Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Η Ινδία εκτρέπει 19 εκατ. βαρέλια πετρελαίου από τα διυλιστήρια στα στρατηγικά αποθέματα

Από το worldenergynews.gr
Η Ινδία θα εκτρέψει 19 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου Περσικού Κόλπου από τις κρατικές επιχειρήσεις στα στρατηγικά αποθέματα (SPRs), παρακάμπτοντας τις άμεσες αγορές από τους παραγωγούς για να βοηθήσει τα διυλιστήρια να απαλλαγούν από το επιπλέον πετρέλαιο καθώς η αποθήκευσή τους είναι πλήρης σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Η απόφαση της Ινδίας να εκτρέψει τα φορτία που προορίζονται..

EIA: Αύξηση κατά 15,8 εκατ βαρέλια στα αποθέματα πετρελαίου - Πτώση 70% στην ζήτηση της Ινδίας

Από το worldenergynews.gr
Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η αυριανή τηλεδιάσκεψη του OPEC+ για την πορεία των τιμών του πετρελαίου καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση της IEA αυξήθηκαν κατά 15,18 εκατ βαρέλια.Aφορούν εβδομαδιαία βάση.

Παράλληλα σύμφωνα με το Bloomberg η ζήτηση στην Ινδία που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος καταναλωτής παγκοσμίως έπεσε 70%.

Εκτιμήσεις της WTO προβλέπει..

Ρωσία: Η Πρόσφατη Μείωση Παραγωγής Αργού στις ΗΠΑ Δεν Αποτελεί Προσπάθεια Εξισορρόπησης των Αγορών

Από το energia.gr
Η πρόσφατη πτώση της παραγωγής πετρελαίου των ΗΠΑ λόγω χαμηλών τιμών δεν πρέπει να θεωρηθεί ως προσπάθεια εξισορρόπησης των αγορών, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ρωσικής Προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκώφ, σύμφωνα με το TASS. Οι δηλώσεις Πεσκώφ ήρθαν σε απάντηση στο ερώτημα εάν η Ρωσία είναι ευχαριστημένη από την πτώση της προσφοράς πετρελαίου στις ΗΠΑ, η οποία είναι αναπόφευκτη εξαιτίας της φθίνουσας..

Καθησυχαστικοί οι επιστήμονες για τη ραδιενέργεια στην Ελλάδα από την δασική πυρκαγιά στο Τσέρνομπιλ

Από το worldenergynews.gr
Δεν έχει παρατηρηθεί η οποιαδήποτε μεταβολή στα επίπεδα ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας, ενώ ίδια είναι η εικόνα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό ανέφερε η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, η οποία έλαβε σήμερα επίσημη ενημέρωση εκ μέρους των αρχών της Ουκρανίας για τη ραδιολογική κατάσταση στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού Τσέρνομπιλ, όπου στις 4 Απριλίου 2020 εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση - μέσω του δικτύου..

Αλλαγές στη διοίκηση της Energean στην Ελλάδα

Από το worldenergynews.gr
Νέα σελίδα για την Energean στην Ελλάδα, καθώς ο κ. Δημήτρης Γόντικας, Αντιπρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας επί δύο και πλέον έτη αλλά και διοικητικό της στέλεχος επί μία επταετία, αποχώρησε για προσωπικούς λόγους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean κ. Μαθιός Ρήγας δήλωσε σχετικά:

Αποεπενδύσεις της Total σε Μπρουνέι, Λιβερία και Σιέρα Λεόνε

Από το naftikachronika.gr
Σε αποεπενδύσεις περιουσιακών του στοιχείων στο Μπρουνέι, στη Λιβερία και στη Σιέρα Λεόνε προχώρησε ο γαλλικός κολοσσός Total, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη 7 Απριλίου.

Όπως αναφέρει το Reuters, στο Μπρουνέι η Total ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την πώληση της θυγατρικής της Total E&P Deep Offshore Borneo BV στη Shell. Παράλληλα..

Ο Πούτιν χάνει το μεγάλο του στοίχημα με το πετρέλαιο

Από το capital.gr
Υπό την οπτική των "σκληροπυρηνικών" της Μόσχας, η εκρηκτική ανάπτυξη της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου, η οποία μετέτρεψε τις ΗΠΑ σε κορυφαίο εξαγωγέα αργού, κατέστησε επίσης την Ουάσινγκτον πιο επιθετικό παράγοντα στις διάφορων τύπων διαπραγματεύσεις.

Ακόμη και στις αρχές Μαρτίου, οι χαμηλές τιμές αποτελούσαν ευπρόσδεκτο μέσο για την εξώθηση των Αμερικανών παραγωγών αργού στα όρια επιβίωσής τους. Η ισχυρή θέση των κρατικών ταμείων της Ρωσίας και τα χαμηλότερα κόστη..