Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Τραυματίστηκαν ελαφρά Έλληνες υπαξιωματικοί στο Αφγανιστάν

 

Δύο υπαξιωματικοί της Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν υπέστησαν ελαφρά εγκαύματα στα χέρια από αυξημένη θερμότητα, στην προσπάθεια τους να ασφαλίσουν τις πόρτες του κτιρίου όπου στρατωνίζεται η δύναμη μαζί με άλλες συμμαχικές δυνάμεις, για να αποτρέψουν περαιτέρω δυσάρεστες εξελίξεις από την έκρηξη φιαλών προπανίου που είχε σημειωθεί σε πρατήριο καυσίμων που βρίσκεται κοντά στο στρατόπεδο, στην Καμπούλ.

Η έκρηξη στο πρατήριο σημειώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στις 14:40 ώρα Ελλάδος.

Στα στελέχη δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον ιατρό της αποστολής και δεν χρειάστηκε περαιτέρω ιατρική ή νοσοκομειακή φροντίδα. Η κατάστασή τους παρακολουθείται.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Σαρώνει» η ανεργία σε όλη τη χώρα! Δείτε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τα ποσοστά


 http://marketbeast.gr/wp-content/uploads/2012/07/fetcher_0157.jpeg
Αρνητική πρωτιά στην ανεργία κατέγραψε το 2011, η Δυτική Μακεδονία, με το ποσοστό να ανέρχεται στο 23,2% σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία στις περιφέρειες της ΕΕ και της Ελλάδας, το 2011, η ανεργία στη Δυτική Μακεδονία έφτασε το 23,2% και ακολουθούν η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με 19,9%, η Κεντρική Μακεδονία με 19,5%, η Στερεά Ελλάδα με 18,9%, η Αττική με 17,6%, η Δυτική Ελλάδα με 17,3%, η Θεσσαλία με 16,8%, η Ήπειρος με 16,7%, η Κρήτη με 15,4%, το Νότιο Αιγαίο με 15%, τα Ιόνια Νησιά και η Πελοπόννησος με 14,2%.

Η μεγαλύτερη μεταβολή, το 2011, σε σχέση με το 2010, σημειώθηκε στη Δυτική Μακεδονία, όπου το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε από 15,5% σε 23,2%. Συνολικά στην Ελλάδα, η ανεργία, το 2011, έφτασε στο 17,7% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, από 12,5%, το 2010 ενώ, στην ΕΕ, παρέμεινε αμετάβλητη στο 9,6%.

Το 2011, στη χώρα μας αναφέρει η Καθημερινή, η ανεργία έφτασε στους άνδρες, το 14,9%, στις γυναίκες, το 21,4% και στους νέους 15- 24 ετών, το 44,4%.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας εμφάνισαν, το 2011, το Ζάλτσμπουργκ και το Τιρόλο με 2,5%, το Ζέελαντ της Ολλανδίας με 2,7% και τα υψηλότερα, η Ανδαλουσία με 30,4%, τα Κανάρια Νησιά με 29,7% και το υπερπόντιο διαμέρισμα της Γαλλίας, Ρεουνιόν με 29,6%.

ΠΗΓΗ: http://marketbeast.gr

Δελτίο Τύπου - Επιστολή της ΓΣΕΕ με τα αιτήματα των εργαζομένων στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

 

Επιστολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά απέστειλε η ΓΣΕΕ με την οποία ζητά να γίνουν πράξη οι προγραμματικές συμφωνίες της νέας κυβέρνησης περί αναθεώρησης και τροποποίησης των όρων της δανειακής σύμβασης και των μνημονίων.

Συγκεκριμένα γίνεται εκτενής αναφορά στο θέμα των μισθών, των συλλογικών συμβάσεων του ρόλου του ΟΜΕΔ αλλά και της δημιουργίας φορέα που θα αντικαταστήσει τον κοινωνικό ρόλο της Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.

Η Συνομοσπονδία επισημαίνει την αναγκαιότητα να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες για την νομοθετική αποκατάσταση όλων των αδικιών εις βάρος του κόσμου της μισθωτής εργασίας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δελτίο Τύπου - Επιστημονική συνεργασία ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και Ινστιτούτου Levy Economics Νέας Υόρκης



Την επιστημονική και ερευνητική συνεργασία τους επικύρωσαν σήμερα το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ με το διεθνούς κύρους Levy Economics Institute της Ν.Υόρκης.

Το συμφωνητικό συνεργασίας των δύο Ινστιτούτων υπέγραψαν ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ και του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος και ο Διευθυντής του Levy Economics Institute κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Αντικείμενο της συνεργασίας αποτελεί η υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων και οι πρώτες μελέτες θα αφορούν προτάσεις για την άμεση δημιουργία θέσεων εργασίας και θα δημοσιοποιηθούν το Φθινόπωρο. 

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ τόνισε τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης συνεργασίας ώστε να ενισχυθούν επιστημονικά οι εναλλακτικές προτάσεις από τα συνδικάτα για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. 

Ιδιαίτερη αναφορά στις πολιτικές λιτότητας που ακολουθούνται στη χώρα μας και που οδηγούν την οικονομία και την κοινωνία σε αδιέξοδο έκανε ο διακεκριμένος καθηγητής κ.Δημήτρης Παπαδημητρίου. Ο κ. Παπαδημητρίου επεσήμανε ότι η καλπάζουσα ανεργία αποτελεί το μείζον πρόβλημα προσθέτοντας ότι προγράμματα όπως αυτά της κοινωφελούς εργασίας πρέπει να επεκταθούν ώστε να αυξηθεί η απασχόληση και να ανακουφιστούν οι άνεργοι. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ολοκληρώθηκε η αναχρηματοδότηση των δανείων της ΔΕΗ - 8,9% το επιτόκιο

 

Την ολοκλήρωση της αναχρηματοδότησης του συνόλου των δανείων της, ύψους 525 εκατ. ευρώ, με τη συμμετοχή τριών τραπεζών και με μεσοσταθμικό επιτόκιο 8,9% ανακοίνωσε η ΔΕΗ, σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Η ΔΕΗ στη σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει ότι πριν την αναχρηματοδότηση το μεσοσταθμικό επιτόκιο των δανείων αυτών ήταν 8,1%.

Το κόστος εξυπηρέτησης του συνολικού χρέους της ΔΕΗ παραμένει σε επίπεδα κάτω του 5,5%. 

ΠΗΓΗ: www.energypress.gr

Φθηνότερα τιμολόγια μεταφοράς αερίου αποφασίζει η ΡΑΕ


Χαμηλότερα τιμολόγια από εκείνα που έχει προτείνει ο ΔΕΣΦΑ για τη μεταφορά φυσικού αερίου , θα περιλαμβάνονται στην απόφαση της ΡΑΕ για τον κανονισμό τιμολόγησης που εγκρίνεται αύριο από την ολομέλειά της.

Επτά μήνες περίπου από το Νοέμβριο του 2011 οπότε και η πρόταση του ΔΕΣΦΑ τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, και αφού αναγκάστηκε να καταθέσει νέα βελτιωμένη εισήγηση μπροστά στις αντιδράσεις από τους συμμετέχοντες, η ΡΑΕ έχει καταλήξει σύμφωνα με τις πληροφορίες σε ακόμη χαμηλότερες τιμές από εκείνες που είχε προτείνει ο διαχειριστής.

Υπενθυμίζουμε ότι το Μάιο του 2012, και μπροστά στις αντιδράσεις από τους χρήστες του ΕΣΦΑ ότι τα τιμολόγια είναι πάρα πολύ υψηλά, ο ΔΕΣΦΑ αναγκάστηκε να εισηγηθεί μείωση κατά 16,3% σε σχέση με τη μέση ισχύουσα τιμή.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

IEA: Πέρασε η εποχή του φθηνού πετρελαίου

 

«Η εποχή του φθηνού πετρελαίου έχει περάσει», λέει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας IEA Φάτιχ Μπιρόλ και δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι η ζήτηση για πετρέλαιο θα συνεχίσει να αυξάνεται αλματωδώς χωρίς αντίστοιχη προσαρμογή της προσφοράς: «12 εκ. βαρέλια επιπλέον θα χρειαζόμαστε καθημερινά 20 χρόνια από σήμερα. Περίπου τα μισά θα καλύπτουν τις ανάγκες της Κίνας και τα υπόλοιπα θα πηγαίνουν στην Ινδία».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αισιοδοξία για την Πορεία της ΔΕΠΑ Παρά τα Προβλήματα στην Ενεργειακή Αγορά και εν Όψει Ιδιωτικοποίησης

 

Σταθερή εμφανίζεται η οικονομική θέση της ΔΕΠΑ, παρά τους τριγμούς που παρατηρούνται στην ευρύτερη αγορά ενέργειας λόγω της κρίσης ρευστότητας στον ΛΑΓΗΕ και κατ’ επέκτασιν στους πελάτες της, καθώς η εταιρεία παρουσίασε πέρυσι αύξηση της κερδοφορίας της κατά σχεδόν 20%, ενώ τα ανεπίσημα στοιχεία για τους πρώτους μήνες του 2012 κάνουν λόγω επίσης για αυξητικές τάσεις στις πωλήσεις φυσικού αερίου. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Γ.Γ. Εμπορίου Ανακαλεί Σφράγιση Πρατηρίου Καυσίμων


 
Ανακαλεί απόφαση εξουσιοδότησης για έλεγχο, επισκευή και σφράγιση αντλιών-μετρητών υγρών καυσίμων στην εταιρεία «Αφοί Μπόη & Σία Ο.Ε.» ως προς το μέρος που αφορά τη σφράγιση. Αυτό αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου, σύμφωνα με απόφαση που υπογράφει η επικεφαλής της Διεύθυνσης Μετρολογίας κ. Μ. Σχοινά.

Η απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, 29 Ιουνίου, και στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, προβλέπει ότι η άδεια σφράγισης ανακαλείται για ένα έτος και συγκεκριμένα ισχύει από την 1/7/2012 έως τις 30/6/2013. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η ανάκληση της άδειας σφράγισης γίνεται λόγω της μη σωστής εκτέλεσης των υποχρεώσεων της εταιρείας, όπως αυτές απορρέουν από το άρθρο 287 της αγορανομικής διάταξης 7/2009. Μετά τη λήξη ισχύος της απόφασης ανάκλησης της άδειας σφράγισης, η εταιρεία οφείλει να προσκομίσει τα τυχόν συμπληρωματικά στοιχεία που θα έχουν ζητηθεί από τη Διεύθυνση Μετρολογίας.

Η ΓΓΕ κατέληξε στην απόφαση για ανάκληση της αδείας σφράγισης της εταιρείας «Αφοί Μπόη» ύστερα από τον εκτεταμένο έλεγχο σε αντλίες πρατηρίων υγρών καυσίμων

ΠΗΓΗ: www.energia.gr

Χαμός τον Ιούνιο με τα Μελλοντικά Συμβόλαια του Brent

 

Ρεκόρ σημείωσαν οι συναλλαγές για μελλοντικά συμβόλαια του πετρελαίου Brent τον Ιούνιο, καθώς η μείωση της τιμής του οδήγησε πολλούς επενδυτές στο να αγοράσουν futures, σε μια προσπάθεια να αποκομίσουν κέρδη όταν οι τιμές ανακάμψουν. Πλέον η τιμή του Brent ανακάμπτει με γοργά βήματα, μετά την εφαρμογή του ευρωπαϊκού εμπάργκο κατά του Ιράν και τις πυραυλικές δοκιμές της Τεχεράνης, γεγονός που επιβεβαιώνει τις προβλέψεις για ανάκαμψη στα επίπεδα των 110 δολαρίων ανά βαρέλι.

Ως γνωστόν, τα εν λόγω συμβόλαια είναι ουσιαστικά ένα στοίχημα στο οποίο ο επενδυτής αγοράζει σήμερα μια ποσότητα πετρελαίου έναντι μιας τιμής. Το συμβόλαιο έχει μια συγκεκριμένη διάρκεια (συνήθως τρίμηνη, εξάμηνη ή δωδεκάμηνη), στην λήξη της οποίας η ποσότητα πωλείται έναντι της τιμής που θα έχει το πετρέλαιο τότε. Αν λοιπόν η μελλοντική τιμή είναι μεγαλύτερη από τη σημερινή, τότε η επένδυση αποδίδει κέρδος, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, ο επενδυτής έχει ζημιά.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε Διπλό Ταμπλό η Στρατηγική της ΒΡ για το Νότιο Διάδρομο



Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του Σαχ Ντενίζ ότι επιλέγει τον αγωγό Nabucco West για τη βόρεια όδευση του Νοτίου Διαδρόμου, αντί για τον αγωγό SEEP της BP, έρχεται μια νέα σημαντική είδηση, η οποία όμως δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη για όσους διαβάζουν την στήλη αυτή: Ο διευθύνοντας της κοινοπραξίας του Nabucco, Ράινχαρντ Μίτσεκ, δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι πιθανό να πάρουν μέρος στο έργο νέοι εταίροι με βαθιές τσέπες, όπως η BP και η Statoil.
Οι δηλώσεις του Μίτσεκ δεν είναι τυχαίες. Όπως έχουμε γράψει εδώ και μήνες, ο αγωγός SEEP που υποστήριζε η ΒΡ ήταν απλά ένα διαπραγματευτικό χαρτί για να αναγκαστούν οι κοινοπραξίες των άλλων αγωγών να δεχτούν τη συμμετοχή της στα έργα τους. Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν και δηλώσεις για ενδεχόμενη είσοδο της ΒΡ και στο σχέδιο του TAP, γεγονός που εφόσον επαληθευθεί, την διασφαλίζει απέναντι σε κάθε πιθανό ενδεχόμενο. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ε.Ε.: 4 χώρες-μέλη εκτός στόχων 20.20.20 - Προβλέπονται ποινές



Τις αυστηρές δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι “27” αναφορικά με την συμμετοχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με ορίζοντα το 2020 “υπενθύμισε” η Ευρωπαϊκή Ένωση σε κάθε κράτος μέλος της, καθώς διαπιστώνεται πως τέσσερις εξ αυτών έχουν “εκτροχιαστεί”.
Οι απαιτήσεις που έχει η Ε.Ε. και τα όσα ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι γνωστά και σαφή όπως αναφέρεται σε κοινοτικό έγγραφο και φαίνεται πως καθυστερήσεις και “πισωγυρίσματα” παρατηρούνται σε ορισμένες περιπτώσεις, τα οποία μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τον όλο ευρωπαϊκό σχεδιασμό αναφορικά με τις ΑΠΕ.
Η Κύπρος, η Ιρλανδία, η Μάλτα και η Σλοβενία προκύπτει πως είναι οι “κακοί” μαθητές και αυτό διότι ακόμη δεν έχουν προσαρμόσει το εσωτερικό τους δίκαιο στο ευρωπαϊκό σε ό,τι αφορά την ενέργεια και δεν έχουν υιοθετήσει ακόμη τα μέτρα εκείνα που επιβάλεται από την Ε.Ε.
Διορία δύο μηνών θα έχουν οι τέσσερις αυτές χώρες προκειμένου να πράξουν τα δέοντα διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην συνέχεια να ζητήσει την συνδρομή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου 
ΠΗΓΗ:www.energypress.gr

Έχω μάτια και βλέπω: Θα μας τρελάνουν..η τρόικα πρότεινε επαναδιαπραγμάτευση και ο Παπαδήμος την αρνήθηκε..

Έχω μάτια και βλέπω: Θα μας τρελάνουν..η τρόικα πρότεινε επαναδιαπραγμάτευση και ο Παπαδήμος την αρνήθηκε..

Ο Αρμαγεδών παραμονεύει.



Η κατάσταση στην Μέση Ανατολή προσομοιάζει με καζάνι που βράζει και είναι σε κρίσιμη κατάσταση, έτοιμο να σκάσει. Παρατηρούνται πολεμικές προετοιμασίες και στρατιωτικές ετοιμότητες σχεδόν σε όλα τα κράτη της περιοχής.
Ιδιαίτερα εμφανείς είναι οι κινήσεις και ενέργειες στην Σαουδική Αραβία, πιστού συμμάχου των ΗΠΑ και μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικά Αραβικές χώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες που διοχετεύονται στον διεθνή τύπο και ιδιαίτερα στον διαδικτυακό, όπως το καλά πληροφορημένο Ισραηλινό DEBKA, καθώς και το Ελληνικό Defencenet η αποκάλυψη που έχει προκαλέσει ανησυχία είναι ότι η Σαουδική Αραβία όχι μόνο έχει θέσει σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας τις δυνάμεις της, αλλά πλέον έχει περάσει στην φάση προώθησης των στρατευμάτων του προς τα σύνορα της Ιορδανίας και του Ιράκ και μάλιστα με την υπογραφή του προβλεπομένου διατάγματος από τον Σαουδάραβα μονάρχη. Έτσι λοιπόν οι Ισραηλινές πηγές αναφέρουν ότι περί τα 500 άρματα μάχης Μ-60Α3 και Μ1Α2 Abrams, δύο Μονάδες ειδικών δυνάμεων και 6 αντιαεροπορικές πυραυλικές συστοιχίες, κατευθύνονται ήδη προς την Ιορδανία! Τα άρματα βέβαια συνοδεύουν ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ Panhard, Bradley και αρκετές εκατοντάδες M113. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πράσινο φως» για την κυκλοφορία του πρώτου τεστ σιέλου για AIDS



Την κυκλοφορία του πρώτου τεστ για AIDS που μπορεί να κάνει ο καθένας μόνος, στο σπίτι του, χωρίς συνταγή γιατρού ενέκρινε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.
Πρόκειται για το τεστ σιέλου OraQuick In-Home HIV Test και την Τρίτη εγκρίθηκε η κυκλοφορία του στις ΗΠΑ. Αξίζει να αναφέρουμε πως το αποτέλεσμα βγαίνει εντός 20-40 λεπτών.
Η εταιρεία παρασκευής του τεστ OraSure Technologies αναφέρει ότι θα κυκλοφορήσει στα φαρμακεία τον Οκτώβριο. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κύπρος: Σε λειτουργία ο πρώτος αεριοστρόβιλος στο Βασιλικό



Λίγες μέρες πριν την συμπλήρωση ενός έτους, από την τραγωδία και την καταστροφή στο Μαρί στην Κύπρο, τέθηκε σε λειτουργία, στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό Βασιλικού, ο πρώτος αεριοστρόβιλος της μονάδας 5,ενώ σε λίγες μέρες αναμένεται να λειτουργήσει και ο δεύτερος. Τον σταθμό επισκέφθηκε χθες ο υπουργός εμπορίου της Κύπρου, Νεοκλής Συλικιώτης.
Ο κ. Συλικιώτης εξέφρασε την ικανοποίησή του από το ρυθμό αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμός Βασιλικού, μετά την έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011, δίνοντας τα συγχαρητήρια του προς τη Διεύθυνση και το προσωπικό της Αρχής "για το μικρό θαύμα που έγινε" αφού, όπως είπε, "σε μερικούς μόνο μήνες καταφέραμε να αποκαταστήσουμε ένα μεγάλο μέρος του σταθμού, ενώ σύντομα θα αποκατασταθεί όλο".
Η επάρκεια σε ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκεται σε οριακά επίπεδα και θα βελτιωθεί σταδιακά με τη λειτουργία των υπόλοιπων μονάδων, είπε ο Νεοκλής Συλικιώτης, προσθέτοντας ότι θα αρχίσουν να τίθενται εκτός λειτουργίας οι κινητές μονάδες που χρησιμοποιήθηκαν ως έκτακτη ανάγκη και οι οποίες έχουν και το μεγαλύτερο κόστος χρήσης. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το ιρανικό εμπάργκο ενισχύει το πετρέλαιο



Σημαντική άνοδο καταγράφει η τιμή του αργού την Τρίτη με τους αναλυτές να επικαλούνται τις ανησυχίες για το Ιράν καθώς και τις προσδοκίες για περαιτέρω νομισματική χαλάρωση από την πλευρά των κεντρικών τραπεζών.
Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Αυγούστου κερδίζει 3,64 δολ. ή 4,4% στα 87,44 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Τα αργό τύπου Brent κερδίζει 3,13 δολ. στα 100,44 δολ. το βαρέλι έχοντας αναρριχηθεί στα 101,58 δολ. στα υψηλά της ημέρας, ξεπερνώντας το επίπεδο των 100 δολ. για πρώτη φορά από τις 11 Ιουνίου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Petromatrix: Δεν Θα Έχει Αποτέλεσμα η Παρεμπόδιση της Κίνησης των Πλοίων από το Ιράν



Μια πιθανή απόφαση του Ιράν για να παρεμποδίσει την κίνηση των πετρελαιοφόρων στα χωρικά του ύδατα δεν πρόκειται να επηρεάσει πολύ τις εξαγωγές πετρελαίου μέσω του Κόλπου, θεωρεί η εταιρεία Petromatrix. «Δεν θα ήταν δύσκολο για τα δεξαμενόπλοια να χρησιμοποιήσουν την πλευρά του Ομάν», τονίζει.
Το Ιράν πέρασε τη Δευτέρα νόμο με τον οποίο θα προχωρήσει σε παρεμπόδιση των πλοίων εκείνων που ανήκουν σε χώρες οι οποίες έχουν στηρίξει το διεθνές εμπάργκο εναντίον του. 
ΠΗΓΗ:/www.energia.gr

Ιταλία: Εκπτώσεις στις Τιμές της Βενζίνης το Σαββατοκύριακο, Μεγάλη Ανταπόκριση των Αυτοκινητιστών



Σε σημαντικές εκπτώσεις στις τιμές της βενζίνης προχωρούν πλέον τα σαββατοκύριακα στην Ιταλία μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες, για να πείσουν τους πολίτες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα Ι.Χ.
τους αυτοκίνητα.
Οι εκπτώσεις έφτασαν και τα είκοσι επτά λεπτά του ευρώ ανά λίτρο και στα πρατήρια, σε μεγάλες πόλεις όπως το Μιλάνο και η Ρώμη, αλλά και σε γνωστά θέρετρα δημιουργήθηκαν εντυπωσιακές ουρές.
Κατά μέσον όρο, η τιμή της αμόλυβδης ανά λίτρο έπεσε στο 1 ευρώ και 58 λεπτά, ενώ εκείνη του πετρελαίου κίνησης στο 1 ευρώ και 48 λεπτά. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ