Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Ένας αιώνας υπερθέρμανσης, σε μόλις 35 δευτερόλεπτα

Από το energypress.gr
Ένα κινούμενο κλιπ, "Ο Κύκλος της θερμοκρασίας", δείχνει ότι κάθε χώρα στον πλανήτη βρίσκεται πλέον στο κόκκινο.

Το βίντεο δείχνει το ρυθμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη για χώρες από όλο τον κόσμο, από το Αφγανιστάν μέχρι τη Ζιμπάμπουε.

Αντί να παραμείνει σταθερή, είναι ξεκάθαρο ότι η θερμοκρασία για τις περισσότερες από 100 χώρες ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά λόγω..

ΟΠΕΚ: Αποκλίσεις από την αρχική συμφωνία εμφάνισαν οι περικοπές αργού τον Ιούλιο

Από το naftikachronika.gr
Σύμφωνα με τα στοιχεία της τεχνικής επιτροπής που παρακολουθεί την πορεία της πετρελαϊκής παραγωγής από χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ, τον Ιούλιο η παραγωγή από τα μέλη του ΟΠΕΚ μειώθηκε κατά παραπάνω από 9% απ’ ότι είχε συμφωνηθεί.

Οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ αλλά και άλλοι παραγωγοί αργού παγκοσμίως με επικεφαλής τη Ρωσία δεσμεύτηκαν στις 22-23 Ιουνίου να επιστρέψουν..

Ε. Τσοτσορός, ΕΛΠΕ: Πάνω από €1 δισ. τα EBITDA φέτος, για πρώτη φορά

Από το sofokleousin.gr
Για πρώτη φορά φέτος, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, Ευστάθιο Τσοτσορό.

Ο επικεφαλής του ομίλου των ΕΛΠΕ χαρακτηρίζει ως ιστορικής σημασίας την έξοδο από το καθεστώς επιτροπείας των μνημονίων και, ενόψει της ΔΕΘ, επισημαίνει την ανάγκη παρεμβάσεων που θα οδηγήσουν σε παραγωγική ..

Petrochina: Δίνει βάρος στην αύξηση παραγωγής φυσικού αερίου έναντι του πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Eντυπωσική αύξηση στα κέρδη της Petrochina για το α εξάμηνο του 2018. Έφτασαν τα 3,96 δισ δολάρια και αυξήθηκαν κατά 113,7%.

Η κινέζικη εταιρία έχει θέσει ως στόχο να αυξήσει την εγχώρια παραγωγή αερίου κατά 4-5% σε ετήσια βάση για τα επόμενα 5 έτη έναντι μόλις 1% της πετρελαικής παραγωγής. Δίνει σαφέστατα βάρος στην ενίσχυση..