οι οποίοι μάχονταν με τις τεράστιες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε αρκετά σημεία της πόλης, έχασαν επίσης τη ζωή τους.
Ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζιανγκ Γι-Χουά, δήλωσε ότι εκατοντάδες στρατιώτες κλήθηκαν να στηρίξουν τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Έχασε το επίπεδο των 100 δολαρίων το αργό


Διεύρυνε τις μηνιαίες του απώλειες το πετρέλαιο την Πέμπτη, με τα στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ να οδηγούν την τιμή κάτω από το επίπεδο των 100 δολαρίων το βαρέλι. 

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, τύπου light sweet, παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 2,10 δολάρια ή 2,1%, κλείνοντας στα 98,77 δολάρια το βαρέλι.

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τις 17 Μαρτίου, καθώς επίσης και για ένα επίπεδο που ωθεί τις απώλειες του μήνα στο 6,8% έπειτα από δύο διαδοχικούς μήνες ανόδου. Το ποσοστό της πτώσης του Ιουλίου ήταν το μεγαλύτερο από το Μάιο του 2012.

Η τιμή του αργού, τύπου brent υποχώρησε κατά 49 σεντς στο χρηματιστήριο ICE του Λονδίνου, κλείνοντας στα 106,02 δολάρια το βαρέλι. Από τις αρχές του μήνα, το brent έχασε 5,6%, έπειτα από τρεις διαδοχικούς μήνες ανόδου. Το selloff διατηρήθηκε παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις και τη διεύρυνση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ έδειξαν πτώση κατά 3,7 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 25 Ιουλίου, έναντι εκτιμήσεων αγοράς για πτώση κατά 1,8 εκατ. δολάρια.


ΠΗΓΗ.capital.gr