Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Aπεξάρτηση απ' τα ορυκτά καύσιμα έως το 2100; "Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας" ή άλλο ένα ψέμα των πολιτικών.


Οι φιλόδοξοι κλιματικοί στόχοι, που συζητούνται "μεταξύ τυρού και αχλαδίου" στα τραπέζια των ηγετών του Δυτικού κόσμου, θέλουν να περιορίσουν τις εκπομπές CO2 "κατά 40-70%" (sic) μέχρι το 2050 και να πετύχουν πλήρη "απανθρακοποίηση" μέχρι το 2100. Ωραία λόγια για στάχτη στα μάτια του κόσμου, καθώς τα πραγματικά δεδομένα είναι λιγάκι διαφορετικά.

Καταρχήν η βασική σύγχυση είναι πως άλλο πράγμα είναι η ενέργεια κι άλλο η ηλεκτροπαραγωγή, καθώς χρειαζόμαστε ενέργεια και σε άλλες μορφές, π.χ. για τη θέρμανση και, κυρίως, τις μεταφορές, ενώ τα ορυκτά καύσιμα χρειάζονται και σ' άλλους τομείς, π.χ. πετροχημικά, λιπάσματα, χαλυβουργία, κλπ. 

Κάπου εκεί λοιπόν "αρχίζουν τα δύσκολα", καθώς μια έκθεση του περυσινού Νοεμβρίου στη Βρετανία, που έγινε για να διερευνήσει τη δυνατότητα μείωσης των εκπομπών "αερίων του θερμοκηπίου" κατά 80% μέχρι το 2050, έδειξε πως το 45-47% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας πηγαίνει στη θέρμανση και το 80% της θέρμανσης παράγεται από ορυκτά καύσιμα. Μόλις το 2% των απαιτήσεων θέρμανσης κτηρίων καλύπτεται από κεντρικά δίκτυα τηλεθέρμανσης κι αυτό δείχνει πως θα πρέπει ...

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΤΡΑΞΙΟΝ !...



ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Κώτσιας: Ο βουλευτής που... πυροβολούσε ατάκες

Κώτσιας: Ο βουλευτής που... πυροβολούσε ατάκες
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θωμάς Κώτσιας είχε καταψηφίσει την περασμένη Τετάρτη το πρώτο πακέτο μέτρων αλλά σήμερα παρά τις ατάκες που έγραψαν ιστορία, δεν ξεκαθάρισε το τι θα ψηφίσει.
«Μου θυμίζει… βιασμό. Αν δεν μπορείς να τον αποφύγεις, χαλάρωσε και απόλαυσε τον», είπε ο κ.Κώτσιας αναφερόμενος στα προαπαιτούμενα. 

Ο κ. Κώτσιας αναφερόμενος στο δίλημμα ευρώ ή δραχμή λέει ότ..

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

πλειστηριασμοί
Η ΓΣΕΕ επαναλαμβάνει την κατηγορηματική αντίθεσή της στις επιχειρούμενες τροποποιήσεις στον κώδικα πολιτικής δικονομίας, που θα πλήξουν ακόμη περισσότερο τα ήδη ισχνά δικαιώματα των εργαζομένων.

Είναι απαράδεκτο την ώρα που ο κόσμος της μισθωτής εργασίας, ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία, δέχονται τα πυρά ενός τρίτου μνημονίου, να προωθείται ρύθμιση για αλλαγή των κριτηρίων κατάταξης των πιστωτών στους πλειστηριασμούς, προς όφελος των τραπεζών.

Με τις συγκεκριμένες  ρυθμίσεις  διευκολύνονται οι

Φωτόπουλος, Ζερβός και άλλοι 57 σε δίκη για τη «ΓΕΝΟΠ Tours»

Φωτόπουλος, Ζερβός και άλλοι 57 σε δίκη για τη «ΓΕΝΟΠ Tours»
Σε δίκη για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα παραπέμπονται 59 συνολικά πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα ταξίδια της ΓΕΝΟΠ (σ.σ. γνωστό ως ΓΕΝΟΠ Tours).

Μεταξύ τους βρίσκονται ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και μέλος του ΔΣ της εταιρείας, Νίκος Φωτόπουλος, ο πρώην αρχισυνδικαλιστής Ρίζος Ρίζος και η κόρη του, οι πρώην πρόεδροι της ΔΕΗ, Ιωάννης Παλαιοκρασσάς και Αρθούρος Ζερβός, καθώς και πολλοί ακόμη, όπως ο πρώην διευθυντής επικοινωνίας, Κίμων Στεριώτης.

Το υπ' αριθ. 1148/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών είναι «κόλαφος» και ουσιαστικά ανατρέπει την πρόταση του αντεισαγγελέα Εφετών κ. Γ. Πρασσά, ο οποίος είχε εισηγηθεί την απαλλαγή για 70 από τους 71 κατηγορουμένους.

Το πολυσέλιδο δικαστικό έγγραφο καθίζει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών 59 συνολικά άτομα, μεταξύ των

Δεν Θα Πεθάνουμε Ποτέ, Κουφάλα Ευρωζώνη


Φτάνουν οι θρήνοι και οι ιερεμιάδες. Αρκεί με την απόγνωση και την κατάθλιψη. Θα “ρθουνε και χειρότερα, το ξέρουμε. Κι όσο μένουμε με το κεφάλι σκυμμένο τόσο θα μας πατάνε.

Δείτε τι αλήθεια συμβαίνει.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν ολέθρια και σωτήρια.

Άθελα της μας έδειξε ολοφάνερα τις αλυσίδες μας, τις αλυσίδες όλων. Γιατί όποιος δεν κινείται δεν καταλαβαίνει ότι φοράει αλυσίδες.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ξεκινούσαν τη θητεία τους με την απρόσκοπτη αποδοχή όλων των εντολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Τσίπρας, είτε γιατί το πίστευε είτε για να κερδίσει τις εντυπώσεις, τις εκλογές και την εξουσία, ξεκίνησε αλλιώς: Υποστηρίζοντας ότι μπορεί, αυτός και οι ιππότες του που λένε ένα «ν», να κερδίσει τον πόλεμο -ή έστω μία μάχη- μέσα στην Ευρώπη, αντιμέτωποι με την τραπεζο-πολεμική μηχανή της Αγοράς.

Κατατροπώθηκε.

Υπέγραψε συνθηκολόγηση άνευ όρων...

Κίνα: Με Ραγδαίο Ρυθμό Αυξάνονται οι Εισαγωγές Πετρελαίου από το Ιράν

Αποτέλεσμα εικόνας για Κίνα: Με Ραγδαίο Ρυθμό Αυξάνονται οι Εισαγωγές Πετρελαίου από το Ιράν
Με υψηλό ρυθμό αυξάνονται οι εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου από την Κίνα.
Τον Ιούνιο, οι συνολικές εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας ανήλθαν σε 2,76 εκατ. τόνους ή 671.800 βαρέλια/ημέρα, ποσότητα που είναι αυξημένη κατά 29,6% έναντι του Μαΐου και 26,5% έναντι του αντίστοιχου περυσινού μήνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το Reuters, η Κίνα εισήγαγε από ...

ΠΟΠΕΚ: Δεν ευθύνονται μόνο τα πρατήρια για την παράνομη διακίνηση καυσίμων


Οι δηλώσεις του Υφυπουργού παρά τον Πρωθυπουργό κ. Τέρενς Κουίκ, για την λειτουργία αγνώστου αριθμού ενεργών και νόμιμων πρατηρίων, καθώς και ο άγνωστος αριθμός δεξαμενών αποθήκευσης πετρελαιοειδών προϊόντων λόγω μη ύπαρξης σχετικής βάσης δεδομένων, επιβεβαιώνουν την χαοτική κατάσταση που υπάρχει στον ευρύτερο χώρο της Αγοράς Πετρελαιοειδών, η οποία αφήνει μεγάλα περιθώρια για την παράνομη διακίνηση καυσίμων και την απώλεια δημοσίων εσόδων, όπως επισημαίνει η ΠΟΠΕΚ σε ανακοίνωσή της.  

Η υπό σύσταση Επιτροπή για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, όπως αυτή ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό, υπό τον Υπουργό Επικρατείας κ. Παν. Νικολούδη, πρέπει να εντάξει στις άμεσες προτεραιότητες διερεύνησης και τον έλεγχο της παράνομης διακίνησης καυσίμων (λαθρεμπόριο, νοθεία, δασμοφοροδιαφυγή, κλοπή, κ.λπ.), θεωρεί η ομοσπονδία και καταλήγει λέγοντας:

"Ας γίνει επιτέλους κατανοητό ότι, για τον έλεγχο της υπαρκτής και ομολογημένης παράνομης διακίνησης καυσίμων από όλους τους παράγοντες της Αγοράς Πετρελαιοειδών, δεν ευθύνονται μόνον τα πρατήρια".


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Κοντά στα 50 δολ. το αργό

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγη
Συνεχίζονται οι πιέσεις στις προθεσμιακές τιμές του αργού πετρελαίου μετά τα προκαταρκτικά στοιχεία που έδειξαν ότι τα αμερικανικά αποθέματα την προηγούμενη εβδομάδα αυξήθηκαν, αν και δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα καθώς αυτά ανακοινώνονται αργότερα μέσα στην ημέρα.
Εν μέρει οι πιέσεις για το μαύρο χρυσό είναι και απόρροια της ενίσχυσης του αμερικανικού δολαρίου παρά τα πρόσφατα στοιχεία  ότι η ζήτηση για πετρέλαιο στην Κίνα παραμένει ισχυρή.

Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές του χρηματιστηρίου ΝΥΜΕΧ της Νέας Υόρκης, το προθεσμιακό συμβόλαιο του WTI παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχωρεί...

Ερευνες πετρελαίου: Για 31/10 μετατίθεται η αξιολόγηση των προσφορών

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγη

Οι έρευνες για υδρογονάνθρακες δεν ξέφυγαν από τους αργόσυρτους ρυθμούς της ελληνικής διοίκησης. Μια από τις τελευταίες αποφάσεις Λαφαζάνη, μεταθέτει εκ νέου την αξιολόγηση των προσφορών από ΕΛΠΕ και Energean. Γιατί ''έφυγαν" οι άλλοι επενδυτές.
Ερευνες πετρελαίου: Για τις 31 Οκτωβρίου μετατίθεται η αξιολόγηση των προσφορών
Με το γνωστό ρυθμό του «αραμπά» εξελίσσεται και πάλι η διαδικασία παραχώρησης των περιοχών Άρτας-Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας και Δυτικής Πελοποννήσου για την πραγματοποίηση ερευνών υδρογονανθράκων.

Συμπληρώθηκαν ήδη πέντε μήνες από την ημερομηνία που ...

Όπως παλιά..


   Το blog δεν ξέρει για σάς, αλλά το ίδιο αισθάνεται μιά βαθιά και άδολη συγκίνηση,
     ..όπως όταν ξαναβλέπει κανείς παλιό φίλο απ' τον στρατό, ή παλιό συμαθητή, ή ξεχασμένο συγγενή,
     ..και ανακαλεί στην μνήμη του στιγμές παλιές, καλές, που δεν πίστευε ότι θα έχει την τύχη ξαναζήσει!

     Βαθιά συγκινημένο λοιπόν απ' το άκουσμα
παλών αγαπημένων εκφράσεων όπως....