Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Έρευνα κατά της Glencore στη Βρετανία

Από το energypress.gr
Πτώση σημειώνει η μετοχή της Glencore μετά την ανακοίνωση της ελβετικής εταιρείας ότι οι βρετανικές αρχές έχουν ανοίξει σε βάρος της έρευνα για διαφθορά.

Η Glencore ανέφερε ότι θα συνεργαστεί με τις αρχές.

Η εταιρεία είχε αναφέρει..

Πρωτοφανής μείωση στα έσοδα των μεγαλύτερων πετρελαϊκών κολοσσών

Από το naftikachronika.gr
Οι δώδεκα μεγαλύτερες εισηγμένες πετρελαϊκές εταιρείες στον κόσμο είδαν τα καθαρά τους έσοδα να μειώνονται κατά το γ΄ τρίμηνο της χρονιάς σε σχέση με τα αντίστοιχα έσοδά τους την αντίστοιχη περίοδο το 2018.

Στο σύνολό τους, οι ExxonMobil, Chevron, ConocoPhillips, Halliburton, Schlumberger, Baker Hughes, BP, Royal Dutch Shell, Total S.A., Eni, Rosneft και η νορβηγική Equinor κατέγραψαν μείωση στα καθαρά τους έσοδα..

Το ηλεκτρονικό εργαλείο επικίνδυνων ουσιών ειδικά σχεδιασμένο πλέον για 7 χώρες

Από το osha.europa.eu
Μεταξύ των διαφόρων μέσων της εκστρατείας για τους Ασφαλείς και Υγιείς Χώρους εργασίας 2018-2019 , το ηλεκτρονικό εργαλείο του EU-OSHA για τις επικίνδυνες ουσίες και τα χημικά προϊόντα έχει ως σκοπό να παρέχει στις επιχειρήσεις τις πληροφορίες και συμβουλές που χρειάζονται προκειμένου να αξιολογούν και να διαχειρίζονται..

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ COP25

Από το gsee.gr
Έχουμε μόλις μια δεκαετία για να σταθεροποιήσουμε την κλιματική κρίση και μόλις ένα χρόνο για τις κυβερνήσεις να αυξήσουν τις δεσμεύσεις τους για να ανταποκριθούν σε αυτή τη δοκιμασία.
Τα συνδικάτα παγκοσμίως απαιτούν :

• Πιο φιλόδοξους στόχους για τη Δίκαιη Μετάβαση

Τα συνδικάτα διεκδικούν αξιοπρεπείς..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σήµερα πραγµατοποιήθηκε η τρίτη κατά σειρά συνάντηση µε τους εκπροσώπους της Εταιρείας για τη νέα ΕΣΣΕ. Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε την απαρχή της ουσιαστικής διαπραγµάτευσης.
Έπειτα από συζήτηση καταλήξαµε αµφότερες οι πλευρές ότι στην επόµενη συνάντηση οι εκπρόσωποι της Εταιρείας θα καταθέσουν..

Σημαντικές αποκρατικοποιήσεις μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 - Ξεχωρίζουν τα "ενεργειακά"

Από το energypress.gr
Αν και στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων έχουν παρατηρηθεί καθυστερήσεις, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να κερδίσει το χαμένο έδαφος μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

Πολύ σύντομα, έως τις 15 Δεκεμβρίου, αναμένεται..

Στα χέρια της Αθήνας η συμφωνία Τουρκίας με Λιβύη: Είναι αντίθετη με το Διεθνές Δίκαιο

Από το worldenergynews.gr
Στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκεται το κείμενο της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες, που σήμερα (5/12/2019) -μία ημέρα μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Recep Tayyip Erdogan- κατατέθηκε στην τουρκική Βουλή προς ψήφιση.
«Το περιεχόμενο του κειμένου είναι αντίθετο με τις πρόνοιες του διεθνούς δικαίου της θάλασσας», επισημαίνουν διπλωματικές πηγές της Ελλάδας. Σε κάθε περίπτωση η συμφωνία αποτελεί αντικείμενο μελέτης από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες..

Ελληνοτουρκικά και υδρογονάνθρακες - Προκλήσεις, προοπτικές

Από το liberal.gr
Η Τουρκία, προωθώντας την παράνομη ΑΟΖ με Λιβύη, είναι βέβαιο ότι θα προχωρήσει και σε επόμενα βήματα, όπως αυτά έχουν ήδη προαναγγελθεί από τη στρατηγική της «Γαλάζιας Πατρίδας». Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη εθνική στιγμή που απαιτεί διαμόρφωση αρραγούς εσωτερικού μετώπου, υλοποίηση της κατάλληλης εθνικής στρατηγικής  με αποφασιστική στάση σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις, ενώ πρέπει ..