Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο «Carwash»

Από το naftikachronika.gr
Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις αναφορικά με το σκάνδαλο «Carwash» (Operação Lava Jatο) στο οποίο είχαν εμπλοκή στελέχη του πετρελαϊκού κολοσσού Petrobras.

Φαίνεται ότι στο εν λόγω σκάνδαλο είναι αναμεμειγμένες και μεγάλες εταιρείες εμπορίας καυσίμων, όπως η Vitol και η Glencore, καθώς όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters στελέχη των παραπάνω εταιρειών..

Vitol και Glencore αναζητούν εταίρους για τη διεκδίκηση των ΕΛΠΕ

Από το kathimerini.gr
Σε αναζήτηση εταίρων για την από κοινού διεκδίκηση του 50,1% των ΕΛΠΕ βρίσκονται οι δύο υποψήφιοι επενδυτές Vitol και Glencore, ενόψει της κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών τον Ιανουάριο του 2019.

Πληροφορίες φέρουν τη Vitol να βρίσκεται σε επαφές με την αλγερινή Sonatrach και την Glencore με αμερικανικά funds, ενώ την πόρτα του ΤΑΙΠΕΔ, προς ενημέρωση σχετικά με τα ΕΛΠΕ και τη διαγωνιστική διαδικασία, φέρεται να έχει ..

Η Κίνα εισάγει ξανά αμερικανικό πετρέλαιο

Από το naftikachronika.gr
Η Κίνα παρέλαβε την περασμένη εβδομάδα το πρώτο φορτίο πετρελαίου από τις ΗΠΑ μετά από διάστημα δύο μηνών. Η Κίνα αποτελούσε τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αμερικανικού πετρελαίου από τις αρχές του 2018 έως ότου την περασμένη άνοιξη κηρύχθηκε ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις δύο χώρες.

Την περασμένη Κυριακή στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του G20 ΗΠΑ και Κίνα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ανακωχή 90 ημερών προκειμένου..

Νέες προοπτικές ανοίγονται για την ενεργειακή αγορά της Τουρκίας

Από το naftikachronika.gr
Εκπρόσωπος της καναδικής ενεργειακής εταιρείας Valeura, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές προοπτικές του λεκανοπέδιου Ανατ. Θράκης, επισημαίνοντας ότι ενδέχεται τα αποθέματα φυσικού αερίου στην περιοχή να αγγίζουν επίπεδα πολλών τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών.

Ο ίδιος ανέφερε ότι προκειμένου να γίνει..

Γερμανία: Πέτυχε το πρώτο υδρογονο - τρένο, προετοιμάζονται τα επόμενα

Από το naftemporiki.gr
Τον Σεπτέμβριο, η Γερμανία ξεκίνησε την εμπορική λειτουργία του πρώτου τρένου υδρογόνου στον κόσμο, ονόματι Coradia iLint, το οποίο τροφοδοτείται από κυψέλες καυσίμου υδρογόνου τοποθετημένες πάνω από τα βαγόνια. Όπως ένα συμβατικό ηλεκτρικό τραίνο, το Coradia iLint δεν παράγει άμεση ατμοσφαιρική ρύπανση, αλλά μπορεί να λειτουργήσει χωρίς πρόσβαση στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Οι αμαξοστοιχίες με υδρογόνο όπως το Coradia iLint θα μπορούσαν να κατασκευαστούν σε μη ηλεκτροφόρες γραμμές σε περιοχές όπου εξακολουθούν..

Η Βιώσιμη Ανάπτυξη στους βασικούς πυλώνες Κοινωνία - Περιβάλλον - Οικονομία στο επίκεντρο του Απολογισμού Βιώσιμης Ανάπτυξης & ΕΚΕ των ΕΛΠΕ

Από το energypress.gr
Με στόχο την υλοποίηση της στρατηγικής για Βιώσιμη Ανάπτυξη στους τρεις βασικούς πυλώνες Κοινωνία - Περιβάλλον - Οικονομία και την ανταπόκριση στις σύγχρονες προκλήσεις, τα ΕΛΠΕ εξέδωσαν τη 13η ετήσια έκδοση του Απολογισμού Βιώσιμης Ανάπτυξης & ΕΚΕ, στην οποία περιλαμβάνονται μη χρηματοοικονομικά στοιχεία για την πληρέστερη ενημέρωση των κοινωνικών εταίρων.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Απολογισμός..

Ο ψευδεπίγραφος Μακροχρόνιος Ενεργειακός Προγραμματισμός και η απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων


Από το greeklignite.blogspot.com
Είδαμε τις προηγούμενες ημέρες στο χαρακτηριστικό βίντεο από τη συνεδρίαση της Βουλής στις 30/11/2018 τον Υπουργό ΠΕΝ να λέει "οι λιγνίτες έχουν πρόγραμμα, όταν τελειώνει η ζωή της λιγνιτικής μονάδας αποσύρεται, αυτός είναι ο Μακροχρόνιος Ενεργειακός Προγραμματισμός". Οπότε βεβαίως το ερώτημα που ανακύπτει είναι πότε "τελειώνει" η ζωή της κάθε μιας λιγνιτικής μονάδας και τι στην πραγματικότητα εννοεί ο Υπουργός, αν και το σαρδόνιο χαμόγελό του την ώρα που το 'λεγε αποκαλύπτει τις ενδόμυχες προθέσεις του. Ο τύπος απλά μας δουλεύει ψιλό γαζί κι αυτό να το θυμηθούμε στις εκλογές που έρχονται.

Τον Μάιο 1997 το Τεχνικό Επιμελητήριο είχε διοργανώσει μια διημερίδα με θέμα "Λιγνίτης και λοιπά στερεά καύσιμα της χώρας μας: παρούσα κατάσταση και προοπτικές". Τα πρακτικά της..

Διασύνδεση φορολογικών μηχανισμών με τις αντλίες διάθεσης υγραερίου προβλέπει απόφαση ΑΑΔΕ

Από το worldenergynews.gr
Τη διασύνδεση των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών των πρατηρίων καυσίμων με τις αντλίες διάθεσης υγραερίου κίνησης ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου προβλέπει απόφαση που υπέγραψε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου που έχει αναπτύξει η ΑΑΔΕ για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της εφοδιαστικής αλυσίδας διάθεσης υγραερίου.

Η απόφαση αυτή (ΠΟΛ.1218/2018, που αναμένεται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως), αποτελεί το καταληκτικό βήμα της βελτίωσης του κανονιστικού πλαισίου που ξεκίνησε με την Απόφαση της Α.Α.Δ.Ε. για την αναβάθμιση των προδιαγραφών των λογισμικών υποστήριξης των φορολογικών..

Μυοσκελετικές παθήσεις

Από το osha.europa.eu
Οι μυοσκελετικές παθήσεις (ΜΣΠ) αποτελούν μια από τις συνηθέστερες διαταραχές που σχετίζονται με την εργασία. Εκατομμύρια εργαζόμενοι σε ολόκληρη την Ευρώπη πάσχουν από ΜΣΠ, το δε κόστος που συνεπάγονται οι εν λόγω διαταραχές για τους εργοδότες ανέρχεται σε δισεκατομμύρια ευρώ. Η αντιμετώπιση των ΜΣΠ συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των εργαζομένων, όμως ταυτόχρονα συνεπάγεται οφέλη και για τις επιχειρήσεις.

Οι μυοσκελετικές παθήσεις (ΜΣΠ) προσβάλλουν συνήθως τη ράχη, τον αυχένα, τους ώμους και τα άνω άκρα, αλλά μπορεί να εκδηλωθούν και στα κάτω άκρα. Περιλαμβάνουν κάθε βλάβη ή διαταραχή των αρθρώσεων ή άλλων ιστών.  Τα προβλήματα υγείας κυμαίνονται..