Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Putin: θέλουμε κοινή δράση στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου για μείωση της παραγωγής κατά 10 εκατ. Bpd

Από το worldenergynews.gr
Ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε την Παρασκευή 3.3.2020 ότι η Ρωσία επιθυμεί να δει κοινή δράση στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου και μείωση της παραγωγής περίπου 10 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα πετρελαίου.

Μιλώντας σε τηλεοπτικo σταθμό, ο Putin είπε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι η Μόσχα είναι άνετη..

Ο Napo συμβάλλει στη μάχη κατά της πανδημίας C-19

Από το osha.europa.eu
Στο σύντομο αυτό βίντεο, ο Napo, ο ήρωας κινουμένων σχεδίων μας, αντιστέκεται σθεναρά στην πανδημία του Covid-19.

Το μήνυμα που απευθύνει στα εκατομμύρια των εργαζομένων ζωτικής σημασίας, των οποίων η φύση της εργασίας δεν επιτρέπει την τηλεργασία, είναι απλό: να πλένετε συχνά τα χέρια σας για να αποφύγετε την εν αγνοία σας..

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του ΟΠΕΚ και των εταίρων του για το πετρέλαιο στις 6/4 - Έτοιμοι για περικοπές οι Ρώσοι

Από το worldenergynews.gr
Σε λιγότερο από 24 ώρες με το tweet του Trump ότι η  Σαουδική Αραβία ζήτησε επείγουσα συνάντηση με τους παραγωγούς πετρελαίου, υποστηρίζοντας την ιδέα των πραγματικών περικοπών, περί 10-15 εκατ. Βαρέλια ημερησίως, δρομολογούνται νέες εξελίξεις.
Μέχρι στιγμής, ο ΟΠΕΚ δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο στη συγκεκριμένη είδηση.

Η λίστα συμμετετόντων είναι ζωτικής σημασίας, καθώς η Σαουδική Αραβία έχει καταστήσει σαφές ότι θα προχωρήσει σε μείωση..

Τη Διακοπή των Εξορύξεων Πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού Λόγω Κρουσμάτων Κορωνοϊού Εξετάζει ο Τραμπ

Από το energia.gr
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξετάζει το ενδεχόμενο να διακοπεί η παραγωγή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, η οποία επικαλείται πηγές με γνώσεις επί του θέματος. Το μέτρο εντάσσεται στο πλαίσιο της προστασίας των εργαζομένων, καθώς έχουν σημειωθεί κρούσματα κορωνοϊού

Σύμφωνα με τη WSJ, αρκετοί από..

Energean: Προχωρά η κατασκευή της πλωτής μονάδας που θα εγκατασταθεί ανοικτά του Ισραήλ

Από το mononews.gr
Αναχώρησε σήμερα το πρωί από το ναυπηγείο της COSCO στo Zhoushan της Κίνας το κύτος της πλωτής μονάδας επεξεργασίας της Energean Power (FPSO) που προορίζεται για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων στη θαλάσσια περιοχή του Ισραήλ.

Το κύτος ρυμουλκείται τώρα προς το ναυπηγείο Admiralty της Sembcorp Marine στη Σιγκαπούρη όπου θα εγκατασταθεί..

ΗΠΑ: Πρόσκληση μίσθωσης χώρου για 30 εκατομμύρια bbl πετρελαίου σε αποθεματικό έκτακτης ανάγκης

Από το worldenergynews.gr
Το υπουργείο Ενέργειας των Η.Π.Α. ανακοίνωσε την Πέμπτη 2.3.2020 πρόσκληση για ενοικίαση χώρου στο αποθεματικό πετρελαίου έκτακτης ανάγκης της χώρας για μια αρχική ποσότητα 30 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους παραγωγούς πετρελαίου να αποθηκεύσουν πετρέλαιο σε τρέχουσες χαμηλές τιμές.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι προτίθεται..

Guardian: Μπορεί ο κορωνοϊός να σκοτώσει την πετρελαϊκή βιομηχανία;

Από το worldenergynews.gr
Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο «Μπορεί ο κορωνοϊός να σκοτώσει την πετρελαϊκή βιομηχανία και να σώσει το κλίμα;» δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα The Guardian επιχειρώντας να καταγράψει τις επιπτώσεις που θα επιφέρει στην πετρελαϊκή βιομηχανία παγκοσμίως η μείωση της ζήτησης που επιφέρει η πανδημία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η πτώση της ζήτησης για πετρέλαιο που προκάλεσε η πανδημία του κοροναϊού σε συνδυασμό με έναν άγριο πόλεμο τιμών έχει καταφέρει ένα γερό πλήγμα στη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων, η οποία αγωνίζεται..

ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων και για τους μακροχρόνια ανέργους στη χώρα μας, οι οποίοι αγγίζουν τις 470.000.

Παρά τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, οι μακροχρόνια άνεργοι οι οποίοι δυστυχώς δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα, παρά μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό εξ΄ αυτών, μένουν αβοήθητοι όταν είναι εκείνοι που έχουν και τα σοβαρότερα..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η γενικευμένη κρίση υγείας λόγω κορονοϊού που πλήττει τη χώρα μας αλλά και τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα που τη συνοδεύουν έχουν αλλάξει ριζικά την καθημερινότητα μας και τον τρόπο εργασίας μας. 

Σήμερα που δοκιμάζονται συνειδήσεις, συμπεριφορές, τα πάντα και οι πάντες, όχι μόνο οι κυβερνήσεις, αλλά και οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, κάθε φυσικό πρόσωπο ξεχωριστά, κάθε επιχείρηση,  είναι υποχρέωση μας η απόλυτη συμμόρφωση  στα μέτρα..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ