Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Οι απυρόβλητοι και οι φουκαριάρηδες


Οι απυρόβλητοι και οι φουκαριάρηδες

Αγαπητό μου ημερολόγιο,
Χτες βγήκα στα μαγαζιά για να αγοράσω ένα παντελόνι. Περπατώντας στο εμπορικό κέντρο της συνοικίας που μένω είδα σ΄ενα μαγαζί κόσμο και μου έκανε εντύπωση γιατί στα διπλανά μαγαζιά έχαβαν μύγες... Σκέφτηκα λες να έχει τίποτα σούπερ προσφορές? Και μπήκα. Οι πελάτισσες που έψαχναν καλοντυμένες και η πωλήτριες σαν μοντελάκια. Κοιτάζω μια τιμή σ΄ενα πατελόνι.... 110 ευρουδάκια...Κοιτάζω μια ζακέτα 180 ευρουδάκια... Μια κυρία ήταν ήδη στο ταμείο με ένα μάτσο ρούχα και περίμενε τη λυπητερή. Βγήκα επί τόπου και προχώρησα παρακάτω. Βρίσκω ένα άλλο μαγαζί, νέκρα,κανείς μέσα, στο ταμείο μια μισονυσταγμένη κυρία. Ρωτάω για ένα παντελόνι, μου δείχνει , πόσο τη ρωτάω, 25 ευρώ...
Το δοκίμασα, οκ λέω το παίρνω. Και καθώς περίμενα να πληρώσω της λέω, πως πάει. Αίσχος μου λέει. Σήμερα είστε η πρώτη πελάτισσα και μάλλον η μόνη χωρίς παζάρια. Αυτό το 25 ευρώ άλλες θα το παζάρευαν μια ώρα να κατέβει στα 20. Της λέω το τάδε μαγαζί πιο εκεί γίνεται χαμός κι είναι πανάκριβο. Αχ μου λέει, στα μαγαζιά όπως εκείνο ψωνίζει όχι ο λαουτζίκος, οπότε δεν άλλαξε τίποτα για τις πελάτισσές του. Λεφτά έχουν. Στα δικά μας μαγαζιά της φτήνιας οι πελάτισσες σκέφτονται και το δεκάρικο και δεν μπαίνουν πια...
Βγήκα έξω και κοίταξα λίγο γύρω μου. Οι καφετέριες ήταν γεμάτες. Καρφίτσα δεν έπεφτε. Ένα μεγάλο πολυκατάστημα καλλυντικών και αξεσουάρ γεμάτο κόσμο. Κυρίες πέρναγαν με διάφορες τσάντες στο χέρι.... Στη γνωστή αλυσίδα ηλεκτρονικών, τηλεοράσεων, κινητών κλπ είχε κόσμο που κοίταζε τα νέα γκατζετάκια και μια ουρά στα ταμεία. Ένα πλήθος κόσμου κινόταν γύρω μου σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Τα σαββατιάτικα ψώνια, το καφεδάκι με το κουτσομπολιό, το κομμωτήριο, τα σχέδια για το βράδυ... Και όχι δεν μένω στα βόρεια προάστια, ούτε στο Κολωνάκι, ούτε στη Γλυφάδα. Μιλάω για τη δυτική όχθη του ποταμού. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ζήσε μέσα στην πείνα Έλληνα συνταξιούχε! Η Μέρκελ δίνει αυξήσεις σχεδόν 12% στους δικούς της συνταξιούχους




Λογικό είναι… Τα ασφαλιστικά ταμεία της Γερμανίας δεν διαλύθηκαν από το PSI, όπως στην Ελλάδα. Γιατί από την αναδιάρθρωση μόνο οι μικροομολογιούχοι και τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας ζημιώθηκαν. Η Μέρκελ προκλητικά πιέζει για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις στην Ελλάδα, ενώ την ίδια ώρα η ίδια είναι έτοιμη να δώσει αυξήσεις στις γερμανικές συντάξεις κατά 12%. 
Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, σύμφωνα με το οποίο η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει σημαντικά, μέσα στα τέσσερα επόμενα χρόνια, τις συντάξεις που παίρνουν οι 20 εκατομμύρια συνταξιούχοι της χώρας.
Η αύξηση αυτή αναμένεται ότι θα εγκριθεί την Τετάρτη από το υπουργικό συμβούλιο. Η κυβέρνηση Μέρκελ σχεδιάζει να αυξήσει τις συντάξεις κατά 8,27% ως το 2016 στα δυτικά κρατίδια και κατά 11,01% στα κρατίδια που αποτελούσαν παλαιότερα την ανατολική Γερμανία.
Το 2013, οι συνταξιούχοι στα ανατολικά κρατίδια θα λάβουν αύξηση 3,49%, την υψηλότερη από το 1997, αναφέρει επίσης η Bild.
Οι συνταξιούχοι στα δυτικά κρατίδια της Γερμανίας θα λάβουν αύξηση το 2013 μόνο 1%, όμως μια γενναιότερη αύξηση 2,55% θα τους δοθεί το 2015. Αν επιβεβαιωθεί, θα είναι η μεγαλύτερη αύξηση από το 1993. 
ΠΗΓΗ:olympia.gr

Το πρώτο τάνκερ που διαπλέει το Βορειοανατολικό Πέρασμα στην Αρκτική είναι Ελληνόκτητο




Το πρώτο πλοίο του είδους του που ταξιδεύει από την Ευρώπη στην Ασία μέσω της Αρκτικής, θα γίνει τις επόμενες μέρες ένα ελληνικό δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει υγροποιημένο φυσικό αέριο.
Το Ob River της Dynagas απέπλευσε στις αρχές Νοεμβρίου από τη Νορβηγία μεταφέροντας φυσικό αέριο για την αγορά της Ιαπωνίας. Πρόκειται τώρα να διασχίσει το λεγόμενο Βορειοανατολικό Πέρασμα κατά μήκος των ακτών της Σιβηρίας, μέχρι τον Ειρηνικό Ωκεανό. Αναμένεται να φτάσει στον προορισμό του στις αρχές Δεκεμβρίου.
Αν και θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη, η διαδρομή αυτή είναι 20 μέρες συντομότερη από το ταξίδι μέσω της Μεσογείου, της Διώρυγας του Σουέζ και του Ινδικού Ωκεανού.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι, μέχρι πριν από μερικά χρόνια, το Βορειοανατολικό Πέρασμα παρέμενε μπλοκαρισμένο από θαλάσσιο πάγο για δέκα μήνες το χρόνο.
Το Ob River, το οποίο έχει μισθώσει για το ταξίδι από τη ρωσική Gazprom, θα γίνει τώρα το πρώτο τάνκερ φυσικού αερίου που διαπλέει το πέρασμα, και μάλιστα τέτοια εποχή, κοντά στις αρχές του χειμώνα. Σε μεγάλο μέρος του ταξιδιού χρειάζεται πάντως τη συνοδεία ρωσικού πυρηνοκίνητου παγοθραυστικού.
Ο συνδυασμός της κλιματικής αλλαγής και της αύξησης της ζήτησης για φυσικό αέριο στην Ασία φαίνεται τώρα ότι καθιστούν την Αρκτική πιο ελκυστική για τις ναυτιλιακές εταιρείες.
«Τα μέλη του πληρώματος έχουν δει πολικές αρκούδες στη διάρκεια του ταξιδιού. Το σχεδιάζαμε εδώ και πολύ καιρό και όλα πήγαν καλά μέχρι στιγμής» σχολίασε στο BBC ο Τόνι Λόριτζεν της Dynagas, η οποία έχει την έδρα της στη Γλυφάδα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αύριο το Energy Money Conference 2012



H Ethos Media S.A., διοργανώτρια εταιρεία των καταξιωμένων επιχειρηματικών συνεδρίων Money Conferences, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Energy Money Conference την Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012, στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής (Λεωφόρος Συγγρού 103-105).
Το φετινό συνέδριο με τίτλο «ΕΛΛΑΔΑ: Κόμβος για την Ενεργειακή Αυτονομία της Ευρώπης», πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Στο συνέδριο Energy Money Conference 2012 εξειδικευμένοι ομιλητές από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, θα εξετάσουν και θα αναλύσουν το φλέγον ζήτημα των ενεργειακών επενδύσεων στην χώρα μας, το οποίο συνδέεται άμεσα με την συντελούμενη απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.
Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει τις σημαντικές εξελίξεις και δυνατότητες της ενεργειακής αγοράς οι οποίες μπορούν να καταστήσουν την Ελλάδα σε χώρα - κλειδί για την ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης.
Από το καλοκαίρι του 2011, και με την ψήφιση του Νόμου 4001, ο σχεδιασμός της ενεργειακής πολιτικής της χώρας μας οριοθετείται από ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο αφορά στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και στην ενσωμάτωση στο Δίκαιο της χώρας μας του τρίτου ενεργειακού πακέτου της Ε.Ε. Παράλληλα, σημαντικές είναι οι εξελίξεις για τα μεγάλα ενεργειακά project αποκρατικοποιήσεων, τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και τις διαδικασίες προσέλκυσης επενδύσεων εντοπισμού και αξιοποίησης κοιτασμάτων Υδρογοναναθράκων, που είτε τρέχουν είτε έχουν αναγγελθεί. Στο πλαίσιο αυτό, η Eλλάδα έχει τη δυναμική να εξελιχθεί σε ένα ένα ισχυρό πόλο παραγωγής, μεταφοράς και εξαγωγών ενέργειας, γεγονός που θα συμβάλλει αποφασιστικά τόσο στο ενεργειακό της ισοζύγιο, όσο και μεσοπρόθεσμα στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι απολύσεις σκοτώνουν όσο και το κάπνισμα




Η απώλεια της εργασίας για τους άνδρες και τις γυναίκες μέσης ηλικίας, όπως δείχνουν τα νέα στοιχεία, προκαλεί μόνιμη και σωρρευτική ζημιά στον ανθρώπινο οργανισμό.
Οπως αναφέρει έκθεση ερευνητών από το πανεπιστήμιο του Ντιουκ που δημοσιεύτηκε στα Αρχεία Γενικής Ιατρικής, η απώλεια της εργασίας για κάθε άνδρα ή γυναίκα, τον εκθέτει στον ίδιο κίνδυνο να πάθει καρδιακή ανακοπή, όπως και αν ήταν καπνιστής.
Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία ευρείας έρευνας δύο δεκαετιών (από το 1990 ως το 2010), οι ερευνητές κάλυψαν μία περίοδο τόσο οικονομικής άνθησης όσο και μεγάλης ύφεσης, αναζητώντας τη σχέση που έχουν οι εργασιακές σχέσεις στην υγεία των εργαζόμενων.
Η συγκριτική εξέταση 13.000 περιπτώσεων αμερικανών πολιτών, που ανά διετία έδιναν αναλυτικά στοιχεία για την υγεία τους και τον τρόπο ζωής τους, αποκάλυψε μία αδιαμφισβήτητη σύνδεση της απόλυσης με την καρδιακή ανακοπή.
Ποσοστά που τρομάζουν
Μετά την πρώτη έξοδο στην ανεργία, η αύξηση του κινδύνου για καρδιακό επεισόδιο φτάνει το 22%, σε σχέση με άλλους που παραμένουν εργαζόμενοι.
Για αυτούς που αδυνατούν να βρουν σταθερή εργασία στη συνέχεια, ωστόσο, ο κίνδυνος είναι τριπλάσιος. Ετσι, όσοι έχασαν την δουλειά τους τέσσερις και πλέον φορές το εξεταζόμενο διάστημα, ήταν 63% πιθανότερο να υποστούν καρδιακό επεισόδιο, σύμφωνα με την έρευνα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΝΤ : ΕΧΘΡΟΣ Ή ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ?...




Είμαστε αντιαμερικανοί ; Ήμασταν. Είμαστε φιλοαμερικανοί ; Φλερ-τάρουμε ντροπαλά με την ιδέα μιας προσωρινής... μοιχείας υπό τον πειρασμό μιας θελκτικής υποψίας : Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπ. Ομπάμα αξιώνει εδώ και τώρα συνολική λύση στο ελληνικό πρόβλημα.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ο Δούρειος Ίππος για την άλωση της εθνικής κυριαρχίας ; Ήταν. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπορεί στη συγκυρία να 'ναι ο πολιορκητικός κριός για την εκπόρθηση των οχυρών της Μέρκελ στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους που αποτελεί τον βρόχο της ελληνικής οικονομίας ; Μπορεί και να γίνει.
Μήπως ο «εχθρός» ΔΝΤ μπορεί να μετεξελιχθεί στις σημερινές συνθήκες σε εθνικό σύμμαχο ;
 Μήπως, ασχέτως κινήτρων, φαντάζει υποστηρικτής των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για το δημόσιο χρέος των χωρών της Ευρώπης, την επίλυση του οποίου ζητά με Διεθνή Διάσκεψη ο Γ. Δραγασάκης στη σημερινή του συνέντευξη ;
Μήπως αυτός που... άνοιξε την πόρτα στο IMF, ο Γ. Παπανδρέου, την ώρα που η Ελλάδα διένυε το «πράσινο μίλι» υποχρέωνε τη Γερμανία - εν αγνοία του έστω - σε αναστολή εκτέλεσης της θανατικής ποινής για την χώρα μας; Βρισκόταν όντως η οικονομία στο «πράσινο μίλι» το 2009 ;
Υπενθυμίζουμε εν γνώσει της βραχείας μνήμης που μας χαρακτηρίζει : Οι δημόσιες δαπάνες είχαν εκτοξευθεί στο 52% του ήδη συρρικνούμενου ΑΕΠ, τα έσοδα είχαν κατακρημνισθεί στο 39%. Πάνω από το 40% των πρωτογενών δαπανών αφορούσαν μισθούς και συντάξεις, καθώς οι δαπάνες μόνο γι' αυτές είχαν αυξηθεί κατά 11% το 2009 με 75.000 προσλήψεις στην τελευταία πενταετία. Ανταγωνιστικότητα ; Ανέκδοτο. Ο Ξένιος Ζευς της επιχειρηματικότητας βρισκόταν στην θέση 109 στη λίστα της Παγκόσμιας Τράπεζας με τις 183 χώρες. «Ελληνιστί» η χώρα μας ήταν ease of doing business.
Όχι. Η ελληνική οικονομία δεν βρισκόταν στο «πράσινο μίλι». Είχε πεθάνει χωρίς εμείς να το γνωρίζουμε. Και επί της σορού της που σκέπαζε ο σωρός των δημοσιονομικών απορριμμάτων γλεντοκοπούσαν κερδοσκοπικά funds χρηματοδοτώντας απίθανα ελλείμματα. Ο δηλητηριώδης χιτώνας του Κένταυρου Νέσσου στον Ηρακλή. Στο αβίωτο δημόσιο χρέος. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χίλιες λέξεις

 
ΠΗΓΗ:topontiki.gr/

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ, "REAL NEWS" 25-11-2012





ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
20 ΕΡΩΤΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Για εργασιακά:1.Τι σημαίνει για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τους
συνδικαλιστές, η θεσμοθέτηση ενός νέου μηχανισμού καθορισμού του κατώτατου μισθού;
Αποτελεί σφετερισμό της κύριας λειτουργίας της ΕΓΣΣΕ. Ακυρώνει κομβικό-υπαρκτικό ρόλο της ΓΣΕΕ. Όλο το κύρος της θεμελιωνόταν μέχρι τώρα στο δικαίωμα της κατ’έτος (συνήθως)
διαπραγμάτευσης της τιμής της μισθωτής εργασίας (μηχανισμός διατίμησης της εργατικής δύναμης). Με την υποβάθμιση του συλλογικού πολιτισμού, η κυβέρνηση στοχεύει στην επιστροφή σε προδημοκρατικές-προσυνδικαλιστικές εποχές (area without unions). Ο απόλυτος έλεγχος του μηχανισμού διαμόρφωσης της εργατικής δύναμης από το κράτος εξασθενίζει τη θεμελιώδη αρχή
της ελευθερίας σύναψης ΣΣΕ. Στοχεύει στην φτηνότερη και πιο εκμεταλλεύσιμη εργατική δύναμη.
2.Ποιες επιχειρήσεις θα μπορούν να αμείβουν τους εργαζομένους τους με βάση τον κατώτατο
μηχανισμό και ποιες σύμφωνα με την ΕΓΣΣΕ; Απαιτείται η υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης;
Με την ερμηνευτική εγκύκλιο, το υπουργείο Εργασίας επιβεβαίωσε όσους από εμάς προειδοποιούσαμε ότι στόχος των δανειστών-κυβέρνησης είναι οι μισθοί ΟΛΩΝ των επιχειρήσεων και κλάδων. Με τη λήξη της μετενέργειας τον Φεβρουάριο και τον καθορισμό του κατώτατου από την
κυβέρνηση με νόμο (μέχρι 1-4-2013), όλοι οι μισθοί θα μειωθούν. Το πρώτο στάδιο είναι να «πέσουν» όλοι στο επίπεδο του κατώτατου, του βασικού του κλάδου κ.λπ..
Στο δεύτερο στάδιο ΟΛΟΙ θα «πέσουν» στα επίπεδα του νομοθετημένου κατώτατου. Οι τριετίες «παγωμένες» για τους παλιούς και μέχρι τρεις για τους νέους. Το επίδομα γάμου μισό ή κομμένο για όλους. Η ρήτρα «συγκρίσιμης ευθυγράμμισης» με τις ανταγωνίστριες (ομότιμες) χώρες της ΝΑ Ευρώπης είναι ο οδηγός του ιδιωτικού μισθολογίου στο μέλλον.
3.Θα θέλαμε να μας δώσετε χαρακτηριστικά παραδείγματα για την μεταβολή των μισθών
εργαζόμενου, που δεν θα αμείβεται με την ΕΓΣΣΕ, αλλά με τον κατώτατο μηχανισμό;
Η αποδέσμευση των επιχειρήσεων από τη δεσμευτικότητα ισχύος και επέκτασης των ΣΣΕ θα οδηγήσει σε ατομοκεντρικές συμπεριφορές και φυγή από τις εργοδοτικές οργανώσεις. Ήδη πολλοί
εργοδότες εγκαταλείπουν τις οργανώσεις τους για να μην δεσμεύονται. Ο νόμος πλέον τους δίνει τη δυνατότητα να δίνουν  μόνο τον νομοθετημένο κατώτατο μισθό, παρακάμπτοντας την ΕΓΣΣΕ.
Οδηγούμαστε σε απόλυτη κατάρρευση των ιδιωτικών μισθών κάθε είδους. Σε 1-2 χρόνια ο νομοθετημένος κατώτατος θα κυριαρχεί σε όλο τον ιδιωτικό τομέα (εσωτερική υποτίμηση μέσω γενικής αποσάρθρωσης των μισθών).
4.Τι αλλάζει με το επίδομα γάμου; Ποιοι εργοδότες οφείλουν να το καταβάλλουν και για ποιους είναι στην διακριτική τους «ευχέρεια»;
Πέραν της μηνιαίας τακτικής προσαύξησης λόγω προϋπηρεσίας, καμία άλλη δεν περιλαμβάνεται στο νομοθετημένο κατώτατο μισθό και ημερομίσθιο (από 12-11-2012). Ο στόχος του Μνημονίου είναι η
γενίκευση του κατώτατου με τριετίες που όμως «παγώνουν» μέχρι το ποσοστό ανεργίας να πέσει κάτω από το 10%! Αλλά και μετά θα χορηγούνται μέχρι τρεις, ανεξαρτήτως χρόνου εργασίας. Δεν προβλέπονται τα επιδόματα γάμου-τέκνων, ούτε ανθυγιεινό, ούτε σπουδών. Οδηγούμαστε σε σύστημα καθαρού βασικού μισθού, χωρίς προσαυξήσεις (επιδόματα) με βάση χρονοεπιδόματα, οικογενειακή κατάσταση,σπουδές.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

CITI & CAPITAL ECONOMICS "Εκτός ευρώ η Ελλάδα λόγω Γερμανίας μέχρι το τέλος του 2013 ακόμα και αν ληφθεί η δόση"!




Στη θέση της ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη μέχρι τα μέσα του 2013, επιμένουν το Citi Group και η Capital Economics. Το πρώτο σε εκθεσή του επαναλαμβάνει ότι υπάρχει πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη κατά 60-90%, μέχρι το τελος του 2013, ως απόρροια της έλλειψης ρευστότητας και την δημιουργίας ασφυκτικής κατάστασης στην ελληνική αγορά, ενώ και η Capital Economics, ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά κεφάλαια, αναφέρει ότι "Η ελληνική έξοδος είναι αναπόφευκτη, λόγω της άρνησης της Γερμανίας να προχωρήσει σε νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αφού η προηγούμενη αποδείχθηκε ανεπαρκής"..
Μάλιστα ο Ben May αναλυτής της ετιρείας αναφέρει ως έναν "επίδεσμο κι όχι θεραπεία για την ασθένεια από την οποία πάσχει η Ελλάδα, την εκταμίευση της δόσης", όπως ακριβώς έχει ήδη έχει σημειώσει το defencenet.gr: Δεν αρκεί η δόση, η οποία σε τελική ανάλυση απλά θα αυξήσει το χρρέος και δεν πρόκειται να ανισχύσει την ανάπτυξη. 
Ο αναλυτής αναφέρει οτι "ΠΙθανόν κάποια στιγμή  ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι της τρόικα θα συμφωνήσουν για την εκταμίευση της δόσης, ωστόσο όχι και για το μείζον ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Σε μακροπρόθεσμη βάση, η μείωση των επιτοκίων δανεισμού ή η αλλαγή των στόχων για τα μακροοικονομικά μεγέθη είναι απίθανο να βοηθήσουν τη χώρα", σημειώνει ο May χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά ως "ημίμετρα" τα όσα εναλλακτικά προωθούν οι Ευρωπαίοι, προκειμένου να αποφύγουν ένα νέο «κούρεμα», δεδομένης της άρνησης του Βερολίνου.
Η Capital Economics σημειώνει ότι "Θέση μας είναι ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη μέχρι τα μέσα του 2013, με κυριότερο παράγοντα που θα οδηγήσει σε αυτή την εξέλιξη, την άρνηση της Γερμανίας για νέο «haircut» στο ελληνικό χρέος".
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

"Δεν θέλουμε την ΕΕ χωρίς το Κοσσυφοπέδιο" δήλωσε ο Σέρβος Πατριάρχης




 «Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μας θέλει χωρίς το Κοσσυφοπέδιο, θα πούμε ευχαριστώ για την πρόσκληση! Και θα συνεχίσουμε να ζούμε σκληρά και δύσκολα»
Τα παραπάνω δήλωσε  ο Σέρβος Πατριάρχης Ειρηναίος στο Βελιγράδι, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα.
Ο επικεφαλής της σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είπε ότι «σέβεται την Ευρώπη που θέλει να είμαστε  μαζί της , αλλά η τιμή της άρνησης είναι για την ιερή γη της Σερβίας».
«Αν θέλουν να μας βάλουν σε αυτή τη δυτική οικογένεια, να μας δεχθούν όπως είμαστε, διαφορετικά θα συνεχίσουμε να ζούμε τη ζωή μας, σκληρά και επώδυνα, όπως έχουμε κάνει εδώ και 500 χρόνια», είπε ο Ειρηναίος.
Ο Σέρβος Πατριάρχης προέτρεψε τους αρχηγούς των κομμάτων στο Βελιγράδι να δημιουργήσουν όσο το δυνατόν στενότερους δεσμούς με τη Ρωσία γιατί «είναι Σλάβοι αδελφοί που μας βοηθούν πάντοτε στις δύσκολες στιγμές».
«Πρέπει να δέσουμε τη βάρκα μας στο μεγάλο πλοίο των Σλάβων αδελφών, οι οποίοι είναι συγγενείς εξ αίματος  και πίστης. Ελπίζουμε στην υποστήριξή τους. Είναι πάντοτε μαζί μας όταν τους χρειαζόμαστε και τώρα τους χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ», τόνισε ο επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Στο τέλος των δηλώσεων του, καταδίκασε απερίφραστα τις ενέργειες του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης,  για τα εγκλήματα πολέμου. Χαρακτήρισε, μάλιστα, το δικαστήριο ως ‘πολιτικό’, όπως σημειώνει το σερβικό Beta.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Εταιρεία κατασκευής βροχής στο Τέξας!




Το ξέρατε πως υπάρχει εταιρεία κατασκευής βροχής; Κι όμως... ναι! Δουλειά του Craig Funke είναι να πετάει με ένα μικρό αεροπλάνο στην άκρη μίας βίαιης καταιγίδας και πίσω για να προετοιμάσει τον καιρό με επιπλέον τεχνητά σύννεφα που θα παραδώσουν επιπλέον βροχή.
Ο πρώην επαγγελματίας χειριστής εργάζεται στο Pleasanton του Τέξας και η δουλειά του περιλαμβάνει την εκτόξευση χημικών ουσιών στα σύννεφα σε μια φιλόδοξη προσπάθεια να τροποποιήσει τις καιρικές συνθήκες. Είναι, κυριολεκτικά, σε μια εταιρεία κατασκευής βροχής.
Το Τέξας πάσχει από τη μεγαλύτερη ξηρασία τον τελευταίο μισό αιώνα, προκαλώντας αύξηση των τιμών των τροφίμων και πυρκαγιές ρεκόρ. Η μεγάλη ξηρασία του έχει φέρει υπόνοιες ότι είναι η αιτία για την πρόσφατη αύξηση των περιπτώσεων του ιού του Δυτικού Νείλου.
Ο Funke, δήλωσε ότι οι ψεκασμοί των νεφών δεν μπορούν να σπάσουν την ξηρασία αλλά βελτιώνουν την κατάσταση, και οι αγρότες παίρνουν απεγνωσμένες λύσεις, επειδή έχουν υποστεί πολλών μηνών ξηρασία και πληρώνουν 0,04 δολάρια για ένα στρέμμα για την εκτόξευση χημικών ουσιών στα σύννεφα.
Ο Tommy Shearrer, πρόεδρος της τροποποίησης του καιρού στο Τέξας μας λέει ότι λειτουργούν πέντε προγράμματα σποράς των νεφών από το κράτος, και μας εξηγήσει ότι η σπορά των νεφών ενισχύει μόνο τις συνθήκες στην ατμόσφαιρα για την παραγωγή περισσότερης βροχής, και δεν δημιουργεί καιρικές συνθήκες...
[Πηγή pisoapothnkoyrtina.gr]
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Αντιδράσεις επαγγελματικών φορέων για την φορολογία στα ομαδικά συμβόλαια




Εκτός από τους φορείς της ασφάλισης , αντιδράσεις προκαλούνται και από τους φορείς των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων για την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην φορολόγηση των ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων.
Με επιστολές τους προς το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών τόσο το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας όσο και η ΓΣΕΒΕΕ εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την πρόθεση της κυβέρνησης .
Το ΕΕΑ επισημαίνει σχετικά με την προτιθέμενη φορολόγηση των ασφαλίστρων που καταβάλει ο εργοδότης για ομαδικά ασφαλιστήρια Ζωής και Συντάξεως.
Είναι προφανές ότι το σκοπούμενο ταμειακό μέτρο αγνοεί παντελώς τη σημερινή αδιέξοδο κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Έλληνας πολίτης, ερχόμενος αντιμέτωπος με συνεχείς μειώσεις της σύνταξής του και την ανάγκη του για εναλλακτικές λύσεις προσφερόμενες από το χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης.
Είναι επίσης προφανές ότι οι επίμαχες ρυθμίσεις θα συρρικνώσουν την αγορά, ενώ θα αφανίσουν και τον κλάδο των ομαδικών ασφαλίσεων ζωής αποστερώντας σημαντικά έσοδα από τον μικρομεσαίο ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, ο οποίος τη δεδομένη χρονική συγκυρία δοκιμάζεται σκληρά, παλεύοντας για την επαγγελματική του επιβίωση.»
Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος επισημαίνει στην σχετική της ανακοίνωση:
«Η πρακτική των ομαδικών ασφαλίσεων του προσωπικού, είτε αφορούσε ασφάλιση υγείας είτε συνταξιοδοτικά προγράμματα ακολουθήθηκε από αρκετές επιχειρήσεις τα προηγούμενα χρόνια σαν μία παροχή προς τους εργαζομένους, που λειτουργούσε συμπληρωματικά στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αυτή η δαπάνη εξέπιπτε από τα έξοδα της επιχείρησης, δεν φορολογούταν ως εισόδημα για τον εργαζόμενο, είχε όμως σημαντική προστιθέμενη αξία για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και τη συνταξιοδοτική προοπτική του.
Σήμερα που οι συνταξιοδοτικές προοπτικές των εργαζομένων επιδεινώνονται και η ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη δοκιμάζεται και συρρικνώνεται, οι παροχές της ομαδικής ασφάλισης είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίες για τους εργαζομένους.
Αυτήν την πραγματικότητα δείχνει να αγνοεί το σχεδιαζόμενο ταμειακό μέτρο του Υπουργείου Οικονομικών για φορολόγηση των ασφαλίστρων, που καταβάλλονται από τον εργοδότη σε ομαδικά ασφαλιστικά προγράμματα εργαζομένων, ως εισόδημα του μισθωτού. Μία τέτοια φορολογική ρύθμιση θα έχει αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, καθώς κανείς εργαζόμενος δεν θα δεχτεί να φορολογείται σήμερα για μία «συνταξιοδοτική» παροχή που μπορεί να εισπράξει κάποια στιγμή στο μέλλον. Επιπλέον, η φορολόγηση των ομαδικών ασφαλιστηρίων όχι μόνο θα λειτουργήσει ως αντικίνητρο για τη χρησιμοποίησή τους, αλλά θα οδηγήσει και σε περαιτέρω επιβάρυνση του δημόσιου συστήματος υγείας και σε αυξητικές πιέσεις στη δημόσια δαπάνη υγείας, κατά παράβαση και της ευρωπαϊκής πρακτικής.» 
ΠΗΓΗ:asfalisinet.gr

Απίστευτο: Παίρνουν πίσω τις μειώσεις στα τεκμήρια - Δείτε τους αναλυτικούς πίνακες


Απίστευτο: Παίρνουν πίσω τις μειώσεις στα τεκμήρια - Δείτε τους αναλυτικούς πίνακες

To fpress.grείχε αποκαλύψει από τα μέσα Οκτωβρίου το σχέδιο για ελάφρυνση των φορολογουμένων από τα δυσβάστακτα τεκμήρια αυτοκινήτων. Σήμερα, αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να περάσει ένα καλό μέτρο από την τρόικα. Το τελικό σχέδιο του φορολογικού νομοσχεδίου που κατατέθηκε στους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, περιλαμβάνει πλέον «κουτσουρεμένες» μειώσεις οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχικές.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, η τελική συνταγή για τα τεκμήρια των αυτοκινήτων, είναι η εξής:
για τα αυτοκίνητα μέχρι χίλια διακόσια (1.200) κυβικά εκατοστά, το τεκμήριο διαμορφώνεται σε τρεις χιλιάδες διακόσια (3.200) ευρώ
για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των χιλίων διακοσίων (1.200) κυβικών εκατοστών προστίθενται τετρακόσια ογδόντα (480) ευρώ ανά εκατό (100) κυβικά εκατοστά μέχρι τα χίλια εξακόσια (1.600) κυβικά εκατοστά,
για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των χιλίων εξακοσίων (1.600) κυβικών εκατοστών προστίθενται εξακόσια (600) ευρώ ανά εκατό (100) κυβικά εκατοστά μέχρι τα δύο χιλιάδες (2.000) κυβικά εκατοστά
για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των δύο χιλιάδων (2.000) κυβικών εκατοστών προστίθενται ενιακόσια (900) ευρώ ανά εκατό (100) κυβικά εκατοστά και μέχρι τρεις χιλιάδες (3.000) κυβικά εκατοστά και
για αυτοκίνητα μεγαλύτερα από τρεις χιλιάδες (3.000) κυβικά εκατοστά προστίθενται χίλια διακόσια (1.200) ευρώ ανά εκατό (100) κυβικά εκατοστά.
Τι σημαίνει αυτή η συνταγή στην πράξη; Ενώ το αρχικό σχέδιο προέβλεπε μειώσεις των τεκμηρίων αυτοκινήτων ακόμη και κατά 44% (για του λόγου το αληθές μπορείτε να δείτε τους αναλυτικούς πίνακες που είχε ετοιμάσει από τον Οκτώβριο το fpress.gr), τώρα οι μειώσεις θα φτάνουν το πολύ στο 20%. Μάλιστα, οι μειώσεις για τα μεγάλο κυβισμού αυτοκίνητα (άνω των 2500 κυβικών) θα είναι μονοψήφιες. Τα νέα τεκμήρια όπως διαμορφώνονται με βάση το τελικό σχέδιο νόμου,
μπορείτε να τα δείτε, κάνοντας κλικ εδώ.
 ΠΗΓΗ:fpress.gr

ΔΕΠΑ: Πυρετώδεις οι προετοιμασίες ενόψει αποκρατικοποίησης




Μια σειρά από εκκρεμότητες και ανοιχτά ζητήματα που επί μακρόν αποτελούσαν τροχοπέδη απέναντι σε οποιαδήποτε συζήτηση περί ιδιωτικοποίησης, έχουν επιλυθεί το τελευταίο διάστημα, ανοίγοντας το δρόμο ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την πώληση «ορόσημο» της ενεργειακής ΔΕΚΟ.
Τα έξι βήματα που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα ενόψει της ιδιωτικοποίησης είναι:
1) Υπεγράφη η μακροχρόνια σύμβαση της ΔΕΠΑ με τη ΔΕΗ με όρους αμοιβαίας ωφέλειας.
2) Στο κομμάτι της προμήθειας αερίου η ΔΕΠΑ προχώρησε στην επέκταση των συμβάσεων με τους κυριότερους προμηθευτές, εξασφαλίζοντας μάλιστα εκπτώσεις από το μεγαλύτερο προμηθευτή της, τη ρωσική Gazprom. Οι εκπτώσεις αυτές μετακυλήθηκαν στους πελάτες καταναλωτές.
3) Παρά τις οφειλές πελατών της που φτάνουν περίπου τα 400 εκατ. ευρώ (στοιχεία όπως παρουσιάστηκαν επίσημα στη βουλή) καταφέρνει και συντηρεί ζωντανή την αγορά με δεδομένες τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν στην αγορά (οφειλές ΛΑΓΗΕ στους πελάτες, έλλειψη ρευστότητας στην αγορά).
4) Με πρωτοβουλία του επικεφαλής της εταιρείας Χ. Σαχίνη, έγιναν σημαντικά βήματα και υπήρξε αμέριστη συνεργασία με την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην κατεύθυνση της απελευθέρωσης της αγοράς αερίου, με αποτέλεσμα την έκδοση της απόφασης – σταθμός της ΕΠΑΝΤ για το άνοιγμα της αγοράς αερίου.
5) Η ΔΕΠΑ διευθέτησε με τη Shell το πρόβλημα που ανέκυψε με την αποχώρηση της Duke Energy από την ΕΠΑ Αττικής. Σημειώνεται ότι από την πλευρά της πολυεθνικής επενδύθηκε ποσό της τάξης των 50 εκατομμυρίων.
6) Στο μέτωπο των αναπτυξιακών έργων η ΔΕΠΑ προχωρά το σχεδιασμό του κομβικής σημασίας ελληνοβουλγαρικού αγωγού, IGB. Παράλληλα στην εγχώρια αγορά η εταιρεία εμφανίζει πολύ θετικά αποτελέσματα με σημαντική αύξηση τζίρου και κερδών, παρά το γεγονός πλέον στην αγορά υπάρχει ανταγωνισμός και δραστηριοποιούνται ιδιώτες παίκτες.
ΠΗΓΗ:.capital.gr

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ

ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΣΤΟΚΜΑΝ Γαλλικό ενδιαφέρον για ρωσικό κοίτασμα στην Αρκτική




Η Γαλλία σκοπεύει να αυξήσει την παρουσία της στο ρωσικό ενεργειακό τομέα, ειδικότερα μέσω περαιτέρω επενδύσεων στην εξόρυξη του κοιτάσματος φυσικού αερίου Στόκμαν.
Σύμφωνα με τον Γάλλο πρέσβη στη Ρωσία Ζαν ντε Γκλινιαστί το σχέδιο αξιοποίησης του κοιτάσματος στην υφαλοκρηπίδα της Αρκτικής παρέχει τεράστιες δυνατότητες για επενδύσεις. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ιντερφάξ. Η διεύρυνση της παρουσίας των γαλλικών εταιρειών στο ρωσικό τομέα ενέργειας-καυσίμων σχεδιάζεται και μέσω της αύξησης του μεριδίου της εταιρείας Total στην εξόρυξη φυσικού αερίου στη χερσόνησο Γιαμάλ.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ Ακόμα και οι τραπεζίτες κτυπούν πλέον την κυβέρνηση - Αν όχι αύριο δόση, τότε...



Τι θα γίνει αν αύριο στο Εurogroup η κυβέρνηση βρεθεί προ του ιδίου αδιεξόδου στο οποίο βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα; Στην κυβέρνηση παραδέχονται ότι παραμένει η διαφωνία μεταξυ Γερμανίας και ΕΕ και όπως το defencenet.gr ήδη από χθες έχει σημειώσει, δόση αύριο είναι πολύ δύσκολο να εγκριθεί.
Η κυβέρνηση αναμένει απόφαση για την εκταμίευση των τριών δόσεων ύψους πλέον των 44 δισ. ευρώ, την τελική έγκριση της επιμήκυνσης του προγράμματος ως το 2016 και ασφαλώς λύση στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους που αποτελεί προυπόθεση για τα παραπάνω, αλλά πιο πιθανό είναι να ... ζητήσει συγγνώμη η Μέρκελ από τον ελληνικό λαό για όσα του έχει προκαλέσει, παρά να συμβεί αυτό.
Ένα ακόμα Eurogroup στις 3 Δεκεμβρίου είναι πολύ πιθανό, αλλά και να δωοθεί η δόση ή οι δόσεις κάποια στιγμή, λύνεται το πρόβλημα; Στο εσωτερικό η κατάσταση είναι τραγική από όλες τις απόψεις.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις "βράζουν", οι εισαγγελείς αρνούνται να ανέβουν στην έδρα, γενικά οι δικαστικοί έχουν προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στην κυβέρνηση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, "μήτρα" της σχεδόν 30χρονης εξουσίας του ΠΑΣΟΚ, πληρώνει τις αμαρτίες της, ακολουθώντας την ίδια πορεία με το κόμμα και ... οι τραπεζίτες έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο αγκάθι για την κυβέρνηση και αυτό φαίνεται από τα ΜΜΕ που ελέγχουν. Σε σημείο που κάποιοι συνδέουν τον καταγγελτικό λόγο και ειδικά την προβολή που έτυχε, του Α/ΓΕΝ αντιναύαρχου Κοσμά Χρηστίδη, με το εν λόγω θέμα. Άδικα, εκτιμούμε...
Ο λόγος της τραπεζικής επίθεσης; Θεωρούν ότι η κυβέρνηση είναι "χαλαρή" στο θέμα του διορισμού των Ευρωπαίων επιτρόπων (βασικός όρος για την ανακεφαλαιοποίηση)  και "αφελληνίζεται" το ελληνικό τραπεζικό συστημα. Λες και οι τραπεζίτες έχουν εθνοκεντρική αντίληψη όταν διοικούν τις τράπεζές τους με τα λεφτά τα δικά μας...
Πόσο να επιβιώσει, λοιπόν, η κυβέρνηση; Πόσο να επιβιώσει αυτό το αρρωστημένο πολιτικό περιβάλλον;
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

BIG MOTHER "Έτσι θα ξέρετε πάντα που είναι τα παιδιά"




Υπόσχεται πως θα είναι το «άγρυπνο µάτι» των εργαζόµενων γονέων. Ένα τσιπ που κατασκεύασαν επιστήµονες στο Πανεπιστήµιο Τσουκούµπα της Οσάκα θα δίνει τη δυνατότητα στους µεγάλους να ελέγχουν τα µικρά τους.
Έτσι, το πείραµα Big Mother, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ιαπωνία, επιτρέπει στους «full time» εργαζόµενους γονείς να καταγράφουν κάθε κίνηση του παιδιού τους. Μέσω της συσκευής τσιπ που θα βάζουν στα παιδιά, τους δίνεται η δυνατότητα να µάθουν όχι µόνο την ακριβή περιοχή στην οποία βρίσκονται αλλά µέσω µιας κάµερας µπορούν να δουν κιόλα όσα αντικρύζουν.
Το τσιπ θα µετράει και τους σφυγµούς των παιδιών κι έτσι θα αντιλαµβάνονται οι γονείς αν διατρέχουν κίνδυνο ή όχι. Κι όλα αυτά, αρκεί να πάρουν κωδικό και να επισκέπτονται ανά πάσα στιγµή µια ιστοσελίδα, στην οποία θα στέλνει τα µηνύµατα και τις εικόνες το τσιπ. Μάλιστα, στα άµεσα σχέδια των ερευνητών είναι η ενσωµάτωση στη µικροσυσκευή κι ενός µικροφώνου,προκειµένου οι γονείς να ακούνε τις παιδικές ή εφηβικές συνοµιλίες.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Υποδοχή Έντι Ράμα με πολλή.....Τσαμουριά




Το ελληνικό κράτος κατά την πάγια τακτική του "κοιμάται" ύπνο βαθύ, και προφανώς δεν το απασχολεί αν στο κέντρο της Αθήνας διοργανώνονται εκδηλώσεις με συνθήματα περί Τσαμουριάς στις οποίες συμμετέχει και ο ηγέτης της αλβανικής αντιπολίτευσης Έντι Ράμα. Προφανώς ο οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει ότιμθέλει σε αυτή τη χώρα αρκεί να είναι ξένος.
Όπως διαβάζουμε στο aftonomi.gr πάνω από 800 αλβανοί μετανάστες είχαν γεμίσει ασφυκτικά το γήπεδο του ΣΠΟΤΙΝΓΚ στον Άγιο Ελευθέριο σήμερα για να υποδεχτούν τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, Έντι Ράμα, και να γιορτάσουν μαζί την 100η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας στην Αθήνα.
Με εκατοντάδες αλβανικές σημαίες στα χέρια οι αλβανοί φώναζαν συνέχεια το όνομα του πρόεδρου του ΣΚΑ Έντι Ράμα ενώ μια τεράστιων διαστάσεων σημαία γέμιζε την ατμόσφαιρα με εθνικιστικό αέρα…
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον εθνικό ύμνο της Αλβανίας όπου όλοι είχαν γυρίσει προς τον Έντι Ράμα κι όχι προς την σημαία τους όπως θα έπρεπε ενώ ακολούθησαν τραγούδια και απαγγελίες ποιημάτων από παιδιά αλβανών μεταναστών που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα.
Στη συνέχεια της εκδήλωσης ακολούθησε πολυφωνικό τραγούδι από νεοσύστατο πολυφωνικό συγκρότημα των αλβανών μεταναστών στην Αθήνα όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε Μεγάλη Αλβανία τονίζοντας πως οι αλβανοί από την Πρέβεζα μέχρι το Κόσοβο γιορτάζουν την Ανεξαρτησία της Αλβανίας. Η αναφορά τους στην Πρέβεζα δεν ήταν τυχαία καθώς με αυτόν τον τρόπο αναφέρθηκαν έμμεσα στην Τσαμουριά και τα ελληνικά εδάφη που διεκδικούν οι αλβανοί.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ