Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

ΦΟΥΣΚΕΣ !...

«Buy» για Motor Oil και ΕΛΠΕ από HSBC


Ελκυστικές χαρακτηρίζει τις μετοχές των Ελληνικών Πετρελαίων και της Motor Oil η HSBC σε έκθεσή της για τον κλάδο, στην οποία διατηρεί σύσταση "buy" για τις δυο ελληνικές μετοχές. 

Ο οίκος δίνει τιμή-στόχο στα 15 ευρώ για τη Motor Oil, βλέποντας περιθώριο ανόδου 66,6% από τα τρέχοντα επίπεδα ενώ για τον τίτλο των ΕΛΠΕ δίνει στόχο τα 4,6 ευρώ, με το περιθώριο ανόδου να διαμορφώνεται στο 22,3%.

Η HSBC εστιάζει στις..

Energean Oil: ''Δεν υπάρχει καμία σχέση με τον Σ. Παπασταύρου''

Αποτέλεσμα εικόνας για Energean Oil:
Εσφαλμένα είναι τα στοιχεία που αναφέρθηκαν στη Βουλή για την Energean  και τη σχέση της εταιρίας με τον Σταύρο Παπασταύρο, με τον οποίο όπως δηλώνει κατηγορηματικά η εταιρία δεν έχει καμία εταιρική ή μετοχική σχέση ή οποιαδήποτε συνεργασία.

Απαντώντας  σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις σε σχέση με αναφορές κατά τη διάρκεια της τελευταίας συζήτησης των πολιτικών αρχηγών στην Βουλή, η Energean Oil & Gas επισημαίνει τα εξής:

Το κλειστό Hot Spot της Χίου αποτελεί παράνομο στρατόπεδο συγκέντρωσης...


Δημήτρης Καραμήτσας

Το κλειστό Hot Spot της Χίου αποτελεί παράνομο στρατόπεδο συγκέντρωσης
Κάλεσμα για δράση και κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου
Οταν πριν από αρκετούς μήνες παρομοίαζα την Ελλάδα με ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης για Ελληνες και ξένους (http://laikometopo.blogspot.de/…/willkommen-in-griechenswiz…) είχα προφανώς στο νου μου ως προβολή την εξέλιξη των πραγμάτων και των τάσεων. Ακόμα τα σύνορα ήταν ανοικτά.
Εξεγείρεται όμως ο νους κάθε δημοκράτη ανθρώπου με όσα συμβαίνουν στην Χίο, όπου το “hot spot” του νησιού μετατράπηκε παράνομα και αυθαίρετα σε φυλακή, σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και περιορισμού και έγινε “κλειστού τύπου”, δηλ. οι εισερχόμενοι σε αυτό στερούνται πλέον της ελευθερίας τους και είναι περιορισμένοι υποχρεωτικά μέσα στον χώρο του στρατοπέδου.
Σε μία χώρα που στην...

Ρομπ ντε Παν


" Όταν αντέδρασα για το λεκτικό λάθος του κ. Μουζάλα, υπέβαλα την παραίτησή μου και των υπουργών μου. Εσείς γιατί δεν καταθέσατε πρόταση μομφής κατά του κ. Μουζάλα; ''


ΠΗΓΗ:mandatoforos.blogspot.gr

«Το Ιράν βρίσκει το πάγωμα της πετρελαϊκής παραγωγής άνευ σημασίας»


Το «πάγωμα» της αγοράς πετρελαίου είναι χωρίς νόημα ουσιαστικό και υπολείπεται της επιθυμίας του Ιράν, υποστηρίζει η Anne Korin, co-director του Ινστιτούτου για την Ανάλυση της Παγκόσμιας Ασφάλειας, ένα think-tank που επικεντρώνεται στον τομέα της ενέργειας και της ασφάλειας.

«Όσον αφορά το Ιράν, παρά το επιτακτικό κούνημα του δακτύλου από τους Σαουδάραβες για το “πάγωμα” της αγοράς, πρόκειται ουσιαστικά για τη συνέχιση του πολέμου στην οικονομική αρένα» υποστηρίζει η Korin.

Και ενώ 11 από τα 13 μέλη του ΟΠΕΚ, που καλύπτουν το 50% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου, δήλωσαν ότι θα παρακολουθήσουν τις συνομιλίες για το πάγωμα της παραγωγής, που θα γίνει τον επόμενο μήνα στη Ντόχα, το Ιράν και η Λιβύη έχουν απορρίψει τη συμμετοχή τους στην εν λόγω συνάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι..

Eντυπωσιακό: Ti είναι τα προηγμένης τεχνολογίας πλοία σε σχήμα "Δ" - Στη θάλασσα το σεισμογραφικό Ramform Tethys (φωτό)

Αποτέλεσμα εικόνας για Eντυπωσιακό: Ti είναι τα προηγμένης τεχνολογίας πλοία σε σχήμα "Δ" - Στη θάλασσα το σεισμογραφικό Ramform Tethys (φωτό)
Η εικόνα ενός πλοίου που έχει τριγωνικό σχήμα και μοιάζει με το γράμμα δέλτα (Δ) προκαλεί εντύπωση αφού δεν το συναντά κανείς εύκολα.   

Το Ramform Tethys της νορβηγικής εταιρείας PGS είναι το τελευταίο σεισμογραφικός πλοίο της κλάσης Ramform Titan, το οποίο βρίσκεται στα στη θάλασσα της Ιαπωνίας από τις 17 Μαρτίου.   

Τα χαρακτηριστικά του πλοίου  ..

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥ ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

p-708_42
Με τον υπουργό πετρελαίου και ορυκτών πόρων συναντήθηκε χθες βράδυ ο πρόξενος της Ελλάδας στη Σαουδική Αραβία, Πολυχρόνης Πολυχρονίου.

Ο Αλί μπιν Ιμπραχίμ Αλ Ναϊμί συνάντησε ξεχωριστά τόσο τον Έλληνα αξιωματούχο όσο και τον Καναδό ομόλογό του, συζητώντας θέματα που αφορούν την παγκόσμια αγορά πετρελαίου, τονίζοντας τη σημασία του διαλόγου μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών και την σταθεροποίηση της αγοράς.

Μεταξύ άλλων όμως συζητήθηκαν τρόποι για πιθανή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας, Σαουδικής Αραβίας και Καναδά σε θέματα που αφορούν το πετρέλαιο, την ενέργεια, το φυσικό αέριο και την εξόρυξη ορυκτού πλούτου.


ΠΗΓΗ:hellasforce.com

Εργασιακή "σφήνα" στο νέο Ασφαλιστικό

Αποτέλεσμα εικόνας για Εργασιακή "σφήνα" στο νέο Ασφαλιστικό
Στον αέρα βρίσκεται οποιαδήποτε παρέμβαση στο Ασφαλιστικό σαν και εκείνη που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους θεσμούς για την περίοδο 2015 -18 εξαιτίας των εξελίξεων στην ελληνική αγορά εργασίας.

Οι εξελίξεις αυτές είτε ήδη "τρέχουν" (πχ εκτίναξη ποσοστών μακροχρόνια ανεργίας, επέλαση μερικής απασχόλησης), είτε αναμένεται να "τρέξουν" μέχρι τέλος του 2016 και σε κάθε περίπτωση δεν φαίνεται να συμβάλλουν θετικά στην αντιμετώπιση της κρίσης του ασφαλιστικού, παραδέχονται κυβερνητικές πηγές του Capital.gr.

Στις 6 Απριλίου, δηλαδή δύο μέρες μετά την έναρξη της τελικής –πιθανόν- φάσης της διαπραγμάτευσης για το νέο Ασφαλιστικό, είναι προγραμματισμένη η ..

Η Σκωτία σταμάτησε την παραγωγή ενέργειας από άνθρακα


Η Σκωτία σταμάτησε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα, για πρώτη φορά εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια, καθώς ο σταθμός Λόνγκανετ, στα βόρεια της πρωτεύουσας του Εδιμβούργου, απενεργοποίησε τις τέσσερις τελευταίες μονάδες παραγωγής του το απόγευμα της Πέμπτης.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του σταθμού, Scottish Power, δήλωσε ότι το κλείσιμο του σταθμού οφείλεται στο υψηλό κόστος της σύνδεσης με το δίκτυο.

Κατά τη διάρκεια των 46 ετών λειτουργίας του, ο σταθμός ηλεκτρικής ενέργειας χρησιμοποίησε περισσότερους από 177 εκατομμύρια τόνους άνθρακα, καθώς και 2,7 εκατομμύρια τόνους μαζούτ και 2,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Επιπλέον, περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού ψύξης πέρασαν από το σταθμό την ίδια περίοδο.

Ο σταθμός Λόνγκανετ ήταν..

Πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση απωλειών για το αργό

Αποτέλεσμα εικόνας για Πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση απωλειών για το αργό
Στα χαμηλότερα επίπεδα των δύο τελευταίων εβδομάδων "τερμάτισε" το πετρέλαιο, στην πέμπτη διαδοχική πτωτική συνεδρίασή του, εν αναμονή των στοιχείων για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ που εκτιμάται πως θα δείξουν περαιτέρω αύξηση.

Οι τιμές του αργού, σήμερα, κινήθηκαν σε καθοδική τροχιά, ωστόσο κατάφεραν να κλείσουν πάνω από τα χαμηλά της συνεδρίασης, στον απόηχο" και της ομιλίας της προέδρου της Fed, Janet Yellen, η οποία και παρέπεμψε σε μια συγκρατημένη στάση εκ μέρους της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά στη νομισματική της πολιτική. 

Ειδικότερα..