Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Δεν θα λάβει μέρος η Λιβύη σε συμφωνία του ΟΠΕΚ

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energypress.gr
Η κρατική πετρελαϊκή της Λιβύης ανακοίνωσε ότι δεν θα λάβει μέρος «στο ορατό μέλλον» σε περικοπή της παραγωγής της στα πλαίσια μιας συμφωνίας στον ΟΠΕΚ, καθώς η χώρα επιχειρεί να αυξήσει και πάλι τις ποσότητές της στα επίπεδα προ του εμφυλίου.

Όπως τόνισε σχετικά ο πρόεδρος, Μουσταφά Σανάλα, «η Λιβύη βρίσκεται σε μια τόσο επικίνδυνη οικονομική θέση που δεν υπάρχει τρόπος να συμμετάσχει στις μειώσεις στο ορατό μέλλον».

Σημειώνεται ότι..

Φοιτητές του Αριστοτέλειου και Σπουδαστές του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας στις Εγκαταστάσεις της Energean

Αποτέλεσμα εικόνας για Φοιτητές του Αριστοτέλειου και Σπουδαστές του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας στις Εγκαταστάσεις της Energean
Από το energia.gr
Δύο νέες εκπαιδευτικές εξορμήσεις φιλοξένησε η Energean Oil & Gas στις χερσαίες εγκαταστάσεις της Νέας Καρβάλης στην Καβάλα, όπου λαμβάνει χώρα η επεξεργασία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που παράγονται από το υπεράκτιο κοίτασμα του Πρίνου.

Συγκεκριμένα, το εργοστάσιο «Σίγμα» επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες οι φοιτητές του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς και οι σπουδαστές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας ( TEI Σερρών), υπό την επίβλεψη του καθηγητή κ. Μάρκου Ασαέλ και του Εργαστηριακού Συνεργάτη κ. Βασιλείου Λιούσα αντιστοίχως.

Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν..

Δε θα συμμετέχει στις σημερινές συζητήσεις για το πετρέλαιο η Σ. Αραβία

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το capital.gr
Η Σαουδική Αραβία δεν θα συμμετάσχει στις σημερινές συζητήσεις με τους Ρώσους ομολόγους της και άλλα μέλη εκτός ΟΠΕΚ, διαταράσσοντας τα σχέδια για συνεργασία των δύο μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγωγών του κόσμου στη μείωση της παραγωγής του μαύρου χρυσού προκειμένου να στηριχθεί η άνοδος των τιμών του. Την είδηση μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα δηλώσεις αξιωματούχων του ΟΠΕΚ.

Η εξέλιξη αυτή στρέφει ξανά το επίκεντρο της προσοχής στην συνεδρίαση του ΟΠΕΚ την Τετάρτη εγείροντας αμφιβολίες για το..

Λ. Τσιτσογιαννοπούλου (ΤΑΙΠΕΔ): Έρχονται οι σύμβουλοι για ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ

Από το energypress.gr
Συμβούλους αξιολόγησης και αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων, όπως είναι το 17% της ΔΕΗ, το 35% των ΕΛΠΕ, το 65% της ΔΕΠΑ, καθώς και για τις συμμετοχές στις εταιρείες ύδρευσης, θα προσλάβει το επόμενο διάστημα το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε συνέντευξή της στην Καθημερινή η εντεταλμένη σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ και μέλος του Δ.Σ., Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου.

Μέσω αυτής της κίνησης, το ΤΑΙΠΕΔ επιδιώκει να διαμορφώσει μια «ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης, των προσδοκώμενων εσόδων και της βέλτιστης μεθόδου αξιοποίησής τους».

Όπως δηλώνει η κα. Τσιτσογιαννοπούλου, τις επόμενες ημέρες το ΤΑΙΠΕΔ θα έχει ολοκληρώσει το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης (ADP), δηλαδή..

Η μνήμη, το νερό και ο αγωγός της Ντακότα

Αποτέλεσμα εικόνας για Η μνήμη, το νερό και ο αγωγός της Ντακότα
Από το thepressproject.gr
Όταν έφτασαν στην Αμερική ο Ουίλιαμ Μπράντφορντ και ο Έντουαρντ Ουίνσλοου, βρήκαν ένα σημείο ταφής των ιθαγενών ινδιάνων, με σαπισμένο καλαμένιο χαλάκι και σάπια τόξα και βέλη. Δεν το πείραξαν, έβαλαν το τόξο στη θέση του και είπαν ότι «σκεφτήκαμε ότι θα ήταν απαίσιο να λεηλατήσουμε τους τάφους τους». Οι παραδοσιακοί τάφοι των ινδιάνων είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που είχαμε αρχικά αντίστροφη επιρροή: τον 19ο αιώνα υπήρχαν λευκοί που θάβονταν με ταφικά έθιμα ιθαγενών. Η ζωή είναι πολύπλοκη και αντιφατική.

Έχει περάσει καιρός από τότε. Σήμερα γίνεται ακόμη, από την άνοιξη, η μεγαλύτερη κινητοποίηση των ιθαγενών ινδιάνων, εναντίον ενός έργου το οποίο θεωρούν ότι ..