Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Η κυβέρνηση καθόρισε τον βασικό της στόχο!




ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Ακάθεκτη συνεχίζει η πτώση του αργού

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Μετά από μια κακή πρώτη μέρα του χρόνου χτες, το αργό συνεχίζει την πτώση του καθώς αφενός οι φόβοι για τη μειωμένη ζήτηση της Κίνας παραμένουν, αφετέρου η αγορά δεν μπορεί να "διαβάσει" την εξέλιξη της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Το αργό υποχωρούσε κατά 1,6%, στα 36,17 δολάρια το βαρέλι νωρίτερα στα εμπορεύματα του NYSE, αφότου νωρίτερα κινούταν πάνω από τα 37. Ακόμα ισχυρότερη η πίεση στο Brent, στο -2,2% και τα 36,42 δολάρια το βαρέλι.

Η κόντρα Σαουδικής Αραβίας-Ιράν που...

ΓΣΕΕ:ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

b53842f16cdee1b5ae259178c4652fdc_XL
Με επικοινωνιακά φτιασιδώματα επιχειρεί η Κυβέρνηση να «σερβίρει» το «πικρό ποτήρι», λίγο πριν ρίξει στην Ελληνική κοινωνία την βαπτισμένη ως μεταρρύθμιση «ταφόπλακα» του ασφαλιστικού.

Αγνοώντας, για πολλοστή φορά, τους κοινωνικούς εταίρους και ειδικότερα τους εργαζόμενους, τους ασφαλισμένους και τους θεσμικούς εκπροσώπους αυτών, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί έναν κατ΄ επίφαση διάλογο για να περάσει προειλημμένες αποφάσεις. Αγνοεί μάλιστα τους θεσμούς κοινωνικής διαπραγμάτευσης με προκλητικό τρόπο.

Είναι προφανές ότι ακόμα και οι δηλώσεις διαφόρων κυβερνητικών στελεχών ότι τάχα «μιλούν απευθείας με την κοινωνία» ή ότι «έχουν τη στήριξη της κοινωνίας», έρχονται ως συνέχεια αντίστοιχων αλαζονικών – υπερβατικών δηλώσεων του περασμένου καλοκαιριού, τότε δηλαδή που σύσσωμοι…«συνομιλούσαν με την ιστορία», προωθώντας ένα εξόχως παραπλανητικό και διχαστικό δημοψήφισμα, με καταστροφικά αποτελέσματα και συνέπειες για κοινωνία, οικονομία και κοινωνική ασφάλιση. Η αλήθεια είναι ότι δε «συνομιλούν με την ιστορία» όμως κυρίως δε συνομιλούν με την κοινωνία.

Ακολουθώντας μάλιστα την...

Εορταστικό hangover για τα Ελληνικά αιολικά, τα Χριστούγεννα πήγαν για κάλαντα και την Πρωτοχρονιά πάγωσαν απ’ το κρύο;


Είδαμε χθες τη μεγάλη "επιτυχία" των Γερμανικών υπεράκτιων αιολικών, ας ρίξουμε σήμερα μια ματιά και στα Ελληνικά αιολικά, αυτά που μας φόρτωσε η παράνοια της "πράσινης ανάπτυξης", για να χρυσοπληρώνουμε σε καιρό χρεοκοπίας. 

Ανήμερα τα Χριστούγεννα το φορτίο που έπρεπε να αντιμετωπίσει το ηλεκτρικό σύστημα φαίνεται στο πιο πάνω διάγραμμα του ΑΔΜΗΕ. Αιχμή 24ώρου στις 8μμ και με το πραγματικό φορτίο ν' ακολουθεί πολύ πιστά την πρόβλεψη. Ο Δεκέμβριος είναι στη χώρα μας ο μήνας που αυξάνει η χρήση των ηλεκτρικών θερμαντικών, πολύ περισσότερο που οι εξωφρενικοί φόροι πάνω στους φόρους έχουν κάνει το πετρέλαιο θέρμανσης είδος υπό εξαφάνιση. Για την Πολιτεία, είτε με ΝΔ-Πασοκ είτε πλέον με Σύριζα, δεν φαίνεται να έχει καμιά σημασία που και Εργαστήριο του ΕΜΠ επεσήμανε απ' το Νοέμβριο 2013 αυτό που όλοι ξέρουν, τα ηλεκτρικά θερμαντικά είναι ο πιο ακριβός τρόπος θέρμανσης. Στην εποχή των απίστευτων στρεβλώσεων ωστόσο που έχουμε καταλήξει να ζούμε, έχουμε καταφέρει να κάνουμε τα ηλεκτρικά τον πιο περιζήτητο τρόπο θέρμανσης, πολύ απλά είτε ανάβοντας τη θέρμανση για λίγες ώρες είτε μη πληρώνοντας το λογαριασμό της ΔΕΗ! Κι ακόμα περισσότερο η Πολιτεία δίνει το εντελώς ηλίθιο ενεργειακά κίνητρο στους πολίτες να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά θερμαντικά, όταν μετέρχεται πλείστα όσα λαϊκίστικα κόλπα με το δήθεν ...

Τι φέρνει το 2016 για την "Αφροδίτη" και τα κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου

Αποτέλεσμα εικόνας για Τι φέρνει το 2016 για την "Αφροδίτη" και τα κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου
Νέα δεδομένα για την ενεργειακή σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου, δημιούργησε πέρυσι η τεράστια ανακάλυψη του κοιτάσματος Ζορ στην Αίγυπτο, η οποία χαρακτηρίστηκε από πολλούς αναλυτές ως καταλύτης για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Και αυτό διότι το νέο κοίτασμα φαίνεται ότι θα ανοίξει το δρόμο ώστε η Αίγυπτος να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες στο κοντινό μέλλον. Ταυτόχρονα όμως επηρεάζει και τους ενεργειακούς σχεδιασμούς και των άλλων χωρών της περιοχής, ιδιαίτερα όσους σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν τις υποδομές της Αιγύπτου για να εξάγουν το δικό τους αέριο με τη μορφή LNG. Καθώς το αέριο του Ζορ θα έχει προτεραιότητα, η διαθέσιμη προς τρίτους δυναμικότητα των εγκαταστάσεων στην Αίγυπτο θα περιοριστεί σημαντικά και άρα θα πρέπει να αναζητηθούν εναλλακτικές. Η εξέλιξη αυτή επηρεάζει τόσο την Κύπρο όσο και το Ισραήλ. 

Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, το τελευταίο διάστημα οι αρχικές εκτιμήσεις για το μέγεθος του κοιτάσματος Αφροδίτη έχουν...