Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΟ 37ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ


Baker Hughes: Μειώθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ σε χαμηλό έτους

Από το worldenergynews.gr
Oι αμερικανικές ενεργειακές επιχειρήσεις μείωσαν αυτή την εβδομάδα τον αριθμό των πετρελαιαγωγών που λειτουργούσαν για τέταρτη συνεχή εβδομάδα, στο χαμηλότερο επίπεδο σε σχεδόν ένα χρόνο, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να μειώσει τις προβλέψεις  για την αύξηση της παραγωγής αργού.

Συγκεκριμένα μειώθηκαν κατά μια οι εξέδρες ..

Πετρελαϊκή εταιρεία θα φυτέψει δάσος έκτασης ίσης με το 25% της Ιταλίας

Από το news247.gr
Η ιταλική πετρελαϊκή εταιρεία Eni σχεδιάζει να φυτέψει δάσος σε μια έκταση που είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη της έκτασης της Ουαλίας (περίπου το 25% της έκτασης της Ιταλίας), δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Κλαούντιο Ντεσκάλτσι κατά την ετήσια παρουσίαση της στρατηγική της εταιρείας.

Ο Ντεσκάλτσι, πιστεύει, όπως γράφουν οι Finacial Times, ότι η αποκατάσταση των δασών θα συμβάλλει στο να μειωθούν..

Οι oil majors εντατικοποιούν τις εργασίες τους εν όψει 2020

Από το naftikachronika.gr
Ο πετρελαϊκός κολοσσός BP ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα ξεκινήσει την πώληση καυσίμων με μέγιστη περιεκτικότητα θείου 0,5% ενόψει και των περιβαλλοντικών κανονισμών του ΙΜΟ μετά και τις επιτυχείς θαλάσσιες δοκιμές σε σημαντικότατους ναυτιλιακούς κόμβους.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η BP εργάζεται στενά με τον ΙΜΟ, τους πελάτες της και όλα τα εμπλεκόμενα..

Η Ρωσία αύξησε τις πωλήσεις πετρελαίου στις ΗΠΑ

Από το energypress.gr
Η Ρωσία αύξησε τις πωλήσεις πετρελαίου στις ΗΠΑ εξαιτίας των κυρώσεων κατά της Βενεζουέλας, έως τις 150.000 βαρέλια ημερησίως, αναφέρεται στην έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΔΟΕ, ΙΕΑ).

Οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις πωλήσεις πετρελαίου από την Βενεζουέλα, προσφέρουν την δυνατότητα σε άλλους εξαγωγείς πετρελαίου να καλύψουν τις πιθανές ελλείψεις, αναφέρει ο ΔΟΕ στην έκθεση του. "Αυτή την στιγμή..