Το τελωνείο της Πολωνίας σε όλα τα σημεία διέλευσης των ρωσο-πολωνικών συνόρων έκανε αυστηρότερους τους ελέγχους για την ποσότητα των καυσίμων που εξάγονται από την περιφέρεια του Καλίνινγκραντ. Πρώτα απ' όλα, το τελωνείο θα προσέχει ιδιαίτερα τους πολίτες που διασχίζουν τα σύνορα πάνω από 10 φορές το μήνα. Θα πρέπει να αποδείξουν ότι τα καύσιμα που εισάγονται στην ΕΕ δεν προορίζεται για πώληση. Όπως ανέφεραν στο τελωνείο του Καλίνινγκραντ, έπειτα από την εισαγωγή του καθεστώτος τοπικής διασυνοριακής κυκλοφορίας ανάμεσα στην περιφέρεια και τις συνοριακές γειτονικές επαρχίες της Πολωνίας, στους πολίτες που χαρακτηρίζονται ως «βυτιοφόρα» και κερδίζουν από τη μεταπώληση των ρωσικών καυσίμων στην ΕΕ, αντιστοιχεί ένα σημαντικό μέρος των συνοριακών διαβάσεων. ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru
Την πρόοδο της Ελλάδας στην υπέρβαση μεγάλων προβλημάτων εν μέσω «πολύ σοβαρής και κοινωνικά επίπονης ύφεσης» τονίζει το ΔΝΤ στην έκθεση μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του ταμείου στην Ελλάδα. Ωστόσο, το Ταμείο επισημαίνει ότι θα πρέπει να παταχθεί η "διαβόητη" φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, να υπάρξουν δράσης για μείωση των τιμών και να σπάσει το "ταμπού" με τις απολύσεις στο Δημόσιο. Παράλληλα, ζητά δομικές μεταρρυθμίσεις, όπως τη μεταρρύθμιση στη φορολογική και δημόσια διοίκηση, την πώληση κρατικής περιουσίας, λέει "όχι" σε τεχνητές συνθήκες ανάκαμψης μέσω ελεύθερων ζωνών και έκτακτων στοχευμένων φοροαπαλλαγών και υπογραμμίζει την ανάγκη περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους.
Σε «κίνδυνο ακραίων διαμαρτυριών εξαιτίας της ανεργίας» αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, κατά την διάρκεια της ανακήρυξής του σε επίτιμου διδάκτορα του πανεπιστημίου Luiss, στην ιταλική πρωτεύουσα. «Τα τελευταία είκοσι χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία υπερσυγκέντρωσης των εισοδημάτων, που ζημιώνει τις ασθενέστερους, οικονομικά, πολίτες», σημείωσε ο Ντράγκι. Κατά την άποψη του επικεφαλής της ΕΚΤ, θα χρειαζόταν «μια πιο δίκαιη συμμετοχή στον εθνικό πλούτο» ώστε να αυξηθεί η κοινωνική συνοχή. Με αναφορά στην δράση της νέας, ιταλικής, κυβέρνησης του Ενρίκο Λέττα, τόνισε επίσης, ότι «θα ήταν καλό να μετριάσει την ύφεση που προκαλεί η οικονομική εξυγίανση, περιορίζοντας τις τρέχουσες δαπάνες, χωρίς να αυξήσει την φορολογική πίεση». «Η ανεργία, ιδίως εκείνη των νέων, έφτασε σε επίπεδα που κινδυνεύουν να προκαλέσουν ακραίες και καταστρεπτικές διαμαρτυρίες», τόνισε ο Μάριο Ντράγκι. Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, «χρειάζεται μια σταθερή ανάπτυξη». Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υπογράμμισε, τέλος, ότι «στο παρελθόν, πολλές χώρες του Ευρώ ανέβαλαν μεταρρυθμίσεις ζωτικής σημασίας για την ανταγωνιστικότητά τους» και άφησε να εννοηθεί ότι αν καταστεί αναγκαίο, η ΕΚΤ θα μπορούσε να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση των επιτοκίων δανεισμού, έστω και αν «το μέτρο αυτό θα πρέπει να μελετηθεί πολύ προσεκτικά». ΠΗΓΗ: defencenet.gr
Την ίδρυση ανταγωνιστικού φορέα προς τη Σοσιαλιστική Διεθνή, σχεδιάζει το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), με την αιτιολογία ότι η Σ.Δ έχει χάσει τα τελευταία χρόνια τη δυνατότητα της ουσιαστικής παρέμβασης. Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο νέος φορέας θα ονομάζεται «Προοδευτική Συμμαχία» και πρόκειται να συσταθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 22ας Μαΐου στη Λειψία, για τη συμπλήρωση 150 χρόνων από την ίδρυση του SPD, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Focus. Στην εκδήλωση, μάλιστα, αναμένεται να λάβουν μέρος σοσιαλιστικοί ηγέτες από περισσότερες από 50 χώρες. «Θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα δίκτυο το οποίο θα προσφέρει αυτά τα οποία δεν μπορεί πλέον να προσφέρει η Σοσιαλιστική Διεθνής - μια πλατφόρμα σοσιαλδημοκρατικού διαλόγου σε παγκόσμιο πλαίσιο», δήλωσε ο Πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και πρόσθεσε ότι δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η ΣΔ δεν είχε ουσιαστική συνεισφορά ούτε σε ό, τι αφορά τις υπερβολές των χρηματοπιστωτικών αγορών ούτε και στις άλλες παγκόσμιες προκλήσεις. «Η Σοσιαλιστική Διεθνής δυστυχώς έμεινε βουβή», δήλωσε ο Χανς-Γιόχαν Φόγκελ, πρώην Πρόεδρος του SPD. Σύμφωνα πάντως με το περιοδικό, δεν τίθεται θέμα επίσημης αποχώρησης του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος από τη Σοσιαλιστική Διεθνή. Από την αρχή του τρέχοντος έτους ωστόσο, το SPD προχώρησε σε μείωση της εισφοράς του στην οργάνωση. ΠΗΓΗ:tvxs.gr
Eνώ ο απόηχος από το "Κίνημα του Εθνικού Ύμνου" στην Ανάσταση είναι ακόμα πολύ ισχυρός και έχει θορυβήσει Μαξίμου κι υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ένα βίντεο από μια ταινία μικρού μήκους του γνωστού σκηνοθέτη-animator Ζουάν Κούρτης.με τίτλο «Η ημέρα της κρίσης» δημιουργεί νέα αναταραχή καθώς δείχνει την Βουλή να ανατινάζεται από έναν ... μετεωρίτη, αλλά το μήνυμα που εκπέμπει είναι σαφώς πολιτικό και πολύ ισχυρό.
Η ταινία ξεκινάει με την "ψυχή" του Άγνωστου Στρατιώτη, να φεύγει από το Μνημείο επάνω στο οποίο εδράζεται το κτίριο της Βουλής και μετά ακολουθεί η καταστροφή: Ένας μετεωρίτης, λες σταλμένος από τον Θεό, καρφώνεται επάνω στο κτίριο το οποίο αίρει τις αμαρτίες δεκαετιών και το καταστρέφει ολοσχερώς.
Ο Ζαν Κούρτης μόλις 30 ετών (γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 1983, το 2000 είχε εκλεγεί έφηβος βουλευτής στην 6ʹ Σύνοδο στην Βουλή των εφήβων και αναλαμβάνει το τμήμα των "Μορφωτικών υποθέσεων".
Το 2006 κερδίζει στο Athens Video art festival με την μικρή μήκους ταινία "Ταξίδι στην σελήνη". Το 2013 γυρίζει μια animation "Η ιστορία μιας χώρας" όπου διηγήται μέσα από μια υπαινιγματική παιδική ιστορία την πολιτική πορεία της Ελλάδας από την μεταπολίτευση έως σήμερα και λίγο καιρό αργότερα γυρίζει την μικρή μήκους ταινία "Η ημέρα της κρίσης" όπου η σκηνή με την οποία ανατινάζεται στο τέλος της ταινίας η Βουλή των Ελλήνων.
Και ενώ Ζ.Κούρτης δείχνει αυτό που πολλοί θα ήθελαν να αντικρύσουν, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκος, για να καλύψει το "Κίνημα του Εθνικού Ύμνου", σε συνέντευξή του διατείνεται ότι ... αυτός είχε δώσει την διαταγή εδώ και ... δύο χρόνια για να ψάλλεται ο Εθνικός Ύμνος στο "Χριστός Ανέστη".
Μάλλον θα έπρεπε τότε να διατάξει άμεση ΕΔΕ γιατί όχι απλώς μέχρι σήμερα κανείς δεν υπάκουσε την διαταγή, αλλά και προχθες οι Ίκαροι (αντίθετα με του Δόκιμους και τους Ευέλπιδες) τον "έγραψαν" κανονικά.
Ελπίζουμε σε κατάσταση πολέμου να υπάρχει καλύτερη εφαρμογή των διαταγών. Αν υπάρχουν διαταγές βέβαια και δεν ανακαλύπτονται εκ των υστέρων...
Τον διάλογο για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους ανοίγει και επίσημα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με τη νέα έκθεσή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων της Τρόικας στην Αθήνα. Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της, αλλά χρειάζεται να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ώστε να διασφαλίσει την ανάκαμψη της οικονομίας, τονίζεται στην έκθεση. Καμπανάκι για τη φοροδιαφυγή Σημειώνεται επίσης ότι η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει μεγαλύτερες προσπάθειες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και το άνοιγμα των επαγγελμάτων στον ανταγωνισμό ώστε να διασφαλίσει ότι το βάρος των μέτρων λιτότητας δε θα βαρύνει ανισομερώς μόνον τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Επίσης διαπιστώνει πως αν και η «επανισορρόπηση» της οικονομίας έχει οδηγήσει σε εκτίναξη της ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα, κυρίως μεταξύ των νέων, ο δημόσιος τομέας παρέμεινε ανεπηρέαστος, κυρίως λόγω του ταμπού των απολύσεων στο δημόσιο. Ιδιαίτερα υψηλό το ελληνικό χρέος Σύμφωνα με το ΔΝΤ η Ελλάδα έχει σημειώσει «εξαιρετική» πρόοδο στη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος από το 2010, καθώς το πρωτογενές της αποτέλεσμα, θα εμφανίσει βελτίωση κατά 10% έως το τέλος του έτους. Ωστόσο, το δημόσιο χρέος της χώρας παραμένει «ιδιαίτερα υψηλό», σύμφωνα με το ΔΝΤ. «Ως εκ τούτου είναι ευπρόσδεκτο το γεγονός ότι οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας δέχθηκαν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να χρειαστεί σημαντική έκτακτη ενίσχυση με όρους χαμηλότερους της αγοράς, ώστε να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα του χρέους της και έχουν συμφωνήσει να παράσχουν επιπρόσθετη βοήθεια, εφόσον αυτό χρειαστεί», σημειώνει το ΔΝΤ, ώστε να διασφαλιστεί η μείωση της σχέσης χρέους προς ΑΕΠ κάτω από το 110% έως το 2020. «Η δέσμευση αυτή είναι απαραίτητη για τη διαβεβαίωση των πιστωτών ότι υφίσταται ένα αξιόπιστο πλαίσιο για τη διαχείριση του υπερβάλλοντος ελληνικού χρέους», αναφέρουν οι δανειστές. Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, η επισήμανση αυτή, η οποία βρίσκεται στο τέλος της τετρασέλιδης έκθεσης, σηματοδοτεί την έναρξη ενός επίσημου και ανοιχτού διαλόγου για το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.
Η ΚΑΡΛΑ ΝΤΕΛ ΠΟΝΤΕ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Την στιγμή που ο Ερντογαν είχε το θράσος να μιλά για “σφαγείς”! Ενώ ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, εκφράζει ανησυχία για την κλιμάκωση του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, η Κάρλα Ντελ Πόντε, μέλος της επιτροπής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα δήλωσε ότι οι ερευνητές του Διεθνούς Οργανισμού συγκέντρωσαν μαρτυρίες από θύματα, που φέρονται να είπαν ότι οι δυνάμεις των ανταρτών έχουν κάνει χρήση του νευροτοξικού αερίου σαρίν και όχι η κυβέρνηση του Ασαντ. Η κ. Ντελ Πόντε πρόσθεσε ότι δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμα στοιχεία στην ανεξάρτητη εξεταστική επιτροπή του ΟΗΕ για τη Συρία, που να πιστοποιούν ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις της χώρας έχουν κάνει χρήση χημικών όπλων, τα οποία είναι απαγορευμένα με βάση το διεθνές δίκαιο. Η κ. Ντελ Πόντε δήλωσε επίσης ότι “σύμφωνα με τις εκθέσεις των ερευνητών μας, οι οποίοι έχουν μεταβεί στις γειτονικές χώρες και έχουν πάρει συνεντεύξεις από θύματα, γιατρούς και προσωπικό των νοσοκομείων, υπάρχουν ισχυρές υποψίες για κάτι τέτοιο, ωστόσο δεν υπάρχουν ακόμα αδιάσειστες αποδείξεις ότι έγινε χρήση του αερίου σαρίν, βάσει των ιατρικών εξετάσεων των θυμάτων». “Η χρήση”, συνέχισε, “έγινε από την πλευρά της αντιπολίτευσης, των ανταρτών, όχι από την κυβέρνηση”. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα που αφορά στα εγκλήματα πολέμου και άλλες ανθρώπινες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί ξεχωριστή υπόθεση από αυτή της διερεύνησης για πιθανή χρήση χημικών όπλων στη Συρία, η οποία είχε ξεκινήσει με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν και έκτοτε είχε παγώσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ Επίσημα ευρωπαϊκά στοιχεία δείχνουν ότι την τελευταία 6ετία ο μέσος όρος του χρέους των 17 χωρών που είναι στο ευρώ διαρκώς αυξάνεται Θα μπορούσε να ήταν και ανέκδοτο μαύρου χιούμορ. Υπάρχει κάποιος τομέας όπου από όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, μόνη η Ελλάδα έχει πετύχει κάποιον άθλο – και δεν εννοούμε φυσικά την «αχτύπητη» πρωτιά της στο δημόσιο χρέος με το 156,9% του ΑΕΠ της, με διαφορά… 30 (!) εκατοστιαίων μονάδων από τη δεύτερη Ιταλία του 127%. Οσο λοιπόν και αν ακούγεται ως κακόγουστο αστείο, κατά τη διάρκεια του 2012 το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ αυξήθηκε στα 16 από τα 17 κράτη της Ευρωζώνης και μειώθηκε μόνο στην… Ελλάδα! Αυτό αποκαλύπτει η έκθεση της Γιούροστατ, της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ, που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα. Μέσω… ληστείας του 80% περίπου των χρημάτων όσων είχαν αγοράσει ελληνικά κρατικά ομόλογα επιτεύχθηκε βέβαια αυτή η μείωση του δημόσιου χρέους της χώρας μας, αλλά αυτό δεν έχει καμιά σημασία. Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί με όποια μέσα μπορεί! Θριάμβους κατά συρροήν σημειώνει ολόκληρη η Ευρωζώνη στον τομέα του δημόσιου χρέους. Τουλάχιστον την τελευταία εξαετία για την οποία έχουμε πρόχειρα τα επίσημα ευρωπαϊκά στατιστικά στοιχεία, ο μέσος όρος του χρέους των 17 χωρών της Ευρωζώνης διαρκώς αυξάνεται. Ηταν 66,2% του ΑΕΠ της το 2007, τσίμπησε λίγο στο 69,9% το 2008, έκανε ένα τεράστιο άλμα στο 80% το 2009, πήδηξε στο 85,4% το 2010, αυξήθηκε στο 87,3% το 2011 και έσπασε το φράγμα του 90% το 2012 με ποσοστό 90,6% του ΑΕΠ. Επειδή εμείς είμαστε σχολαστικοί, θα υπενθυμίσουμε ότι ένα από τα δύο θεμελιώδη κριτήρια του Μάαστριχτ καθόριζε ως ανώτατο επιτρεπτό όριο του δημόσιου χρέους το 60% του ΑΕΠ. Σύσσωμη η Ευρωζώνη παραβιάζει το όριο αυτό. Πέντε (!) μόνο χώρες θα είχαν ως νόμισμα το ευρώ από πλευράς εκπλήρωσης του κριτηρίου δημόσιου χρέους μικρότερου του 60% του ΑΕΠ, αν η ένταξη στην Ευρωζώνη γινόταν το 2012: το Λουξεμβούργο, η Εσθονία, η Σλοβενία, η Σλοβακία και η Φινλανδία! Μιλάμε για… γίγαντες της ευρωπαϊκής οικονομίας. Είναι απολαυστικό να διαπιστώνει κανείς ότι δεν θα έμπαιναν στο ευρώ ούτε η Γερμανία (η οποία έχει δημόσιο χρέος 81,9% του ΑΕΠ της) ούτε η Γαλλία (90,2%) ούτε η Ιταλία (127%) ούτε η Ισπανία (84,2%) και πάει λέγοντας. Από τα περίπου 300 εκατομμύρια Ευρωπαίων που έχουν ως νόμισμά τους σήμερα το ευρώ, θα το είχαν μόνο… 15 εκατομμύρια! Το χρέος πέφτει δύσκολα. Εύκολα αυξάνεται, αλλά χρειάζονται πολλά χρόνια για να μειωθεί. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού, αντιθέτως, μειώνεται πολύ γρήγορα – βεβαίως με επώδυνες κοινωνικές συνέπειες. Μειώνεται εντυπωσιακά όμως ακόμη και σε δύο – τρία χρόνια, αν η κυβέρνηση είναι κοινωνικά ανάλγητη. Υπενθυμίζουμε ότι το Μάαστριχτ καθορίζει αυθαίρετα το 3% του ΑΕΠ ως ανώτατο όριο ελλείμματος. Πάλι μόνο πέντε χώρες της Ευρωζώνης παρουσίασαν το 2012 έλλειμμα κάτω του 3%! Πάλι οι 12 από τις 17 χώρες θα έμεναν εκτός ευρώ – αν και αυτή τη φορά η Γερμανία και η Αυστρία θα αντικαθιστούσαν τη Σλοβενία και τη Σλοβακία στον κύκλο των πέντε υποδειγματικών μαθητών. Οι Ευρωπαίοι υποφέρουν. Οι μισθοί και οι συντάξεις τους μειώνονται, λιμνάζουν ή καταβαραθρώνονται. Το βιοτικό τους επίπεδο κατακρημνίζεται για να μειωθούν τα ελλείμματα. Πώς όμως γίνεται να αυξάνεται έτσι το δημόσιο χρέος; Ποιος τρώει τα λεφτά των δανείων; ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net
Στην πόλη Naftalan, 320 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν Μπακού, το αργό πετρέλαιο βρίσκεται σε τέτοια αφθονία που οι άνθρωποι κυριολεκτικά κάνουν μπάνιο σ’ αυτό! Κατά τη διάρκεια της σοβιετικής εποχής, τα διάσημα ιαματικά λουτρά αργού πετρελαίου του Naftalan ήταν πόλος έλξης τουριστών από όλη τη Σοβιετική Ένωση. Κι αυτό γιατί πιστεύεται ότι το πετρέλαιο έχει φαρμακευτικές ιδιότητες και θεραπεύει διάφορες δερματικές παθήσεις, όπως το έκζεμα και η ψωρίαση, ένω απομακρύνει τους πόνους στις αρθρώσεις και γενικά ηρεμεί τα νεύρα.
Στο απόγειό τους, τη δεκαετία του 1980, ιαματικά λουτρά του Naftalan είχαν 75.000 επισκέπτες το χρόνο. Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, τα λουτρά έκλεισαν και άνοιξαν μόλις πρόσφατα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον 13ο μ.Χ., ο διάσημος εξερευνητής Μάρκο Πόλο, ο οποίος πέρασε από το Αζερμπαϊτζάν στο δρόμο του από τη Βενετία στην Κίνα, αναφέρθηκε στο πετρέλαιο του Naftalan και εξήρε τις θεραπευτικές του ιδιότητες σε ανθρώπους και ζώα. Οι άνθρωποι που ζουν στην ευρύτερη περιοχή τιμούν ιδιαίτερα στα spa πετρελαίου τα οποία γίνονται και πάλι δημοφιλή. ΠΗΓΗ:perierga.gr
Το τρένο, που εκτροχιάστηκε κοντά στην πόλη της Γάνδης τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, μετέφερε ακρυλονιτρίλιο, ένα υγρό χημικό προϊόν, εύφλεκτο και τοξικό. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ακόμα 49 νοσηλεύονται με συμπτώματα δηλητηρίασης από τις αναθυμιάσεις που προκάλεσε πυρκαγιά σε τρένο το οποίο μετέφερε χημικές ουσίες και εκτροχιάστηκε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, κοντά στην πόλη Γάνδη του Βελγίου, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές Αρχές. Δυο από τους νοσηλευόμενους βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Το εκτροχιασμένο τρένο μετέφερε ακρυλονιτρίλιο, ένα υγρό χημικό προϊόν, εύφλεκτο και τοξικό. Δύο κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι βρίσκονταν κοντά στις σιδηροδρομικές ράγες έχασαν επί τόπου τη ζωή τους, λόγω του δυστυχήματος, δίχως να έχουν αποσαφηνιστεί τα ακριβή αίτια του θανάτου τους. Ο μηχανοδηγός του τρένου έχει παραδεχθεί ότι είχε αναπτύξει μεγαλύτερη από την επιτρεπτή ταχύτητα. Οι Αρχές προσπαθούν να περιορίσουν δύο πηγές ρύπανσης, το τοξικό νέφος που προκάλεσε η πυρκαγιά, και τη διαρροή χημικών προϊόντων στο αποχετευτικό σύστημα της περιοχής, ενώ διενεργούνται συνεχώς έλεγχοι στην ατμόσφαιρα. Τα σχολεία της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα, και οι Αρχές συνέστησαν στους κατοίκους να μην καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά από τους κήπους τους, ούτε και νερό από τα πηγάδια ΠΗΓΗ:apocalypsejohn.com