Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

«Παράνομες» οι αμερικανικές κυρώσεις για τον Nord Stream 2

Από το worldenergynews.gr
Οποιαδήποτε απειλή υπό την μορφή των αμερικανικών κυρώσεων κατά του έργου αγωγού Nord Stream 2 συνιστά παράνομη διάκριση εναντίον ευρωπαϊκών εταιρειών, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Nord Stream 2 AG, Jens Muller, στο TASS.

«Ο Nord Stream 2 και οι εταιρείες που υποστηρίζουν το έργο εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η ταχύτερη δυνατή έναρξη λειτουργίας του αγωγού είναι..

Ο κύβος ερρίφθη: Το υδρογόνο ήρθε για να μείνει στο ενεργειακό μείγμα

Από το naftikachronika.gr
Ένα νέο report του DNV GL αναφορικά με τις προοπτικές του υδρογόνου στην παγκόσμια ενεργειακή σκακιέρα είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Η έκθεση «Heading for Hydrogen» φιλοξενεί τα αποτελέσματα έρευνας στην οποία συμμετείχαν μέσω συνεντεύξεων 1.000 επαγγελματίες του κλάδου του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Ένα από τα σημαντικότερα..

Την αναμόρφωση της συμφωνίας για την απόκτηση της Edison E&P προωθεί η Energean – Υπαναχώρησε και καταβάλλει ρήτρα η Neptune

Από το energypress.gr
Την αναμόρφωση της συμφωνίας για την απόκτηση της Edison E&P προωθεί η Energean, με τις συνομιλίες με την Edison S.p.A να βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα.

Η συμφωνία για την πώληση στην Energean του 100% της Edison Exploration and Production και των θυγατρικών της στον τομέα της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων είχε ανακοινωθεί επισήμως πέρυσι το καλοκαίρι.

Η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της πανδημίας έχουν..

V.Alekperov (Lukoil): Θα ξεπεράσουμε τον κύκλο των χαμηλών τιμών πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Ο Vagit Alekperov, πρόεδρος της Lukoil, είναι πεπεισμένος ότι η εταιρεία θα ξεπεράσει με επιτυχία τον κύκλο των χαμηλών τιμών του πετρελαίου και θα συνεχίσει να εφαρμόζει τη στρατηγική της, δήλωσε σε δήλωσή του στην ετήσια έκθεση της εταιρείας που κυκλοφόρησε χθες (26/5).

«Είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσουμε με επιτυχία τον επόμενο κύκλο τιμών και θα συνεχίσουμε την εφαρμογή της μακροπρόθεσμης..