Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Ενισχύει η Chevron το χαρτοφυλάκιό της στις εξορύξεις βαθέων υδάτων

Από το naftikachronika.gr
Η Chevron Corporation ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου από το Big Foot deepwater project της, στον Κόλπο του Μεξικού. Το έργο βρίσκεται περίπου 225 ναυτικά μίλια νότια της Ν. Ορλεάνης, σε βάθος 5.200 ποδιών.

Όπως αναφέρει η Chevron Corporation το κοίτασμα Big Foot, το οποίο ανακαλύφθηκε το 2006, εκτιμάται ότι μπορεί να παράγει..

ExxonMobil: Τέλη Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου τα πρώτα δεδομένα για το “Τεμάχιο 10

Από το pronews.gr
Τέλος Δεκεμβρίου – αρχές Ιανουαρίου αναμένεται να έχει πλήρη εικόνα για τις έρευνες της πρώτης γεώτρησης στο θαλασσοτεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ η αμερικανική εταιρεία Exxon Mobil, η οποία παρουσιάζεται αισιόδοξη για το τελικό αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα και ενόψει των αποτελεσμάτων, η ηγεσία της Exxon Mobil κάνει ασκήσεις επί χάρτου για την επόμενη ημέρα στην περίπτωση επιτυχών γεωτρήσεων. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι παράγοντες της αμερικανικής εταιρείας είναι επικεντρωμένοι..

Πρόταση περί υδρογονανθράκων στην Αλβανία

Από το lygeros.org
Όσο η Αλβανία δεν έχει το ανάλογο από ένα νόμο ανάλογα με τον δικό μας 228/1995 και την τροπολογία του 4001/2011, δεν θα μπορεί πραγματικά να αξιοποιήσει τους υδρογονάνθρακες της ΑΟΖ σε τοπικό επίπεδο. Διότι φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη διαφθορά ακόμα και στην κεντρική εξουσία.
 Έτσι ένας νόμος που θα είναι ξεκάθαρος όσον αφορά στη διαχείριση..

Θέσεις στη δημόσια διαβούλευση για το "Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια & το Κλίμα"


Από το greeklignite.blogspot.com
Οι πιο κάτω απόψεις κατατέθηκαν σήμερα το πρωί στη δημόσια διαβούλευση για το "Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια & το Κλίμα", που ολοκληρώθηκε στις 15:00. Παρ' όλο που έχουν κατατεθεί από δυο διαφορετικά άτομα, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν εμφανιστεί στη διαβούλευση. Φαίνεται πως ο διαχειριστής του opengov προτιμά ν' ανεβάζει κατά εκατοντάδες τα μηνύματα "βρώμικων" ΜΚΟ και να λογοκρίνει όσα απ' τα υπόλοιπα δεν του αρέσουν. Μετά την ώρα λήξης πάντως, η διαβούλευση παρατάθηκε μέχρι τις 15:00 της Παρασκευής 7/12, οπότε προλαβαίνετε αν θέλετε να συμμετέχετε.

1η παρατήρηση: το "Σχέδιο" είναι αναίτια φλύαρο, με συνεχείς επαναλήψεις, κείμενο χωρίς συνοχή: χρειάστηκε 226 σελίδες, όταν το αντίστοιχο κείμενο του Μαρτίου 2012 (Οδικός Χάρτης για το 2050) ήταν πολύ πιο περιεκτικό σε 75 σελίδες, ενώ το αντίστοιχο Πολωνικό, που δημοσιεύθηκε πριν λίγες ημέρες, είναι μόνο 54 σελίδες. Παρά την έκτασή του, δεν δίνει ..

Παγκόσμια Τράπεζα: Επενδύσεις 200 ​​δισ. δολ. για καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Από το naftemporiki.gr
Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε τη Δευτέρα επενδύσεις για την κλιματική δράση ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την περίοδο 2021-25, προσθέτοντας ότι αυτό ισοδυναμεί με διπλασιασμό της τρέχουσας πενταετούς χρηματοδότησης.

Η Παγκόσμια Τράπεζα δήλωσε ότι η κίνηση, που συμπίπτει με τη σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στην Πολωνία, αντιπροσωπεύει μια «σημαντικά αυξημένη φιλοδοξία» για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στέλνοντας..

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΣΕΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Από το gsee.gr
Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση στα γραφεία της ΓΣΕΕ του Προεδρείου της Συνομοσπονδίας με τον Τομέα Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, επικεφαλής του οποίου ήταν ο Βουλευτής Κυκλάδων και πρώην Υπουργός Εργασίας  Γ. Βρούτσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν την εργασιακή και ασφαλιστική επικαιρότητα, με αιχμή του δόρατος την προσαρμογή του κατώτατου μισθού από την Κυβέρνηση σε εφαρμογή ..

Μία από τις μεγαλύτερες φωτοβολταϊκές μονάδες στην Ελλάδα εντάσσεται στο χαρτοφυλάκιο της «ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες»

Από το energypress.gr
Ένα από τα μεγαλύτερα Φωτοβολταϊκά συστήματα που έχουν κατασκευαστεί στην χώρα - συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 8,99 MW - υλοποίησε στην περιοχή Σοφάδων Καρδίτσας η «ΑΤΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ», θυγατρική της «ΕΛΠΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, το έργο θα παράγει ετησίως περί τις 13.000 MWh Πράσινης Ενέργειας, που αντιστοιχούν..

Η αποχώρηση του Κατάρ κλονίζει τον ΟΠΕΚ - Η επόμενη μέρα του ισχυρού καρτέλ του πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Το μέλλον του ΟΠΕΚ είναι ασταθές, μετά την άκρη ανακοίνωση του Κατάρ ότι θα «σπάσει» τους δεσμούς με το ισχυρό καρτέλ πετρελαίου μετά από σχεδόν έξι δεκαετίες δήλωσε αναλυτής στο CNBC.

Ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ Saad al-Kaabi δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 3/12/2018 ότι η Ντόχα θα εγκαταλείψει τον ΟΠΕΚ την 1η Ιανουαρίου 2019. Η απόφαση έρχεται μόλις λίγες μέρες πριν ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του πραγματοποιήσουν..

Εκδηλώσεις Διαγωνισμού Ζωγραφικής ΠΣΕΕΠ


Τα ΕΛΠΕ ενημερώνουν την Ήπειρο για το πρόγραμμα γεωφυσικών καταγραφών στην περιοχή

Από το energypress.gr
Ενημερωτικές συναντήσεις με θέμα το πρόγραμμα των γεωφυσικών καταγραφών στην χερσαία παραχώρηση Άρτας- Πρέβεζας, οργανώνουν το επόμενο διάστημα, τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της  ουσιαστικής πληροφόρησης της τοπικής κοινωνίας και των φορέων  της, στα δημοτικά διαμερίσματα των περιφερειακών ενοτήτων Άρτας,  Πρέβεζας, Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας .

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, αρμόδια..

Α.Σιάμισιης (ΕΛΠΕ): Χρειάζονται μεγάλες επενδύσεις 200-300MW και projects 1000MW για την μετάβαση στην εποχή των ΑΠΕ

Από  το worldenergynews.gr
Ρεαλισμός, ειλικρίνεια και σταθερότητα στις επιλογές θα πρέπει σύμφωνα με τον αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και γενικός διευθυντής Οικονομικών του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων Ανδρέας Σιάμισιη, να χαρακτηρίζουν την ενεργειακή στρατηγική της χώρας. 

Μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο κ. Σιάμισιης τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε πρωτοβουλίες που θα εξασφαλίζουν μεγαλύτερη αποδοτικότητα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η μετά..

ΕΚΕΔΑ : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


Από το ekeda.gr
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής πραγματοποιεί την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018  στην αίθουσα εκδηλώσεών του Ημερίδα με θέμα: « ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ – Παρεμβάσεις για την ελαχιστοποίηση κινδύνων σε περίπτωση Τεχνολογικού Ατυχήματος»


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ..

Έρευνες στο Ιόνιο: Στο φουλ οι μηχανές για την ανακάλυψη του «μαύρου χρυσού»

Από το energypress.gr
Ένας χρόνος απομένει μέχρι να γίνει η πρώτη διερευνητική γεώτρηση στον θαλάσσιο χώρο του Πατραϊκού, η οποία θα επιβεβαιώσει τις σημερινές ενδείξεις για τα απολήψιμα αποθέματα υδρογονανθράκων, τα οποία εκτιμώνται σε 140 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου. Την ίδια στιγμή η τοπική κοινωνία ανησυχεί για τις πιθανές επιπτώσεις που θα έχει η όλη διαδικασία αλλά ταυτόχρονα ενδιαφέρεται για τον οικονομικό και αναπτυξιακό αντίκτυπο που θα επιφέρει η παραγωγή υδρογονανθράκων στην περιοχή. Αυτό φάνηκε και κατά τη διάρκεια του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ιονίων Νήσων που πραγματοποιήθηκε ..

ΔΕΠΑ και Edison σε γεωπολιτικό σκάκι με Gazprom για λύση IGI Poseidon στην επέκταση του Turk Stream

Από το worldenergynews.gr
Στο Μιλάνο βρίσκονται από χθές (3/12) σε εξέλιξη επαφές μεταξύ ΔΕΠΑ, Εdison και  Gazprom για τον αγωγό IGI - Poseidon εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα την ερχόμενη Παρασκευή. 

Επαφές των τριών εταιριών για το ίδιο θέμα είχαν προηγηθεί προ δεκαημέρου στη Μόσχα. 
ΔΕΠΑ και Εdison βλέπουν το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα ως ευκαιρία για αναθέρμανση του κοινού ενδιαφέροντος αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου IGI ως επέκταση του Turk Stream. 
Τόσο στη συνάντηση της Μόσχας όσο και σε αυτή του Μιλάνου, οι δύο εταιρίες αυτό που επιδιώκουν είναι να πείσουν..