Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Ο OPEC αναθεωρεί την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου σε 90,2 εκατ. bpd το 2020 - Δύσκολο το α' 6μηνο του 2021

 


Ο ΟΠΕΚ μείωσε τις προβλέψεις του για αύξηση της ζήτησης πετρελαίου φέτος, αναφέροντας μια ασθενέστερη από την αναμενόμενη ανάκαμψη στην Ινδία και σε άλλες ασιατικές χώρες, και προειδοποίησε ότι οι κίνδυνοι παραμένουν «αυξημένοι και παραμορφωμένοι» για το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Σε μια προσεκτικά μηνιαία έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, η ομάδα των χωρών παραγωγής πετρελαίου αναθεώρησε προς τα κάτω τις προοπτικές της για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου κατά μέσο όρο 90,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως το 2020. Αυτό μειώθηκε κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα από την εκτίμηση του προηγούμενου μήνα και αντανακλά..

EV-Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: σε δυο έρευνες στη Βρετανία οι καταναλωτές δείχνουν τα αδιέξοδα!

 


83 διαφορετικά υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσφέρονται σήμερα στους Βρετανούς καταναλωτές, μετά την άφιξη πριν λίγες ημέρες ενός ακόμα Γερμανικού οχήματος. Όμως η Ένωση Κατασκευαστών & Εμπόρων Αυτοκινήτων (Society of Motor Manufacturers and Traders, SMMT) δεν είναι ακριβώς ενθουσιασμένη με τις πωλήσεις κι ο κορονοϊός είναι μόνο ένα μικρό μέρος του προβλήματος! Δυο πρόσφατες έρευνες της κοινής γνώμης δείχνουν τον έντονο προβληματισμό των καταναλωτών.

Η 1η έρευνα, της εταιρείας δημοσκοπήσεων Savanta ComRes για το SMMT, επιβεβαίωσε το αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών για..

BP: H εποχή της αύξησης στη ζήτηση πετρελαίου έχει παρέλθει - Τα σενάρια για το μέλλον του μαύρου χρυσού



 

Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί εκτενώς το προσεχές διάστημα προχώρησε η εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο BP Plc, αναφορικά με το μέλλον του πετρελαίου. Ειδικότερα, σε έκθεσή της ανέφερε ότι η κατανάλωση πετρελαίου δεν θα μπορούσε ποτέ να επιστρέψει στα επίπεδα που παρατηρήθηκαν πριν από την κρίση του κορωνοϊού.

Η εποχή της αδυσώπητης ζήτησης πετρελαίου..

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

 





Το προεδρείο της ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει αύριο Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. Συνέντευξη Τύπου, ώστε να απαντήσει και να τοποθετηθεί στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Η Συνέντευξη θα γίνει..

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

 


Στο ίδιο έργο θεατές!!!  Τα τελευταία πολλά χρόνια οι εξαγγελίες στην Δ.Ε.Θ. έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

Αλλάζουν οι πρωταγωνιστές

Αλλάζουν τις αιτίες (μνημόνια λόγω κρίσης, covid 19 , εξοπλιστικά) που καταλήγουν πάντα στο ίδιο «δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος».

Η σταθερά, ο λαός χρειάζεται να βάλει πλάτη και να κάνει υπομονή.  Επίσης βρέθηκε ..

Επιστροφή της πλωτής αποθήκευσης πετρελαίου;

 


Στη ναύλωση ενός VLCC για την αποθήκευση αργού πετρελαίου προέβη ο ενεργειακός κολοσσός BP. Σύμφωνα με στοιχεία της αναλύτριας εταιρείας Refinitiv Eikon, η BP προχώρησε στη ναύλωση του πλοίου σε μια περίοδο κατά την οποία οι ναύλοι για τα δεξαμενόπλοια βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Λόγω της πρόσφατης εκ νέου πτώσης των τιμών του πετρελαίου ένεκα της πανδημίας, καθώς και της πτώσης της εποχικής ζήτησης του Βορείου Ημισφαιρίου, πολλοί είναι οι ενεργειακοί κολοσσοί και τα trading houses που..

Οικολογική καταστροφή στον Μαυρίκιο: H «συγγνώμη» της MOL



 H ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία Mitsui O.S.K. Lines (MOL) σκοπεύει να καταβάλει το ποσό των $9,4 εκατ. ως οικονομική αρωγή για την υποστήριξη και την ανάκαμψη του νησιωτικού κράτους του Μαυρικίου, μετά την περιβαλλοντική καταστροφή που προκάλεσε το πλοίο της «Wakashio».

Υπενθυμίζεται ότι..

Πιο κοντά από ποτέ τα ιπτάμενα αυτοκίνητα

 


Τον αέρα μιας νέας εποχής μεταφορών φέρνει το νέο ιπτάμενο αυτοκίνητο της SkyDrive, το οποίο σε πρόσφατη επίδειξή του πραγματοποίησε πτήση τεσσάρων λεπτών.

Το όχημα SD-03 τροφοδοτείται από οκτώ ανεξάρτητους ηλεκτρικούς κινητήρες και η κατασκευή του βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2014. Αν και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις πτητικές του δυνατότητες, απορία φαίνεται να γεννά το γεγονός ότι, σύμφωνα..

Κατά 38% στα 44 δισ. δολ. μειώθηκαν τα έσοδα της Ρωσίας από τις εξαγωγές πετρελαίου το α' 7μηνο του 2020



Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Τελωνειακής Υπηρεσίας, ο όγκος των εξαγωγών πετρελαίου στη χώρα μειώθηκε κατά 6% σε 143 εκατομμύρια τόνους τους πρώτους επτά μήνες του έτους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα έσοδα της χώρας από εξαγωγές πετρελαίου μειώθηκαν επίσης κατά 6% στα 121 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Οι εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου αποτελούν..

Ένας αμύθητος θησαυρός περιμένει να τον εξορύξουμε από τον ελληνικό βυθό



 Στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, που έχει έκταση το 1/3 της Σαουδικής Αραβίας (εικόνα 1), σύμφωνα με βάσιμες εκτιμήσεις κρύβεται ένας αμύθητος θησαυρός. Γεωγραφικά διαιρείται σε τρία διαμερίσματα: Το πρώτο διαμέρισμα είναι η λεκάνη της Λεβαντίνης και περιλαμβάνει τις ΑΟΖ Συρίας, Λιβάνου, Ισραήλ και το ανατολικό τμήμα της Κυπριακής ΑΟΖ (οικόπεδα 2, 3, 9, 12 και 13).

Σε αυτή την λεκάνη, κυρίως στην ισραηλινή ΑΟΖ, έγιναν 460 γεωτρήσεις και βρέθηκαν..