Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

16 «στόχοι» νότια της Κρήτης… Που εντοπίστηκαν κοιτάσματα αερίου

Από το zarpanews.gr
Στη «φλεγόμενη» από το κυνήγι του μαύρου χρυσού γεωπολιτική σκακιέρα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου βάζουν την Ελλάδα νέα ισχυρά ευρήματα για την πιθανότητα ύπαρξης κοιτασμάτων φυσικού αερίου νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό των πετρελαϊκών κολοσσών της Total και της Exxon Mobil, που μαζί με τα Ελληνικά Πετρέλαια κατέθεσαν στο διεθνή διαγωνισμό της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) προσφορά για..

No comment


Αγορές Πετρελαίου: Το «ορατό χέρι» του ΟΠΕΚ

Από το energypress.gr
«Η συμφωνία συνεργασίας είναι τόσο συμπαγής όσο ο βράχος του Γιβραλτάρ». Με αυτό το γλαφυρό τρόπο σχολίασε πριν λίγες μέρες, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ, Μοχάμεντ Μπαρκίντο, την αποφασιστικότητα των πετρελαιοπαραγωγών χωρών εντός και εκτός ΟΠΕΚ να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τη συμφωνία του Νοεμβρίου του 2016 που μείωσε την παραγωγή πετρελαίου κατά 1.8 mbpd[1] και άλλαξε τα δεδομένα στις αγορές πετρελαίου. Σε προηγούμενο άρθρο είχε αναλυθεί εκτενώς το περιεχόμενο της συμφωνίας και είχε εκφραστεί η εκτίμηση ότι..

ΕΚΛΟΓΕΣ


Κλείδωσαν οι εκλογές στο  ΠΣΕΕΠ  16-17/4  για τα όργανα του σωματείου  και 23-24/4 για τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Δ.Σ της Εταιρείας.

Τι γίνεται με την μυστηριώδη κινεζική εταιρία που θέλει να εξαγοράσει το 14% της Rosneft

Από το bankingnews.gr
Όταν μια μικρή γνωστή ιδιωτική κινεζική εταιρεία ανακοίνωσε το Σεπτέμβριο του 2017 ότι θα αγόραζε το 14% της Rosneft, πολλοί αναλυτές αναρωτήθηκαν πώς μια άγνωστη σχεδόν εταιρεία εμπορίας καυσίμων αναβαθμίστηκε σε τέτοιο βαθμό, ώστε να γίνει ένας σημαντικός παγκόσμιος παίκτης στις εξαγορές και συγχωνεύσεις, φτάνοντας στο σημείο να πληρώνει έως και 9 δισ. δολάρια για το μερίδιο του γίγαντα του πετρελαίου της Ρωσίας.

Έξι μήνες αργότερα, το μυστήριο που περιβάλλει τη CEFC China Energy δεν έχει μόνο λυθεί, αλλά έχει καταστεί ακόμα πιο ασαφές, καθώς την περασμένη αποκαλύφθηκε..

Shell - ENI: Σε δίκη για τέλη δωροδοκίας 1,1 δισ. δολαρίων

Από το tovima.gr
Η Royal Dutch Shell (μέτοχος στο οικόπεδο Αφροδίτη) και η ιταλική ENI (που ανέλαβε τις γεωτρήσεις στο Οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ) πρόκειται να πάνε σε δίκη στην Ιταλία σχετικά με τέλη δωροδοκίας που φτάνουν το 1,1 δις δολάρια, που αφορούν πετρέλαιο στη Νιγηρία. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, οι Ιταλοί εισαγγελείς στοχεύουν σε 13 εμπλεκόμενα άτομα και τις εταιρείες. Μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται ..

Η συμπεριφορά της ΕxxonMobil στη Κύπρο θα είναι αρκετή για να δείξει αν οι ΗΠΑ στηρίζουν ή όχι τις ελληνικές θέσεις;

Οι αμερικανικές διευκρινήσεις υπέρ της μοιρασιάς των υδρογονανθράκων στις θάλασσες της Κύπρου μεταξύ των δύο κοινοτήτων του νησιού και ότι ο Έκτος Στόλος δεν βρίσκεται στην περιοχή για να προστατεύσει τα σκάφη της Exxon Mobil- αλλά για προγραμματισμένες ασκήσεις σε συνεργασία με το Ισραήλ, τοποθετούν τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις σε ό,τι αφορά στις γεωστρατηγικές στοχεύσεις της Ουάσιγκτον στην ασταθή περιοχή της Μεσογείου και των γύρω κρατών, ανατολικά της Ιταλίας και της Μάλτας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό αυτό, η αμερικανική πλευρά κλίνει..