Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Σκέψεις για απαγόρευση των ορυκτών καυσίμων από 14 νησιωτικά κράτη του Ειρηνικού Ωκεανού

Αποτέλεσμα εικόνας για Σκέψεις για απαγόρευση των ορυκτών καυσίμων από 14 νησιωτικά κράτη του Ειρηνικού Ωκεανού
Από το naftemporiki.gr
Συνασπισμός 14 νησιωτικών κρατών του Ειρηνικού Ωκεανού εξετάζει την πρώτη ολική απαγόρευση ορυκτών καυσίμων στον κόσμο. Το μέτρο αποτελεί μέρος μιας συμφωνίας για το κλίμα που θα πλαισιώσει την ιστορική συνθήκη για το κλίμα του Παρισιού το 2015 και θα αποτελέσει οδηγό για την κάλυψη των διεθνών κλιματικών στόχων.

Η προτεινόμενη συμφωνία τέθηκε προς..

ΕΛΠΕ: Αύξηση της συμμετοχής της POIH INVESTMENTS πάνω από 3%

Αποτέλεσμα εικόνας για Τι δείχνει η νέα ενεργειακή έκθεση της Κομισιόν με τη «σφραγίδα» του ΕΜΠ - Οι προβλέψεις για την Ελλάδα
Από το capital.gr
Σε περισσότερο από 3% αύξησε τη συμμετοχή της στην Ελληνικά Πετρέλαια η POIH INVESTMENTS LIMITED, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΠΕ. 
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση κατόπιν γραπτής ενημέρωσης των POIH S.A. & POIH INVESTMENTS LIMITED η τελευταία αύξησε την συμμετοχή της πάνω από 3% στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας σε σχέση με την τελευταία γνωστοποίησή της με ημερομηνία 22/12/2010.

Tο ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου που κατείχε η POIH INVESTMENTS LIMITED στην Εταιρεία έμμεσα, μεταβλήθηκε από 40.984% σε 45.470% που αντιστοιχούν σε 13,708,404 κοινές ονομαστικές μετοχές αυτής. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, το 2.842% των δικαιωμάτων ψήφου (8,687,253 μετοχές) αποκτήθηκε την περίοδο από 01/01/2016 έως 19/07/2016.

Τι δείχνει η νέα ενεργειακή έκθεση της Κομισιόν με τη «σφραγίδα» του ΕΜΠ - Οι προβλέψεις για την Ελλάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για Τι δείχνει η νέα ενεργειακή έκθεση της Κομισιόν με τη «σφραγίδα» του ΕΜΠ - Οι προβλέψεις για την Ελλάδα
Από το energypress.gr
Δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το νέο Reference scenario για την ενέργεια στην ΕΕ (Διαβάστε εδώ περισσότερα), το οποίο εκπονήθηκε από το εργαστήριο E3MLab του ΕΜΠ με χρήση του μοντέλου PRIMES.

Πρόκειται για τις προβλέψεις στο πλαίσιο του Σεναρίου αναφοράς για την ενέργεια και τις μεταφορές για κάθε χώρα-μέλος της ΕΕ ξεχωριστά.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, ενδιαφέρον παρουσιάζει η προβλεπόμενη εξέλιξη όσον αφορά..

Hράκλεια Σερρών: Σήμερα Εγκαθίσταται το Πρώτο Γεωτρύπανο στο Γεωθερμικό Πεδίο

Αποτέλεσμα εικόνας για Hράκλεια Σερρών: Σήμερα Εγκαθίσταται το Πρώτο Γεωτρύπανο στο Γεωθερμικό Πεδίο
Από το energia.gr
Το πρώτο παραγωγικό γεωτρύπανο εγκαθίσταται σήμερα, Τετάρτη, στο γεωθερμικό πεδίο του δήμου Ηράκλειας.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών , ο δήμαρχος Ηράκλειας Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης στις 20 Ιουλίου θα εγκατασταθεί το πρώτο από τε τέσσερα γεωτρύπανα στο γεωθερμικό πεδίο του δήμου, ενώ την ίδια ημέρα θα βρεθούν στον χώρο και επιστήμονες προκειμένου να ξεκινήσει εντός των ημερών η λειτουργία του.

Προβλέπεται η εγκατάσταση άλλων δυο παραγωγικών γεωτρύπανων και ένα επανέγχυσης.

Διπλάσιος τζίρος στο Χ.Α. με οδηγό τα ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε μετοχες
Από το imerisia.gr
Tα Ελληνικά Πετρέλαια ήταν εκείνα που τελικώς έδωσαν ώθηση στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο κατάφερε να διπλασιάσει τον τζίρο, που προχθες είχε καταγράψει αρνητικό ρερόρ.

Ο συνολικός τζίρος ήταν 48,9 εκατ. ευρώ. Ο τίτλος των Ελληνκών Πετρελαίων απασχόλησε το 46% της συνολικής μεικτής αξίας συναλλαγών, λόγω του «πακέτου» των 6.579.472 τεμ. που έγινε στα 3,40 ευρώ. Το συγκεκριμένο πακέτο αντιπροσωπεύει το 2% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και αρκετοί είναι αυτοί που λένε πως πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές ανάμεσα σε θεσμικούς επενδυτές

Επενδύσεις $300 εκατ. για ενεργειακές εγκαταστάσεις στην Βαλτική από την ΕΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για Επενδύσεις $300 εκατ. για ενεργειακές εγκαταστάσεις στην Βαλτική από την ΕΕ
Από το naftikachronika.gr
Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 15 Ιουλίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ένα ποσό που αγγίζει τα €272 εκατ. αναμένεται να δοθεί για έργα ενεργειακής υποδομής στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας, με την έμφαση να δίνεται στις υποδομές φυσικού αερίου.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δράσης για το Κλίμα και την Ενέργεια, Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε, σε δηλώσεις του τόνισε ότι «είναι απαραίτητο για την επίτευξη της Ενεργειακής Ένωσης η κατασκευή καλά διασυνδεδεμένων ενεργειακών υποδομών». Και συνέχισε λέγοντας ότι «Με την οικονομική υποστήριξη της ΕΕ θα καταστεί δυνατή η συμπλήρωση των υπαρχόντων κενών στην ενεργειακή υποδομή της Ένωσης, βάζοντάς μας στην πορεία μίας πραγματικά διασυνδεδεμένης ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας».

Έχει ενδιαφέρον ότι..