Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΕΛΠΕ: Ξεπέρασε το 1/3 των Δικαιωμάτων Ψήφου το Ποσοστό των Paneuropean Oils και POIH Investments Limited


Από το energia.gr
Η ΕΛΠΕ μετά την παραλαβή εντύπων γνωστοποίησης TR-1 των (α) Θεοδώρου Αχιλλέα Βάρδα, Φώτιου Αντωνάτου, Δημητρίου Πολίτη  και Αικατερίνης Μαρίας Καρατζά, ως  πληρεξουσίων της μετόχου PANEUROPEAN Oil and Industrial Holdings S.A., (β) της  εταιρείας POIH Investments Limited, η οποία κατέχει το 100% των μετοχών της μετόχου PANEUROPEAN Oil and Industrial Holdings S.A., ανακοίνωσε ότι το έμμεσο ποσοστό των ανωτέρω πληρεξουσίων υπερέβη το 1/3 των δικαιωμάτων ψήφου στον Εκδότη.

Ειδικότερα, την 22.5.2017 διαθέτουν έμμεσα 138.976.755 δικαιώματα ψήφου στην Εταιρεία (ήτοι ποσοστό 45,47 % των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου), αφού η μέτοχος, PANEUROPEAN Oil and Industrial Holdings S.A. χορήγησε ..

Παράταση στο Καθεστώς Προστασίας Από Πιστωτές για τη Mamidoil-JetOil

Από το energia.gr
Δεκτή έκανε το Πρωτοδικείο Αθήνας τη νέα αίτηση προσωρινής προστασίας που κατέθεσε η Mamidoil-JetOil, απαγορεύοντας κάθε ενέργεια που θα μεταβάλει τη νομική και πραγματική κατάσταση των περιουσιακών της στοιχείων.

Η νέα αίτηση κρίθηκε απαραίτητη, παρά το προχωρημένο των συζητήσεων μεταξύ της Cetracore Energy και των πιστωτριών τραπεζών για pre pack συμφωνία εξυγίανσης της Mamidoil-JetOil, μετά από ενέργειες από πλευράς Δημοσίου για είσπραξη μέρους των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεών του.
Η προηγούμενη περίοδος προσωρινής προστασίας είχε λήξει στις 24 Μαρτίου.

Με την απόφαση απαγορεύεται προσωρινά..

Η BP διπλασιάζει την παραγωγή της πετρελαίου στη βρετανική Βόρεια Θάλασσα

Από το worldenergynews.gr
Η BP ξεκίνησε ένα project στη βρετανική Βόρεια Θάλασσα, το οποίο πρόκειται να αποκαταστήσει την παραγωγή, που σταμάτησε από το 2013, αλλά και να διπλασιάσει την παραγωγή της εταιρίας στην περιοχή μέχρι τα τέλη της δεκαετίας, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η βρετανική εταιρεία και οι εταίροι της έχουν βάλει στην άκρη 4,4 δισ. στερλίνες για το project Quad 204, η παραγωγή από το οποίο εκτιμάται πως θα αυξηθεί σε 130.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα το 2017, ανέφερε η εταιρία σε ανακοίνωσή της.

Η ΒΡ σχεδιάζει να ..

H SOCAR θα αυξήσει με 8 νέες γεωτρήσεις την παραγωγή πετρελαίου στο κοίτασμα Darwin Bank

Από το worldenergynews.gr

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρία SOCAR του Αζερμπαϊτζάν θα παράγει επιπλέον 14.600 τόνους πετρελαίου (περίπου 107.000 βαρέλια) ετησίως μέσω οκτώ νέων γεωτρήσεων στο υπεράκτιο πεδίο Darwin Bank στην Κασπία Θάλασσα.

Για το λόγο αυτό όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ανακατασκευάζει την πλατφόρμα Νο740 που βρίσκεται στο κοίτασμα. 

Το κοίτασμα Darwin Bank βρίσκεται..

Όταν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απειλούν την παγκόσμια πετρελαιοβιομηχανία

Από το energyworld.gr
Η ζήτηση για βενζίνη στην Ασία μπορεί να φθάσει στο κατώτερο σημείο της πολύ νωρίτερα από το προβλεπόμενο, καθώς εκατομμύρια καταναλωτές σε Κίνα και σε Ινδία θα αγοράσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα την ερχόμενη δεκαετία, απειλώντας την πετρελαιοβιομηχανία, προειδοποιούν στελέχη και των δύο κλάδων. Τονίζουν ότι οι εταιρείες διύλισης θα πρέπει να προετοιμαστούν για ένα μέλλον στο οποίο η βενζίνη, η μεγαλύτερη πηγή εσόδων τους, θα προσφέρει πολύ λιγότερα κέρδη. Τις αλλαγές προκαλεί η αλλαγή πολιτικής σε Ινδία και Κίνα, όπου οι κυβερνήσεις επιθυμούν να περιορίσουν την υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση, τις εισαγωγές πετρελαίου και να αυξήσουν το μερίδιό τους στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που υλοποιεί ..

Νορβηγία: Δεν σχεδιάζει να μειώσει την πετρελαϊκή παραγωγή

Από το capital.gr
Η Νορβηγία δεν σχεδιάζει να περικόψει την πετρελαϊκή της παραγωγή, τόνισε ο υπουργός Πετρελαίου και Ενέργειας της χώρας.

"Το υπουργείο έχει καλό διάλογο με τις άλλες χώρες για την αγορά πετρελαίου. δεν είμαστε σε μια κατάσταση όπου στην ατζέντα βρίσκεται η ρύθμιση της παραγωγής", αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα σήμερα ..

Την υποθαλάσσια περιοχή από Πελοπόννησο μέχρι Γαύδο διεκδικούν ΕxxonMobil, Total και ΕΛΠΕ – Συνάντηση με Τσίπρα

Από το energypress.gr
Μια τεράστια θαλάσσια περιοχή 20 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων που εκτείνεται από τη Νότια Πελοπόννησο μέχρι τη Γαύδο θα διεκδικήσουν σε κοινοπραξία με τα ΕΛΠΕ, οι πολυεθνικές ΕxxonMobil και Total. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η συμφωνία μεταξύ των τριών εταιρειών έχει κλείσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο και στο μεταξύ διάστημα τα διοικητικά συμβούλια των δύο πολυεθνικών έχουν εγκρίνει επενδύσεις ύψους 5 δισ. δολαρίων εκάστη για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο.

Αυτή την περίοδο, ΕΛΠΕ, ΕxxonMobil και Τοtal προετοιμάζουν τον φάκελο για να καταθέσουν αίτηση διεκδίκησης της υποθαλάσσιας περιοχής από τη Νότια Πελοπόννησο μέχρι τη Γαύδο με διαδικασίες fast track. Πρόκειται για δυνατότητα που παρέχει ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 


Σε μια εποχή όπου οι πάντες είναι και θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις τους, σε μια εποχή που πληρωμένοι κονδυλοφόροι αναδεικνύουν το εγώ του καθενός και περιμένουν στην γωνία για να ρίξουν βορρά στην κοινή γνώμη οτιδήποτε, στο Δ.Σ. του ΠΣΕΕΠ της 18.05.17, ο Πρόεδρος διεκδίκησε (γιατί άραγε !!!) να εμπλέξει το Συνδικάτο στις επιτροπές Προμηθειών του Ομίλου, τις οποίες ταυτόχρονα κατήγγειλε ότι χρησιμοποιούν μεθόδους ...καμαρίλας. 

Θεωρούμε ότι αντί να επιζητούμε την εμπλοκή του Σωματείου μας στην συμμετοχή αυτών των επιτροπών Προμηθειών, ας λειτουργήσουν επιτέλους οι επιτροπές του Σωματείου και η Υγιεινή & Ασφάλεια ως ελεγκτικοί μηχανισμοί. Άλλωστε τοποθετηθήκαμε με παραδείγματα σε όσα καταγγέλθηκαν από τον Πρόεδρο. Οποιαδήποτε εμπλοκή..

Δυτική Ελλάδα: Θετική γνωμοδότηση από το Περιφερειακό Συμβούλιο για τους υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο

Από το worldenergynews.gr
Θετικά γνωμοδότησε το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος επί της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο πέλαγος.

Συγκεκριμένα σε συνεδρίασή του το Περιφερειακού Συμβουλίου συζήτησε και γνωμοδότησε θετικά επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών ΥΠΕΝ Μιχάλη Βερροιόπουλου. 

«Η ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας, δεν μπορεί να γίνει με,,

Aπό το 1982 ο “Αγώνας της Κρήτης” ανέφερε ότι υπάρχουν πετρέλαια στην Κρήτη

Από το agonaskritis.gr
Τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν τα δημοσίευμα περί ύπαρξης σημαντικότατων κοιτασμάτων πετρελαίου νότια της Κρήτης ενώ και εταιρείες πλέον δείχνουν ενεργά το ενδιαφέρον τους για την περιοχή. Όλα αυτά όμως με τρομερή καθυστέρηση και με τη χώρα πλέον σε μία θέση όπου διαπραγματευτικά δεν είναι ισχυρή για να αποκομίσει τα μέγιστα οφέλη.

Ο “Αγώνας της Κρήτης” μέσα από δημοσίευμα του συνεργάτη της εφημερίδας γεωλόγου Δρ. Αιμίλιου Δασύρα, ήδη από το 1982 και πιο συγκεκριμένα..