Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Νέος τρόπος διάσπασης πλαστικών και μετατροπής τους σε καύσιμο ντίζελ

Αποτέλεσμα εικόνας για Νέος τρόπος διάσπασης πλαστικών και μετατροπής τους σε καύσιμο ντίζελ
Από το naftemporiki.gr
Διεθνής ερευνητική ομάδα από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Ίρβαϊν ανέπτυξαν μια νέα μέθοδο που όχι μόνο διασπά πιο αποτελεσματικά τα πλαστικά, αλλά τα μετατρέπει και σε καύσιμο.

Σχεδόν 300 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού παράγονται κάθε χρόνο, με τα περισσότερα να καταλήγουν στις χωματερές και τους ωκεανούς.

Οι επιστήμονες επικεντρώθηκαν στο ...

Mα καλά... παραιτήθηκες για ένα δημοψηφισματάκι;




ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Shell: Σε συνεργασία με τη βρετανική κυβέρνηση για αντιμετώπιση των επιπτώσεων του Brexit

Αποτέλεσμα εικόνας για SHELL
Από το energypress.gr
Θα σεβαστεί την απόφαση του βρετανικού λαού να αποχωρήσει από τους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε προ ολίγου η Royal Dutch Shell.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της ολλανδο-βρετανικής πολυεθνικης εταιρείας πετρελαίου και του φυσικού αερίου, αν και η Shell ήταν υπέρ του Bremain, παρόλα αυτά θα συνεργαστεί με τη βρετανική κυβέρνηση και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα στις δραστηριότητες της εταιρείας.

Σε κάθε περίπτωση, αναφέρει ο εκπρόσωπος της Shell, η εταιρεία θα συνεχίσει να εφοδιάζει τους πελάτες της σε Ην. Βασίλειο και Ευρώπη.

Οι Έλληνες εργάζονται τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι Έλληνες εργάζονται τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη  Διαβάστε περισσότερα:
Από το papaioannou-giannis.net
Οι Έλληνες  εργάζονται τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη.  Έχουν τα χαμηλότερα μεροκάματα στην ευρωζωνη και τεράστιο διαθέσιμο  μορφωμένο εργατικό δυναμικό και πόρους. Παρόλα αυτά ανάπτυξη και πρόοδο για την χώρα τους δεν πρόκειται να δουν όσο παραμένουν εγκλωβισμένοι στο ευρώ και κατά συνέπεια στο γερμανικό σχέδιο για την Ευρώπη.


Η κυβέρνηση Μέρκελ απαγορεύει το fracking σχιστόλιθου στη Γερμανία

Αποτέλεσμα εικόνας για σχιστολιθος πετρελαιο
Από το newmoney.gr
H συμμαχία της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να απαγορεύσει το fracking σχιστόλιθου για φυσικό αέριο στη Γερμανία με νέα νομοθεσία, κάτι που θα κλείσει οποιεσδήποτε συνομιλίες για το εάν η χώρα θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα των ΗΠΑ.

Η κυβερνητική συμμαχία θα χρησιμοποιήσει την πλειοψηφία της για να αλλάξει τους ισχύοντες κανονισμούς και να απαγορεύσει την συγκεκριμένη μέθοδο άντλησης φυσικού αερίου μέσω fracking σχιστόλιθου. Το κανονικό fracking θα συνεχιστεί υπό αυστηρούς κανονισμούς.

Αν και η συγκεκριμένη μέθοδος έχει διαδοθεί ραγδαία στις ΗΠΑ, αποτελεί δικαιολογημένο ταμπού στη Γερμανία, αφού προκαλεί πολλά προβλήματα στο περιβάλλον, συμπεριλαμβανόμενης της μόλυνσης των υπόγειων υδάτων αλλά και των τεκτονικών αναταράξεων.

Δεν ανησυχεί (προς το παρόν) για τις επιπτώσεις του Brexit η BP

Αποτέλεσμα εικόνας για bp
Από το energypress.gr
Θα παραμείνει στην έδρα της, στο Ηνωμένο Βασίλειο, η BP παρά την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιλώντας στο Reuters εκπρόσωπος της πετρελαϊκής δήλωσε ότι είναι πάρα πολύ νωρίς «για να κατανοήσουμε τις επιπτώσεις της απόφασης αυτής και η αβεβαιότητα δεν είναι ποτέ χρήσιμη για μια επιχείρηση όπως η δική μας».

Και κατέληξε, «δεν περιμένουμε επί του παρόντος κάποια σημαντική επίδραση ούτε στις επιχειρήσεις ή τις επενδύσεις μας στο Ην. Βασίλειο και την Ευρώπη, ούτε στα κεντρικά μας και τους εργαζομένους μας».

Τι προβλέπει το περιβόητο «Αρθρο 50» για την έξοδο από την ΕΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ Τι προβλέπει το περιβόητο «Αρθρο 50» για την έξοδο από την ΕΕ
Από το ethnos.gr
Με τη Μεγάλη Βρετανία να αποτελεί την πρώτη χώρα που αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ας θυμηθούμε τι προβλέπει το Αρθρο 50 της Συνθήκης της ΕΕ, αναφορικά με την έξοδο μιας χώρας - μέλους...

Χατζηβασιλειάδης (ΙΕΝΕ): Πρέπει να Αναπτυχθούν οι Υποδομές Αποθήκευσης Φυσικού Αερίου στη ΝΑ Ευρώπη


Από το energia.gr
Οι εξελίξεις αναφορικά με τα υφιστάμενα και τα μελλοντικά projects φυσικού αερίου στις περιοχές της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής, με έμφαση στους αγωγούς, την αποθήκευση και το LNG, βρέθηκαν στο επίκεντρο του 2ου Ετήσιου Συνεδρίου «Eurasian Natural Gas Infrastructure», που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 22-23 Ιουνίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Οι βασικοί άξονες του συνεδρίου ήταν..

Why the f@ck are you looking at me?..*


Από το mandatoforos.blogspot.g
 Ασχέτως του αν η απόφαση των βρετανών γίνει ή όχι σεβαστή,
     ..το χθεσινό 52%, καθώς και το περσινό δικό μας 62%,
     ..σηματοδοτούν την αφύπνιση των λαών και την προσπάθειά τους να ξεφύγουν από την χειραγώγηση των προπαγανδιστών της Παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης πραγμάτων.
     Λαών διαφορετικών μεν σε νοοτροπίες, σε πολιτικούς και κοινωνικούς προσανατολισμούς, 
     ..με διαφορετικό πολιτισμικό επείπεδο και υφιστάμενη κατάσταση (status quo),
     ..αλλά πάντως λαών!  Κι αυτό είναι που
μετράει.  Γιατί θ' ακολουθήσουν κι άλλοι. 


     Το ράγισμα επήλθε και δεν είναι από αμελητέα πλευρά.
     Το "κρακ" ακούστηκε σε..

Ένας ΟΠΕΚ άλλου τύπου

Αποτέλεσμα εικόνας για Ένας ΟΠΕΚ άλλου τύπου
Από το cnn.gr
Μία νέα στάση αναδύεται στον ΟΠΕΚ –πολύ περισσότερο συλλογική στη φύση της και με ένα κοινό στόχο– η οποία εκπορεύεται από το μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου, τη Σαουδική Αραβία.

Έχουν περάσει τρεις εβδομάδες από τη συνάντηση των δεκατριών κρατών–μελών του οργανισμού στη Βιέννη και δεν υπάρχουν σημάδια διαφωνίας μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα, για πρώτη φορά από το τέλος του 2014 υπουργοί φαίνεται να είναι συντονισμένη στον ίδιο σκοπό.

Είναι ακόμα νωρίς, αλλά κάποια εύσημα θα πρέπει να..

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΣΕ-ΟΤΕ
Με αφορμή την 64η Γεν.Συνέλευση  των Μετόχων του ΟΤΕ παρεμβήκαμε  σαν ΑΣΕ-ΟΤΕ και μοιράσαμε στους μετόχους 
&  στους δημοσιογράφους την παρακάτω ανοιχτή επιστολή..