Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Η ελληνική ΑΟΖ έχει ανάγκη από τεχνικούς


Από το lygeros.org
Η ελληνική ΑΟΖ δεν είναι μόνο θέμα υψηλής στρατηγικής και Δικαίου της θάλασσας. Με τα θαλάσσια οικόπεδα που εκδόθηκαν το 2014 και το 2017 και με τις αιτήσεις που υπάρχουν στο θαλάσσιο οικόπεδο 2 από την κοινοπραξία Ελληνικά Πετρέλαια - Total - Edison, στο 10 από τα Ελληνικά Πετρέλαια, στο Ιόνιο από την Energrean Oil, στις περιοχές Δυτικής Κρήτης και Νοτιοδυτικής Κρήτης από την κοινοπραξία Ελληνικά Πετρέλαια - Total - Exxon Mobil, η Ελληνική ΑΟΖ έχει αποκτήσει μια ύπαρξη. 

Και με την έκδοση του διαγωνισμού στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την οποία θα αρχίσουν..

Υποχρεωτική η ανάμιξη βιοαιθανόλης στη βενζίνη με τροπολογία του ΥΠΕΝ

Από το newmoney.gr
Την υποχρεωτική ανάμιξη βιοαιθανόλης στη βενζίνη που διατίθεται στην κατανάλωση από 1ης Ιανουαρίου 2019 προβλέπει τροπολογία που τέθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η νομοθεσία προβλέπει ήδη την προσθήκη βιοντήζελ σε ποσοστό 5% στο πετρέλαιο κίνησης που διατίθεται στην αγορά ενώ από το 2019 η βιοαιθανόλη θα προστίθεται σε ποσοστό 2,8% στη βενζίνη και από το 2020 σε ποσοστό 3,3%.

Μετά το 2020 η συμμετοχή της βιοαιθανόλης μπορεί..

Στις αρχές του 2019 η πρώτη γεώτρηση των ΕΛΠΕ στον Πατραϊκό κόλπο

Από το energypress.gr
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί και επίσημα η σύμβαση μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της κοινοπραξίας Total, ΕΛΠΕ, Edison για το οικόπεδο 2, μετά και τις θετικές εξελίξεις και την ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η υπογραφή της σύμβασης αναμένεται να ξεκλειδώσει..

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει την οικονομική ενίσχυση για τα πετροχημικά εργοστάσια της Ουγγαρίας

Από το worldenergynews.gr
Tην επενδυτική ενίσχυση της Ουγγαρίας ύψους 131 εκατ. ευρώ για την επέκταση του πετροχημικού εργοστασίου MOL στο βόρειο τμήμα της χώρας, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ειδικότερα, η επένδυση αφορά το εργοστάσιο Tiszaujvaros της MOL Petrolkemia Zrt, με απώτερο στόχο να ευθυγραμμιστεί με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη χρηματική υποστήριξη θα ..

Έρευνα για την διαρροή στα διυλιστήρια της Statoil ξεκίνησαν οι αρχές της Νορβηγίας

Από το worldenergynews.gr
Η Αρχή Ασφάλειας Πετρελαίου της Νορβηγίας (PSA) θα διερευνήσει την διαρροή νάφθας που οδήγησε στην διακοπή της παραγωγή στο διυλιστήριο Mοststad, της Statoil.

Η διαρροή της Τρίτης προκάλεσε μια προσωρινή εκκένωση του διυλιστηρίου  των 240.000 βαρελιών την ημέρα στη δυτική ακτή της Νορβηγίας, η οποία επεξεργάζεται το αργό πετρέλαιο από τα ανοικτά πεδία, συμπεριλαμβανομένου του Troll.

Το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Statoil παρέμεινε ..