Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Noble Energy: Μείωση της παραγωγής πετρελαίου Μάιο και Ιούνιο με σοβαρές ζημιές το Q1

Από το energypress.gr
Η Noble Energy δήλωσε σήμερα ότι θα μειώσει εθελοντικά την παραγωγή τον Μάιο και τον Ιούνιο, ενώ, ανακοίνωσε, επίσης, ευρύτερες απώλειες σε επίπεδο τριμήνου, ενόσω οι τιμές αργού στις παγκόσμιες αγορές υποχωρούν θεαματικά εν μέσω συνθηκών υπερπροσφοράς και ασθενούς ζήτησης.

Ειδικότερα, η Noble είπε ότι θα περιορίσει ..

έρευνα ESENER 2019: δημοσίευση των συμπερασμάτων της έρευνας για τους χώρους εργασίας την παραμονή της Ημέρας της Ευρώπης

Από το osha.europa.eu
Ο EU-OSHA παρουσιάζει τα κύρια συμπεράσματα της νέας ευρωπαϊκής έρευνας για τις επιχειρήσεις σχετικά με τους νέους και τους αναδυόμενους κινδύνους (ESENER) για το 2019, αναδεικνύοντας τους βασικούς παράγοντες κινδύνου που αναφέρθηκαν από τους ευρωπαϊκούς χώρους εργασίας - τις μυοσκελετικές διαταραχές και τους ψυχοκοινωνικούς κινδύνους.

Στην έρευνα συμμετείχαν..

Διακοίνωση της Ελλάδας προς τον ΟΗΕ για σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης με καθυστέρηση έξι μηνών - Τι λέει

Από το pronews.gr
Η λιβυκή σύγκρουση βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο και όπως έχει φανεί μέχρι τώρα οι δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ ακόμα δεν δείχνουν ικανές για να κερδίσουν ολοκληρωτικά τον πόλεμο κατά του φιλοτουρκικού καθεστώτος.

Αυτό σημαίνει πως το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο παραμένει εν ισχύ και είναι πολύ πιθανό ότι θα συνεχίσει να παραμένει. Γιαυτό η Ελλάδα προχώρησε σε ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ με την οποία το αποδομεί και το ανακηρύσσει παράνομο και ως μη έχον ουδεμία νομική ισχύ.

Μετά την επιστολή του Μονίμου Αντιπροσώπου της Κύπρου και η Ελληνίδα Μόνιμη Αντιπρόσωπος Μαρία Θεοφίλη με επιστολή η οποία δημοσιεύθηκε..

ΚΚΕ: Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στα «Πετρέλαια Καβάλας»

Από το energypress.gr
Ερώτηση προς τους υπουργούς Ανάπτυξης, Εργασίας και Περιβάλλοντος, κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ σχετικά με τις εξελίξεις στα «Πετρέλαια Καβάλας» («Ενεργειακή ΑΕ») και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συμβάσεων εργασίας τους.

Αναλυτικότερα το κείμενο της Ερώτησης, που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης:

Φινλανδία: συγκλονιστικά ευρήματα από μελέτη για τα προβλήματα υγείας απ' τους υπόηχους των ανεμογεννητριών.


Από το greeklignite.blogspot.com
Οι υπόηχοι είναι θόρυβος συχνότητας μη ακουστός απ' το ανθρώπινο αυτί, καθώς έχει συχνότητα κάτω από 20Hz. Μπορεί να μην είναι ακουστός θόρυβος, είναι όμως αισθητός ως πίεση από τη μετατοπιζόμενη μάζα αέρα. Χαμηλή συχνότητα σημαίνει ταυτόχρονα μεγάλο μήκος κύματος και, με τη σειρά του, μεγάλο μήκος κύματος σημαίνει δυσκολία έως πλήρη αδυναμία λήψης μέτρων απόσβεσης των συνεπειών. Είναι καλά..

Βουλγαρία: Πρόβλημα με την αποθήκευση και τις προμήθειες καυσίμων ανέφερε η Lukoil

Από το energypress.gr
Ο κίνδυνος να σταματήσει να λειτουργεί η Lukoil-Bulgaria EOOD είναι εντελώς πραγματικός, προειδοποίησε σε συνέντευξή του στην Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία ο Μπουλάτ Σουμπάεφ, γενικός διευθυντής της μεγαλύτερης επιχείρησης του κλάδου στην Βουλγαρία.

Στις προτεινόμενες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις για τις φορολογικές αποθήκες υπάρχει ένας όρος που επιβάλει χρονικό..

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ

Από το ekeda.gr
8 Μάη 2015, ημέρα που για 4 συναδέλφους μας στα ΕΛ.ΠΕ. Ασπροπύργου, ήταν η τελευταία ημέρα που χτύπησαν την κάρτα τους για να εργαστούν.

Μία ημέρα που πολλοί θα ήθελαν να ξεχαστεί αλλά δεν πρέπει.

Μία ημέρα που οφείλουμε όλοι να μην επιτρέψουμε..

Πέντε χρόνια από την αποφράδα μέρα της 8ης Μάη του 2015



                            
                                       
         
                          




Bloomberg: Τα νέα μαθηματικά στον κόσμο του φθηνού πετρελαίου

Από το naftemporiki.gr
Η εφιαλτική κατάρρευση των τιμών του αμερικανικού αργού (υποχώρησαν ακόμη και κάτω από το μηδέν πριν από λίγο καιρό) έχει εντείνει δραματικά τις πιέσεις στους ανεξάρτητους παραγωγούς πετρελαίου των ΗΠΑ, αλλά και στις πετρελαιοβιομηχανίες διεθνώς, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για το μέλλον του κλάδου. Το Bloomberg επισημαίνει ότι για να δοθούν απαντήσεις υπάρχει ένας βασικός δείκτης, που πρέπει όλοι να παρακολουθούν: την απόδοση ιδίων κεφαλαίων (RoE). 

O δείκτης RoE μετράει..

Επιλεκτική καραντίνα στους ναυτεργάτες εφαρμόζουν και συνεχίζουν τα ΕΛΠΕ

Από το 902.gr
«Μετά από καταγγελίες ναυτεργατών και σε τηλεφωνική επικοινωνία με τα ΕΛΠΕ, η εταιρεία έχει αποφασίσει λόγω επιδημίας του κορονοϊού και εφαρμόζει την απαγόρευση εξόδου των ναυτεργατών των καραβιών που ελλιμενίζονται στις εγκαταστάσεις της», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Αυτή η απαγόρευση, συνεχίζει η ανακοίνωση, «εφαρμόζεται και..

Στο όριο οι εταιρείες που επιχειρούν στην κυπριακή ΑΟΖ

Από το economix.gr
Στη δίνη της υγειονομικής και της πετρελαϊκής κρίσης φαίνεται πως βρίσκονται οι ξένοι κολοσσοί που επιχειρούν στην κυπριακή ΑΟΖ, με αποτέλεσμα τις ανακοινώσεις για καθυστερήσεις στις γεωτρήσεις τους.

Η γαλλική εταιρεία TOTAL ανακοίνωσε πτώση 35% στα κέρδη της για το α’ τρίμηνο του 2020, με τα καθαρά κέρδη να πέφτουν από τα $2.8 δισ., που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2019, στα $1.8 δισ. φέτος. Η μετοχή της εταιρείας..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΕΛΠΕ


Υδρογονάνθρακες-ΑΟΖ στο έλεος της αρπακτικότητας της Τουρκίας

Από το energypress.gr
Μετά την ExxonMobil και οι άλλοι πετρελαϊκοί κολοσσοί, η ιταλική ENI και η γαλλική Total ανακοίνωσαν, προφανώς μετά από συνεννόηση και συναίνεση της Λευκωσίας, ότι αναστέλλουν τις έρευνές τους για υδρογονάνθρακες στα θαλασσοτεμάχια που τους έχει αδειοδοτήσει η Κυπριακή Δημοκρατία. Οι λόγοι που επικαλούνται είναι, κυρίως, δύο: Η πανδημία του κορωνοϊού και η κατάρρευση των τιμών φυσικού αερίου -και πετρελαίου- στις διεθνείς αγορές, που ήδη προκαλούν σοβαρά προβλήματα..