Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Οι Εξαγωγές Αμερικανικού Αργού Ενισχύουν την Γεωπολιτική Θέση των ΗΠΑ

Από το energia.gr
Όταν πριν από 10-12 χρόνια ξεκίνησε η συζήτηση για τις προοπτικές ανάπτυξης των κοιτασμάτων σχιστού στις ΗΠΑ και την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου που αυτά έκρυβαν, ουδείς μπορούσε να φανταστεί τις εντυπωσιακές εξελίξεις που θα ακολουθούσαν και είχαν ξεκάθαρο αποτέλεσμα την κατακόρυφη ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγικής βάσης υδρογονανθράκων. Έτσι από τα 6.9 εκατ. βαρέλια/ημέρα πετρελαϊκή παραγωγή των ΗΠΑ το 2005, αυτή είχε σχεδόν διπλασιαστεί..

ΕΛΠΕ : Διέθεσε 327.040 ίδιες μετοχές σε 51 στελέχη της

Από το energypress.gr
H Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., ανακοινώνει ότι σε υλοποίηση του προγράμματος παροχής δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών, το οποίο θεσπίστηκε με τις από 25/06/2015 και 06/07/2017 αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, προέβη..

Στο μετοχικό κεφάλαιο του πλωτού σταθμού Αλεξανδρούπολης εισέρχεται η ΔΕΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή της ΔΕΠΑ στο project της δημιουργίας πλωτού σταθμού αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη που προωθεί ο όμιλος Κοπελούζου με τη συμμετοχή και του Πητ Λιβανού.

Η διοίκηση της ΔΕΠΑ δεδομένης και της πολιτικής στήριξης που διαθέτει το project, μελετά τις οικονομοτεχνικές παραμέτρους και πολύ σύντομα αναμένεται να λάβει την οριστική απόφαση για συμμετοχή στο εταιρικό σχήμα, αποκτώντας  ποσοστό του μετοχικού του κεφαλαίου.

Υπενθυμίζεται ότι..

Ανοικτή επιστολή στο ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, για το απίστευτο σκάνδαλο καταστροφής (και) του Βερμίου με αιολικά.


Από το greeklignite.blogspot.gr
Αγαπητοί συνάδελφοι,

στην 3η τακτική σας συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια, αποφασίσατε ομόφωνα, με βάση και την εισήγηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ημαθίας του ΤΕΕ, τη σύσταση ομάδας εργασίας, για το θέμα της πρότασης κατασκευής αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο όρος Βέρμιο ισχύος 465 MW αποτελούμενο από επτά αιολικά πάρκα 155 ανεμογεννητριών.

Η απόφασή σας αυτή είναι προδήλως βασισμένη στην καλή σας προαίρεση, ωστόσο παραβλέπει το γεγονός πως η συνολική ισχύς αιολικών που προορίζεται για το Βέρμιο δεν είναι 465, αλλά πάνω από 1000MW, δηλαδή κάπου 400 ανεμογεννήτριες των 2-3MW. Οποιαδήποτε Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αλλά και Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, για να είναι καταρχήν σύννομη, πρέπει να εξετάζει το αθροιστικό αποτέλεσμα που θα έχει η εγκατάσταση αυτού του εξωφρενικού συνολικού αριθμού ανεμογεννητριών σε ένα και μόνο βουνό κι όχι μεμονωμένα ανά εταιρεία.

Η ηλεκτρική ενέργεια έχει .

«Στεγνώνει» από πετρέλαιο ο πλανήτης

Από το insider.gr 
Άκρως ανησυχητικό για την αγορά πετρελαίου αποδείχθηκε το 2015. Η εξόρυξη «μαύρου χρυσού» το περασμένο έτος αντιστοιχεί μόλις στο ένα δέκατο του πετρελαίου που έχει εξορυχθεί ετησίως από το 1960.

Και τα μαντάτα για τη νέα χρονιά εμφανίζονται εξαιρετικά δυσοίωνα. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ακόμη χαμηλότερα επίπεδα εξόρυξης το 2016, γεγονός που εγείρει σοβαρές ανησυχίες για την ικανότητα να καλυφθεί η ζήτηση στο μέλλον.

Κι ενώ οι τιμές του «μαύρου χρυσού» συνεχίζουν ..