Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Rystad Energy: Εξηλεκτρίζεται η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νορβηγίας

Από το energypress.gr
Σταθερά στην κατεύθυνση μείωσης των εκπομπών ρύπων του τομέα upstream κινείται η Νορβηγία, καθώς σύμφωνα με νέα έρευνα του Rystad Energy, λαμβάνονται αρκετές πρωτοβουλίες για τον εξηλεκτρισμό των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, μειώνοντας τον όγκο των πυρκαγιών, εγκαθιστώντας συστήματα δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα (CCS), καθώς και άλλα μέτρα ενεργειακής απόδοσης.

Στην έκθεση αναφέρεται..

Εκρηκτική ανάπτυξη της ηλεκτροπαραγωγής από κάρβουνο, κόλαφος για Μητσοτάκη και ΕΕ.


Από το greeklignite.blogspot.com
Ο Ελληνικός λιγνίτης, ο δικός μας μαύρος χρυσός, ο πιο σημαντικός εγχώριος ενεργειακός πόρος για δυο γενιές Ελλήνων, είναι βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα της χρεοκοπημένης χώρας. Αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα, που διασφάλισε τον εφοδιασμό της χώρας στις τρεις πετρελαϊκές κρίσεις, έρχεται ο Μητσοτάκης, ως νέος Ηρόστρατος, να το καταστρέψει δια παντός, προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά στη χρεοκοπημένη χώρα.

Η Ελλάδα το 2018 παρήγαγε..

Στα 13,18 εκατ.βαρέλια την ημέρα βλέπει η ΕΙΑ την παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ το 2020

Από το worldenergynews.gr
Η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί κατά μέσο όρο 930.000 bpd  στα 13,18 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) το επόμενο έτος, σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών (EIA) την Τρίτη 10/12/2019, λίγο κάτω από την προηγούμενη πρόβλεψη για άνοδο 1 εκατ. bpd.

Για το 2019, η παραγωγή αναμένεται..

Η Ελλάδα σήμερα θυμίζει το Βυζάντιο πριν την άλωση

Από το slpress.gr
Η Ελλάδα σήμερα θυμίζει το Βυζάντιο την εποχή πριν την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453. Όπως τότε έτσι και τώρα, η χώρα βρίσκεται σε πλήρη οικονομική,εθνική, κοινωνική παρακμή και απαξίωση. Έχει χαθεί η οικονομική και εθνική της ανεξαρτησία με την επικράτηση της οικονομικής ευρωκατοχής. Φτωχοποιείται και υποχρεώνεται να αποδίδει έναν τεράστιο φόρο υποτέλειας της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ, με τη μορφή επιστροφής..

Η Exxon Mobil κέρδισε στην Νέα Υόρκη τη δίκη για την κλιματική αλλαγή

Από το worldenergynews.gr
Νέα απόφαση για την Exxon Mobil Corp σε δίκη που άσκησε η πολιτεία  της Νέας Υόρκης και η οποία κατηγορεί την πετρελαϊκή εταιρεία ότι κρύβει από τους επενδυτές το πραγματικό κόστος αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Ο δικαστής Barry Ostrager στο ανώτατο..

Το downgrade της CITI στην Chevron

Από το worldenergynews.gr
Το downgrade της Chevron που έγινε από την CITI δείχνει ότι οι διεθνείς αγορές αρχίζουν να υποβαθμίζουν τις πετρελαϊκές.
Μάλιστα μιλώντας στο Bloomberg o Giveam της Jeffries Capital ανέφερε ότι δεν θα συνέστηνε μετοχές του ενεργειακού - πετρελαϊκού κλάδου, ενώ τους..

Συνωστισμός στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό: Μετά το αμερικανικό Space X Dragon, έφθασε και το ρωσικό Progress 74

Από το capital.gr
Σε υπαίθριο "πάρκινγκ" διαστημικών σκαφών έχει μετατραπεί ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΣΣ), καθώς μετά και την άφιξη του ρωσικού ρομποτικού μεταγωγικού Progress 74 τη Δευτέρα, έχει φθάσει πλέον σε πέντε ο αριθμός των σκαφών που έχουν "δέσει" ταυτόχρονα σε διάφορα σημεία στο εξωτερικό μέρος του ΔΣΣ.

Είχε προηγηθεί..

Το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης και το Δίκαιο της Θάλασσας

Από το slpress.gr
Το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης για οριοθέτηση των «θαλασσίων δικαιοδοσιών» στην Ανατολική Μεσόγειο δρομολόγησε καταιγιστικές διπλωματικές εξελίξεις. Το κείμενο έφτασε στα χέρια των τουρκικών κομμάτων την περασμένη Τετάρτη και κάπως έτσι περιήλθε σε γνώση της ελληνικής πλευράς. Στην Αθήνα έγινε «φύλλο και φτερό», ώστε να εντοπιστεί κάθε λεπτομέρεια και να αποκωδικοποιηθεί κάθε πτυχή του. Πρόκειται για ένα..