Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

ΓΣΕΕ για εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ: Να αποδοθούν εδώ και τώρα ευθύνες

Από το newsbeast.gr
Τη θλίψη και την οργή της για το νέο εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ εκφράζει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), με ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Μέσα σε ένα πεντάμηνο και δεύτερος εργαζόμενος χάνει τη ζωή του εν ώρα δουλειάς στο συγκεκριμένο..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σε συνέχεια της ενηµέρωσης των πολιτικών κοµµάτων για τις θέσεις του Σωµατείου µας απέναντι στην περαιτέρω Ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, πραγµατοποιήθηκε σήµερα Τετάρτη 06/11/19 συνάντηση στη Βουλή µε τον Γραµµατέα της Κ.Ο. της Ν.∆. κο Σταύρο Καλαφάτη, όπου του αναπτύξαµε την επιχειρηµατολογία µας για..

Επιστημονικό Καμπανάκι Κινδύνου για τον Πλανήτη: «Ζούμε μια Κλιματική Επείγουσα Κρίση»

Από το energia.gr
Περισσότεροι από 11.200 επιστήμονες από 153 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, συνυπογράφουν διακήρυξη με την οποία προειδοποιούν όχι πλέον για  κλιματική αλλαγή, αλλά για κλιματική επείγουσα ανάγκη. Οι επιστήμονες που συνυπογράφουν τη διακήρυξη κάνουν λόγο για «ανείπωτα ανθρώπινα βάσανα» που θα καταστούν..

Παππάς: Δεν υπάρχει κανένας λόγος για ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ

Από το energypress.gr
«Η μεσαία τάξη και τα ευρύτερα στρώματα που πίστεψαν τις εξαγγελίες της ΝΔ περί ελαφρύνσεων, τελικά θα υποστούν διπλή επιβάρυνση», ανέφερε ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον δημοσιογράφο Στάθη Σχινά, για να προσθέσει: «Η μεσαία τάξη αντί να δει κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα ως 20.000 ευρώ και μείωση..

Elpedison: Πωλήσεις 446 εκατ. ευρώ στο 9μηνο με αύξηση 54% - Μείωση ζημιών και αυξημένη κερδοφορία EBITDA

Από το energypress.gr
Η μείωση της παραγωγής των λιγνιτικών μονάδων επέδρασε θετικά στη λειτουργία των μονάδων φυσικού αερίου και οδήγησε σε αυξημένη παραγωγή, η οποία και αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα της Elpedison.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες από τη διοίκηση των ΕΛΠΕ κατά το conference call με τους αναλυτές..

Ι. Μπασιάς: Ανοησία η άποψη για το κοίτασμα «μαμούθ» της Κρήτης

Από το naftemporiki.gr
Ανοησία χαρακτήρισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Ιωάννης Μπασιάς την άποψη που διατύπωσε πρόσφατα στην Αθήνα παράγοντας της αγοράς ενέργειας, σύμφωνα με την οποία στο κοίτασμα της Κρήτης «κρύβεται» φυσικό αέριο 250 δισ. κυβικών μέτρων, δηλαδή ποσότητα ανάλογη του κοιτάσματος Ζορ στην Αίγυπτο.

«Δεν έχουμε φτάσει ακόμη..

Σημαντική βελτίωση της χρηματοικονομικής θέσης των ΕΛΠΕ

Από το worldenergynews.gr
Σημαντική βελτίωση καταγράφεται στη χρηματοικονομική θέση του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2019.

Ο συνολικός δανεισμός του ομίλου μειώνεται δραστικά καθώς από 2.735.956.000 ευρώ στο τέλος του 2018 μειώθηκε σε 2.412.943.000 ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2019.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα..

Σε ρυθμούς ΙΜΟ 2020 κινούνται τα ΕΛΠΕ

Από το capital.gr
Ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων έδειξε ότι ακόμη και σε ένα ασθενές περιβάλλον αγοράς, διαθέτει ένα σύστημα διυλιστηρίων που μπορεί να λειτουργήσει καλά και να ανταμείψει τους μετόχους.

Το 2020 θα είναι ένα έτος θετικών προκλήσεων λόγω του νέου κανονισμού ΙΜΟ για τα ναυτιλιακά καύσιμα και η διοίκηση εκτιμά ότι..