Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Ανακάλυψαν Πόλη με Τείχη στον Άρη σε Φωτογραφία της NASA;

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανακάλυψαν Πόλη με Τείχη στον Άρη σε Φωτογραφία της NASA;
Από το diadrastika.com
Τον γύρο του αγγλόγλωσσου διαδικτύου κάνει ο ισχυρισμός «κυνηγών» UFO, ότι είδαν σε φωτογραφίες της NASA από την επιφάνεια του Άρη τα ερείπια μιας περιτειχισμένης πόλης.

Πράγματι, σε μια φωτογραφία της NASA που διακινείται -και αναδημοσιεύει και η βρετανική Express- φαίνεται μια κορυφογραμμή ενός βραχώδους όρους που μοιάζει με μια πόλη με τείχη.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από το όχημα Curiosity Rover της NASA και όπως ήταν αναμενόμενο άνοιξε μεγάλο θέμα συζήτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το εάν υπήρχε, ή συνεχίζει ακόμα να υπάρχει, πολιτισμός στον Άρη.

Συνήθως τα..

Έπεσαν οι υπογραφές για τρυπάνι στο "Ονησιφόρος" το 2017

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγες
Από το elliniki-aoz.blogspot.gr
Έτοιμη δηλώνει η TOTAL να αρχίσει γεωτρήσεις τον Απρίλιο του 2017 στον νέο γεωτρητικό στόχο "Ονησίφορος", που εντοπίστηκε στο θαλάσσιο τεμάχιο "11"  της Κυπριακής ΑΟΖ, μετά και την υπογραφή της συμφωνίας με την εταιρεία EDT Agency Services, για την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης από το λιμάνι Λεμεσού.

Η συμφωνία υπογράφηκε το βράδυ της Πέμπτης σε ξενοδοχείο της Λεμεσού, από το Γενικό Διευθυντή της Total E&P Cyprus B.V, Yves Grosjean και του διευθύνοντα συμβούλου της EDT Offshore Δαρείο Μελά,  στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών Μάριου Δημητριάδη, του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη και του Δημάρχου της Λεμεσού Ανδρέα Χρίστου.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης συνεχάρη τις δυο εταιρείες για τη συμφωνία και διαβεβαίωσε ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση θα στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο τις εργασίες αυτές "γιατί πιστεύουμε ότι ο τομέας των υδρογονανθράκων έχει μέλλον στην Κύπρο".

Προσβλέπουμε στην..

ΓΣΕΕ: Ο ΣΕΒ δεν σέβεται την υπογραφή του και στα εργασιακά

Αποτέλεσμα εικόνας για γσεε
Από το imerisia.gr
Άμεση ήταν η αντίδραση της ΓΣΕΕ σε αναφορά του ΣΕΒ, στο εβδομαδιαίο δελτίο του για την ελληνική οικονομία, για τα εργασιακά, που σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ έρχεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τα όσα οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων συνυπογράφουν κάθε φορά στις συμφωνίες της Συνομοσπονδίας με τους εργοδοτικούς φορείς.

Η ΓΣΕΕ κατηγορεί τον ΣΕΒ ότι κάποιοι κύκλοι μέσα σε αυτόν ονειρεύονται ένα μοντέλο κράτους, όπου το επιχειρείν θα είναι κρατικοδίαιτο, η φορολόγηση θα γίνεται σε φορολογικούς παραδείσους, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις θα γίνονται κατά τα σουηδικά πρότυπα, το κράτος πρόνοιας θα είναι ανύπαρκτο και οι μισθοί στα επίπεδα Ινδίας.

Η ΓΣΕΕ κατηγορεί επίσης τον ΣΕΒ για..

Ενδείξεις για ωκεανό στο υπέδαφος του δορυφόρου Διώνη

Αποτέλεσμα εικόνας για Ενδείξεις για ωκεανό στο υπέδαφος του δορυφόρου Διώνη
Από το naftemporiki.gr
Ίσως τελικά η ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή να απαντάται πολύ πιο συχνά στο ηλιακό μας σύστημα απ’ ό,τι πίστευαν μέχρι πριν από λίγες δεκαετίες οι επιστήμονες, καθώς νέα δεδομένα δείχνουν πως και η Διώνη, ένας από τους δορυφόρους του Δία, πιθανά «φιλοξενεί» στο υπέδαφός της έναν ωκεανό.

Τα δεδομένα προήλθαν από την αποστολή Cassini και η επεξεργασία τους έγινε από ερευνητές του Βασιλικού Αστεροσκοπείου του Βελγίου. Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες σε άρθρο τους στο περιοδικό Geophysical Research Letters, η ανάλυση έδειξε πως κάτω από τον φλοιό του δορυφόρου, σε βάθος περίπου 100 χιλιομέτρων, κρύβεται μία μεγάλη υδάτινη έκταση.

Στοιχεία για ανάλογους ωκεανούς στο υπέδαφος έχουν ..