Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Τι συνέβη πραγματικά σε 16 χώρες που κήρυξαν πτώχευση




Δεκαέξι μέλη αριθμεί το «κλαμπ» των χωρών που έχουν κηρύξει στάση πληρωμών τις τελευταίες δεκαετίες, στο οποίο πιθανολογείται και η είσοδος της Ελλάδας από μερίδα της αγοράς.
Η τελευταία «εγγραφή» ήταν αυτή της Τζαμάικα, που ήλθε να προστεθεί στη Ρωσία, τον Ισημερινό, το
Πακιστάν, την Ουκρανία, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Αργεντινή, τη Μολδαβία, την Ουρουγουάη, τη Γρενάδα, τη Δομινικανή Δημοκρατία, το Μπελίζ, τις Σεϊχέλες, το Καμερούν, τη Νικαράγουα και….. τη Βενεζουέλα: Το «τοπίο» των κρατικών χρεοστασίων την περίοδο 1983-2010 σκιαγραφεί μελέτη της Moody’s.
Μεταξύ άλλων, προκύπτει ότι το μέσο ποσοστό για το «κούρεμα» της αξίας των ομολόγων (όπου αυτό συνέβη) διαμορφώνεται στο 53%. Ωστόσο, στις δύο μεγαλύτερες χρεοκοπίες (της Ρωσίας το 1998, και της Αργεντινής το 2001) το ποσοστό ήταν ακόμα υψηλότερο.
Ο Ισημερινός είναι η μόνη χώρα που έχει κηρύξει χρεοστάσιο δύο φορές (1999 και 2008), με τη δεύτερη περίπτωση -κατά τη Moody’s- να οφείλεται στην απροθυμία της χώρας να πληρώσει το χρέος της και όχι στην ανικανότητά της, καθώς η κυβέρνηση μετά από λογιστικό έλεγχο που διενήργησε χαρακτήρισε μέρος του χρέους ως «παράνομο»…
ΡΩΣΙΑ
«Τρύπα» στα έσοδα από το πετρέλαιο
O χορός των μεγάλων χρεοστασίων ανοίγει το 1998 με τη Ρωσία, η οποία είδε τις εξαγωγές της να πλήττονται καίρια από τη μεγάλη βουτιά των τιμών του πετρελαίου που άρχισε στο τέλος του 1997. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε μεγάλη «τρύπα» στα έσοδα, τη στιγμή που ο όγκος των βραχυπρόθεσμων εντόκων γραμματίων αυξανόταν ραγδαία. Αντιμέτωπη με το υψηλό κόστος εξυπηρέτησης του εγχώριου χρέους, η ρωσική κυβέρνηση επιτάχυνε την απελευθέρωση της αγοράς εντόκων, αίροντας τους περιορισμούς στη συμμετοχή των ξένων. Η ρωσική αγορά επωφελήθηκε από εισροές κερδοσκοπικών κεφαλαίων, την εποχή που τα επιτόκια στα έντοκα έπαιρναν την ανιούσα, «χτυπώντας ταβάνι» τον Αύγουστο του 1997 (13%). Το δάνειο έκτακτης ανάγκης που έλαβε η κυβέρνηση από το ΔΝΤ το καλοκαίρι του 1998 δεν κατόρθωσε να τονώσει την εμπιστοσύνη και τελικά επήλθε το? μοιραίο (χρεοστάσιο). Τα δάνεια, συνολικού ύψους 72 δισ. δολ., αναδιαρθρώθηκαν την περίοδο Αυγούστου 1999 – Φεβρουαρίου 2000, με γενναίο «κούρεμα» της τάξης του 75%-80%.
ΟΥΚΡΑΝΙΑ 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ Aστεροειδής θα περάσει "μια τρίχα" απόσταση από τη Γη




Ένας αστεροειδής, που θα περάσει κοντά από τη Γη σε 2 βδομάδες, θα βρεθεί στην πιο κοντινή απόσταση σε αυτή που βρέθηκε ποτέ ανάλογο ουράνιο σώμα
Η απόσταση μεταξύ του αστεροειδούς και της Γης τη στιγμή της μέγιστης προσέγγισης θα αποτελέσει 17000 χλμ. Κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί στη σύγχρονη ιστορία του πλανήτη μας αναφέρει το πρακτορείο Itar Tass.
Ο αστεροειδής 2012DA14, που ανακαλύφθηκε από το ισπανικό αστεροσκοπείο της Λα Σάγκρα, θα πλησιάσει τη Γη στις 15 Φεβρουαρίου. Θα βρεθεί πιο κοντά, απ’ ότι ορισμένοι τεχνητοί δορυφόροι της Γης.
Η διάμετρος του 2012DA14 είναι 45 μ., η μάζα του είναι 130.000 τόνοι. Σε περίπτωση πρόσκρουσης στη Γη θα εκλυθεί ενέργεια ίση με πυρηνική έκρηξη 2,4 ΜΤ.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΕΔΩ Ο ΝΟΜ0Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΒΡΟΧΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ




Tο σχέδιο για να παραδοθούν τα νερά της Ελλάδας έχει ως εξής:

Παραχωρούνται ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΡΑ 

(ΠΗΓΕΣ, ΠΟΤΑΜΙΑ, ΛΙΜΝΕΣ ) από τις Περιφέρειες ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ, η οποία με τη σειρά τα ΠΟΥΛΑΕΙ σε ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, που πλέον θα έχουν το απόλυτο μονοπώλιο, με ότι αυτόσημαίνει.

Ακούγεται μία από τις πολυεθνικές που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον είναι η SUEZ.
BAZOYN XΕΡΙ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΒΡΟΧΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ :Τροποποίηση της αριθ. οικ. 150559/10.6.2011 απόφασης (ΦΕΚ Β’ 1440/16.6.2011)

1. Η παρ. 1 του άρθρου 2, όπως αντικαταστάθηκε με την αριθ. 160143/8.12.2011 απόφαση 
(ΦΕΚ Β’ 2834/15.12.2011), αντικαθίσταται ως εξής: 

«1. Όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα χρήσης νερού σύμφωνα με το άρθρο 1 της παρούσας, 
υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού για υφιστάμενα δικαιώματα 
χρήσης νερού, σύμφωνα με τις διαδικασίες της παρούσας, μέχρι 17 Δεκεμβρίου 2012.»
(http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=PKg27TGwYMQ%3D&tabid=508&language=el-GR)

ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΗΓΑΔΙΑ ΣΤΕΡΝΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΝΧΟ ΜΗΝ ΤΑ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΚΟΛΎΝΕΤΕ!!!!!! 
 
ΠΗΓΗ:eleftheriskepsii.blogspot.gr

Οι άνθρωποι της ΔΗΜ.ΑΡ. στο κράτος – Όλα τα ονόματα



Σύμφωνα με σημερινό (3/2) δημοσίευμα της Αυγής, πέρα από τα στελέχη που πρότεινε η ΔΗΜ.ΑΡ., για το υπουργικό συμβούλιο, δηλαδή τον Αντώνη Μανιτάκη για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τον Αντώνη Ρουπακιώτη για το υπουργείο Δικαιοσύνης και τη Φωτεινή Σκοπούλη ως υφυπουργό Υγείας, υπάρχουν μια σειρά στελέχη που συμμετέχουν σε υπουργικά συμβούλια και διοικήσεις κρατικών μηχανισμών.
 Σε γραμματείες υπουργείων συνολικά έξι στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ.: η Άννα Αναγνωστοπούλου, μέλος του κόμματος, επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας στο υπουργείο Ανάπτυξης ανέλαβε ο καθηγητής του ΕΜΠ Βασίλης Μάγκλαρης. Γενική γραμματέας Διά Βίου Μάθησης επελέγη το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ. Ελένη Καραντζόλα, η οποία είναι επίκουρη καθηγήτρια στην Ιστορία της Ελληνικής Γλώσσας, στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής τοποθετήθηκε η πολεοδόμος – χωροτάκτης Μάρω Ευαγγελίδου, μέλος του Τομέα Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας της ΔΗΜ.ΑΡ., ενώ ειδικός γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας τοποθετήθηκε ο Σ. Κουρουζίδης, μέλος της Ε.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ. με αρμοδιότητα την Οικολογία.
Στο υπουργείο Ναυτιλίας, γενικός γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής και Αιγαίου ανέλαβε ο οικονομολόγος και επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιάννης Σπιλάνης, ο οποίος είναι μέλος του κόμματος και υποψήφιος βουλευτής Λέσβου. Τέλος, ειδικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέλαβε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος του Τομέα Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής της ΔΗΜ.ΑΡ., μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας του Αγροτικού Τμήματος, αλλά και υπεύθυνος του Αγροτικού Τμήματος του Περιφερειακού Οργάνου Κεντρικής Μακεδονίας του κόμματος. Στο υπουργείο Εργασίας, η ΔΗΜ.ΑΡ. είχε τοποθετήσει τον Μιχάλη Κανδαράκη ως ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ο οποίος αντικαταστάθηκε πρόσφατα.
Σε ό,τι αφορά τις επτά Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας, η ΔΗΜ.ΑΡ. στήριξε τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, πρώην βουλευτή Πέλλας, Ηλία Θεοδωρίδη, ο οποίος, στις τελευταίες εκλογές, ήταν υποψήφιος με τη ΔΗΜ.ΑΡ. Ο Θεοδωρίδης ανέλαβε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.
Για τις διοικήσεις των Οργανισμών, η ΔΗΜ.ΑΡ. επέλεξε κομματικά στελέχη, τα περισσότερα εκ των οποίων ανέλαβαν για πρώτη φορά καθήκοντα προέδρων σε δημόσιους Οργανισμούς. Έτσι, για διοικητής του ΝΑΤ προτάθηκε ο δικηγόρος Γ. Θεοτοκάς, ο οποίος είχε θέσει υποψηφιότητα με τη ΔΗΜ.ΑΡ. στις τελευταίες εκλογές στη Χίο. Επίσης, για την προεδρία του ΕΦΕΤ ανακοινώθηκε πρόσφατα ο Γιάννης Τσιάλτας, στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ. Νέος πρόεδρος των ΕΛΤΑ ανέλαβε πρόσφατα ο προτεινόμενος από την Αγίου Κωνσταντίνου Κώστας Μελαχροινός. Επίσης πρόεδρος του Εθνικού Κτηματολογίου ανέλαβε πρόσφατα ο Δημήτρης Καλουδιώτης, ο οποίος προέρχεται από την ΔΗΜ.ΑΡ. Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ συμμετέχει η Ράνια Ξηροτύρη, κόρη της βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. Ασημίνας Ξηροτύρη. Στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, συμμετέχει από τη ΔΗΜ.ΑΡ. ο Άρης Καλλιπολίτης. Τέλος, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ η ΔΗΜ.ΑΡ. συμμετέχει με τον Τέλη Σαμαντά. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Η Nasa γνώριζε ότι το Columbia ήταν καταδικασμένο - Βίντεο



Δεν είπε όμως στους επτά αστροναύτες ότι θα καούν

Συγκλονίζει ο Γουέιν Χέιλ (Wayne Hale), τότε διευθυντής του διαστημικού προγράμματος της NASA, με τη μαρτυρία του για τη μοιραία αποστολή του Columbia!

Όπως αναφέρει, οι υπεύθυνοι γνώριζαν για τη μοιραία βλάβη ωστόσο δεν ενημέρωσαν τους κοσμοναύτες... καθώς δεν μπορούσε να γίνει τίποτα.
Σύμφωνα με το ABC ο Χέιλ αναφέρει στο blog του ότι βρέθηκε μπροστά σε ένα τραγικό δίλημμα: έπρεπε ή όχι να πει στα επτά μέλη του πληρώματος ότι υπήρχε πρόβλημα στο σύστημα ψύξης;
Αναφέρει ότι όταν συζητήθηκε το ενδεχόμενο να υπάρχει βλάβη στο διαστημικό σκάφος ο υπεύθυνος διαχείρισης της ομάδας του είπε ότι αν υπήρχε όντως, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι για να την επιδιορθώσουν.
"Καλύτερα να μην το γνωρίζουν. Δεν νομίζεις πως θα ήταν καλύτερο γι' αυτούς να έχουν μία καλή πτήση και να πεθάνουν ίσως απρόσμενα από το να παραμείνουν σε τροχιά γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα μέχρι να τελειώσει το οξυγόνο;" του είχε πει.
Το Columbia έπιασε φωτιά και εξερράγη μπαίνοντας στην ατμόσφαιρα της Γης το 2003, σκοτώνοντας τα επτά μέλη του πληρώματος. Πρόκειται για τη χειρότερη τραγωδία στην ιστορία της Nasa. 
ΠΗΓΗ:apocalypsejohn.com


Καημένε Αθανασόπουλε...


 Η νέα δυσφορία του Βερολίνου για τις καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις και η αγωνία των Ελλήνων υπευθύνων να παρουσιάσουν... οτιδήποτε, δείχνει με σαφήνεια πια ότι το πρόγραμμα «δεν βγαίνει». Τρία χρόνια μετά τις πρώτες εκτιμήσεις για τα ελληνικά… ασημικά και τη διαμόρφωση του περιβόητου λογαριασμού των 50 δισ. ευρώ, η ελληνική πλευρά έχει υποχρεωθεί σε τρεις αναθεωρήσεις.
Την ίδια ώρα, η βιασύνη και η προχειρότητα με την οποία σχεδιάστηκαν τα πακέτα των πωλήσεων (παρά την παρουσία καλοπληρωμένων νομικών και οικονομικών συμβούλων) αρχίζουν να δημιουργούν στην κυβέρνηση προβλήματα, που συχνά λαμβάνουν διεθνείς προεκτάσεις προκαλώντας αμηχανία. Τώρα η κυβέρνηση, παγιδευμένη στη μνημονιακή της δέσμευση, θερίζει... θύελλες, αφού καλείται να επιτύχει ανέφικτους στόχους, πουλώντας «όσο - όσο» για να αποφύγει τα νέα μέτρα με τα οποία απειλούν οι Γερμανοί. Οι οποίοι έχουν προειδοποιήσει ότι, αν ο Αθανασόπουλος και η παρέα του δεν φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, θα έρθουν να κάνουν τη δουλειά... μόνοι τους.
Από την περίοδο του Μητρόπουλου, που είχε αναλάβει την ευθύνη του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων το 2011, όλοι οι υπεύθυνοι που χειρίστηκαν το αντικείμενο για λογαριασμό του ελληνικού κράτους έχουν να επιδείξουν... μόνο ήττες. Έτσι τώρα ξένοι παράγοντες και Έλληνες διαχειριστές μιλούν για πρόγραμμα που στήθηκε με παράκαμψη των διεθνών συνθηκών, για αδυναμίες στην αποτύπωση των όρων του παιχνιδιού και για ελλιπή γνώση τόσο του τρόπου με τον οποίο γίνονται οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος όσο και των διαπραγματεύσεων, ιδιαίτερα σε εθνικά ευαίσθητους οργανισμούς.
Τελικά από τον στόχο των 50 δισ. (ο Μητρόπουλος τον ανέβαζε σε 66...) πέσαμε στα 25 δισ., για να πάμε μετά στα 20, που αναμένεται να εισπραχθούν μέχρι το 2020. Δεδομένου ότι και ο περσινός λογαριασμός εισπράξεων έπεσε έξω (από τα 3,5 δισ. στα 600 εκατ.), το 2013 γίνεται η χρονιά - τεστ με στόχο 2,58 δισ. ευρώ.
Σε αυτό το περιβάλλον, η δήλωση του Αθανασόπουλου πως τους τελευταίους πέντε μήνες έχουν αρθεί 58 από τα 86 διαδικαστικά που επιβράδυναν τη διαδικασία αποκρατικοποιήσεων μπορεί να προκάλεσε αίσθηση, αλλά μάλλον δεν κατάφερε να βοηθήσει τα χοντρά ζητήματα που ανέκυψαν την ίδια περίοδο σε πολλά από τα προγράμματα αποκρατικοποιήσεων. Ας τα πάρουμε με τη σειρά....
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Moνo θυμός και μίσος...

 
ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ-ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ UNFOLLOW ΑΠΟ ΣΥΣΤΗΘΕΝΤΑ ΩΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ (AEGEAN )-ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ




Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ MEDIA ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ...ΠΑΡΟΛΟ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ UNFOLLOW ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ..
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ  ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ...
Τηλεφώνημα με απειλές κατά της ζωής συντάκτη μας δεχτήκαμε χθες στα γραφεία του περιοδικού από συστηθέντα ως Δημήτρη Μελισσανίδη και αριθμό τηλεφώνου καταχωρημένο στην Aegean Oil, μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ στο UNFOLLOW 14 για το λαθρεμπόριο ναυτιλιακού πετρελαίου.
Στις 31 Ιανουαρίου κυκλοφόρησε το 14ο τεύχος του περιοδικού UNFOLLOW (Φεβρουάριος 2013), όπου δημοσιεύουμε βασικό ρεπορτάζ για το λαθρεμπόριο ναυτιλιακού πετρελαίου, με τίτλο εξωφύλλου «Λαθρεμπόριο: Θα σπάσει ο νόμος της σιωπής για την Aegean Oil του Δ. Μελισσανίδη και τα ΕΛΠΕ του Σ. Λάτση;».
Την επομένη, 1η Φεβρουαρίου, στις 19.50, δεχτήκαμε τηλεφώνημα στα γραφεία του περιοδικού από τον αριθμό 210 4586000, στο οποίο ο καλών ζήτησε να μιλήσει με τον συντάκτη  του ρεπορτάζ Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, συστήθηκε ως Δημήτρης Μελισσανίδης και ζήτησε εξηγήσεις για το δημοσίευμα.

 Ο συντάκτης μας συνομίλησε μαζί του σε ανοικτή ακρόαση, παρουσία δύο ακόμη συντακτών του περιοδικού. Ο συστηθείς ως Δ. Μελισσανίδης απείλησε το περιοδικό και τον συντάκτη με αγωγή. Ο συντάκτης του απάντησε ότι ασφαλώς μπορεί να πράξει όπως νομίζει.
Στη συνέχεια, παρά την προσπάθεια του συντάκτη μας να συνομιλήσει σε ήπιο τόνο, ο καλών ως Δ. Μελισσανίδης απείλησε τη ζωή του και ό,τι υπάρχει γύρω από αυτόν. Από τα 20 λεπτά που διήρκεσε το τηλεφώνημα, τα μισά περίπου αναλώθηκαν σε απειλές προς τον συντάκτη.
Μέρος όσων είπε ο συστηθείς ως Δ. Μελισσανίδης, τα οποία κατέγραψε ο συντάκτης παρουσία των δύο ακόμη συντακτών του περιοδικού, έχει ως εξής:
«Θα μπορούσα να στείλω να σε σκοτώσουν χωρίς να σ’ έχω προειδοποιήσει. Αλλά είμαι άντρας και θα βάλω να σε τινάξουν στον αέρα την ώρα που κοιμάσαι. Θα βάλω να σε σκοτώσουν, εσένα, τη γυναίκα σου, τα παιδιά σου και ό,τι άλλο έχεις».

Όταν ο συντάκτης, σε στοιχειώδη αντίδραση αυτοπροστασίας, είπε στον συστηθέντα ως Δ. Μελισσανίδη ότι πρόκειται να καταγγελθεί το περιστατικό στις αρμόδιες αρχές και στον εισαγγελέα, απάντησε:
«Θα σκίσω κι εσένα και τον εισαγγελέα. Εγώ δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ο Μελισσανίδης. Δεν θα μπορείς να κοιμηθείς. Δεν θα μπορείς να κυκλοφορείς, θα γίνω ο εφιάλτης σου. Ο φόβος μου θα σε καταδιώκει παντού. Εγώ είμαι ο Μελισσανίδης και δεν σηκώνω. Θα έρθουν στο σπίτι και την ώρα που κοιμάσαι θα σε τινάξουν στον αέρα. Εγώ έχω μάθει να μιλάω με μεγάλους δημοσιογράφους. Εψαξα για σένα και θα σε σκίσω».
Όταν ο συντάκτης μας τον ρώτησε αν μεγάλους δημοσιογράφους θεωρεί αυτούς που παίζουν το δικό του παιχνίδι και κάνουν δημόσιες σχέσεις, ο συστηθείς ως  Δ. Μελισσανίδης απάντησε:
«Θέλω να μου τα πεις αυτά με το πιστόλι στον κρόταφο».
Η αναζήτηση στο διαδίκτυο για το πού είναι καταχωρημένος ο αριθμός τηλεφώνου που κάλεσε στα γραφεία του UNFOLLOW, έδωσε αποτέλεσμα:
«AEGEAN OIL SA (Μελισσανίδης Δημήτριος) Βιομηχανία και Εμπορία Πετρελαιοειδών - Κεντρικά Γραφεία».
Σύμφωνα με το 11888 του ΟΤΕ, ο ίδιος αριθμός ανήκει στις εταιρείες «AEGEAN AGENCY Εμπόριο Πετρελαίου», «AEGEAN BUNKERING SERVICES Εμπόριο Πετρελαίου», «AEGEAN MARINE PETROLEUM Εμπόριο Πετρελαίου»,  «AEGEAN OIL Εμπόριο Πετρελαίου» και «AEGEAN SHIPPING MANAGEMENT Εμπόριο Πετρελαίου». Όλες με διεύθυνση Ακτή Κονδύλη 10, Πειραιάς, 18545.

Κατόπιν τούτων:
Πρώτον, το περιοδικό UNFOLLOW συνεχίζει αταλάντευτα την πορεία του.
Δεύτερον, μετά τις πρωτοφανείς απειλές εναντίον της ζωής του συντάκτη μας, δηλώνουμε ότι στο εξής για οτιδήποτε θέσει σε κίνδυνο τη ζωή ή την σωματική ακεραιότητα του συντάκτη μας ή άλλων συντακτών μας ή των οικείων τους, θα θεωρήσουμε υπεύθυνο τον συστηθέντα ως Δ. Μελισσανίδη.
Τρίτον, καλούμε τις αρμόδιες αρχές να πράξουν το καθήκον τους.
Τέταρτον, ζητούμε τη συμπαράσταση κάθε δημοσιογράφου με συνείδηση.  
Πέμπτον, καλούμε τις ενώσεις Τύπου να πάρουν θέση για το γεγονός και να κάνουν ό,τι χρειαστεί, ώστε η δημοσιογραφία να μην φιμώνεται.
UNFOLLOW
ΠΗΓΗ:ΠΡΕΖΑ TV

«Βγήκαμε από την κρίση επειδή δεν ακούσαμε την Τρόικα»




Σήμερα, ο πρόεδρος της Ισλανδίας Ολ. Γκρίμσον, δήλωσε: «Η Ισλανδία κατάφερε να υπερβεί με επιτυχία την κρίση, επειδή την αντιμετώπισε με εντελώς διαφορετικό τρόπο από ό,τι οι χώρες της ευρωζώνης. Αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν» λέει στην Deutsche Welle σήμερα o. Ένα από τα πρώτα θύματα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 ήταν η Ισλανδία.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι η κατάσταση της τότε ήταν χειρότερη και από εκείνη της Ελλάδας. Σήμερα, όμως, η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Η οικονομία αναπτύσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και η ανεργία μειώνεται. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ισλανδίας Όλαφουρ Γκρίμσον, η ανάκαμψη οφείλεται στο γεγονός ότι οι Ισλανδοί αντιμετώπισαν με εντελώς διαφορετικό τρόπο την κρίση σε σχέση με τις χώρες της ευρωζώνης. Και όπως επισήμανε στην Deutsche Welle ο πρόεδρος Όλαφουρ Γκρίμσον:
«Κατ` αρχήν διαπιστώσαμε νωρίς πως δεν πρόκειται μόνο για μια χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, αλλά για μια βαθιά πολιτική και κοινωνική κρίση. Και αυτό μας οδήγησε σε μεταρρυθμίσεις στα εν λόγω πεδία. «Αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν» Η Ισλανδία δεν έσωσε τις προβληματικές της τράπεζες Η Ισλανδία δεν έσωσε τις προβληματικές της τράπεζες. Επιδιώξαμε να αποδώσουμε δικαιοσύνη και παράλληλα να αλλάξουμε τους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων. Ο δεύτερος λόγος της επιτυχίας είναι ότι δεν τηρήσαμε τις δυτικές συνταγές για την αντιμετώπιση της κρίσης».
Με λίγα λόγια η Ισλανδία δεν έκανε τίποτε για να διασώσεις τις τράπεζές της, όπως τονίζει ο Όλαφουρ Γκρίμσον, εξηγώντας τους λόγους. «Αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν. Διερωτήθηκα πολλές φορές γιατί να αντιμετωπίζουμε τις τράπεζες σαν να είναι οι Άγιοι Τόποι της οικονομίας. Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τις τράπεζες από άλλες επιχειρήσεις; Οι τράπεζες είναι μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις και όταν διαπράττουν μεγάλα λάθη θα πρέπει να χρεοκοπούν. Σε διαφορετική περίπτωση τους δημιουργούμε την εντύπωση πως μπορούν να παίρνουν μεγάλα ρίσκα χωρίς ευθύνη. Δεν γίνεται όταν έχουν επιτυχία να σημειώνουν μεγάλα κέρδη και όταν αποτυγχάνουν να καλείται ο φορολογούμενος να πληρώσει τον λογαριασμό», εξηγεί ο Iσλανδός πρόεδρος. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ