Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Μετράει νεκρούς ο τουρκικός στρατός στο Χάκαρι - Η επαρχία ελέγχεται από το ΡΚΚ



 Eξοπλισμένοι από την Συρία με σύγχρονα συστήματα τηλεπικοινωνιών και ρουκέτες RPG-7 με θερμοβαρικές κεφαλές οι αντάρτες του ΡΚΚ κερδίζουν την μία μετά την άλλη τις μάχες στην επαρχία Χάκαρι στα τουρκο-ϊρακινο-συριακά σύνορα. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε 24 ώρες επιτέθηκαν τρεις (!) φορές σε στρατόπεδο που έχει ως βάση Τάγμα Στρατοχωροφυλακής.    
 Όπως παραδέχεται και η Χουριέτ: «Επίθεση στο συνοριακό τάγμα Στρατοχωροφυλακής που βρίσκεται στο....
χωριό Ομουρλού της περιοχής Σέμντινλι του νομού Χάκαρι, οργάνωσε το ΡΚΚ. Οι στρατιώτες αμέσως ανταπέδωσαν τα πυρά. Το συγκεκριμένο τάγμα της στρατοχωροφυλακής δέχτηκε και χτες δύο φορές επίθεση. Στην επίθεση ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και 5 τραυματίστηκαν".
 Η επίθεση έγινε με όλμους, ρουκέτες και τυφέκια, όπως και οι προηγούμενες.. Μετά από την επίθεση άρχισε επιχείρηση καταδίωξης των ανταρτών του ΡΚΚ με αεροπορική στήριξη, ενώ αναφέρονται σφοδρές συγκρούσεις σε διάφορα σημεία.
 Την ίδια στιγμή άλλη ομάδα του ΡΚΚ διέκοψε την κυκλοφορία στον δρόμο ανάμεσα στο Ντογουμπαγιαζίτ και το Τσαλντιράν, και πυρπόλησαν τρία φορτηγά και έναν εκσκαφέα που εργάζονταν σε έργα για λογαριασμό του τουρκικού Στρατού. Απήγαγαν ένα άτομο, ενώ τραυμάτισαν μια γυναίκα οδηγό που προσπάθησε να διαφύγει. Τα προάστεια του Σεμντινλί εξακολουθούν να είναι υπό τον έλεγχο του ΡΚΚ και οι μονάδες της περιοχές είτε Στρατού είτε Στρατοχωροφυλακής, πολιορκούνται από εκατοντάδες άνδρες που έχουν θέσει υπό κατοχή το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας.
 Είναι πραγματικά εντυπωσιακό, αλλά ένα μήνα μετά την έναρξη των επιχειρήσεων από την πλευρά του ΡΚΚ, ο τουρκικός Στρατός αδυνατεί όχι να εξοντώσει τους αντάρτες, αλλά έστω να ανακτήσει το εθνικό έδαφος που έχει χάσει, επιβεβαιώνοντας όσους υποστηρίζουν ότι ο αποκεφαλισμός του συνόλου της στρατιωτικής ηγεσίας από την κυβέρνηση Ερντογάν, έχει προκαλέσει συστημικό πλήγμα στο αξιόμαχο των τουρκικών ΕΔ, ενώ ο εφοδιασμός του ΡΚΚ με νέα όπλα και πυρομαχικά από την Συρία, έχει βελτιώσει στο έπακρο την αποτελεσματικότητά του. 
ΠΗΓΗ nyxtobaths.blogspot.com

Άγριο άδειασμα σε Σαμαρά και τρικομματική απο Μερκέλ



«Ματώνει η καρδιά σου , όταν βλέπεις μειώσεις συντάξεων για δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους» στην Ελλάδα,  υπογράμμισε με έμφαση η ‘Αγκελα Μέρκελ, μιλώντας κατά την διάρκεια εκδήλωσης του προγράμματος «Διάλογος για το μέλλον της Γερμανίας», που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2011 και ολοκληρώθηκε σήμερα.
Η ισχυρά κυρία της Γερμανίας εξέφρασε την συμπάθειά της προς τους Έλληνες που πλήττονται από τις περικοπές που επιβάλλει το πρόγραμμα λιτότητας και επισήμανε ότι «αυτό ισχύει ιδιαίτερα, όταν οι πλούσιοι και δυνατοί, είναι τόσο “ευκίνητοι” ώστε να μπορούν χωρίς πρόβλημα να εγκαταλείψουν τη χώρα». 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Νέο Χαράτσι σε ΙΧ. Ερχεται Τέλος ...Ακινησίας



Σοκ αναμένεται να πάθουν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στα τέλη του 2012 αν έχουν σκοό να καταθέσουν τις πικανίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους καθώς η κυβέρνηση εξετάζει να χρεώνει την «προσωρινή ακινησία» των ΙΧ με ένα σύστημα παρόμοιο με εκείνο που υπάρχει στην ακινησία των σκαφών αναψυχής. Παράλληλα εξετάζεται η άμεση αναδιάρθρωση των τεκμηρίων, η κατάργηση του Φόρου Πολυτελείας αλλά και η παράταση του εκτελωνισμού οχημάτων Euro4 με χαμηλό συντελεστή.
Ειδικότερα στα σκάφη αναψυχής το Τέλος Ακινησίας υπολογίζεται από 10 έως και 100 ευρώ ανάλογα με τα μέτρα του σκάφους και έχει ισχύ για ένα χρόνο ενώ οι ιδιοκτήτες που καταθέτουν τις Αδειες Πλόων αποφεύγουν τα «τσουχτερά» τεκμήρια αφού πλέον υπολογίζονται ανάλογα με τις ημέρες ή τους μήνες που κινείται κάποιο σκάφος.
Στα αυτοκίνητα μέχρι σήμερα η κατάθεση πινακίδων με την αιτιολογία της Προσωρινής Ακινησίας ήταν δωρεάν και δεν στοίχιζε κάτι στους πολίτες. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πειρατική Επίθεση σε Ελληνικό Δεξαμενόπλοιο



Πειρατές επιτέθηκαν και κατέλαβαν ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο εκτός του Τόγκο σήμερα, όπως ανακοίνωσε το Διεθνές Γραφείο Ναυτιλίας.
Το πλοίο έχει 24μελές πλήρωμα και φέρει την σημαία της Νήσου του Μαν, ενώ μεταφέρει gasoil. Της κατάληψης προηγήθηκε σύντομη μάχη με περίπολο των αρχών του Τόγκο, αλλά οι πειρατές κατάφεραν να επιβιβαστούν τελικά στο δεξαμενόπλοιο.
Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία, οι πειρατές στην περιοχή αυτή συνήθως κρατούν αιχμάλωτα τα πλοία για 4-5 ημέρες και πωλούν μέρος του φορτίου.
 ΠΗΓΗ:energia.gr

Στην Πρώτη Γραμμή των Αποκρατικοποιήσεων ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ



Οι αποκρατικοποιήσεις της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ τίθενται στην «πρώτη γραμμή» και θα προχωρήσουν αμέσως μόλις συγκροτηθεί σε σώμα η νέα διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, όπως ανέφεραν στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, αμέσως μετά τη συνεργασία που είχαν την Τρίτη στο υπουργείο Οικονομικών με τον Γιάννη Στουρνάρα.
Oι αποκρατικοποιήσεις των δύο εταιρειών αναμένεται να συνεισφέρουν σημαντικά στα δημόσια έσοδα και στη μείωση του δημοσίου χρέους, καθώς και να δώσουν το «στίγμα» της πολιτικής βούλησης για την ταχεία προώθηση του όλου προγράμματος.
Η πιο «ώριμη» αποκρατικοποίηση θεωρείται αυτή του IBC (πρώην Διεθνές Κέντρο Τύπου) και αναμένεται να υλοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.
Στη σύσκεψη, στην οποία από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ μετείχαν ο πρόεδρος του Ταμείου, Τάκης Αθανασόπουλος, και ο διευθύνων σύμβουλος, Γιάννης Εμίρης, συζητήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, και τα εξής:
- Ο κατάλογος των αποκρατικοποιήσεων για τα ακίνητα του Δημοσίου.
- Η προετοιμασία των απαραίτητων νομοθετικών ρυθμίσεων, τόσο για τη δυνατότητα μείωσης της συμμετοχής του Δημοσίου σε εταιρείες που τίθενται σε καθεστώς αποκρατικοποίησης, όσο και για την επίλυση των άνω των 70 ρυθμιστικών εκκρεμοτήτων, οι οποίες αφορούν σε κρατικές ενισχύσεις, χωροταξικά ζητήματα κ.λπ.
Πάντως, τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ επισήμαναν ότι κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών δεν συζητήθηκε το θέμα της αξιοποίησης ακατοίκητων νησιών. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων από ΕΛΑΣ και ΕΥΠ. Τι αναφέρει η έκθεση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ)



Κατά 70% αυξήθηκαν τον τελευταίο χρόνο οι επίσημες παρακολουθήσεις τηλεφώνων, με επίκληση θεμάτων "κρατικής ασφάλειας". Επιπλέον, επτά εταιρείες επικοινωνιών κατέθεσαν αναφορές ότι υπήρχαν προβλήματα ασφαλείας του δικτύου τους.
Σύμφωνα με το "Βήμα", επικαλούμενο έκθεση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) η ΕΛΑΣ και η ΕΥΠ παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα περισσότερων από 50.000 πολιτών!
Τα στοιχεία της ΑΔΑΕ αναφέρουν ότι οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων από τα συστήματα "νομίμων συνακροάσεων" της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ αυξάνονται σχεδόν με γεωμετρική πρόοδο. Οπως αναφέρεται στην σχετική έκθεση το 2011 εκδόθηκαν 3.472 διατάξεις που αφορούσαν νέες περιπτώσεις άρσης επικοινωνιών για λόγους «εθνικής ασφάλειας» (υποθέσεις τρομοκρατίας και κατασκοπίας) έναντι 2.281το 2010. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΕΗ : Ετοιμάζεται να βάλει μπροστά πάνω από 550 καινούργια μεγαβάτ σε Αλιβέρι- Ιλαρίωνα…



Έτοιμη να προσθέσει στο δυναμικό της δύο καινούργιες μονάδες, την φυσικού αερίου στο Αλιβέρι και το υδροηλεκτρικό του Ιλαρίωνα, συνολικής ισχύος άνω των 550 μεγαβάτ βρίσκεται η ΔΕΗ.
Τόσο το ένα όσο και το άλλο έργο βρίσκονται ένα βήμα πριν να τεθούν σε πλήρη εμπορική λειτουργία, κάτι που αναμένεται να γίνει στις αρχές του επόμενου χρόνου, γεγονός που με τη σειρά του θα σημάνει την αντίστροφη μέτρηση για την απόσυρση παλαιών πετρελαικών, μαζί με τη μονάδα φυσικού αερίου στο Κερατσίνι.
Στην περίπτωση του φράγματος του Ιλαρίωνα, ήδη από τα τέλη Ιουλίου ξεκίνησε να γεμίζει ο ταμιευτήρας, και το έργο πρόκειται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία στις αρχές του 2013.
Το προφίλ του Ιλαρίωνα
Το φράγμα είναι ύψους 130 μέτρων, συνολικού όγκου 9 εκ. κυβικών μέτρων περίπου, ενώ ο ταμιευτήρας είναι χωρητικότητας 520 εκ. κυβικών, καλύπτοντας επιφάνεια 22 τετραγωνικών χιλιομέτρων εντός των νομών Κοζάνης και Γρεβενών. Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει τον κύριο σταθμό που αποτελείται από δύο υδροστροβίλους συνολικής ισχύος 155,2 MW και ένα μικρό υδροηλεκτρικό έργο για την εξασφάλιση της οικολογικής παροχής ισχύος 4,2 MW. Ο σταθμός διαθέτει συνολική εγκατεστημένη ισχύ 165 MW και θα παράγει ετησίως 330 περίπου GWH καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

CGES: Αισιοδοξία για την Παγκόσμια Αγορά Πετρελαίου στο Β’ Εξάμηνο



Το Κέντρο για τις Παγκόσμιες Ενεργειακές Έρευνες ( CGES) δημοσίευσε τις νέες του προβλέψεις για την παγκόσμια αγορά πετρελαίου, τονίζοντας ότι οι ανησυχίες αναφορικά με την παραγωγή, καθώς και οι γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή είναι πιθανό να αντισταθμιστούν στο β΄ εξάμηνο του έτους από θετικούς παράγοντες, βελτιώνοντας την κατάσταση στην αγορά.
Σήμερα, οι αγορές αργού πετρελαίου και προϊόντων βρίσκονται ακόμα υπό πίεση, με τους αγοραστές να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν ένα premium στην φυσική αγορά. Την ίδια στιγμή, το Ιράν βλέπει τις εξαγωγές του να μειώνονται ραγδαία εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων που επέβαλε η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλες. Το CGES εκτιμά ότι η παραγωγή της Τεχεράνης υποχώρησε τον Ιούλιο στα 2,65 εκατ. βαρέλια ημερησίως, μειωμένη κατά 1 εκατ. βαρέλια σε σύγκριση με πέρυσι.
Ταυτόχρονα, η Σαουδική Αραβία και άλλοι παραγωγοί προσπαθούν να ενισχύσουν τις δικές τους εξαγωγές για να αντισταθμίσουν την απώλεια του ιρανικού αργού, με προορισμό κυρίως τις αγορές της Ασίας. Ιδιαίτερο πρόβλημα όμως αντιμετωπίζουν, όπως γνωρίζουμε, τα ευρωπαϊκά διϋλιστήρια, τα οποία αγωνίζονται να βρουν άλλες πηγές εισαγωγής αργού, έναντι υψηλότερων τιμών από αυτές που προσέφερε η Τεχεράνη. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται και τα ελληνικά διϋλιστήρια, τα οποία ήδη από τον χειμώνα είχαν κάνει την σχετική προσπάθεια και κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν εναλλακτικές οδούς ανεφοδιασμού.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Statoil: Ανακάλυψε Κοίτασμα στη Βόρειο Θάλασσα



Η νορβηγική Statoil ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε κοίτασμα πετρελαίου στην περιοχή Utsira High στην Βόρειο Θάλασσα, από κοινού με τους εταίρους της Petoro,Det Norske Oljeselskap ASA και Lundin Petroleum AB.  
ΠΗΓΗ:energia.gr

ΟΟΣΑ: Οι Έλληνες ο δεύτερος πιο εργατικός λαός



Ηχηρή απάντηση σε όσους χαρακτηρίζουν τους Έλληνες τεμπέληδες δίνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε, είμαστε ο δεύτερος πιο εργατικός λαός μεταξύ των κρατών – μελών του και μάλιστα εργαζόμαστε 600 ώρες περισσότερο από τους Γερμανούς τον χρόνο!
Αναλυτικά, τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ για το 2010 δείχνουν ότι ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος εργάζεται 2.017 ώρες ετησίως, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην Ευρώπη και τη δεύτερη στα 34 μέλη του ΟΟΣΑ, ενώ ο μέσος Γερμανός εργαζόμενος δουλεύει 1.408 ώρες το χρόνο.
Αυτό δηλώνει ορθά κοφτά ότι ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος δουλεύει 40% περισσότερο (ή 600 ώρες για την ακρίβεια) μέσα σε ένα χρόνο σε σύγκριση με τον μέσο Γερμανό εργαζόμενο.
Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η μεγάλη διαφορά στις ώρες εργασίας ανάμεσα σε Έλληνες και στους υπολοίπους Ευρωπαίους οφείλεται στο ότι η ελληνική αγορά εργασίας αποτελείται από ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων που είναι αυτοαπασχολούμενοι και εργάζονται πολλές ώρες, στον μεγάλο αριθμό εργαζομένων μερικής απασχόλησης, όπως και στις περισσότερες ημέρες άδειας συγκριτικά με την Ελλάδα στη συγκεκριμένη χώρα.
Πρώτοι και καλύτεροι στον κόσμο είναι οι Νοτιοκορεάτες, ενώ οι Ολλανδοί που συνεχώς υποτιμούν τους Έλληνες και τους χαρακτηρίζουν τεμπέληδες, εργάζονται κατά μέσο όρο 1.377 ώρες το χρόνο, το λιγότερο σε όλη την Ευρώπη. Και οι Γερμανοί όμως δεν είναι πολύ καλύτεροι αφού βρίσκονται στη δεύτερη θέση των λιγότερο εργαζόμενων, με 1.408 ώρες το χρόνο.
Πηγή:topontiki.gr 
ΑΠΟ koutipandoras.gr

Αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ



Την απόφασή της να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε η Ελένη Τσιαούση.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, γνωστοποίησε τους λόγους για τους οποίους πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση, τονίζοντας παράλληλα ότι ''με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπατριώτες μου, στα μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ, λύπης λόγω της σχέσης μου με το Κίνημα για πάνω από τριάντα χρόνια, αλλά και μεγάλης απογοήτευσης από την πορεία του, ΑΠΟΧΩΡΩ από τις τάξεις του''.
Η Ελένη Τσιαούση αναφέρει ότι η απόφασή της είναι απόρροια ''της αδυναμίας του ΠΑΣΟΚ να υπερβεί το ρόλο ενός κόμματος διαχειριστή της εξουσίας, της απουσίας συλλογικών διαδικασιών για τη συγκρότηση εναλλακτικής λύσης για τη χώρα, της αδυναμίας του να συντάξει και να επιβάλλει ένα νέο οικονομικό μοντέλο που θα συνδέει την κοινωνική - φορολογική δικαιοσύνη με την ανάπτυξη, αλλά και της ταύτισης του με νέες επώδυνες και άδικες αποφάσεις σε βάρος των αδύναμων πολιτών παρά τις αντίθετες προεκλογικές εξαγγελίες του''.
Διευκρινίζει ωστόσο ότι δεν αποχωρεί από την πολιτική αλλά μόνο από το ''σημερινό ΠΑΣΟΚ''.
''Παραμένω παρούσα πολιτικά και θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα του τόπου μου και των συμπατριωτών μου σταθερά και από κάθε βήμα'', αναφέρει χαρακτηριστικά η Ελένη Τσιαούση. 
ΠΗΓΗ:enikos.gr

Σκάνδαλο με τα δορυφορικά της ΕΡΤ - Από σύμβαση με μηδέν κόστος τώρα το δημόσιο θα πληρώνει πάνω από 20 εκατ. ευρώ ετησίως



- Μέχρι τώρα η σύμβαση για τα δορυφορικά προγράμματα της ΕΡΤ ήταν δωρεάν για το δημόσιο
- Έχει παρέμβει ήδη ο εισαγγελέας για τον τρόπο που η σύμβαση πήγε σε άλλη εταιρεία
- Συνολικά τα δορυφορικά της ΕΡΤ είναι πέντε και το δημόσιο θα πληρώνει 4,5 εκατ. για το καθένα
- Δείτε τι αποκαλύπτει ο νομικός Μιχάλης Δημητρακόπουλος στον Νίκο Ευαγγελάτο
Την ώρα που οι έλληνες πολίτες περιμένουν με τρομερή αγωνία για να μάθουν πόσο θα ψαλιδιστεί για πολλοστή φορά το εισόδημά τους, έρχεται μία αποκάλυψη για την κρατική τηλεόραση που μόνο οργή προκαλεί και δείχνει πως τελικά οι θυσίες των Ελλήνων πάνε στο βρόντο. 
Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο ΣΚΑΙ στις 19:00, έχει προκύψει ένα μέγα σκάνδαλο με τα δορυφορικά προγράμματα της ΕΡΤ, τα οποία αποτελούν ουσιαστικά τη φωνή της χώρας σε ολόκληρο τον κόσμο. 
Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, μέχρι πρότινος υπήρχε μία πολύ μεγάλη γαλλική εταιρεία, η οποία είχε αναλάβει με σύμβαση το έργο να μεταδίδει τα δορυφορικά προγράμματα της ΕΡΤ ανά τον κόσμο, σύμβαση για την οποία το ελληνικό δημόσιο δεν πλήρωνε ούτε μισό ευρώ. 
Κι ενώ υπήρχε αυτή η επωφελής σύμβαση για την ΕΡΤ, όπως αποκάλυψε ο κ. Δημητρακόπουλος, ξαφνικά με κάποιες διαδικασίες, η νομιμότητα των οποίων ήδη ελέγχεται από τον αρμόδιο εισαγγελέα, αυτή η σύμβαση άλλαξε. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του γνωστού νομικού, η σύμβαση αυτή μετατράπηκε σε μία σύμβαση παροχής του δορυφορικού προγράμματος σε άλλη εταιρεία αλλά αυτή τη φορά αυτό δεν θα γίνεται δωρεάν. 
Αντίθετα, για κάθε δορυφορικό πρόγραμμα η ΕΡΤ και κατά συνέπεια τα κρατικά ταμεία θα επιβαρύνονται με 4,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. 
Εάν αναλογιστεί κάποιος ότι η ΕΡΤ διαθέτει πέντε δορυφορικά προγράμματα, αυτό σημαίνει ότι το δημόσιο θα πληρώσει πέντε φορές από 4,5 εκατομμύρια ευρώ, που σημαίνει 22,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, για κάτι που μέχρι τώρα το κράτος δεν πλήρωνε ούτε ένα ευρώ.  
ΠΗΓΗ:newsit.gr

Η Κύπρος στα διεθνή πετρελαϊκά φόρα!


Φωτογραφία για Η Κύπρος στα διεθνή πετρελαϊκά φόρα!
Τον ρόλο της Κύπρου στο νέο ενεργειακό τοπίο που δημιουργείται στην ανατολική Μεσόγειο θα αναδείξει σε διεθνές συνέδριο στη Νορβηγία ο υπουργός Εμπορίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νεοκλής Συλικιώτης. Το συνέδριο διοργανώνει το “Οffshore Νorthern Seas Foundation” και σε αυτό συμμετέχουν παράγοντες της πολιτικής και εκπρόσωποι των μεγαλύτερων εταιρειών πετρελαιοειδών στον κόσμο.
Το συνέδριο αυτό θεωρείται από τα σημαντικότερα στον κόσμο στα θέματα ενέργειας και διεξάγεται στην πόλη που βρίσκεται το ενεργειακό κέντρο της Νορβηγικής Stat Oil και είναι έδρα της Διεύθυνσης Νορβηγικών Πετρελαίων. Συμμετέχουν υπουργοί ενέργειας και εξωτερικών από πετρελαιοπαραγωγούς χώρες και εκπρόσωποι όλων των μεγάλων εταιρειών πετρελαίου και Φυσικού αερίου.
Διαβάστε περισσότερα Ο υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης δήλωσε ότι από την περιοχή μας μπορεί να υπάρξει μια πολύ σημαντική συνεισφορά στην ενεργειακή ασφάλεια διεθνώς και ιδιαίτερα της Ευρώπης. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα στο συνέδριο θα παρίσταται και θα μιλά και ο Ελλαδίτης υπουργόςhttp://www.defence-point.gr/news/?p=56604 
ΠΗΓΗ:newsnow.gr

Εθνική ξεφτίλα : Με 2,5 μπαίνουν σε υψηλόβαθμες σχολές οι Μουσουλμάνοι



 Βάσει της κατηγορίας που είχε θεσπίσει ο Γ. Παπανδρέου όταν ήταν υπουργός Παιδείας. Με βαθμολογίες της τάξεως του 2,5 εισάγονται στα ΤΕΙ και στα ΑΕΙ οι Μουσουλμάνοι, λόγω της ρύθμισης που είχε θεσπίσει ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, όταν ήταν...   υπουργός Παιδείας. 
 Πιο συγκεκριμένα, φέτος αναμένεται η εισαγωγή στις φιλοσοφικές σχολές να γίνεται από.....
2.768 μόρια, στις φιλολογικές από 2.590 μόρια, στις νομικές από 8.690 μόρια, ενώ στην Πάντειο η εισαγωγή θα γίνει από 3.172 μόρια. 
  Σε ότι αφορά τα παιδαγωγικά οι μουσουλμάνοι θα εισάγονται αφού συγκέντρωσαν 5.448 μόρια, ενώ στις μαθηματικές σχολές με 3.978 μόρια. 
 Στην κατηγορία ανήκουν οι Έλληνες πολίτες μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης που είναι κάτοχοι Βεβαίωσης Πρόσβασης του έτους 2010 ή 2011 ή όσοι συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις 2012 των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ.  
 Οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση Δήμου του Νομού Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου, στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι. 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Μειωμένες οι Εξαγωγές της Gazprom στην Ευρώπη



Οι ρωσικές εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη υποχώρησαν κατά 14,5% στα 32,8 δις κ.μ. στο β’ τρίμηνο του έτους, καθώς η κατανάλωση αερίου στη Γηραιά Ήπειρο δέχεται τριπλό πλήγμα λόγω της ασθενούς ζήτησης για ενέργεια, των υψηλών τιμών και της διείσδυσης των ΑΠΕ.
Η ίδια η Gazprom ανέφερε μειωμένες εξαγωγές προς όλες τις ευρωπαϊκές χώρες πλην της Τουρκίας, όπου σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 8% στο β’ τρίμηνο. Επίσης, τονίζεται ότι οι χαμηλές τιμές των ευρωπαϊκών δικαιωμάτων εκπομπών σημαίνουν στην πράξη πως οι θερμικές μονάδες εξακολουθούν να είναι ανταγωνιστικές συγκριτικά με τις μονάδες φυσικού αερίου. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι Ευρωπαίοι παραγωγοί ηλεκτρισμού περιορίζουν τις ανάγκες τους σε φυσικό αέριο, επηρεάζοντας την Gazprom.
Η ρωσική εταιρεία, μέσω του αναπληρωτή δ.σ., Αλεξάντερ Μεντβέντεφ, τόνισε ότι σκοπός για φέτος είναι η διατήρηση των εξαγωγών προς την Ευρώπη στα 150 δις κ.μ., όσο δηλαδή ήταν και πέρυσι. Ταυτόχρονα όμως, η Gazprom στοχεύει και σε αύξηση της τιμής. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Αφαλάτωση μέσω ηλεκτρικού ρεύματος



Για να επιτευχθεί η αφαλάτωση του νερού, το θαλασσινό νερό περνά σε μία μεμβράνη, όπου του ασκείται υψηλή πίεση. Αυτή διαχωρίζει το νερό, επιτρέποντας τη διέλευση μόνο του καθαρού, χαμηλής περιεκτικότητας σε άλατα, νερού. Η αντίστροφη όσμωση, όπως ονομάζεται, είναι η πλέον διαδεδομένη μέθοδος αφαλάτωσης. Καταναλώνει όμως μεγάλη ποσότητα ενέργειας.
Η απομάκρυνση του χλωριούχου νατρίου από το θαλασσινό νερό μπορεί να επιτευχθεί πλέον και με τη βοήθεια του ηλεκτρισμού, εξοικονομώντας μεγάλα ποσά ενέργειας. Αυτή τη μέθοδο επεξεργάζεται ο Φάμπιο Λα Μάντια, επικεφαλής σε έρευνες μεθόδων νέας γενιάς στο πανεπιστήμιο Χημείας και Βιοχημείας του Μπόχουμ. Όπως εξηγεί, «το πρόγραμμα αφαλάτωσης λειτουργεί με μία μπαταρία. Διοχετεύουμε ηλεκτρισμό, με τον οποίο στη συνέχεια αφαιρούμε τις αλατούχες ουσίες από το νερό».
Πόσιμο... θαλασσινό νερό
Το χλωριούχο νάτριο, γνωστό και ως μαγειρικό άλας, είναι αυτό που καθιστά το νερό στους ωκεανούς μη πόσιμο. Πρόκειται για το κοινό αλάτι που αγοράζουμε από τα σούπερ μάρκετ για μαγειρική χρήση. Αυτό αποτελείται από θετικά και αρνητικά ηλεκτρισμένα σωματίδια, τα ιόντα νατρίου και χλωρίου αντίστοιχα.
Οι ερευνητές θεωρούν ότι οι μπαταρίες θα είναι σε θέση να εισαχθούν μελλοντικά στη διαδικασία της αφαλάτωσης. Μέσω του ηλεκτρισμού θα είναι σε θέση να λαμβάνουν από τη θάλασσα ένα ποσοστό 90% του μαγειρικού άλατος. Αντίστοιχα η αντίστροφη όσμωση θα αφαιρεί ακόμη 8% των αλάτων, ούτως ώστε να μετατραπεί το θαλασσινό νερό σε πόσιμο.
«Με τον τρόπο αυτό ο χρόνος ζωής των εγκαταστάσεων θα αυξηθεί στο δεκαπλάσιο», πράγμα που θα οδηγήσει στην εξοικονόμηση ενέργειας, σύμφωνα με την άποψη των ερευνητών. Παρόλα αυτά μέχρι τότε υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μοιράζουν μάσκες αερίων & ανοίγουν καταφύγια στο Ισραήλ - Προς επίθεση στο Ιράν;



Μάσκες αερίων και οδηγίες για το που βρίσκονται τα καταφύγια και πως θα έχουν πρόσβαση οι πολίτες σε αυτά μοίρασε η ισραηλινή κυβέρνηση σε μία κίνηση που πυροδότησε την φημολογία ότι επίκειται επίθεση στο Ιράν. 
 Σε σχετικό ρεπορτάζ στο τηλεοπτικό καναλιού "10" του Ισραήλ, αναφέρεται ότι είναι "Η ισραηλινή επίθεση είναι βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί κατά του Ιράν πριν από.....
τις αμερικανικές εκλογές, όταν ο Μ.Ομπάμα δεν θα μπορεί παρά να συμφωνήσει και να βοηθήσει την επίθεση".   
 Ως χρόνος διεξαγωγής της επίθεσης τοποθετείται η το τέλος Οκτωβρίου το αργότερο. Όπως αναφέρει ο πολεμικός ανταποκριτής, Alon Ben-David, στο "Κανάλ 10" "Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για την επίθεση. Συγκωντρώνουν καύσιμα, ανοίγουν καταφύγια που ήταν κλειστά και κατασκευάζουν νέα. Όλα αυτά δείχνουν ότι είμαστε σε φάση ότι η επίθεση έχει προαποφασιστεί".    
 Την ίδια άποψη έχει και ο Βρετανός ειδικός στις ένοπλες συγκρούσεις και την ισραηλινή πολιτική σκηνή συγγραφέας, Michael Burleigh.  
 Την ίδια στιγμή ένα άλλο μέτωπο φαίνεται οτι κάνει την εμφάνισή του για το Ισραήλ: Η Αίγυπτος με αφορμή την καταδίωξη φανατικών ισλαμιστών στην χερσόνησο του Σινά, καταπάτησε την ειρηνευτική συμφωνία του 1976 στο Καμπ Ντέϊβιντ και μετέφερε αντιαρματικά και αντιαεροπορικά όπλα!  Τα οποία φυσικά δεν τα χρειάζεται για να κυνηγήσει τους αντέρτες, άρα κάτι άλλο πολύ σοβαρότερο συμβαίνει. αν δούμε και το νέο πρόεδρο της Αιγύπτου Μ.Μόρσι να πηγαίνει ο ίδιος στην σύνοδο των Αδεσμεύτων στην Τεχεράνη, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ-πολύ σοβαρά για την ασφάλεια στην περιοχή και θα σημαίνει ότι η Αίγυπτος, η μεγαλύτερη και καλύτερα εξοπλισμένη αραβική δύναμη, θα έχει μετατραπεί από παράγοντα ασφάλειας σε δυνητικό κίνδυνο για το Ισραήλ...  
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Κορεατικός Όμιλος Εξαγόρασε την Q-Cells



Η Hanwha Chemical προχώρησε σε συμφωνία για εξαγορά της χρεοκοπημένης γερμανικής εταιρείας φωτοβολταϊκών Q- Cells έναντι 48,4 εκατ. δολαρίων.
Η συμφωνία περιλαμβάνει την αγορά των εγκαταστάσεων έρευνας της Q- Cells στο Thalheim της Γερμανίας, καθώς και της μονάδας που διαθέτει στη Μαλαισία. Παράλληλα, η νοτιοκορεατική εταιρεία πρόκειται να διατηρήσει το 75% του εργατικού δυναμικού στη Γερμανία και θα αναλάβει και τα χρέη της Q- Cells, όπως ανακοίνωσε.
Θυμίζουμε ότι η Q- Cells εισήλθε σε διαδικασία χρεοκοπίας τον φετινό Απρίλιο και ήταν η πιο γνωστή επιχείρηση του κλάδου των φωτοβολταϊκών που έφτασε στο σημείο αυτό. Ως αιτία για την αρνητική της πορεία προβάλλεται ο κινεζικός ανταγωνισμός και η ασθενής ζήτηση στην Ευρώπη.
Από την πλευρά της, η Hanwha Chemical, θυγατρική του ομίλου Hanwha, έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο επέκτασης στα φωτοβολταϊκά. Το 2010 είχε αποκτήσει την κινεζική Solarfun και κατασκευάζει εργοστάσιο παραγωγής, το οποίο θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2013. Η απόκτηση της Q- Cells θα της επιτρέψει να αυξήσει την παραγωγή της από τα 1,3 GW σε 2,4 GW, καθιστώντας την τρίτη μεγαλύτερη παραγωγό διεθνώς. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Θα πληρώνουμε...τέλος για όσους έχουν βάλει φωτοβολταϊκά!



Απίστευτα πράγματα σε αυτή τη χώρα! Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη εν μέσω του θέρους το 25% του ανταποδοτικού τέλους που δίνουμε σήμερα για την ΕΡΤ, περίπου 75 εκατ. ευρώ δηλαδή, θα πηγαίνει στον... ΛΑΓΗΕ. Τι είναι αυτό; Είναι ο «Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ΑΕ», η εταιρεία που διαχειρίζεται δηλαδή τα σχετικά με την αγορά στην Ελλάδα.
Ο λόγος που ένας μέρος των χρημάτων πηγαίνουν στον ΛΑΓΗΕ είναι ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει… φαλιρίσει και δεν μπορεί να εξοφλήσει τις οφειλές της στους χιλιάδες πολίτες που έβαλαν φωτοβολταϊκά συστήματα σε χωράφια και κεραμίδια. Οι άνθρωποι έτρεξαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία, υπέγραψαν συμβόλαια με τη ΔΕΗ για πώληση ρεύματος, αλλά το χρώμα του χρήματος δεν το είδαν διότι ο σχεδιασμός ήταν από την αρχή λάθος.
Προκειμένου λοιπόν, γράφει το Aninews.gr να πληρωθούν οι ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών αποφασίζεται εν μέσω θέρους να παίρνουν το 25% του ανταποδοτικού υπέρ της ΕΡΤ και να το δίνουν στον ΛΑΓΗΕ. 
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Statoil: Ανακάλυψε νέο κοίτασμα στη Βόρειο Θάλασσα



Η νορβηγική εταιρία πετρελαίου Statoil ASA ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε κοίτασμα πετρελαίου στην περιοχή Utsira High στην Βόρειο Θάλασσα, από κοινού με τους εταίρους της Petoro, Det Norske Oljeselskap ASA και Lundin Petroleum AB.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείασ, το νέο κοίτασμα μπορεί να περιέχει πετρέλαιο που να αντιστοιχεί από140 μέχρι και σε 270 εκατομμύρια βαρέλια.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του 2012 ο πετρελαϊκός όμιλος είχε ανακαλύψει ένα ακόμη μικρό κοίτασμα πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα που πιθανόν να περιέχει ως και 6,9 εκατομμύρια βαρέλια 
Το κοίτασμα ονομάστηκε Skinfaks Soer και βρίσκεται στα νορβηγικά χωρικά ύδατα στην Βόρεια Θάλασσα, κοντά στην πλατφόρμα Gullfaks. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ευρωσύνταγμα και ομοσπονδία προωθεί η Γερμανία.



Τα πράγματα τελικά απ΄ότι φαίνεται δεν πάνε καθόλου καλά στην Ευρωζώνη. Από τη στιγμή που η Γερμανία δια στόματος της κ. Μέρκελ αλλά και άλλων Γερμανών αξιωματούχων θέτει ξαφνικά και επιτακτικά το θέμα της ομοσπονδοποίησης της ΕΕ, αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία πλησιάζει στο σημείο χωρίς επιστροφή. Δηλαδή στο σημείο εκείνο που είτε θα δεχτεί ευρωομόλογα και δανειοδότηση των κρατών απευθείας από την ΕΚΤ, είτε θα....
αποχωρήσει η ίδια από την Ευρωζώνη. Σε καμία περίπτωση η Γερμανία δεν θέλει να παραμείνει και να καταστεί όμηρος μιας τέτοιας κατάστασης, χωρίς να μπορεί να επιβάλει τη θέλησή της.
Έτσι,  σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Spiegel, η κ. Μέρκελ θέλει πολιτική ένωση, ομοσπονδοποίηση με Ευρωσύνταγμα και οικονομικά ανταλλάγματα όπως τα ευρωομόλογα σε αντιστάθμισμα της συνολικής παραχώρησης της οικονομικής πολιτικής των κρατών-μελών στις Βρυξέλλες.
Μάλιστα οι Γερμανοί πιέζουν ώστε η απόφαση αυτή να ληφθεί μέχρι το τέλος του έτους. Απ’ ότι πλέον δείχνουν τα πράγματα, η κ. Μέρκελ θα πάει στις γερμανικές εκλογές του χρόνου έχοντας λύσει το ευρωπαϊκό πρόβλημα, είτε με ομοσπονδοποίηση, είτε με έξοδο της Γερμανίας από την Ευρωζώνη και φυσικά διάλυση της τελευταίας..
Σε περίπτωση που τα πράγματα οδηγηθούν προς την ομοσπονδοποίηση, εδώ ακριβώς απαιτούνται Έλληνες πολιτικοί με πυγμή (υπάρχουν άραγε;), ώστε να επιβάλλουν όχι μόνο οικονομική ενοποίηση αλλά πλήρως δημοκρατική ενοποίηση με ισότιμη συμμετοχή όλων των ευρωπαίων πολιτών (και όχι των γραφειοκρατών στις Βρυξέλλες), καθώς και στρατιωτική ενοποίηση με προστασία των συνόρων από τον ευρωπαϊκό στρατό, χάραξη ΑΟΖ και φυσικά επίλυση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.
Εννοείται πως αν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο, αυτό θα πρέπει να αποφασιστεί με δημοψήφισμα από τον ελληνικό λαό. Αν όμως πρόκειται απλά για παραχώρηση κηδεμονίας της ΕΕ στη Γερμανία και τιμωρία των λαών με εξοντωτικά μέτρα λιτότητας προς όφελος των τραπεζών, ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε. 
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr

Στα 27,5 Εκατ. Ευρώ τα Καθαρά Κέρδη της Motor Oil στο Εξάμηνο



Στα 27,5 εκατ. ευρώ μειώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Motor Oil στο α΄ εξάμηνο έναντι 105,1 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με τις δημοσιευμένες λογιστικές καταστάσεις.
Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 4,135 δισ. ευρώ, από 4,786 δισ. στο α΄ εξάμηνο του 2011, ενώ τα EBIT υποχώρησαν στα 74,6 εκατ. ευρώ, από 160,4 εκατ.
Οι ταμειακές ροές της Motor Oil ανήλθαν στα 81,2 εκατ. το α΄ εξάμηνο, ενώ το 58% των πωλήσεων του ομίλου αφορά εξαγωγές.
Η πτώση στα κέρδη οφείλεται στην υποχώρηση των πετρελαικών τιμών που οδήγησε σε πτώση της αποτίμησης των αποθεμάτων. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Ι. Διώτης: Δεν μου έδιναν ούτε έναν υπάλληλο! (Οι υποκριτές κυβερνώντες που κόπτονται δήθεν για την φοροδιαφυγή ενώ ληστεύουν τις συντάξεις!)



Σοκ από τον καρατομημένο Ι. Διώτη:“Δεν μου έδιναν ούτε ένα υπάλληλο.
Έμαθα ότι φεύγω από την γραμματέα μου που το άκουσε στις ειδήσεις.
Ο μόνος που με πήρε για να με ευχαριστήσει ήταν ο Γιάννης Στουρνάρας…”
Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις του Νίκου Χασαπόπουλου στο ΒΗΜΑ για την γύμνια του ΣΔΟΕ.
Οι κυβερνώντες που δήθεν κόπτονται να κυνηγήσουν την φοροδιαφυγή αρνούνταν να αντικαταστήσουν τους 20 ανεπαρκείς υπαλλήλους της υπηρεσίας με άλλους 30 πιο παραγωγικούς όπως τους είχε ζητήσει ο Ι. Διώτης.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ο έως πρόσφατα επικεφαλής του ΣΔΟΕ είχε ζητήσει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών δύο πρώην υπουργών , δύο πρώην πολιτικών και πέντε νυν βουλευτών. Συνολικά το ΣΔΟΕ εξετάζει 1.000 φακέλους πολιτικών που υπηρέτησαν από το 1974 ως σήμερα. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Πτώση 0,7% για το αργό



Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας το αργό, ενώ τα futures της βενζίνης σημείωσαν μεγάλα κέρδη καθώς η τροπική καταιγίδα Ισαάκ απειλεί την καρδιά της βιομηχανίας των διυλιστηρίων στις ΗΠΑ.
Πιο αναλυτικά, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου έχασε 68 cent ή 0,7% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 95,47 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο βενζίνης του Σεπτεμβρίου κέρδισε 8 cents ή 2,5% στα 3,15 δολ. το γαλόνι.  
ΠΗΓΗ:zougla.gr