Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Οι παγετώνες στις Άλπεις ήταν καταπράσινα δάση στην Ρωμαϊκή περίοδο


http://notrickszone.com/2014/06/09/giant-of-geologyglaciology-christian-schluechter-refutes-co2-feature-interview-throws-climate-science-into-disarray/

Δημοσιεύτηκε στην Ελβετική Der Bund σημαντική συνέντευξη του καθηγητή Γεωλογίας Christian Schlüchter που αμφισβητεί τα περί Ανρθωπογενούς Θερμοκηπίου.  Το Ανθρωπογενές Θερμοκήπιο (αν έχουμε κανέναν καινούργιο επισκέπτη) λέει ότι η αύξηση κάποιου ανθρωπογενούς CO2 μετά το 1850 έχει ζεστάνει, και "θα" ζεστάνει κι άλλο τον πλανήτη και ότι αυτό θα είναι καταστροφικό, εκτός, εάν, όπως είπε η Ταγάρω Μπιρμπίλη, βάλουμε πολλά αιολικά.

Η Ιστορία, οι μελέτες παγετώνων και όλο και αυξανόμενα δεδομένα μάς λένε βέβαια άλλα πράγματα.  Την περίοδο των Φαραώ και του Μίνωα έκανε ζέστη. Στην Ρωμαϊκή περίοδο έκανε ζέστη. Σε αυτή την Ρωμαϊκή περίοδο αναφέρεται ο γεωλόγος, και στην ανακάλυψη ότι βρέθηκαν ...δάση  της Ρωμαϊκής εποχής κάτω από τους παγετώνες της Ελβετίας (και εδώ). Το ότι το κλίμα αλλάζει τα τελευταία 10.000 χρόνια, και τα τελευταία 400.000 χρόνια, είναι αναμφισβήτητο. Το ότι έκανε ζέστη στο παρελθόν το έγραψε γλαφυρότατα η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ του 1900!   Και φυσικά το λένε και οι μελέτες πυρήνων πάγου από την Ανταρκτική και την Γροιλανδία:

Και αυτά είναι μόνο τα τελευταία 10-11.000 χρόνια. Η λεγόμενη "Ολόκαινος" περίοδος. Που βγήκαμε από την τελευταία "παγετώδη" περίοδο, και είμαστε σε "μεσοπαγετώδη".  Το ατμοσφαιρικό CO2 άρχισε να ανεβαίνει κάπου 2.000 χρόνια αφού βγήκαμε από την κατάψυξη.  Και στην "Ολόκαινο" έχουμε περάσει περισσότερες ζέστες από ότι ξέρουμε σήμερα. Μάλλον δροσιά έχει σήμερα.  Και η κατάψυξη φαίνεται εάν αντί να βλέπετε τα 11.000 χρόνια, δείτε τα ...400.000 χρόνια:

Να πιστεύετε σε ό,τι θέλετε. Σε φαντάσματα, στα βούρλα του Εκονιούζ του Σκάϊ, στην καταστροφή από ακρίδες ή μετεωρίτες (να κάτι να φοβάστε πχ).  Αν βάλουμε πολλά αιολικά, μήπως αποτρέψουμε τους μετεωρίτες;


ΠΗΓΗ:archaeopteryxgr.blogspot.gr

Zητάνε πίσω τα λεφτά για το επίδομα θέρμανσης!

image
Αντιμέτωποι με την εφορία θα βρεθούν και πάλι χιλιάδες φορολογούμενοι καθώς ήδη έχει ξεκινήσει ένα σαφάρι των αρμόδιων υπηρεσιών για αυτούς που πήραν χρήματα από το κράτος αλλά είτε δεν τα δικαιούνταν είτε δεν τα χρησιμοποίησαν για το σκοπό που τα πήραν.

Έτσι όσοι εισέπραξαν προκαταβολή της επιδότησης για να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης και δεν το έπραξαν, θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα πίσω, όπως επίσης και όσοι πήραν προκαταβολή επιδόματος τέκνων, το οποίο όμως δεν δικαιούνται βάσει των εισοδημάτων του 2013.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου οπότε ξεκινάει η νέα σεζόν διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, καταναλωτές που εισέπραξαν προκαταβολή της επιδότησης – αντιστοιχούσε στο 25% του συνολικού ποσού ή περίπου 8,75 λεπτά ανά λίτρο – αλλά δεν αγόρασαν πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι και τον περασμένο Απρίλιο, θα κληθούν να γυρίσουν πίσω τα χρήματα. Αρμόδια για τον έλεγχο, ο οποίος θα γίνει ηλεκτρονικά, είναι η ΓΓΔΕ.

Χρήματα πίσω θα δώσουν και οι γονείς που εισέπραξαν προκαταβολή επιδόματος τέκνων . Η προκαταβολή καταβλήθηκε με βάση τα εισοδήματα του 2012. Θα γίνει έλεγχος ώστε να διαπιστωθεί αν όσοι εισέπραξαν την προκαταβολή εξακολουθούν να είναι δικαιούχοι του επιδόματος και με βάση τα εισοδήματα του 2013.

ΠΗΓΗ:olympia.gr

Διαπραγματεύσεις Ρωσίας, Ουκρανίας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το φυσικό αέριο


Οι πρόεδροι της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συμφώνησαν να διεξαγάγουν συνομιλίες για ζητήματα τα οποία αφορούν τις προμήθειες αερίου και τη συμφωνία σύνδεσης και εμπορίου ανάμεσα στην ΕΕ και στην Ουκρανία, εκ παραλλήλου με τις συνομιλίες με στόχο τη σταθεροποίηση της κατάστασης ασφαλείας στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο συνομίλησε με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τηλεφωνικά χθες το βράδυ και οι δύο άνδρες συμφώνησαν τρόπους για την ενδεχόμενη αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία, ανέφερε η Κομισιόν σε μια ανακοίνωσή της.

«Συμφωνήθηκε να υπάρξουν διαβουλεύσεις ανάμεσα στους προέδρους της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με ζητήματα που άπτονται της εφαρμογής της Συμφωνίας Σύνδεσης (της ΕΕ με την Ουκρανία) καθώς και της προμήθειας αερίου, εκ παραλλήλου με τις προσπάθειες σταθεροποίησης της πολιτικής κατάστασης και της κατάστασης ασφαλείας», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή.

Οι όροι και οι λεπτομέρειες όσον αφορά τις συνομιλίες αυτές θα καθοριστούν σε «περαιτέρω συζητήσεις διαμέσου των κατάλληλων διπλωματικών διαύλων», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Σε πτωτικό έδαφος έκλεισε το πετρέλαιο


Σε πτωτικό έδαφος έκλεισε την Πέμπτη το πετρέλαιο, διαγράφοντας τα κέρδη της Τετάρτης, με την τιμή του να δέχεται πιέσεις τόσο από την αύξηση αποθεμάτων στις ΗΠΑ όσο και από τα στοιχεία για αδύναμη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο αργού, τύπου sweet light και παραδόσεως Σεπτεμβρίου, υποχώρησε 1,19 δολάρια ή 1,2% στα 96,41 δολάρια στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Επίσης, το συμβόλαιο αργού, τύπου brent και παραδόσεως Σεπτεμβρίου, υποχώρησε κατά 1,93 δολάρια ή 1,9% στα 103,3 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr