Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ο λαός παγώνει! Τι δεν καταλαβαίνεις;


Η τρόικα και η κυβέρνηση αποφάσισαν εδώ και δυο χρόνια ότι το χειμώνα πρέπει να παγώνουμε μέχρι θανάτου κι ανέβασαν το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, κάνοντάς το απαγορευτικό για τους πολίτες. Ταυτόχρονα ανέβασαν στα ουράνια το κόστος θέρμανσης για τις τουριστικές επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας και γενικά των ορεινών περιοχών, εκεί όπου μόνο ...
με πετρέλαιο μπορεί να ζεσταθεί κανείς: φυσικό αέριο δεν υπάρχει κι αν κάψουν ηλεκτρικό η χρεοκοπία είναι περισσότερο από σίγουρη.

Η λαοφιλής κυβέρνησή μας βρήκε τη λύση, για μια ακόμα φορά καθυστερημένα στα μέσα Οκτωβρίου ενώ η χειμερινή περίοδος στη Βόρεια Ελλάδα αρχίζει πάντα στα τέλη Σεπτεμβρίου: θα δώσει, λέει, μεγαλύτερο επίδομα θέρμανσης. Κι έφτιαξε μια πολύπλοκη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος, που δεν έλυσε κανένα πρόβλημα: δεν είναι τα 30 λεπτά που λείπουν απ' τους πολίτες, το ένα ευρώ είναι! Κι αφού οι πολίτες επιμένουν να παγώνουν το χειμώνα, παρά το γεγονός ότι φέτος δεν είδαμε ακόμα τις μεγάλες παγωνιές, και να καίνε ό,τι βρουν για να ζεσταθούν, η κυβέρνηση βρήκε νέα λύση : επίδομα αιθαλομίχλης! Αφού οι πολίτες δεν έχουν λεφτά για ν' αγοράσουν πετρέλαιο, ας κάψουν ηλεκτρικό ρεύμα για να ζεσταθούν! Νοοτροπία Μαρίας Αντουανέτας! Την ώρα που 350.000 νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα, επειδή έχουν βυθιστεί στην ανεργία και την ανέχεια. Την ώρα που η κυβέρνηση του Πασοκ φόρτωσε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με το χαράτσι, κάνοντας το λογαριασμό ασήκωτο!
Κι αφού στις πολυκατοικίες ο κόσμος δεν έχει λεφτά για να βάλει πετρέλαιο και δεν λειτουργεί η κεντρική θέρμανση, βρέθηκε νέα λύση: να αποδεσμευθούν απ' τον κανονισμό της πολυκατοικίας όσοι έχουν λεφτά και μπορούν να βάλουν ατομικό λέβητα! Και οι υπόλοιποι, όσοι δεν έχουν λεφτά, δεν πειράζει να παγώσουν! Τι να κάνουμε, υπάρχουν και οι παράπλευρες απώλειες ...  Δείτε και φρίξτε, τι μας προτείνει ο Πρόεδρος του ΙΕΝΕ :
"Χρειάζεται νομοθετική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που ρυθμίζει τον κανονισμό των πολυκατοικιών σχετικά με την κεντρική θέρμανση. Αφού καθίσταται προβληματική η λειτουργία της κεντρικής θέρμανσης, μπορούν οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων να αποδεσμεύονται χωρίς πλέον την απόφαση της πλειοψηφίας των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας και να εγκαθιστούν ατομική θέρμανση με φυσικό αέριο εφόσον προσφέρεται ή πετρέλαιο, επιλύοντας και τις τεχνικές λεπτομέρειες για να γίνει εφικτή η εγκατάσταση και η λειτουργία της ανεξάρτητης πλέον εγκατάστασης θέρμανσης. Η αγορά διαθέτει αξιόπιστο εξοπλισμό με υψηλές αποδόσεις και πιστοποιήσεις σε μάλλον προσιτές τιμές, οπότε κρίνεται αναγκαίο να διευκολύνονται οι ενδιαφερόμενοι με δάνεια τραπέζης ή και με την αρωγή των εταιρειών φυσικού αερίου και των εγκαταστατών".
Τι είναι το ΙΕΝΕ; Ένας ΜΚΟ, που χρηματοδοτείται από μεγάλες ενεργειακές εταιρείες.  Εταιρείες που ξέρουν πολύ καλά τις έννοιες "οικονομίες κλίμακας", "ενεργειακή αποδοτικότητα", που ξέρουν πολύ καλά ποια είναι η η κατάσταση της "αγοράς" στην Ελλάδα, πόσο "προσιτές" είναι οι τιμές για τους πολίτες που παγώνουν, πόσο πρόθυμες είναι οι τράπεζες να "διευκολύνουν" με νέα δάνεια τους καταναλωτές, πόσο φιλανθρωπική δράση ασκούν οι εταιρείες φυσικού αερίου, που ζητούν απ' τις πολυκατοικίες να χρηματοδοτήσουν με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα κεφάλαια κίνησής τους προκειμένου να επεκτείνουν κατά μερικές εκατοντάδες μέτρα τα δίκτυα και να μπορέσουν να συνδεθούν κάποιες ακόμα πολυκατοικίες.
Στην Ελλάδα λοιπόν του success story αν έχεις λεφτά θα ξεπεράσεις κι αυτό το χειμώνα, αν όχι την έβαψες! Κοινωνικό κράτος δεν υπάρχει, η κυβέρνηση αυξάνει καθημερινά τους έμμεσους φόρους, αυτούς που όλοι μας λένε ότι είναι κοινωνικά άδικοι: ένα ευρώ σε κάθε συνταγή, 25 ευρώ για είσοδο στα νοσοκομεία, πιο ακριβά τσιγάρα για ισοδύναμο μετά την κατακραυγή. 

Την ίδια ώρα η λίστα Λαγκάρντ είναι θαμένη στα συρτάρια, για να ελέγξουν τα εμβάσματα που έφυγαν στο εξωτερικό θα χρειαστούν 550 χρόνια, η λίστα Λιχτενστάιν εξαφανίστηκε, οργιάζει το λαθρεμπόριο στα τσιγάρα, το λαθρεμπόριο στα ναυτιλιακά καύσιμα δεν το συζητάει κανείς, οι οφσορ στο Κρανίδι και το Θεολόγο παραμένουν ανέλεγκτες, το σκάνδαλο της Proton Bank δεν βρίσκει το δρόμο για την Ευελπίδων με τίποτα, τα καθεστωτικά ΜΜΕ βρίσκουν πολύ εύκολα δάνεια απ' τις ανακεφαλαιοποιημένες με τα χρήματα του λαού τράπεζες κι ο Στουρνάρας με τον Άδωνι τολμούν να ψελλίζουν : προτείνετέ μας ισοδύναμα!, προκαλώντας ασύστολα τη νοημοσύνη μας!

 ΠΗΓΗ:greeklignite.blogspot.gr

Πετρέλαιο από το Κατάκολο το 2016 εάν…


Η περίπτωση του θαλάσσιου κοιτάσματος του Κατακόλου, είναι ιδιάζουσα, υπό την έννοια ότι μπορεί να αποτελεί ένα σχετικά μικρό μέγεθος, ωστόσο δεν παύει να είναι ένα βεβαιωμένο πεδίο, σε μια περιοχή που εμφανίζει ευρύτερο ενδιαφέρον. Έτσι το μήνυμα που μπορεί να δοθεί στη διεθνή πετρελαϊκή αγορά εφόσον μπει γρήγορα σε παραγωγή το πρώτο κοίτασμα στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, είναι ότι η περιοχή έχει βεβαιωμένους παραγωγικούς πετρελαϊκούς πόρους γεγονός που αυξάνει την αξία αλλά και τις δυνατότητες για τους άλλους διαγωνισμούς που ακολουθούν μετά τις έρευνες της PGS. Εάν μάλιστα αληθεύουν οι πληροφορίες ότι στις άλλες δύο περιοχές του opendoor (ο διαγωνισμός που στις αρχές του έτους έκλεισε δύο χρόνια αφορούσε στις παραχωρήσεις των Ιωαννίνων, του Πατραϊκού και του Κατακόλου) τα  γεωτρύπανα δεν μπορούν να έρθουν νωρίτερα από το 2018, τότε η περίπτωση του Κατακόλου αποτελεί τη μοναδική δυνατότητα του ελληνικού κράτους να προσδώσει «υπεραξία» στους επόμενους διαγωνισμούς, έχοντας ένα παραγωγικό κοίτασμα στην περιοχή.

Το πρόβλημα βεβαίως είναι ότι σε αντίθεση με τις άλλες δύο περιοχές (Ιωάννινα και Πατραϊκός) που οδηγούνται προς υπογραφή συμβάσεων, στο διαγωνισμό του Κατακόλουυπάρχουν ακόμη ανοιχτά ζητήματα. Θυμίζουμε ότι στο διαγωνισμό είχαν υποβάλει προσφορές δύο εταιρείες (Energean & Grekoil) από τις οποίες το ΥΠΕΚΑ ζήτησε να προχωρήσουν στο λεγόμενο “αναγκαστικό γάμο”, υποβάλλοντας νέα κοινή προσφορά.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαραίτητη προϋπόθεση ήταν η ύπαρξη εμπειρίας στην έρευνα, παραγωγή και εκμετάλλευση κοιτασμάτων, που η Energean διαθέτει μέσω του κοιτάσματος του Πρίνου, ενώ αντίστοιχα η Grekoil δανειζόταν ως reference εμπειρία από τη μητρική Viking.

Και κάπου εδώ αρχίζουν τα προβλήματα αφού η νορβηγική Viking που ελέγχει το 65% της Grekoil, είχε παρουσιάσει ως απόδειξη για την εμπειρία της σε παραγωγή τέσσερα assets υπό εκμετάλλευση, σε Φιλιππίνες και Τυνησία. 

Όμως, εξ αυτών των τεσσάρων κοιτασμάτων η νορβηγική εταιρεία φέρεται αυτή τη στιγμή να διατηρεί παρουσία μόνο σε ένα το οποίο μάλιστα δε βρίσκεται σε παραγωγή αλλά υπό αξιολόγηση για συμμετοχή ή όχι. 

Συγκεκριμένα λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα η καναδέζικη εταιρεία Woodrose ανακοίνωσε  ότι συμφώνησε με τους μετόχους της Viking να αποκτήσει το μερίδιο που κατέχει η νορβηγική εταιρεία στο κοίτασμα Cadlao SC6 στις Φιλιππίνες. Πρόκειται για κοίτασμα που είχε ανακαλυφθεί το 1977 από την Amoco και στη δεκαετία 1981-1991 είχε δώσει περί τα 11 εκατ. βαρέλια, πριν εγκαταλειφθεί. Για την περαιτέρω εκμετάλλευση του Cadlao απαιτείται η ερμηνεία νέων τρισδιάστατων σεισμικών ερευνών και το όλο project περνά πλέον στους Καναδούς.

Νωρίτερα τον περασμένο Μάρτιο, η εταιρεία Nido είχε ανακοινώσει ότι δεν θα προχωρούσε στην παραχώρηση (farmout) ποσοστού στους Νορβηγούς από το κοίτασμα SC 54 επίσης στις Φιλιππίνες, το οποίο εμφανιζόταν και αυτό ως ένα από τα τέσσερα asset της Viking. 

Τέλος τον περασμένο Νοέμβριο , η καναδέζικη Sonde ότι διέκοπτε τις συνομιλίες για την παραχώρηση στη Viking ποσοστού σε κοίτασμα της Τυνησίας, καθώς οι Νορβηγοί δεν είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες τραπεζικές χρηματοδοτήσεις, παρόλο που τους είχαν δοθεί δύο χρονικές προθεσμίες. 

Το τέταρτο και τελευταίο asset της Viking βρίσκεται στην περιοχή Calauit των Φιλιππινών και σύμφωνα με την εταιρική παρουσίαση της ίδιας της νορβηγικής εταιρείας τελεί “υπό αξιολόγηση”.

Το Κατάκολο
Το κοίτασμα του Κατακόλου, με βάση τις εκτιμήσεις του ΥΠΕΚΑ, φέρεται να έχει αποληψιμότητα από 5 ως 7 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και οι επενδύσεις που θα απαιτηθούν για την εκμετάλλευσή του ανέρχονται στα 80 εκατ. δολάρια. Μέσα από τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με πληροφορίες το ΥΠΕΚΑ έχει καταφέρει να βελτιώσει σημαντικά το προσφερόμενο τίμημα, σε σχέση με τις αρχικές προσφορές. Νέες βελτιωμένες προσφορές έχουν υποβάλει και οι δύο διαγωνιζόμενοι (Grekoil&Energean). Αξίζει να τονιστεί ότι για τους άλλους δύο διαγωνισμούς οι συμβάσεις είναι έτοιμες προς υπογραφή (βρίσκονται στο ΥΠΟΙΚ για τη ρύθμιση του ζητήματος του σταθερού φορολογικού συντελεστή) και αναμένεται να πάρουν το δρόμο για κύρωση στο επόμενο 10ήμερο. 

Αντίθετα για το Κατάκολο το ΥΠΕΚΑ φέρεται να προβληματίζεται και να ζυγίζει τις δυνατότητες που υπάρχουν, με τα οφέλη από την άμεση υπογραφή της σύμβασης να είναι προφανή.



ΠΗΓΗ.capital.gr

Ιαπωνία: 5 νεκροί και 12 τραυματίες από έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο

Ιαπωνία: 5 νεκροί και 12 τραυματίες από έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο
Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν κατά την έκρηξη χημικού εργοστασίου στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

"Σημειώθηκε έκρηξη που προκλήθηκε από χημική αντίδραση εντός του εργοστασίου. Φαίνεται ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες", ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μίε, στην κεντιρκή Ιαπωνία, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο.
  
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

ΓΣΕΕ: Στο 33% η πραγματική ανεργία στην Ελλάδα

ΓΣΕΕ: Στο 33% η πραγματική ανεργία στην Ελλάδα
Τα νέα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής επιβεβαιώνουν δυστυχώς τις προβλέψεις για τα τραγικά αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών που οδηγούν στην εφιαλτική αύξηση της ανεργίας, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση "μπορεί ο Υπουργός Εργασίας να μιλά κάθε φορά για «απαισιόδοξους προφήτες» σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις της Συνομοσπονδίας, το ποσοστό όμως του 27,8% των ανέργων αποδεικνύει ποιοι αντιλαμβάνονται το τι συμβαίνει γύρω τους και ποιοι με τερτίπια και επικοινωνιακά τεχνάσματα επιχειρούν να κάνουν το μαύρο άσπρο.

Μπορεί η ΕΛΣΤΑΤ να υπολογίζει την ανεργία τον Οκτώβρη στο 27,8% η πραγματική ανεργία όμως αγγίζει το 33%.

Το 2014 ο μη ενεργός πληθυσμός θα είναι κατά 1.100.000 άτομα περισσότερος από τους απασχολούμενους με ότι αυτό συνεπάγεται.

Κύριοι της Κυβέρνησης, πίσω από τους αριθμούς κρύβονται άνθρωποι. Αυτό πρέπει να καταλάβετε και να λάβετε εδώ και τώρα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας που αποτελεί και το σημαντικότερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας.

Είναι απαίτηση όλων να εγκαταλειφθούν άμεσα οι πολιτικές της ύφεσης, της λιτότητας και της φοροεπιδρομής.

Η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει τον αγώνα με κάθε μέσο και τρόπο για να μπει οριστικό τέλος στα μέτρα και στις πολιτικές που καταστρέφουν οικονομία και κοινωνία", καταλήγει η ανακοίνωση. 

 ΠΗΓΗ:.newmoney.gr

Κίνα: Προβλέψεις για διπλασιασμό της παραγωγής πετρελαίου και αερίου


Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κίνας θα μπορούσε να διπλασιαστεί, φτάνοντας τους 700 εκατ. mt ισοδύναμου πετρελαίου έως το 2030, σύμφωνα με τον υπουργό Πόρων της χώρας.
Αυτή η αύξηση, σύμφωνα με τον ίδιο, θα στηριχθεί κυρίως στη σημαντική αύξηση της παραγωγής φυσικού αερίου αλλά και μη συμβατικών υδρογονανθράκων.
Ο κινέζος υπουργός προβλέπει ότι από τώρα έως το 2030, η ετήσια παραγωγή αργού της Κίνας θα διατηρηθεί σε επίπεδα άνω των 200 εκατ. mt (4,02 εκατ. βαρέλια ημερησίως), φτάνοντας πιθανότατα ακόμα και τους 250 εκατ. mt.
Όσον αφορά το φυσικό αέριο, η παραγωγή εκτιμάται ότι θα καταγράψει άνοδο άνω του διπλασιασμού, φτάνοντας τα 300 δις κυβικά μέτρα (29,01 Bcf/ημέρα) έως το 2030.

 ΠΗΓΗ:.energypress.gr

Συνέντευξη Τύπου ΓΣΕΕ-ΠΟΕΜ


Η ΓΣΕΕ μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ) θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου στις 12.00 Συνέντευξη Τύπου με θέμα την κατάρρευση όλων των χαλυβουργικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.
Στη Συνέντευξη Τύπου θα αναλυθεί η κατάσταση που επικρατεί στα 6 χαλυβουργεία της χώρας και θα γίνει εκτενής αναφορά στα λάθη Κυβέρνησης και Τρόικα που οδήγησαν στην τραγική αύξηση της ανεργίας στον κλάδο και γενικότερα στην καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαίου και στις βιομηχανίες χάλυβα.
Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ (Πατησίων 69 & Αινιάνος 2, 4ος όροφος).
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 

ΠΗΓΗ:.gsee.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΕΔΑ


Η κυβέρνησή μας πάει σαν άλλοτε !!!

Απαγόρευσε τις Δημόσιες συγκεντρώσεις και πορείες στην Αθήνα.

Ημέρες αλησμόνητων εποχών θυμίζει η απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης για απαγόρευση των δημοσίων συγκεντρώσεων στην Αθήνα, λόγω της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η απαγόρευση αυτή προσπαθεί να καταλύσει την ελεύθερη έκφραση, να καταργήσει το δικαίωμα της άλλης άποψης, και να απομονώσει την θέληση για διαμαρτυρία.

Εν κατακλείδι, ενταφιάζει με το «έτσι θέλω» όλες εκείνες τις δημοκρατικές ελευθερίες, που κέρδισε η εργατική τάξη μέσα από αγώνες.

Αγώνες κοινωνικούς, εργατικούς που πάντα είχαν και έχουν στόχο την κατάκτηση δικαιωμάτων της τάξης μας μέσα όμως σε ειρηνικό και δημοκρατικό πλαίσιο.

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας καταγγέλλει την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική πρακτική που χρησιμοποιεί ( επιβάλλει) η κυβέρνηση.

Καταγγέλλει τον συνεχόμενο αυταρχισμό απέναντι στον υπερήφανο ελληνικό λαό.

Για άλλη μια φορά χρησιμοποιεί μέσα από την κυβερνητική της φαρέτρα τακτική χωρίς πρωτίστως να έχει αφουγκραστεί την ελληνική κοινωνία.

Το δηλώνουμε όσο γίνεται πιο κατηγορηματικά, αυτές οι αυταρχικές κυβερνητικές επιλογές δεν μας τρομοκρατούν.

 Κάθε άλλο μας συσπειρώνουν μας δυναμώνουν ως εργατικό κίνημα, για να αντιπαλέψουμε με μεγαλύτερο πείσμα και μέχρι τέλους  την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης, μνημονιακής πολιτικής.



Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 ΠΗΓΗ:ekeda.gr

Κάτω από τα 93 δολάρια έκλεισε το αργό


Σε χαμηλό έξι εβδομάδων "προσγειώθηκε" η τιμή του πετρελαίου την Τετάρτη, υποχωρώντας κάτω από τα 93 δολάρια το βαρέλι, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ που έδειξε ότι υποχώρησαν για έκτη συνεχή εβδομάδα, αλλά λιγότερο του αναμενόμενου -και ότι τα αποθέματα βενζίνης και τα διυλισμένα αποθέματα σημείωσαν σημαντική άνοδο.

Παρ΄ολ΄ αυτά, τα νέα της ισχυρής αύξησης της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ το Δεκέμβριο ενίσχυσαν τις προσδοκίες για την ενεργειακή ζήτηση, ενώ οι ανησυχίες για πιθανή κλιμάκωση των εντάσεων στη Λιβύη απειλούν το ενδεχόμενο ανάκαμψης της παραγωγής πετρελαίου του έθνους.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 1,34 δολάρια ή 1,4% για να κλείσει στα 92,33 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τις 27 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. 

ΗΠΑ: Πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων στα αποθέματα αργού 

Υποχώρησαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Ιανουαρίου, με την πτώση να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική υπηρεσία ενέργειας. 

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 2,7 εκατ. βαρέλια στα 357,9 εκατ. βαρέλια, έναντι εκτίμησης για πτώση κατά 600.000 βαρέλια σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal. 

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 6,2 εκατ. βαρέλια στα 227 εκατ. βαρέλια, με τους αναλυτές να έχουν εκτιμήσει μικρότερη άνοδο κατά 2 εκατ. βαρέλια. 

Τέλος, τα διυλισμένα αποθέματα ενισχύθηκαν κατά 5,8 εκατ. βαρέλια στα 125 εκατ. βαρέλια σε σύγκριση με εκτίμηση των αναλυτών για αύξηση κατά 1,5 εκατ. βαρέλια. 

Η παραγωγική ικανότητα των διυλιστηρίων υποχώρησε 0,1 ποσοστιαία μονάδα στο 92,3%.


ΠΗΓΗ.capital.gr