Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Το ΣτΕ έκρινε συνταγματική και νόμιμη την εξαίρεση ορισμένων ειδικοτήτων από τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα

Από το bankingnews.gr
Νόμιμη και συνταγματική κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η εξαίρεση από το υπουργείο Εργασίας σειράς επαγγελμάτων από την κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι σε αυτά να χάνουν επιδόματα και πρόσθετες παροχές.

Στο ανώτατο δικαστήριο είχαν προσφύγει..

Γερμανία: τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εκπέμπουν περισσότερο ή λιγότερο CO2 απ' τα πετρελαιοκίνητα;


Από το greeklignite.blogspot.com
Η εξέλιξη των πετρελαιοκινητήρων για επιβατικά αυτοκίνητα ήταν θεαματική τα προηγούμενα χρόνια, καθώς έχουν μειωμένη κατανάλωση καυσίμου ως προς τη βενζίνη και θεωρήθηκαν ως λύση για τη μείωση των εκπομπών CO2 στις μεταφορές. Έπειτα ήρθε το σκάνδαλο των πειραγμένων κινητήρων των Γερμανικών αυτοκινήτων ώστε να κλέβουν στις μετρήσεις των εκπομπών κι η συζήτηση επανήλθε στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Παρόλο που η Γερμανία στηρίζει πολλά στην αυτοκινητοβιομηχανία και ο τομέας..

Ενεργειακές υπερβάσεις και EuroAsia Interconnector

Από το lygeros.org
Όταν προσπαθείς συνεχώς να καθυστερήσεις ένα έργο κοινού ενδιαφέροντος σαν το EuroAsia Interconnector για να προωθήσεις τοπικά και ιδεολογικά συμφέροντα, ενώ η κρατική εταιρεία παράγει καθημερινά οικονομικό κόστος, με ποιον τρόπο θα προσπαθήσεις να φανείς αθώος στις εκλογικές αναμετρήσεις. Εδώ μιλούμε για οικονομικά δεδομένα, διότι οι προτάσεις που απορρίπτεις και που έρχονται από την ευρωπαϊκή επιτροπή είναι γνωστές σε όλους. 

Πώς μπορείς λοιπόν να θέτεις..

Rystad Energy: Σε "πυρετώδεις ρυθμούς" αναμένεται να δουλέψουν τα γεωτρύπανα υδρογονανθράκων μέχρι το 2023

Από το energypress.gr
Περισσότερο από 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα αναμένεται να φτάσουν οι νέες γεωτρήσεις φυσικού αερίου και πετρελαίου μέσα στην επόμενη πενταετία, σύμφωνα με σχετική μελέτη του Rystad Energy. Το συνολικό βάθος αυτών των γεωτρήσεων είναι ίσο με 25 φορές τον γύρο του ισημερινού ή 2,5 φορές την απόσταση μέχρι το φεγγάρι.

Καθώς η παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου επιστρέφει..

Γιατί η Βενεζουέλα με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο 300 δισ. βαρέλια απέτυχε οικονομικά και επικρατεί κοινωνικό χάος

Από το bankingnews.gr
Μπορεί η χώρα που έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο να έχει οικονομικά προβλήματα και ο λαός της να βρίσκεται σε ανέχεια;
Θα μπορούσε...
Και το παράδειγμα της Βενεζουέλας είναι ένα από αυτά…
Και ο λόγος που γίνεται αυτό είναι η διακυβέρνηση του Maduro, του ιδεολογικού παιδιού του Chaves. 
Αυτός όμως είναι ο προφανής λόγος, αυτός που εύκολα..