Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Έρχεται αύξηση ΣΟΚ στο πετρέλαιο κίνησης

Από το newsauto.gr
Βγάζουν από το συρτάρι το σχέδιο “ισοσκελισμού” της τιμής της βενζίνης με το πετρέλαιο κίνησης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η Κυβέρνηση μελετάει αυτή την κίνηση βλέποντας τη ραγδαία αύξηση χρήσης του πετρελαίου κίνησης και την αντίστοιχη μείωση της βενζίνης.

Από την άλλη -εφόσον προχωρήσει σε αυτό το μέτρο- η Κυβέρνηση θα επικαλεστεί το τι συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε, στις οποίες η τιμές βενζίνης και πετρελαίου είναι στα ίδια επίπεδα.

Βέβαια ο ισοσκελισμός αυτός θα μπορούσε να ..

Προς παράδοση το μεγαλύτερο πλοίο κατανάλωσης LNG

Από το naftikachronika.gr
Ο όμιλος Hyundai Heavy Industries (HHI), με την υποστήριξη του LR, ανταποκρίνεται στο αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της παγκόσμιας προσφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) μετά την εισαγωγή των ορίων που αφορούν τις εκπομπές NOx και SOx από τον IMO, πρωτοπορώντας στην ανάπτυξη καινοτόμων σχεδιασμών πλοίων.

Αυτό το Δεκέμβριο το ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard (HMD), μέλος του ομίλου HHI, πρόκειται να παραδώσει το μεγαλύτερο..

Πού θα πάει το πετρέλαιο το 2018 – Οι εκτιμήσεις έξι μεγάλων επενδυτικών τραπεζών

Από το capital.gr
Το πετρέλαιο οδεύει στο δεύτερο συνεχόμενο κερδοφόρο έτος μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ στα τέλη του περασμένου μήνα μήνα για την επέκταση του περιορισμού της παραγωγής έως τα τέλη του 2018, σε μια προσπάθεια να συρρικνωθούν η υπερπροσφορά και τα τεράστια αποθέματα, με  στόχο την στήριξη των τιμών του αργού.

Το Brent έχει "τρέξει" περίπου 12% φέτος και στα 63,65 δολάρια το βαρέλι, μετά το εντυπωσιακό +52% πέρυσι.

Ενώ αρκετές επενδυτικές τράπεζες αύξησαν..

Τουρκικό γεωτρύπανο εν πλω προς την Μεσόγειο - Τουρκικός αποκλεισμός στην Κυπριακή ΑΟΖ

Από το liberal.gr
Συνθήκες κρίσης επιχειρεί να δημιουργήσει η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς ενώ συνεχίζει την έκδοση NAVTEX για παράνομη δέσμευση μεγάλων περιοχών της κυπριακής ΑΟΖ, έγινε γνωστό ότι επισπεύδεται η μετακίνηση στην Μεσόγειο του νέου αποκτήματος της Τουρκίας του υπερσύγχρονου πλωτού γεωτρύπανου Deepsea Metro 2, ενώ αναμένεται τις ίδιες ημέρες και η άφιξη του γεωτρύπανου SAIPEM 12000 που θα ξεκινήσει γεωτρήσεις για λογαριασμό της Κύπρου.

Η κρίσιμη στιγμή που όλοι ανέμεναν από όταν..

Σιάμισιης (ΕΛΠΕ): Συνεργασίες με διεθνείς ομίλους για την εμπορία προϊόντων πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Συνεργασίες με ξένους ομίλους σε διάφορους τομείς περιλαμβάνει η στρατηγική ανάπτυξης των ΕΛΠΕ, προκειμένου ο Όμιλος να ανταποκριθεί στις εξελίξεις της ελληνικής και της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας, όπως εξηγεί σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο κ. Αντρέας Σιάμισιης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου.

Άλλωστε, όπως εξηγεί ο κ. Σιάμισιης, με βάση τη μέχρι τώρα πορεία διαφαίνεται ότι ..

Η γεωγραφία ισχύος στο Αιγαίο και η δυναμική διάσταση της ΑΟΖ

Από το slpress.gr
Δυναμικό και όχι στατικό μέγεθος, σε αντίθεση με ό,τι γενικώς πιστεύεται, είναι το Δίκαιο της Θάλασσας: εξελίσσεται και αλλάζει αλληλεπιδρώντας με διάφορους παράγοντες. Ένας εξ αυτών είναι η διεθνής γεωγραφία της ισχύος. Η αλληλεπίδραση αυτή είναι ιδιαίτερα έντονη όσον αφορά στη διαμόρφωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων κάθε χώρας στις θαλάσσιες εκτάσεις γύρω από αυτήν.
Συγκεκριμένα, το αρχικό όριο των χωρικών υδάτων στα τρία ναυτικά μίλια διαμορφώθηκε εν πολλοίς από το μέγιστο βεληνεκές του χερσαίου πυροβολικού εκείνη την εποχή (cannon shot rule). Άρα, η δυνατότητα προβολής ισχύος από ..

«Σύννεφα» στην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ

Από το newmoney.gr
Τους φόβους της κυβέρνησης για μη επιθυμητό τίμημα στην ιδιωτικοποίηση του 66% του ΔΕΣΦΑ, φαίνεται να επιβεβαιώνουν οι επαφές στο παρασκήνιο με τα ευρωπαϊκά μεγαθήρια που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, ένα μήνα πριν την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών.

Oι ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες που απαρτίζουν οι ισχυροί μέτοχοι του αγωγού φυσικού αερίου ΤAP (η ιταλική Snam, η ισπανική Enagas, η βελγική Fluxys μαζί με την ολλανδική Gasunie) και η Regasificadora del Noroeste SA, Ισπανικών συμφερόντων, ζήτησαν παράταση του..

Κοινή γραμμή κυβέρνησης και Λάτση για τα ΕΛΠΕ

Από το tovima.gr
Μπορεί η φράση «αξιοποίηση» στην ορολογία της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις να έχει αντικαταστήσει τη λέξη «πώληση» για ευνόητους λόγους, αλλά στην περίπτωση των Ελληνικών Πετρελαίων ενδεχομένως να αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Και αυτό γιατί υπάρχει βούληση το Δημόσιο να μη ρευστοποιήσει το σύνολο της συμμετοχής του στα ΕΛΠΕ (35,47%), αλλά μέρος αυτής, καθώς επιθυμία τής κυβέρνησης είναι να διατηρήσει το κράτος έστω και μια συμβολική συμμετοχή στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της χώρας. 

Ετσι, θα μετέχει στο ΔΣ και θα έχει..