Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Στα 369 δισ. ευρώ ανήλθαν τα έσοδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους περιβαλλοντικούς φόρους το 2017

Από το worldenergynews.gr
Στα 369 δισ. ευρώ ανήλθαν τα έσοδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους περιβαλλοντικούς φόρους το 2017 σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat.

Το 2002, το ποσό ανερχόταν στα 264 δισ., με την Eurostat να προσθέτει ότι το μερίδιο των περιβαλλοντικών φόρων στα συνολικά..

Στο εξωτερικό στρέφεται η Σαουδική Αραβία για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων

Από το energypress.gr
Επέκταση στο εξωτερικό θα αναζητήσει η Σαουδική Αραβία μέσω διεθνούς πετρελαϊκής που θα αναλάβει έρευνες υδρογονανθράκων και παραγωγή σε τρίτες χώρες.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο υπουργός ενέργειας και πρόεδρος της Saudi Aramco, Χαλίντ αλ Φαλίχ, σημείωσε ότι..

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΕΚΦΟΒΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΤΟΕΙΤΑΙ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ καταγγέλει την επιχείρηση κλίματος εκφοβισμού συνδικαλιστικών στελεχών που καλούνται τον τελευταίο καιρό για κατάθεση στην αστυνομική «Υπηρεσία Προστασίας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Χαρακτηριστική περίπτωση η κλήση για παροχή εξηγήσεων στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ και στην Προεδρεύουσα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, για να εξεταστούν ανωμοτί στο πλαίσιο διενεργούμενης..

Algérie : Ould Kaddour, de la prison à la tête de Sonatrach

Από το jeuneafrique.com
«J’ai un CV lourd », aime à plaisanter Ould Kaddour. Alors qu’il présente un parcours sans tache, sa vie bascule dans l’étrange, l’absurde et le glauque un certain lundi 26 novembre 2007, au tribunal militaire de Blida.

Ould Kaddour, qui dirigeait encore BRC, est jugé ce jour-là pour espionnage. La justice militaire lui reprochait d’avoir été en possession de la transcription..

ΕΛΠΕ: Μέχρι αρχές Μαρτίου οι δεσμευτικές προσφορές - Οι προσδοκίες για το τίμημα

Από το worldenergynews.gr
Μια εταιρία διύλισης όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια, με αποτελέσματα, ισχυρά κεφάλαια και ισολογισμό αποτελεί μεν εθνικό κεφάλαιο για την Ελλάδα αλλά όχι για τους ξένους επενδυτές. 

Όπως αναλύει αξιόπιστη πηγή, το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκαν ισχυρά ονόματα για τα ΕΛΠΕ υποχρεώνει το ΤΑΙΠΕΔ να μειώσει τις προσδοκίες του ενώ δεν είναι βέβαιο ακόμη ότι ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί.

Να σημειωθεί ότι οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες και όχι μόνο δεν συμμετείχαν στον διαγωνισμό για δύο λόγους...

Νέα εργασία: η αδράνεια των Ωκεανών στην απορρόφηση θερμότητας αποκαλύπτει την κλιματική απάτη.


Από το greeklignite.blogspot.com
Το 1858 μια νεότευκτη κορβέτα, το HMS Challenger της εικόνας, προστέθηκε στο Βρετανικό Ναυτικό. Στην περίοδο 1872-1876 το HMS Challenger διήνυσε περίπου 69 χιλ. ναυτικά μίλια ανά τον πλανήτη, σε μια αποστολή που πρόσθεσε πολλές γνώσεις στην ωκεανογραφία. Μέρος των πειραμάτων που έγιναν τότε ήταν η λήψη θερμοκρασιών του νερού του ωκεανού σε διάφορα βάθη (5010 παρατηρήσεις θερμοκρασίας κατά μήκος..

Στην Αθήνα σήμερα ο CEO της Sonatrach για συνομιλίες σχετικά με τον διαγωνισμό αποκρατικοποίησης των ΕΛΠΕ

Από το energypress.gr
Στην Αθήνα αναμένεται σήμερα για συνομιλίες σχετικά με την εξαγορά μεριδίου μετοχών των ΕΛΠΕ, από κοινού με την Vitol, ο διευθύνων σύμβουλος της Sonatrach, Abdelmoumene Ould Kaddour, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Reuters.

«Θα επισκεφθώ την Αθήνα με σκοπό να συζητήσω το θέμα της εξαγοράς μεριδίου των ΕΛΠΕ, πράγμα που αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα..

Η πιθανή ανακάλυψη φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Νοτίου Αφρικής αλλάζει τα ενεργειακά δεδομένα

Από το worldenergynews.gr
Ένα από τα πολλά υποσχόμενα hotspots για γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου γεωτρήσεων φέτος – είναι η ΑΟΖ της Νότιας Αφρικής – στην οποία ανακαλύφθηκε ένα τεράστιο συμπύκνωμα φυσικού αερίου που θα μπορούσε να ανοίξει μια νέα περιοχή εξερεύνησης για μεγάλες πετρελαιοπηγές και να αλλάξει την ενεργειακή τύχη της Νότιας Αφρικής.

Η γαλλική εταιρία Total ανακοίνωσε ότι..

Τα πολλά ψέματα εκπαιδεύουν τον ψεύτη

Από το tovima.gr
ΛΟΝΔΙΝΟ. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο εγκέφαλός μας είναι από τη φύση του κατασκευασμένος ώστε να εκφράζουμε την αλήθεια με μεγαλύτερη ευκολία και πειθώ από ό,τι τα ψέματα. Ομως βέλγοι ερευνητές αναφέρουν ότι όσο περισσότερα ψέματα λέει κάποιος τόσο περισσότερο «εκπαιδεύεται», μέχρις ότου κάποια στιγμή φτάνει στο σημείο να μπορεί να ψεύδεται με απόλυτη φυσικότητα και πειστικότητα. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Γκεντ στο Βέλγιο χώρισαν μια ομάδα εθελοντών φοιτητών σε τρεις ομάδες και τους έβαλαν ..