Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Δυναμική "έξοδος" με +7% το αργό στην εβδομάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Ισχυρά ανοδικά έκλεισαν τα συμβόλαια του πετρελαίου μετά τα "νέα" για την ανακοίνωση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας ότι οι τιμές του αργού μπορεί να έχουν πιάσει "πάτο" καθώς η επιστροφή του Ιράν στην αγορά ήταν λιγότερο δραματική από ό,τι η χώρα δήλωνε ότι θα είναι, και εν τω μέσω ενδείξεων ότι η προσφορά από παραγωγούς εκτός OPEC υποχωρεί.

Παράλληλα το αργό πετρέλαιο επωφελήθηκε και από τα στοιχεία που δημοσίευσε η Baker Hughes, σύμφωνα με τα οποία..

ΜΟΗ: Κέρδη και επιστροφή στον αστερισμό των ισχυρών μερισμάτων

Αποτέλεσμα εικόνας για μοτορ οιλ
Με κέρδη έναντι ζημιών και αυξημένους όγκους, που όμως λόγω χαμηλότερων τιμών του αργού, έφεραν μειωμένο τζίρο έκλεισε το 2015 για τον όμιλο Motor Oil. Μάλιστα ο όμιλος επιστρέφει στην πολιτική που επί μακρό χρονικό διάστημα ακολουθούσε ως προς την καταβολή υψηλών μερισμάτων, με το διοικητικό συμβούλιο να αναμένεται να προτείνει στη γενική συνέλευση την καταβολή μερίσματος 0,65 ευρώ ανά μετοχή. Θυμίζουμε ότι πέρυσι η ΜΟΗ δεν είχε διανείμει μέρισμα, το 2013 είχε επιστρέψει 0,2 ευρώ ανά μετοχή, το 2012 0,4 ευρώ ανά μετοχή και το 2011 0,5 ευρώ ανά μετοχή.

Ως προς τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά φόρων ανήλθαν στα 205 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 83,2 εκατ. ευρώ το 2014. Πρόκειται για ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας του ομίλου, ο οποίος επωφελήθηκε από το εξαιρετικά ευνοϊκό περιβάλλον στα περιθώρια διύλισης. Συγκεκριμένα τα ..

Εργαζόμενοι στην Ιταλία πληρώνονται με… κουπόνια

Εργαζόμενοι στην Ιταλία πληρώνονται με... κουπόνια
Η οικονομική κρίση έχει φέρει ανατροπές στα εργασιακά. Στην Ιταλία, εργαζόμενοι, συνδικάτα και εργατολόγοι είναι ανάστατοι με τη γρήγορη  εξάπλωση ενός σχεδίου πληρωμής των απασχολουμένων που αρχικά προοριζόταν μόνο για εποχικούς υπάλληλους στον αγροτικό τομέα, καθώς όπως υποστηρίζουν γίνεται αντικείμενο κατάχρησης από τους εργοδότες και υπονομεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο του συστήματος αυτού, οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται απευθείας με χρήματα αλλά με κουπόνια, τα οποία ο εργοδότης αγοράζει από το διαδίκτυο, τα ταχυδρομεία ή ακόμα και από καπνοπωλεία, στην τιμή των 10, 20 ή 50 ευρώ το καθένα.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι τα..

Βουλιάζουν στα χρέη οι πετρελαϊκές εταιρείες της Λ. Αμερικής

Βουλιάζουν στα χρέη οι πετρελαϊκές εταιρείες της Λ. Αμερικής
Φθάνουν στα 275 δισ. δολάρια

Οι κρατικές, πετρελαϊκές εταιρείες της Λ. Αμερικής, τα κέρδη των οποίων γέμιζαν τα κρατικά ταμεία από το Μεξικό έως τη Βραζιλία κατά τη διάρκεια της προηγούμενης 10ετίας όταν το πετρέλαιο κατέγραφε ράλι, βρίσκονται αντιμέτωπες με τεράστιες δυσκολίες, καθώς τα χρέη τους διαρκώς διογκώνονται.

Οι ηγέτες της ευρύτερης περιοχής δέχονται πιέσεις να μειώσουν τις δαπάνες των πετροδολαρίων σε έργα υποδομών, καθώς το πετρέλαιο έχει υποχωρήσει περισσότερο από 50% την τελευταία διετία και αντίθετα προσπαθούν να μειώσουν τα χρέη των άλλοτε πρωταθλητών τους. Το πρόβλημα διογκώνεται περαιτέρω καθώς τα νομίσματα των λατινοαμερικανικών οικονομιών υποχωρούν συνεχώς έναντι του δολαρίου.

Αποτελεί παγκόσμια ανησυχία το γεγονός ότι..

Τον περιορισμό εισαγωγών σχιστολιθικού αερίου που παράγεται με fracking προτείνει το Ευρωκοινοβούλιο


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί να μην ενθαρρύνονται οι εκμεταλλεύσεις σχιστολιθικού αερίου σύμφωνα με τις υπάρχουσες γνώσεις, καθώς και η Επιτροπή να διασφαλίσει ότι τα μέλη του ευρωπαϊκού επιστημονικού και τεχνολογικού δικτύου που συνδέονται με την εξόρυξη μη συμβατικών υδρογονανθράκων (UH Network) θα παραμείνουν τελείως αμερόληπτα και δεν θα διατηρήσουν δεσμούς με τη βιομηχανία της υδραυλικής ρωγμάτωσης (fracking).

H πρόταση αυτή κατατέθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο:

–  έχοντας υπόψη το..

Την έχουν κάνει λάστιχο!..


Την ημερομηνία της αξιολόγησης εννοούμε.
     Και την ημερομηνία της ανάκαμψης.
     Και το ασφαλιστικό.
     Και τα κόκκινα δάνεια.
     Και το αυτί της μάνας τους!

     Διότι η παρελκυστική τακτική καλά κρατάει.
     Εδώ και έξη (μνημονιακά) χρόνια όλοι οι..

Η ...ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ !...

Ο δικτάτωρ και ο διδάκτωρ

Ο δικτάτωρ και ο διδάκτωρ
Ολα θα ήταν αλλιώς, ύστερα ήρθε το ηρωικό εκείνο του κ. Τσίπρα ότι «δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς», και όλα έγιναν ξανά μία από τα ίδια.

Η χώρα κυβερνάται πλέον υπό αυτό το μότο: «δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς». Ενα μότο αισχρότατο, διότι δηλώνει για όλα κι εκ προοιμίου την υποταγή, ενώ ταυτοχρόνως εθίζει τον λαό στην ταπείνωση.

Κι όχι μόνον έτσι όπως αξίζει σε ραγιάδες κυβερνάται η χώρα, αλλά προσέτι η κυβέρνησή της επωφελείται από τον εξευτελισμό μας για να πάρει κι άλλα μέτρα - για τα οποία θα μπορούσε να κάνει αλλιώς! Οπως για την «απελευθέρωση» των φαρμακείων. Διότι, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή κ. Νίκου Χουντή, η επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κυρία Ελζμπιέτα Μπιενκόφσκα δήλωσε ότι «οι ελληνικές αρχές και όχι η Τρόικα θέλησαν η ιδιοκτησία ενός φαρμακείου να μην περιορίζεται μόνον στους φαρμακοποιούς».

Δεν είναι το μόνο θέμα για το οποίο η κυβέρνηση, προφασιζόμενη το «δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς», βρίσκει παπά για να θάψει πέντε-έξι ακόμα προγραμμένους.

Είναι τόσον γυμνός ο ..

Ασύστολα ψευδόμενη και χαμένη στη μετάφραση η "πράσινη" προπαγάνδα.


Μύθος 1: ο ρόλος της δημοσιογραφίας είναι να ενημερώνει.
Μύθος 2: ο παραδοσιακός τύπος είναι "έγκυρος".
Μύθος 3: η δημοσιογραφία είναι προπύργιο της δημοκρατίας.

Οι μύθοι είναι για να καταρρίπτονται και δυο απ' τα "παραδοσιακά" και θεωρούμενα ως "έγκυρα" έντυπα σε Ελλάδα και Βρετανία βάλθηκαν τις τελευταίες μέρες να τινάξουν στον αέρα ό,τι απέμεινε απ' την αξιοπιστία τους, επιδιδόμενα στις ηλεκτρονικές τους εκδόσεις σε προπαγάνδα "πρασινάδας" γεμάτη με ασύστολα ψέματα.

Προηγήθηκε στην Ελλάδα η ..

IEA: Πρώτες ενδείξεις ότι η πτώση της τιμής του πετρελαίου έπιασε "πάτο"

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Υψηλότερα κατά 2% διαμορφώνεται η τιμή του πετρελαίου μετά από την ανακοίνωση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας ότι οι τιμές του αργού μπορεί να έχουν πιάσει "πάτο" καθώς η επιστροφή του Ιράν στην αγορά ήταν λιγότερο δραματική από ό,τι η χώρα δήλωνε ότι θα είναι, και εν τω μέσω ενδείξεων ότι η προσφορά από παραγωγούς εκτός OPEC υποχωρεί.

Ενώ η αξιοσημείωτη ανάκαμψη των πετρελαϊκών τιμών τις τελευταίες εβδομάδες δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως οριστικό σημάδι πως τα χειρότερα πέρασαν. Ακόμη κι έτσι, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι τιμές μπορεί να έχουν πιάσει πάτο", ανέφερε η ΙΕΑ στην μηνιαία της έκθεση.

Η παραγωγή αργού πετρελαίου από τον OPEC υποχώρησε κατά..

36o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ

ΓΣΕΕ ΚΤΙΡΙΟ
Ξεκινούν την Πέμπτη 17 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, οι εργασίες του 36ου Εργατικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, τ’ οποίο πραγματοποιείται στη Ρόδο.

Στο Συνέδριο θα πραγματοποιηθούν απολογισμός και προγραμματισμός δράσης και θα εκλεγούν τα νέα όργανα (Διοικητικό Συμβούλιο, Εξελεγκτική Επιτροπή και Γενικό Συμβούλιο) της Συνομοσπονδίας.

Το 36ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας διεξάγεται με τη συμμετοχή 400 περίπου συνέδρων, οι οποίοι καλύπτουν 120 δευτεροβάθμιες οργανώσεις (Ομοσπονδίες & Εργατικά Κέντρα). Κάθε σύνεδρος εκπροσωπεί..

Έρχεται κύμα συμφωνιών στην πετρελαϊκή βιομηχανία

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Οι συμφωνίες στη βιομηχανία πετρελαίου πρόκειται να «εκτοξευτούν». Στελέχη του τομέα δηλώνουν αισιόδοξα, παρότι οι εταιρίες έχουν εκτεθεί σε αναδιαρθρώσεις και χρεοκοπίες.
«Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μια κάποια αισιοδοξία και εργαζόμαστε επάνω σε αρκετές συμφωνίες που μπορεί να υλοποιηθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες», τόνισε ο Christian Jomaas, επικεφαλής οικονομικών στην Pareto Securities.

Αν και εταιρίες όπως η Statoil έχουν επισημάνει πως επιθυμούν να τονώσουν υποτιμημένα περιουσιακά στοιχεία, η εξαγορά της Northern Offshore από την Shandong Offshore International για 1,3 δισ. κορώνες (153 εκατ. δολάρια) και η απόκτηση των Premier Oil Norge και Svenska Petroleum Exploration από την Det Norske Oljeselskap, ξεχωρίζουν ως σπάνιες συμφωνίες τους τελευταίους 12 μήνες.

Οι εταιρίες έχουν..

Μανιάτης: Καλωσορίζουμε τον κ. Τσίπρα στην αποδοχή της δικής μας ενεργειακής πολιτικής


Ο Υπεύθυνος Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, αναφορικά με τις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα μετά τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για θέματα Ενέργειας, Μάρος Σέφκοβιτς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τσίπρας επιτέλους και στα ενεργειακά είδε το φως το αληθινό! Τον καλωσορίζουμε στην πραγματικότητα. Τον καλωσορίζουμε στην αποδοχή της δικής μας ενεργειακής πολιτικής. Ο ίδιος ως αρχηγός της Αντιπολίτευσης, όπως και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφιζαν τον..