Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Γ. Μανιάτης: Οι άγνωστοι συντελεστές της πράσινης μετάβασης

 




Στην Ελλάδα ο ηλεκτρισμός αναμένεται να αποτελεί το 2050 το 50% της τελικής κατανάλωσης ενέργειας. Τα 250εκατ. SUVs που κυκλοφορούν, αν ήταν χώρα, θα ήταν ο 6ος μεγαλύτερος ρυπαντής του πλανήτη. Το ντόμινο της ενεργειακής κρίσης έχει εκτοξεύσει τις πρώτες ύλες για παραγωγή φωτοβολταϊκών έως και 400%. Η Κίνα κατασκευάζει το 50% των...

ΕΛΠΕ: Δράσεις καθαρισμού ακτών και χώρων πρασίνου, με στόχο την ευαισθητοποίηση μαθητών σε θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος



Ως ενεργό μέλος των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται και με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ υλοποίησε δράσεις που στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα προστασίας των ακτών, των παράκτιων οικοσυστημάτων και των χώρων πρασίνου, καθώς και στο..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔ.Ε.ΔΥ.

 

 

Η βιομηχανία πετρελαίου της Νορβηγίας αποφεύγει την απεργία

 


Οι πετρελαϊκές εταιρείες της Νορβηγίας κατάφεραν να συνάψουν συμφωνία με τα συνδικάτα εργαζομένων στο πετρέλαιο, αποφεύγοντας, προς το παρόν, τον κίνδυνο απεργίας που θα επηρέαζε την παραγωγή σε εννέα κοιτάσματα στη χώρα.

"Συμφωνία. Όχι απεργία. Αλλά οι Lederne και Safe (συνδικάτα) στέλνουν...

EIA: Οι εισηγμένες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου ξόδεψαν σημαντικά λιγότερα στην εξερεύνηση το 2021

 


Οι παγκόσμιες δημόσιες εταιρείες που αντιπροσωπεύουν το 60% της συνολικής παραγωγής υγρών καυσίμων εκτός ΟΠΕΚ δαπάνησαν πέρυσι 244 δισεκατομμύρια δολάρια για εξερεύνηση και ανάπτυξη, μειωμένα κατά 28% σε σύγκριση με τον μέσο όρο πριν από την πανδημία, δήλωσε..

Το πετρελαϊκό σοκ δεν θα τελειώσει ούτε το 2023



Η Wall Street μπορεί να είναι γεμάτη από συζητήσεις περί ύφεσης το επόμενο έτος, ωστόσο η κατάσταση όσον αφορά την αγορά ενέργειας είναι μια άλλη ιστορία. Οι περισσότεροι traders, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και αναλυτές βλέπουν τη ζήτηση πετρελαίου να αυξάνεται μέσα στο 2023 και η προσφορά να..