Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Γερμανία. Τότε με φυλετική "καθαρότητα", τώρα με δημοσιονομική "καθαρότητα"..




Η Γερμανία, η οποία επί χρόνια είχε εισβάλει στο εσωτερικό της Ελλάδας και έχει διαβρώσει την πολιτικοοικονομική της ολιγαρχία, χρησιμοποίησε την κατάλληλη στιγμή την χώρα ως όχημα ελέγχου ολόκληρης της Ευρώπης. Επί χρόνια μεθοδικά ετοίμαζε το σχέδιο κυριαρχίας της στην Ευρώπη. Την ώρα που οι άλλοι λαοί και ιδιαίτερα του Νότου απολάμβαναν τον...
«Παράδεισο» του ευρώ, η ίδια εφάρμοζε σφικτή εσωτερική οικονομική πολιτική και ταυτόχρονα συσσώρευε τεράστιο πλούτο από τις εξαγωγές της σε χώρες χαμηλής παραγωγής, όπως η Ελλάδα, τις οποίες απομυζούσε οικονομικά. Μεθοδευμένα δυνάμωνε η ίδια μέσα σε μια (υποτίθεται) αλληλέγγυα νομισματική ένωση.
Αμέσως μόλις βγήκε στην επιφάνεια η οικονομική κρίση στη χώρα μας από τα τέλη του 2009, χρησιμοποίησε την κυβέρνηση Παπανδρέου και την ντόπια παρασιτική πολιτικοοικονομική ολιγαρχία για να φέρει το ΔΝΤ στην Ευρώπη. Το έφερε για να το χρησιμοποιήσει ως χωροφύλακα και ως ασπίδα, προκειμένου κυρίως να εισπράττει το ΔΝΤ τη δυσφορία από την δημοσιονομική «καθαρότητα», που η ίδια επιβάλλει στην Ευρώπη. Μια δημοσιονομική "καθαρότητα" η οποία εξοντώνει τις αδύναμες χώρες και τις οδηγεί κατ' ευθείαν στα γερμανικά συμφέροντα. Στην ουσία είναι η ίδια πίσω από την τροϊκα (ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ) που κινεί τα νήματα. Από την πρώτη στιγμή απαγόρευσε το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους προς ιδιώτες, όπως είχε συστήσει το ΔΝΤ. Απεναντίας και με τη πλήρη βοήθεια των γερμανόφιλων Ελλήνων πολιτικών, μετέτρεψε το ελληνικό χρέος προς τους ιδιώτες τραπεζίτες κ.λ.π. σε χρέος της Ελλάδας προς τα υπόλοιπα κράτη της ΕΕ ώστε να τα έχει αναγκαστικούς "συμμάχους" ακόμα και χωρίς τη θέλησή τους στο έργο της.
Στη συνέχεια, με τον εκφοβισμό περί κατάρρευσης του ευρώ εξ αιτίας δήθεν των σπάταλων χωρών του Νότου και με όπλο την δημοσιονομική «καθαρότητα», όπως άλλοτε την φυλετική «καθαρότητα», προκαλεί και πάλι μαζική ανθρωπιστική κρίση. Πρόσφατα απέρριψε νέα πρόταση του ΔΝΤ για "κούρεμα" του ελληνικού χρέους προς τα κράτη της ΕΕ και προς την ΕΚΤ. Χθες μόλις, μέσω του κ. Ρεν, απέρριψε τη νέα προειδοποίηση του ΔΝΤ για εσφαλμένη πολιτική στην Ελλάδα.  
Τώρα επιτίθεται στην Κύπρο και όπως παρουσίαζε τότε τους Έλληνες ως τεμπέληδες και την Ελλάδα ως διεφθαρμένη χώρα,  επιδιώκει να παρουσιάσει τώρα την Κύπρο ως πλυντήριο εγκληματικού χρήματος προκειμένου φυσικά να διώξει τα ρωσικά κεφάλαια, να την εξουθενώσει οικονομικά και να παραδοθεί αμαχητί στα γερμανικά συμφέροντα. Ελπίζουμε η πολιτικοοικονομική ηγεσία της Κύπρου να μην είναι τόσο γερμανόφιλη όσο η Ελληνική. 
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr

Νησιά πωλούνται ...αλλά δεν αγοράζονται.




Σε ναυάγιο οδηγήθηκε τελικά, η πώληση του ελληνικού ιδιωτικού νησιού Οξιά σε επενδυτές από το Κατάρ.
Για την αγορά του νησιού που βρίσκεται στο σύμπλεγμα των Εχινάδων, κοντά στην Ιθάκη, είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον η βασιλική...  οικογένεια του Κατάρ. Την περασμένη άνοιξη μάλιστα πληροφορίες ανέφεραν ότι η αγοραπωλησία ήταν κοντά στην ολοκλήρωσή της. Προχθές όμως οι Καταριανοί ενημέρωσαν τον Δήμαρχο Ιθάκης, Γιάννη Κασσιανό ότι αποσύρουν το ενδιαφέρον τους. 
«Μίλησα με συνεργάτη του Εμίρη και μου είπε ότι δεν ενδιαφέρονται πλέον για την Οξιά, μολονότι είχαν δώσει και προκαταβολές όχι μόνο γι' αυτό το νησάκι αλλά και για άλλα των Εχινάδων. Ουσιαστικά αυτό που μας είπαν είναι: "Μείνετε να κοιτάζετε τα πουρνάρια να μεγαλώνουν και να τρώτε τους καρπούς τους..."» λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Κασσιανός, ο οποίος συμπληρώνει ότι οι Καταριανοί αποσύρθηκαν διότι το κομμάτι του νησιού (10 στρέμματα από τα 4.500) όπου ήθελαν να χτίσουν χαρακτηρίζεται δασικό. 
«Ποιος θα έρθει να επενδύσει έτσι; Είναι τρέλα. Να μην ψάχνουμε λοιπόν για επενδύσεις». Προσθέτει μάλιστα πως παρόμοια προβλήματα με το ελληνικό Δημόσιο αντιμετωπίζουν ακόμη και οι ιθακήσιοι μετανάστες. «Ερχονται ύστερα από χρόνια στο πατρικό τους και διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τα κτήματά τους. Ενημερώνονται ότι δεν τους ανήκουν πια, έχουν γίνει... δάση».
Η ματαίωση της πώλησης του ιδιωτικού νησιού Οξιά δεν είναι η μοναδική. Τα ιδιωτικά ελληνικά νησιά που είναι διαθέσιμα προς πώληση ξεπερνούν τα 20. Είναι μεν περιζήτητα μια και η Μεσόγειος αποτελεί φιλέτο στην αγορά ακινήτων, μάταια όμως περιμένουν αγοραστές. Οπως τονίζουν οι υπεύθυνοι των εταιρειών, τα ατέλειωτα γραφειοκρατικά εμπόδια στην Ελλάδα και τα δεκάδες απαιτούμενα δικαιολογητικά διώχνουν τους ξένους υποψήφιους επενδυτές.
«Στον Κορινθιακό Κόλπο, 1,5 χλμ. από την πόλη της Ιτέας και σε μικρή απόσταση από τους Δελφούς, το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και το ιστορικό λιμάνι του Γαλαξιδίου, βρίσκεται αυτό το όμορφο νησί του Αγίου Αθανασίου. Τα πεύκα και οι ελιές είναι διάσπαρτα σε όλο το έδαφός του και μια μικρή αμμουδερή παραλία βρίσκεται στη βορειοδυτική περιοχή. Είναι ιδανικό μέρος για ηρεμία και μοναδικές φυσικές συνθήκες διαβίωσης. Κατάλληλο για την ανάπτυξη ιδιωτικής βίλας (εξοχικό ή μόνιμη κατοικία)». 
Με περιγραφές όπως η παραπάνω εταιρείες πώλησης ιδιωτικών νησιών προσπαθούν να προσελκύσουν αγοραστές για τα ελληνικά νησιά. Οι τιμές αρχίζουν από 1 εκατ. και φτάνουν και τα 150 εκατ. ευρώ. Για παράδειγμα, το νησάκι του Αγίου Αθανασίου πωλείται προς 1.600.000 ευρώ. Το νησάκι Αγία Τριάδα κοντά στην Ερέτρια, που λέγεται ότι στο παρελθόν το έχουν επισκεφθεί οι Μπιτλς και ο Τσόρτσιλ, πωλείται 18 εκατ. ευρώ, ενώ η τιμή του νησιού Πάτροκλος στον Σαρωνικό, κοντά στο Σούνιο, φτάνει τα 150 εκατ. ευρώ.
ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ 
ΠΗΓΗ:greece-salonika.blogspot.com

Νοικιάζουμε τα νησιά μας και με νόμο!


Νοικιάζουμε τα νησιά μας και με νόμο!

Πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής, με 166 "ναι" στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ- EKM, η τροπολογία που προβλέπει ότι απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη και όλων των Επιτελείων για τη μίσθωση δημοσίων νήσων.
"Όχι" ψήφισαν 84 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και ΚΚΕ) ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε "παρών", όπως και ο ανεξάρτητος Θόδωρος Παραστατίδης.
Σύμφωνα με την τροποποίηση της ρύθμισης, για τις δημόσιες νησίδες δεν υπάρχει δυνατότητα μεταβίβασης κυριότητας αλλά μίσθωσης, κι αυτής υπό την προϋπόθεση ότι θα απολαμβάνει της σύμφωνης γνώμης των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη και όλων των Επιτελείων.    
ΠΗΓΗ:.sofokleousin.gr

Κατέβα στην απεργία! Για να μην είναι η τελευταία!

 
ΠΗΓΗ:diktyo-episfaleias.blogspot.gr

ΒΙΟΜΕΤ: Σε λειτουργία το πρώτο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο




Η 12η Φεβρουαρίου αποτελεί μια σημαντική ημέρα για το εργατικό κίνημα στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο για τους ίδιους τους εργαζόμενους της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, εταιρεία θυγατρική της πτωχευμένης «Φίλκεραμ-Τζόνσον». Οι πόρτες του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου άνοιξαν και πάλι και οι εργαζόμενοι έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους για το πρώτο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο στην Ελλάδα. Εξάλλου όπως αναφέρεται και στο κεντρικό σύνθημα των εργαζομένων «Δεν μπορείτε εσείς; Μπορούμε εμείς».
«Σε επίπεδο συνεταιρισμών έχουν γίνει πολλές προσπάθειες, αλλά με το πλαίσιο που έχουμε βάλει εμείς είναι η πρώτη προσπάθεια. Πρόκειται για μια συνεργατική επιχείρηση που όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν την ίδια βάση, τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις. Όλα στο πλαίσιο ισότητας», δήλωσε στο tvxs.gr ο Μάκης Αναγνώστου.
Στη Βιομηχανική Μεταλλευτική, πριν κλείσει το εργοστάσιο, εργάζονταν 70 περίπου άνθρωποι. Από αυτούς οι 56 παραμένουν ακόμα άνεργοι. Το Σωματείο εκπροσωπεί συνολικά 36 από αυτούς, ωστόσο το κάλεσμα για συμμετοχή στο εγχείρημα είναι ανοικτό προς όλους τους εργαζόμενους. «Δεν έχει σημασία αν είναι στο Σωματείο ή όχι. Το Σωματείο πήρε απλά την πρωτοβουλία να ανοίξει την πόρτα και να βάλει μπροστά τα μηχανήματα», σημειώνει ο κ. Αναγνώστου.
Σε πρώτη φάση οι εργαζόμενοι έχουν αξιολογήσει και θα επιχειρήσουν να πουλήσουν τα στοκ εμπορεύματα και στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε νέα παραγωγή. Στην ιστοσελίδα του Σωματείου έχει αναρτηθεί και ένας κατάλογος με τα προϊόντα και τις τιμές τους. Όπως αναφέρει ο Μάκης Αναγνώστου τα προϊόντα θα διατεθούν μέσω πλειστηριασμού με τιμή εκκίνησης το 65% της αρχικής τιμής που αναγράφεται στον κατάλογο.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μετά από πέντε χρόνια όλοι μαζί .Τα συμπεράσματα δικά σας....




ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
 Δ.Α.Κ.Ε  ΕΛ.ΠΕ
                       15/03/2008




Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις της ΝΔΣΚ Νοτίου Ελλάδος(!!!), και την ατομική ανακοίνωση του Προέδρου Χ. Πέππα χρησιμοποιώντας τον τίτλο ΔΑΚΕ ΕΚΕΔΑ, θα πρέπει δυστυχώς να ασχοληθούμε μαζί τους για τελευταία φορά και να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.
Με μεσολάβηση της Κεντρικής ΔΑΚΕ στις εκλογές της Ομοσπονδίας και με στόχο την ενότητα της παράταξης, συμφωνήθηκε από τις εμπλεκόμενες πλευρές η συγκρότηση ψηφοδελτίου ΔΑΚΕ. Παρουσία δύο στελεχών της Κεντρικής ΔΑΚΕ, δόθηκε λόγος τιμής και συμφωνήθηκε ποιοί θα εκλεγούν στο ΔΣ της Ομοσπονδίας και ποιός αντιπρόσωπος στη ΓΣΕΕ. Δυστυχώς, η γνωστή «εργοδοτική» πλευρά, δεν τήρησε την συμφωνία για την οποία είχε δεσμευθεί, πλήν του συναδέλφου Π. Παπαδέλλη.  Και αντί να ντρέπονται, καμαρώνουν σαν γύφτικα σκεπάρνια. Να ναι καλά
όλοι τους, που έτσι λύσανε ένα ακόμη υπαρξιακό τους σύμπλεγμα κι ας είναι και χωρίς λόγο τιμής.
Η Κεντρική ΔΑΚΕ εκτιμώντας την στάση των αντιπροσώπων που τήρησαν την συμφωνία, αποφάσισε οριστικά και αμετάκλητα, την ανασυγκρότηση της ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ και της ΔΑΚΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ με στελέχη στα οποία μπορεί να βασίζεται. Στελέχη που να αισθάνονται και να είναι συνδικαλιστές,
υποστηρίζοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων και μόνον.
Οι αποφάσεις της Κεντρικής ΔΑΚΕ κοινοποιήθηκαν σε όλους τους εμπλεκόμενους, όπως και οι πειθαρχικές ποινές που εκκρεμούν για αυτούς που καταπάτησαν τις αρχές και τις αξίες της μεγάλης φιλελεύθερης συνδικαλιστικής παράταξης.
Ρητά και κατηγορηματικά, η Κεντρική ΔΑΚΕ, που εκπροσωπεί χιλιάδες εργαζόμενους και έχει καταξιωθεί στην κοινωνία με τους αγώνες και τις θέσεις της, δεν δέχεται ούτε θα δεχθεί εκβιασμούς από ομάδες ή μεμονωμένα στελέχη. 
Αλλά ας επανέλθουμε στα δικά μας. Πολύ αγωνία διακατέχει τον συντάκτη των ανακοινώσεων της ΝΔΣΚ Νοτίου Ελλάδος για τις εκλογές του εκπροσώπου των εργαζομένων στην διοίκηση της Εταιρείας. Δεν εξηγείται διαφορετικά η αγωνία του για την προβολή των ίδιων ονομάτων σε τρείς
ανακοινώσεις ταυτοχρόνως. Δυστυχώς όμως, έχουν ασχοληθεί τόσο πολύ συνδικαλιστικά, που ο συντάκτης δεν γνωρίζει ούτε ότι το νέο καταστατικό της ΔΑΚΕ δεν προβλέπει πρόεδρο δευτεροβάθμιων οργανώσεων, όπως η ΔΑΚΕ ΕΚΕΔΑ (συνάδελφε, μην στενοχωριέσαι, εσένα θα σε φωνάζουμε Πρόεδρο).Συνάδελφε «Πρόεδρε», ποιός σε ήξερε στην ΔΑΚΕ Δυτικής Αττικής πριν σε
προτείνει ο συνάδελφος Σ. Θεοφίλης πίσω από τον οποίο έτρεχες χρόνια; Όχι μόνον λάθος τίτλος, αλλά τελικά και λάθος επιλογή προσώπου διότι η συνδικαλιστική σου δράση για τα συμφέροντα των εργαζομένων στην περιοχή, εξαντλήθηκε σε δημόσιες σχέσεις, χρησιμοποιώντας έναν τίτλο που
σου τον πρόσφεραν άλλοι και σε τραπεζώματα με πολιτευτές και βουλευτές στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Σε ότι αφορά στην ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΕΚΕΔΑ που την έγραψες μόνος σου, συνεδρίασες μόνος σου, αποφάσισες μόνος σου, να στηρίξεις τον εαυτό σου στις εκλογές για
εκπρόσωπο εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, θα κριθείς για την πράξη σου αυτή από τα αρμόδια όργανα της παράταξης.
Όσο για την ανακοίνωση της ΝΔΣΚ Νοτίου Ελλάδος(!!!) που συντάκτης της είναι ο «Πρόεδρος», μας προτείνει να ψηφίσουμε τον ίδιο, αλλά και τον Πρόεδρο του Σωματείου συνάδελφο Π. Οφθαλμίδη, με το επιχείρημα συνάδελφοι, ότι και οι δύο είναι δεξιοί και πιστεύοντας στις αρχές της φιλελεύθερης παράταξης, αγωνίζονται σε κοινό ψηφοδέλτιο με τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ για την... διάδοση των φιλελεύθερων θέσεων.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Όλοι μας κρινόμαστε για την στάση μας και τις θέσεις μας, πάνω και πέρα από κομματικέs ταυτότητες. Αλλά κάποιοι, για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και μόνον, ξεπερνούν τα εσκαμμένα για ίδιο όφελος, χωρίς αναστολές, χωρίς αρχές, χωρίς τίποτε κοινό μεταξύ τους, όλοι μαζί στο ίδιο
ψηφοδέλτιο με την λογική «εσείς απευθύνεσθε στους δεξιούς εργαζόμενους, εμείς στους αριστερούς, και μετά μοιραζόμαστε τα ποσοστά και τα λάφυρα».
Θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι τους έχουν πάρει είδηση και τα σχέδια τους θα μείνουν στα χαρτιά. 
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να απαντήσουν με την ψήφο τους απέναντι σε αυτές τις λογικές.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Σας δίνουμε μια καθαρή υπόσχεση που θα ισχύει στην πορεία αυτής της παράταξης δια παντός. Η συνδικαλιστική μας δραστηριότητα και οι θέσεις μας σε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα θα έχουν να κάνουν με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον των εργαζομένων.
Όλοι μαζί για έναν εκπρόσωπο καθαρά των εργαζομένων. Όλοι μαζί για μια ΔΑΚΕ πιστή στις αρχές
της δίπλα στον εργαζόμενο.




Έφοδος σε εταιρεία που εμπορευόταν παράνομα υγραέριο




Συνελήφθη χθες ένας 34χρονος υπάλληλος εταιρείας στο Αιγάλεω, για παράνομη εμπορία και εμφιάλωση υγραερίου. 
Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση αναζητείται και ένας 52χρονος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας στην ειδική τηλεφωνική γραμμή 11012, αστυνομικοί του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, εντόπισαν το παράνομο εμφιαλωτήριο υγραερίου στην περιοχή του Αιγάλεω.
Με τη συνδρομή κλιμακίων της Διεύθυνσης Εγκαταστάσεων Πετρελαιοειδών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και της Διεύθυνσης Μετρολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, αστυνομικοί του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης μετέβησαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας όπου διενήργησαν έλεγχο.
Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, προέκυψε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση λειτουργούσε χωρίς να έχει τις απαιτούμενες από το νόμο άδειες και δραστηριοποιούνταν στην παράνομη εμπορία και εμφιάλωση υγραερίου. 
Συνολικά εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν: 
(1.211) φιάλες υγραερίου, διαφόρων εταιρειών
(1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, εντός του οποίου υπήρχε εγκατεστημένος μηχανολογικός εξοπλισμός, για σύνδεση με βυτιοφόρο όχημα και ταυτόχρονη μετάγγιση – εμφιάλωση φιαλών υγραερίου 
έγγραφα και παραστατικά, που αφορούσαν αγορές ποσοτήτων υγραερίου
(160) πλαστές τάπες σφράγισης φιαλών υγραερίου και 
(1) κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή. 
Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγείται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ διενεργείται περαιτέρω έλεγχος, στο πλαίσιο διαπίστωσης τελωνειακών και φορολογικών παραβάσεων. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Από τις ακριβότερες βενζίνες έχει η Ελλάδα




Σύμφωνα με μελέτη του πρακτορείου Bloomberg σε 60 χώρες, η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα είναι από τις ακριβότερες στον κόσμο σε μία περίοδο που το διαθέσιμο εισόδημα συρρικνώνεται.
Η Ελλάδα εμφανίζεται στην πρώτη θέση μεταξύ 60 χωρών σε ό,τι αφορά τη δαπάνη για την αγορά ενός λίτρου βενζίνης ως ποσοστό του ημερομισθίου, σύμφωνα με την έρευνα του Bloomberg που πραγματοποιήθηκε από 3 έως 18 Ιανουαρίου.
Σε ό,τι αφορά την τιμή πώλησης του λίτρου, η Ελλάδα καταλαμβάνει την έκτη θέση της σχετικής κατάταξης. Συγκεκριμένα, οι Έλληνες δαπανούν το 15% του ημερομισθίου για την αγορά ενός λίτρου βενζίνης, ενώ συνολικά δαπανούν το 4,8% του εισοδήματός τους για τον ανεφοδιασμό του οχήματός τους.
Το υψηλό αυτό ποσοστό αποδίδεται και στο γεγονός ότι οι Έλληνες συγκαταλέγονται μεταξύ των λαών που χρησιμοποιούν συχνά το αυτοκίνητό τους για τις μετακινήσεις τους.
Ακριβότερη όλων στη βενζίνη είναι η Τουρκία, όπου η μέση τιμή του λίτρου αγγίζει τα 2 ευρώ εξαιτίας της φορολογίας. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Εκτελέστηκε σε επιδρομή-αστραπή Ισραηλινών κομάντο στην Συρία Ιρανός στρατηγός




Σε αιφνιδιαστική ειδική επιχείρηση των Ισραηλινών κομμάντο μέσα στην Συρία εκτελέστηκε ο Χασάν Σαταρί στρατηγός του ιρανικού Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη δράση των σιιτών της Χεζμπολά στην Συρία και την μεταφορά όπλων από το Ιράν στο συριακό καθεστώς.
Οι Ισραηλινοί κομάντο μεταφέρθηκαν μέσα στη νύχτα με ελικόπτερα ειδικών επιχειρήσεων UH-60 στην ειδικά διαμορφωμένη έκδοση που χρησιμοποιεί ο ισραηλινός Στρατός παράπλευρα της οδικής αρτηρίας Δαμασκού-Βηρυτού και εκεί κοντά στη συριακή πόλη Ζαμπαντάνι, έστησαν ενέδρα στην φάλαγγα με τα οχήματα που συνόδευαν το Ιρανό στρατηγό.
Κατά την διέλευση της φάλαγγας ενεργοποίησαν παγιδευμένα εκρηκτικά καταστρέφοντας τα οχήματα της φάλαγγας και εν συνεχεία έβαλλαν με καταιγιστικά πυρά κατά των ακινητοποιημένων οχημάτων. Μαζί με τον στρατηγό σκοτώθηκαν και πλλοί συνοδοί του.
Εν συνεχεία οι Ισραηλινοί απεμπλάκησαν από την περιοχή επιβιβαζόμενοι σε ελικόπτερα. Η όλη επιχείρηση έγινε με την κάλυψη επιθετικών ελικοπτέρων ΑΗ-64 Αpache και μαχητικών αεροσκαφών F-16I και F-15I που περιπολούσαν έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.
Μία άλλη πηγή αναφέρει ότι η επίθεση έγινε είτε από επιθετικά ελικόπτερα, είτε από μαχητικά αεροσκάφη και απλά οι κομάντο "φώτιζαν" τον στόχο με καταδείκτες λέηζερ.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση, η όλη επιχείρηση ήταν εντυπωσιακή.
Τα τελευταία χρόνια ο Σαταρί ήταν επικεφαλής του «Επιτελείου Αποκατάστασης Λιβάνου και Συρίας» με έδρα τη Βηρυτό. Τυπικά το Μηχανικό του ιρανικού Στρατού βοηθούσε στην ανοικοδόμηση της περιοχής, ουσιαστικά, εφοδάζει και εκπαιδεύει την Χεζμπολάχ.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Έσοδα 220 εκατ. ευρώ έως το 2013 από τα κοιτάσματα Πρίνου –Ν. Καβάλας




 Δημόσια έσοδα της τάξης των 220 εκατ. ευρώ έως το 2023 εκτιμάται ότι θα αποφέρει η ομαλή συνέχιση της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων Πρίνου και Νότιας Καβάλας.

  Τα παραπάνω επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή του νομοσχεδίου με το οποίο κυρώνεται η τροποποιητική σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των αναδόχων Kavala Oil AE και Energeanoil & Gas – Ενεργειακή Αιγαίαου Ανώνυμη Εταιρεία Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων.

  O υπουργός διαβεβαίωσε ότι η περιβαλλοντική ασφάλεια εξασφαλίζεται, τόσο από την περιβαλλοντική νομοθεσία όσο και από τους επιθεωρητές Περιβάλλοντος και τις Επιτροπές Παρακολούθησης, που θα συγκροτηθούν στο υπουργείο.
  Αναφέρθηκε επίσης στην ΕΔΕΥ ΑΕ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων), η οποία υποκαθιστά την Εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. ως ειδικός αντισυμβαλλόμενος στην τροποποιούμενη σύμβαση,  σημειώνοντας ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η σύνθεση του Δ.Σ. προκειμένου «να ξεκινήσει το έργο της νέας εποχής για τους υδρογονάνθρακες, αυτή η σπουδαία εταιρεία του Δημοσίου».
  Υπέρ της τροποποιητικής σύμβασης, στην κοινοβουλευτική επιτροπή, τάχθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια.
  Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας, ο εισηγητής της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης σημείωσε ότι ήταν αναγκαία η τροποποίηση των διατάξεων της αρχικής σύμβασης, προκειμένου να διευκολυνθεί η συνέχιση της επένδυσης, ενώ εκτίμησε ότι θα δοθεί πνοή στην τοπική και εθνική οικονομία. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Μπαμπά δώσε μου αποδείξεις γιατί θα πληρώσω πρόστιμο»


«Μπαμπά δώσε μου αποδείξεις γιατί θα πληρώσω πρόστιμο»

Η κόρη σας , 18 χρονών, έχει ήδη τελειώσει το λύκειο. Άρα είναι μια υπεύθυνη πολίτης η οποία μάλιστα απολαμβάνει και του δικαιώματος της ψήφου. Αφού όλα αυτά συμβαίνουν λοιπόν, σκέφτηκαν στο υπουργείο Οικονομικών ότι θα πρέπει να κάνει και φορολογική δήλωση. Έχει δεν έχει εισόδημα. Κι αυτό ισχύει από φέτος. Θα τρέξει λοιπόν η 18χρονη, να βγάλει …κλειδάριθμο, θα υποβάλλει το έντυπο στην εφορία μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες και θα προσέξει τι θα γράψει στη δήλωσή της. Αν δεν γράψει τίποτα, θα πληρώσει πρόστιμο 75 ευρώ. Και να γιατί…

                Η υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής της φορολογικής δήλωσης ισχύει πλέον για όλους τους Έλληνες ενώ για πρώτη φορά ισχύει υποχρέωση υποβολής δήλωσης για όλους άνω των 18 ετών, ακόμη και αν δεν έχουν εισόδημα. Άρα:
1.Η 18χρονη κόρη θα πρέπει να βγάλει κλειδάριθμο για να κάνει τη φορολογική της δήλωση
2.Παρά το γεγονός ότι δεν δηλώνεται εισόδημα, υπολογίζεται το τεκμήριο των 3000 ευρώ που είναι και το ελάχιστο τεκμήριο που έχει βάσει νομοθεσίας όποιος υποβάλλει φορολογική δήλωση.
3.Με βάση το τεκμαρτό ή το πραγματικό εισόδημα (όποιο είναι το μεγαλύτερο) υπολογίζεται η αξία των αποδείξεων που θα πρέπει να προσκομίσει κάποιος στην εφορία
4.Άρα η 18χρονη πρέπει να μαζέψει αποδείξεις 750 ευρώ κατ’ ελάχιστο (το 25% του εισοδήματός της που είναι μόνο το τεκμήριο των 3000 ευρώ).
5.Αν δεν αναγραφούν οι αποδείξεις στη δήλωση, η κόρη θα παραλάβει εκκαθαριστικό πληρώνοντας φόρο 75 ευρώ. 
ΠΗΓΗ:fpress.gr

Δείτε πόσος είναι ο κατώτατος μισθός διεθνώς! Και προσπαθήστε να μην μελαγχολήσετε!

Δείτε πόσος είναι ο κατώτατος μισθός διεθνώς! (pic)
Μετά το σάλο από τα σενάρια περί νέας μείωσης του κατώτατου μισθού, δείτε παρακάτω τι ισχύει διεθνώς με τον κατώτατο μισθό!


 ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Εκτοξεύθηκε στο 61,7% η ανεργία των νέων


anergia_foto.jpg

Το ποσοστό ανεργίας το Νοέμβριο του 2012 ανήλθε σε 27,0%, έναντι 20,8 το Νοέμβριο του 2011 και 26,6% τον Οκτώβριο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Νοέμβριο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.642.102 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.350.181 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.339.982 άτομα.
Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 265.584 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2011 (μείωση 6,8%) και κατά 30.144 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012 (μείωση 0,8%).
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 323.808 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2011 (αύξηση 31,5%) και κατά 20.255 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012 (αύξηση 1,5%).
Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, μειώθηκαν κατά 19.577 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2011 (μείωση 0,6%) και κατά 2.683 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012 (μείωση 0,1%).
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι γυναίκες εμφανίζουν μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας (31,1 έναντι 24% των ανδρών) αυξημένο σημαντικά από το αντίστοιχο ποσοστό του Νοεμβρίου 2011 (24,6%).
Το ποσοστό ανεργίας στις ηλικίες 15-24 εκτοξεύτηκε στο 61,7%. Ακολουθούν οι ηλικίες 15-34 με 36,2%, οι 35-44 με 23,3%, οι 45-54 με 19,8%, οι 55-64 με 15,3% και οι 65-74 με 10%.
Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας εντοπίζεται στην αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής με 29%. Ακολουθούν αυτές της Ηπερίρου- Δυτικής Μακεδονίας με 28,2%, Μακεδονίας Θράκης με 27,2%, Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας με 26,7%, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδα και Ιόνιων Νήσων με 24,5%, Κρήτης με 21,1% και Αιγαίου με 20,1%.
Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ εδώ 
ΠΗΓΗ:alterthess.gr

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Προκλητικές και απαράδεκτες κυβερνητικές τοποθετησεις για τους μισθούς




H κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί μετρώντας αντιδράσεις με την εύκολη για αυτήν όπως αποδεικνύεται τακτική της διάψευσης.
Μπορεί η κυβέρνηση να διαψεύδει συνεχώς τον εαυτό της δε μπορεί να παίζει όμως με τον πόνο, την αγωνία και την εξαθλίωση εκατομμυρίων Ελλήνων.
Η ΓΣΕΕ διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι όχι μόνο είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα η αυθαίρετη και μονομερής μείωση μισθών και ότι δεν πρόκειται να δεχθεί καμιά περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, αλλά διεκδικεί την επαναφορά του στα προ του μνημονίου επίπεδα.
Καλό θα ήταν αντί της προσήλωσή τους στους μισθούς των εργαζομένων, να επικεντρώνονταν στις υπόλοιπες σοβαρές αιτίες που διαμορφώνουν πραγματικά την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.
Ακόμη και η υπόνοια μιας τέτοιας πρόθεσης θα επιφέρει την κοινωνική έκρηξη, διάλυση της κοινωνίας και της οικονομίας.
Τέτοιες τοποθετήσεις όπως του κυρίου Μέργου φανερώνουν ότι ορισμένοι ζουν εκτός τόπου και χρόνου.
Δε γνωρίζουν ότι περίπου 4εκ Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, δε γνωρίζουν ότι η ανεργία έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις, αγνοούν την κατακόρυφη αύξηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, δε βλέπουν ή δε θέλουν να δουν τα δραματικά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας.
Η απάντησή μας θα δοθεί με τη μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία στις 20 Φεβρουαρίου και με τη συνέχιση του αγώνα όσο συνεχίζονται τέτοιου είδους πολιτικές. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ



Συνδικαλιστικό Κίνημα Εργαζομένων Ελληνικών Πετρελαίων

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι

Η μαζική σας συμμετοχή στην Ανοιχτή Ολομέλεια που πραγματοποιήθηκε σε Ελευσίνα και Θεσσαλονίκη την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου μάς γεμίζει ελπίδα και δύναμη για τη συνέχεια. Άξια λόγου αποτελεί ιδιαίτερα η συμμετοχή της νεότερης γενιάς των συναδέλφων στο κάλεσμα του ΣΚΕΕΠ.

Ενώπιον όλων συζητήθηκαν τα χαρακτηριστικά του υποψηφίου εκπροσώπου των εργαζομένων και εκφράστηκαν διεξοδικά οι απόψεις και οι αγωνίες όλων των συναδέλφων. Καταφέραμε, απαλλαγμένοι πλέον από ταμπέλες, χρωματισμούς και παρωπίδες να αξιολογήσουμε και τελικά να συμφωνήσουμε στο πλαίσιο των υποψηφιοτήτων, εκφράζοντας το κοινό αίσθημα όλων για την ανάγκη ανανέωσης ιδεών, αντιλήψεων και πρόσωπων.
Επιβεβαιώνεται έτσι για άλλη μία φορά η ανάγκη ενός νέου ψηφοδελτίου όπου θα προτάσσεται το συλλογικό συμφέρον, χωρίς αποκλεισμούς, με σκοπό την εκπροσώπηση μας από τους άριστους και όχι τους αρεστούς.

Προχωράμε μπροστά και κάνουμε πράξη τις απαιτήσεις όλων, όπως ακούστηκαν, για εκπροσώπηση όλων των χώρων, των ηλικιών και των ειδικοτήτων από όπου θα διαλέξουμε τους καλύτερους για να στείλουμε ως εκπροσώπους ΟΛΩΝ των συναδέλφων.

Στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο του ΣΚΕΕΠ που αποτελείται από:
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος, Εργοδηγός ΚΣ/Χ, ΒΕΘ
ΒΑΡΒΑΓΚΑΝΗΣ Παναγιώτης, Χειριστής Μονάδων, ΒΕΑ
ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ Αικατερίνη, Λογιστήριο, ΒΕΑ
ΚΟΣΜΕΤΟΣ Κοσμάς, Χειριστής Παραγωγής, ΒΕΑ
ΜΑΚΡΥΝΩΡΗΣ Νικόλαος, Χειριστής Διακίνησης, ΒΕΑ
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος, Συντονιστής Οργάνων, ΒΕΕ
ΠΑΤΣΗΣ Δημήτριος, Εργοδηγός Flexicocker, ΒΕΕ
ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗΣ Διαμαντής, Αρχιπυροσβέστης, ΒΕΘ
ΦΟΥΝΤΟΥΚΑΚΗΣ Γεώργιος, Χημικός Μηχανικός, Κεντρικά Μαρούσι

Όσα πρέπει να ξέρετε για το φοιτητικό επίδομα των 1000 ευρώ


Όσα πρέπει να ξέρετε για το φοιτητικό επίδομα των 1000 ευρώ

Άρχισε η κατάθεση των αιτήσεων για το φοιτητικό επίδομα του 2013, που θα γίνεται κανονικά στις εφορίες όπως και πέρσι και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Το φοιτητικό επίδομα ενοικίου 2013 θα ανέρχεται στο ποσό των 1000 ευρώ και θα μπορούν να το λάβουν οι φοιτητές που θα καλύπτουν τα κριτήρια.
Για να πάρει ο φοιτητής το φοιτητικό επίδομα ενοικίου 2013, πέραν των βασικών προϋποθέσεων που απαιτούνται (απόσταση Σχολής μέχρι 40 χλμ. από την μόνιμη κατοικία τους, οικογενειακό εισόδημα έως 30.000, όριο το οποίο αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο και οπωσδήποτε να έχει περάσει τα μισά μαθήματα του τελευταίου έτους), πρέπει να υποβάλει στις αρμόδιες Εφορίες την αίτηση (χορηγείται από τη Δ.Ο.Υ.), το πιστοποιητικό της Σχολής ή του Τμήματος που σπουδάζει, το μισθωτήριο κατοικίας, το τελευταίο εκκαθαριστικό Εφορίας (για την οικονομική χρήση του 2007) και το αντίγραφο του Ε9.
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Για το ποιος δικαιούται το φοιτητικό επίδομα και πως θα το πάρει διευκρινίζονται τα εξής:
1. Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ καταβάλλεται στις οικογένειες που έχουν προπτυχιακούς φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν σε ΑΕΙ, ΤΕΙ, Ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων ή σε Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού της Ελλάδος.
2. Χορηγείται σε όλους τους προπτυχιακούς φοιτητές της οικογένειας, εφόσον διαμένουν σε άλλη πόλη από αυτήν της κύριας κατοικίας τους, ανεξάρτητα αν φοιτούν στην ίδια Σχολή και πόλη ή σε διαφορετικές Σχολές και πόλεις και διαμένουν σε μία ή περισσότερες οικίες.
3. Χορηγείται για τόσα έτη όσα είναι και τα έτη σπουδών της Σχολής ή του Τμήματος.
4. Δεν δικαιούνται το φοιτητικό επίδομα όσοι φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου ανεξάρτητα από τον τρόπο εισαγωγής τους στη Σχολή ή το Τμήμα αυτής ή για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.
5. Η φοίτηση πρέπει να αποδεικνύεται με πιστοποιητικό της Σχολής ή του Τμήματος αυτής, το περιεχόμενο του οποίου αναλύεται στα έντυπα πιστοποιητικού (διαφορετικά για Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.) τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτής και τα οποία εκδίδονται εντός των τριών πρώτων μηνών κάθε ημερολογιακού έτους και φέρουν πρωτότυπη σφραγίδα και υπογραφή της Γραμματείας του Τμήματος ή της Σχολής. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τον Απρίλιο "κληρώνει" για ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ, ΟΠΑΠ




«Ο Απρίλιος θα είναι ο καθοριστικός μήνας για το Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων» ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 2,5 δισ. ευρώ το 2013 ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ, έπειτα από σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γιάννη Στουρνάρα.
Το ίδιο στέλεχος προανήγγειλε ότι στα μέσα Απριλίου θα έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για την πώληση σε ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ. Είπε ότι στις 5 Απριλίου αναμένονται οι καταληκτικές προσφορές για τον ΟΠΑΠ, στις 12 Απριλίου για τις ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, ενώ μετα από ενα δεκαήμερο εκτιμάται ότι θα έχουν ληφθεί και οι αποφάσεις για τον ανάδοχο.
Εκτίμησε ότι το τίμημα για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ είναι στο 1,9 δισ. ευρώ από την ενδιαφερόμενη εταιρεία Sintez Group, προσθέτοντας με νόημα ότι «μακάρι να το ακούσουν και οι άλλοι και να βάλουν παραπάνω λεφτά».
Πρόσθεσε επίσης ότι «αποτελεί προτεραιότητα το πωλητήριο στα 6 ακίνητα του εξωτερικού».
Αναφορικά με τη ΛΑΡΚΟ το ίδιο στέλεχος σημείωσε ότι υπάρχει πρόοδος με επόμενο βήμα την δημιουργία εταιρείας ειδικού σκοπού και εν συνεχεία την πώληση των δικαιωμάτων χρήσης στο Λατομείο και το εργοστάσιο του Αγίου Ιωάννη. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Πτώση για το αργό εν μέσω χαμηλότερων προσδοκιών για την παγκόσμια ζήτηση




Ήπια πτώση σημείωσε η τιμή του πετρελαίου την Τετάρτη με "φόντο" την υποβάθμιση των εκτιμήσεων της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA) για την παγκόσμια ζήτηση το 2013.
Ειδικότερα, η ΙΕΑ προέβλεψε ότι το 2013 η παγκόσμια κατανάλωση θα αυξηθεί κατά 840.000 την ημέρα. Στην έκθεσή της η υπηρεσία αναφέρει πως οι προβλέψεις για μεγαλύτερη χρήση πετρελαίου μπορεί να είναι υπεραισιόδοξες, ιδιαίτερα στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη καταναλώτρια πετρελαίου.
Η υπηρεσία αμφισβητεί το αν η σημαντική αύξηση των κινεζικών εισαγωγών τους τελευταίους μήνες θα μεταφραστεί σε υψηλότερη μακροπρόθεσμη ζήτηση, σχολιάζουν traders και αναλυτές. Σημειώνεται ότι οι εισαγωγές αργού από την Κίνα αυξήθηκαν 6,1% το Δεκέμβριο και 7,4% τον Ιανουάριο.
Η τιμή του συμβολαίου του αργού, τύπου light sweet, παραδόσεως Μαρτίου έκλεισε με πτώση 50 σεντς ή 0,5% στα 97,01 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το αργό, τύπου brent έκλεισε 11 σεντς χαμηλότερα, στα 118,55 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.
Ξεχωριστά, έκθεση της αμερικανικής υπηρεσίας ενέργειας έδειξε ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 600.000 βαρέλια την τελευταία εβδομάδα, χαμηλότερα σε σχέση με την αύξηση των 2,3 εκατ. βαρελιών που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.
Η μικρότερη της αναμενόμενης αύξηση των αποθεμάτων αντικατοπτρίζει ισχυρότερη ζήτηση, ωστόσο η τιμή του αργού υποχώρησε μετά την ανακοίνωση των στοιχείων.
ΠΗΓΗ:capital.gr

Χαρίζουν 2 δισ. σε εκδότες και καναλάρχες


Χαρίζουν 2 δισ. σε εκδότες και καναλάρχες

Διαπραγμάτευση για συχνότητες, φόρο διαφημίσεων και ισολογισμούς

 Σε ένα ιδιότυπο «παζάρι» με τους εκδότες και τους καναλάρχες βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς από τη μια χρειάζεται τη στήριξή τους, αλλά παράλληλα είναι υποχρεωμένη από το Μνημόνιο να εφαρμόσει νόμους και διατάξεις που πλήττουν τα συμφέροντα των εταιριών media. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η προκήρυξη των συχνοτήτων ιδιωτικών καναλιών εντός του πρώτου τριμήνου του έτους, η κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης ισολογισμών και  η επιβολή φόρου στις τηλεοπτικές διαφημίσεις.  η κυβέρνηση ψάχνει τώρα τρόπους ώστε οι βαρόνοι των media  να μην πληρώσουν για τις συχνότητες, να γλιτώσουν το φόρο στις διαφημίσεις και επιπλέον να μη χάσουν τα έσοδα από τους ισολογισμούς.
Το κόστος αυτών των επιλογών θα το επωμισθούν τελικά το Δημόσιο – που θα χάσει αναμενόμενα έσοδα από φόρους και  δημοπράτηση συχνοτήτων, και οι επιχειρήσεις, οι οποίοες πληρώνουν για τη δημοσίευση ισολογισμών.
Η κυβέρνηση αν και έχει ήδη ψηφίσει τους νόμους για την επιβολή φόρου 20% στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις αναστέλλει επί τριετία και μέχρι το 2014 την εφαρμογή του. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την υποχρέωση της δημοσίευσης ισολογισμών, η οποία αν και έχει καταργηθεί δια νόμου, εντούτοις παραμένει επειδή αναστέλλεται η εφαρμογή του. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απλήρωτοι του ΠΑΣΟΚ:Δεν θα κάνετε συνέδριο στα πτώματα μας


Απλήρωτοι του ΠΑΣΟΚ:Δεν θα κάνετε συνέδριο στα πτώματα μας

«Δεν θα κάνετε συνέδριο πάνω στα πτώματά μας», αναφέρουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ, και θέτουν το ερώτημα: «ξέρουν στη Σοσιαλιστική Διεθνή ότι οι εργαζόμενοι στο κόμμα του Προέδρου της είναι απλήρωτοι ένα χρόνο;»
Οι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ «ξαναχτυπούν» και γράφουν στο blog που διατηρούν:
"Χαιρετίζοντας την παρέμβαση της συναγωνίστριας από την Ισπανία προς στους 5άστερους  της  «Σοσιαλιστικής Διεθνούς» πολύ θα θέλαμε να ξέραμε την αντίδραση της όχι μόνο τη δική της αλλά και των υπολοίπων ηγετών όταν μάθαιναν ότι οι υπάλληλοι στο κόμμα του Προέδρου της Γ. Παπανδρέου, στο ΠΑΣΟΚ δηλαδή, είναι απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο!!!!.
Ποια λοιπόν η αξιοπιστία όλων αυτών των ηγετών?
Πώς να λάβει ο κόσμος ως ειλικρινή  λοιπόν την ευαισθησία που εξέπεμψαν προς το σύνολο των εργαζομένων της Ευρώπης (που υποτίθεται ότι ως «Σοσιαλιστές» έχουν), όταν φέρονται έτσι στους δικούς τους εργαζόμενους, στο ΠΑΣΟΚ, κόμμα που προέρχεται ο Πρόεδρος τους?
 Η μέρες κυλούν προς το συνέδριο, και πέρα από διαρροές ότι πριν την διεξαγωγή του θα λήξη το ζήτημα μας, διαρροές στα τηλέφωνα αλλά και στα ΜΜΕ, εμείς δεν έχουμε καμία άλλη τέτοια ένδειξη.
Η προσπάθειες μας είναι να λάβουν γνώσει η συνάδελφοι αλλά και οι ηγεσίες των Σοσιαλδημοκρατικών Κομμάτων στην Ευρώπη, και σε αυτήν την κατεύθυνση είμαστε σε καλό δρόμο". 
  Προειδοποιούμε, καταλήγουν:
 "ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!
ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΙΣ ΒΙΛΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ!!!!"
 ΠΗΓΗ:enikos.gr

TAIΠΕΔ: «Πράσινο» για ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ




Την έναρξη της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, το μοντέλο προβλέπει την πώληση του 51% επί του συνόλου των μετοχών και τη μεταβίβαση του ελέγχου της εταιρείας σε επενδυτή που θα επιλεγεί μέσω διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού.
Η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει με τη δημοσίευση της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος εντός του τρέχοντος μήνα και να ολοκληρωθεί εντός του τελευταίου τριμήνου του 2013.
Η ΕΥΑΘ κατέχει το αποκλειστικό δικαίωμα για την παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Το σύνολο των μετοχών της εταιρείας είναι υπό διαπραγμάτευση στην αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr