Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΟΡΕΙΑ ΠΣΕΕΠ ΣΤΗΝ ΔΕΘ








ΠΣΕΕΠ


Η ιστορία της ΔΕΘ μέσα από σπάνιες ασπρόμαυρες φωτογραφίες [photo gallery]

Από το hellasjournal.com
Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) είναι μια ετήσια εμπορική εκθεσιακή εκδήλωση μεγάλης σημασίας για την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που λαμβάνει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης έκτασης 180.000 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1926 και σήμερα διοργανώνεται..

Energean: Εξελίσσεται στη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο

Από το newmoney.gr
Με την απόκτηση της Edison E&P, η Energean αναπτύσσει πλέον δραστηριότητα σε οκτώ μεσογειακές χώρες, ενισχύοντας την ενεργειακή συνεργασία που αποτελεί βασική προτεραιότητα των κρατών της περιοχής. Επιπλέον, η μετάβαση της εταιρείας από το πετρέλαιο στο φυσικό αέριο συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος και εξυπηρετεί τον στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης για τις οικονομίες και τις κοινωνίες της περιοχής.

Στις συγκεκριμένες επισημάνσεις..

Σε «θανατική καταδίκη» οι πάγοι της Γροιλανδίας;

Από το naftemporiki.gr
Το φύλλο πάγου της Γροιλανδίας είναι επτά φορές μεγαλύτερο από την έκταση του Ηνωμένου Βασιλείου και σε κάποια σημεία του έχει πάχος 2- 3 χιλιομέτρων. Εάν έλιωνε θα μπορούσε να αυξήσει τα επίπεδα των υδάτων παγκοσμίως έως και 7 μέτρα. 

Το να χαθεί πλήρως βεβαίως είναι προς το παρόν ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Κανείς δεν περιμένει να συμβεί. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι..

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές εταιρίες ενέργειας μείωσαν τον αριθμό των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που λειτουργούν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, αφού οι γεωτρήσεις επιβραδύνθηκαν για εννέα συνεχόμενους μήνες, καθώς οι ανεξάρτητοι παραγωγοί μείωσαν τις δαπάνες κατά περίπου 10% φέτος.

Συγκεκριμένα μειώθηκαν..

ΠΣΕΕΠ


Ο Κλάδος των Μεταφορών το «Κλειδί» για την Εδραίωση της Χρήσης του Υδρογόνου

Από το energia.gr
Παρότι αμφισβητούνται οι δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει στην προσπάθεια να μεταβούμε σε ένα μέλλον χωρίς άνθρακα η χρήση του υδρογόνου αρχίζει να κερδίζει έδαφος στους τομείς της κινητικότητας, των μεταφορών, της ναυτιλίας, της ενέργειας και της βιομηχανικής μεταποίησης.

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές η παραγωγή υδρογόνου αυξήθηκε από περίπου 40 εκατομμύρια τόνους το 2005 σε..

Ενεργειακό Φόρουμ Ν.Α. Ευρώπης: Που στάθηκαν τα στελέχη των ΕΛΠΕ, ΔΕΣΦΑ, GASTRADE, ΤΑΡ, EDA Thess, Εnergean

Από το bigbusiness.gr
Το φυσικό αέριο, τα ναυτιλιακά καύσιμα, η «πράσινη» ενέργεια, η θέση της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη ήταν μερικά από τα θέματα στα οποία αναφέρθηκα οι εκπρόσωποι μεγάλων ενεργειακών επιχειρήσεων της χώρας- ΕΛΠΕ, Energean, ΔΕΣΦΑ, TAP,  GAS TRADE, EDA Thess  κ.α. -  κατά τις ομιλίες τους στο φετινό Ενεργειακό Φόρουμ Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Αύξηση της ζήτησης για νέα, συνεχώς καλύτερα, πιο βελτιωμένα και φιλικότερα προς το περιβάλλον, προϊόντα, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας θα είναι τα χαρακτηριστικά που θα κυριαρχήσουν στον κλάδο της ενέργειας τα επόμενα χρόνια και τα ΕΛΠΕ εργάζονται για να ανταποκριθούν..

A.Shastri (Ινδία): Ο γεωπολιτικός παράγοντας θα λειτουργήσει καταλυτικά για τους υδρογονάνθρακες στην ΝΑ Μεσόγειο

Από το worldenergynews.gr
Την ευχή, να επιτευχθεί η ενεργειακή μετάβαση στην Ευρώπη, διατύπωσε ο πρόεδρος της Αρχής Ενεργειακής Οικονομίας της Ινδίας, Ashutosh Shastri, από το βήμα του Southeast Europe Energy Forum που διοργάνωσαν την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και η Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία.

«Ο γεωπολιτικός παράγοντας θα λειτουργήσει..