Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Η United Airlines επενδύει εκατομμύρια στο προτεινόμενο διυλιστήριο βιοκαυσίμων στο Όρεγκον

 



Η United Airlines θα προσθέσει 37,5 εκατ. δολάρια σε ένα προτεινόμενο διυλιστήριο βιοκαυσίμων στο βορειοδυτικό Όρεγκον, σύμφωνα με έκθεση της OPB 

Τα κεφάλαια θα ωφελήσουν την εταιρεία του Τέξας  NEXT Renewables, η οποία θέλει να κατασκευάσει μια εγκατάσταση για να..

Υψηλό ρεκόρ τιμής ντίζελ σε βενζίνη και αργό

 




Τα πολύ χαμηλά αποθέματα ντίζελ και η χαμηλότερη ικανότητα διύλισης από την πανδημία οδήγησαν τις τιμές του ντίζελ στις Ηνωμένες Πολιτείες υψηλότερα στο σημείο να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο πριμοδότησης έναντι..

Ο χάρτης των κοιτασμάτων σε Κρήτη-Πελοπόννησο – Τι έδειξαν οι έρευνες

 




Η έναρξη των σεισμικών ερευνών από την ExxonMobil σε Κρήτη-Πελοπόννησο και οι γεωτρήσεις που θα ακολουθήσουν, μπορούν να αποδώσουν παραγωγή φυσικού αερίου, μέσα σε δυόμιση μόλις χρόνια. Παραγωγή που μπορεί να καταστήσει την χώρα μας ενεργειακά αυτοδύναμη, ακόμα και να της δώσει δυνατότητα ενεργειακών εξαγωγών. Παλαιότερες έρευνες και μελέτες έχουν..

Πώς θα επηρεάσει τις ροές πετρελαίου η απαγόρευση της ΕΕ στο ρωσικό αργό

 



Οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκαν σε 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Οκτώβριο από 2,5 εκατομμύρια bpd τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA).

Η Ινδία, η Κίνα και η Τουρκία έχουν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 49η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 


BP: «Καταβάλλουμε Περισσότερους Φόρους Καθώς Έχουμε Περισσότερα Κέρδη»

 



Η BP καταβάλλει περισσότερους φόρους καθώς έχει περισσότερα κέρδη, δήλωσε η επικεφαλής της για το Ηνωμένο Βασίλειο Louise Kingham στην εκδήλωση Reuters Energy Transition Europe 2022 σήμερα, Τετάρτη, στο Λονδίνο

«Είναι σωστό ότι (η κυβέρνηση) θα πρέπει να σκεφτεί πώς προστατεύει τους πιο ευάλωτους και η φορολογία δεν εξαρτάται από τις εταιρείες», είπε ο Kingham.«Νομίζω ότι..

Κλιματική Αλλαγή: Ψάξτε στον Ήλιο, όχι στην Γκρέτα και στους βανδαλιστές

 



Ακούμε και διαβάζουμε συνεχώς για την ανθρωπογενή υπερθέρμανση της Γης (Κλιματική Αλλαγή) που θα οδηγήσει τον πλανήτη σε ανείπωτες καταστροφές. Πλέον, για τους ακτιβιστές-ζηλωτές της συγκεκριμένης θεωρίας, “υπεύθυνοι” είναι ο… Βαν Γκονγκ, ο Μονέ και ο Κλιμτ! Φτάσαμε να δούμε να βανδαλίζονται έργα τέχνης σε μουσεία, υπό το απίστευτο σύνθημα..

Τα παραμύθια του Ναστραντίν Χότζα, οι λογαριασμοί για το ρεύμα κι ο παραμυθατζής Σκρέκας.





 Όπως μας λέει η wikipedia, ο Νασρεντίν Χότζα ή γνωστότερος ελληνικά ως Ναστραντίν Χότζας, (Nasruddin ή Nasreddin Hodja, το όνομα σημαίνει "Η δόξα της Πίστης" στα Αραβικά), ήταν ένας δημοφιλής κεντρικός ήρωας μύθων, παροιμιών, ανεκδότων που κυκλοφορούσαν ευρύτατα σε όλες τις κοινωνικές τάξεις της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανόμενης και της Τουρκίας. Ο Ναστραντίν Χότζας παρουσιάζεται ως οπλισμένος με..

Bloomberg: Παρουσιάζει το τελικό σχέδιο η Κομισιόν για το πλαφόν στο φυσικό αέριο - Τι περιλαμβάνει το προσχέδιο

 



Η Κομισιόν, σκοπεύει να παρουσιάσει πρόταση για πλαφόν στο πανευρωπαϊκό σημείο αναφοράς για τις τιμές φυσικού αερίου, ως μέσο για τη συγκράτηση των επιπτώσεων της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης και για την ικανοποίηση των κυβερνήσεων σειράς χωρών, που έχουν..

Ανακοίνωση ΠΕΠΕΚΟ για Τακτική Γενική Συνέλευση 2022 την ΔΕΥΤΕΡΑ 21/11/2022