Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ..


Η Κορακιά που την έφαγαν τα "κοράκια", τα καλώδια της Κρήτης και η αλά καρτ απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού.



Η Κορακιά είναι ένας απόμερος όρμος της Βόρειας Κρήτης, εκτεθειμένος στους βοριάδες του Αιγαίου και του Κρητικού Πελάγους. Βρίσκεται ανατολικά του Ρεθύμνου και δυτικά του Ηρακλείου, ανάμεσα στις Σίσες και στην παραλία του Φόδελε. Η παραλία γειτνιάζει με το ΧΥΤΑ Ηρακλείου στους Πέρα Γαληνούς και το καλοκαίρι του 2009 ο τότε Πρόεδρος της ΔΕΗ Αθανασόπουλος δήλωνε σε ημερίδα της Απογευματινής, όπως βλέπουμε στην πάνω εικόνα, πως σ' αυτήν ακριβώς την περιοχή, (καθώς και στον Αθερινόλακκο Λασιθίου), η ΔΕΗ σκόπευε να επενδύσει 588 εκατ. ευρώ για να κατασκευάσει νέες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο/ελαφρύ ντίζελ, συνολικής ισχύος 500MW, που τότε προγραμματιζόταν πως θα δούλευαν το 2015. Κι έχει σημασία να θυμόμαστε πως όταν τα..

Τον Μάιο τα εγκαίνια του TAP παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και ξένων ηγετών


Εντός του Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου TAP, ενώ η κυβέρνηση προγραμματίζει μεγάλη εκδήλωση «εγκαινίων» που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά και ξένων ηγετών.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο», κάνοντας παράλληλα απολογισμό του έργου που έχει γίνει στο υπουργείο του από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Όπως σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης η έναρξη της κατασκευής του TAP σημαίνει τη δημιουργία, 8.000 θέσεων εργασίας, καθώς και δουλειές για ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες και βιομηχανίες παραγωγής σωλήνων.

Αναφερόμενος στον αγωγό IGB (ελληνοβουλγαρικός), ο κ. Σκουρλέτης,  σημείωσε ότι ..

To κύκνειο άσμα του 500ρικου μπορεί να είναι μία Ευρώπη χωρίς χαρτονομίσματα

To κύκνειο άσμα του 500ρικου μπορεί να είναι μία Ευρώπη χωρίς χαρτονομίσματα
Το... νόμισμα "Bin Laden", όπως το αποκαλούν οι Ισπανοί, είναι διαβόητο και απειλούμενο. Προφανώς, το χαρτονόμισμα το οποίο έχει λάβει το όνομα του πρώην ηγέτη της al-Qaeda είναι το 500ευρω. Δεν το έχουν δει πολλοί, ενώ πολλοί το υποπτεύονται πως διευκολύνει τις παράνομες δραστηριότητες και την τρομοκρατία. Τώρα, όμως, το 500ρικο είναι στο στόχαστρο της ΕΚΤ η οποία πρόκειται να το... εξαφανίσει.

Μία τέτοια κίνηση δεν είναι κοσμογονική, αλλά συμπεριλαμβάνεται στις προσπάθειες των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων προς μείωση της ροής ρευστού. Πολλοί σκεπτικοί φοβούνται πως κάτι τέτοιο είναι και το πρώτο βήμα στην γενική εξαφάνιση των χαρτονομισμάτων. Τη στιγμή που..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΥ




Συνάδελφοι  εργαζόμενοι και εργαζόμενες.

Η παρούσα διοίκηση του σωματείου είναι αυτή που υπέγραψε την κατάργηση του τεχνικού προσωπικού ασφαλείας και συναίνεσε στη λειτουργία των εγκαταστάσεων με υπηρεσίες που προέρχονται από τα σπίτια των εργαζομένων.

Τα ίδια πρόσωπα ζήτησαν να απεργήσουμε και να διεκδικήσουμε αυτά τα οποία είχαν υπογράψει να καταργηθούν το Σεπτέμβριο του 2014.

Ήταν ένα παιχνίδι εντυπώσεων της κοινοπραξίας εταιρίας σωματείου που παίχτηκε για λόγους ψηφοθηρικούς όπου δεν είχε ούτε την συγκατάθεση μέσω συνελεύσεων αλλά ούτε και την απαραίτητη συσπείρωση για μια τέτοιου μεγέθους κινητοποίηση (εμείς θα κάνουμε ότι απεργούμε και εσείς οπισθοχωρείτε μπροστά στον δυναμισμό και την αποφασιστικότητα μας).

Η αιτία της επαναφοράς της βάρδιας συντήρησης δεν ήταν η παρέμβαση με συνδικαλιστικές πρακτικές του σωματείου ήταν η σκληρή πραγματικότητα που αντιμετώπισαν οι πειραματικού τύπου αυτοσχεδιασμοί με το σύστημα τηλεειδοποίησης ον κολ(on call).

Αυτή ήταν η..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ

Ενσωματωμένη εικόνα 1
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

          Στις 29/02/16 και 01/03/16 καλούμαστε να εγκρίνουμε ή όχι τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό του Σωματείου μας καθώς και την πρόσφατη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη Διοίκηση των ΕΛΠΕ, μετά από τις κινητοποιήσεις μας.

          Η χρονιά που πέρασε ήταν μια χρονιά που σημάδεψε την ψυχή και το μυαλό μας ύστερα από το τραγικό δυστύχημα της 8ης Μαΐου. Παρόλη την προσπάθεια εργαζομένων και Σωματείου να αλλάξει η πολιτική και η στάση της Εταιρείας απέναντι στα ζητήματα της ασφάλειας αλλά και ειδικότερα στον τρόπο με τον οποίο θα γινόταν η Γενική Συντήρηση των ΒΕΑ, οι διοικούντες επέλεξαν να θέσουν ως προτεραιότητα τη βιαστική περάτωση της Γενικής Συντήρησης που συνεπάγεται ανασφαλείς συνθήκες. Από την επόμενη μέρα του δυστυχήματος οι προκλήσεις υπήρξαν πολλές και πρωτοφανείς. Οι προτεραιότητες όμως που ως Σωματείο είχαμε θέσει και που πάνω σε αυτές κινηθήκαμε ήταν ξεκάθαρες.

          Στηρίξαμε και συνεχίζουμε να το κάνουμε, τις οικογένειες των αδικοχαμένων συναδέλφων μας προσπαθώντας παράλληλα να επουλώσουμε τις πληγές στα σώματα και τις ψυχές των υπολοίπων ανθρώπων που βίωσαν περισσότερο από τον καθένα το μέγεθος και την τεράστια έκταση της τραγωδίας που ζήσαμε.

          Συμμετείχαμε στην...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ



Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΕΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά δικαιωθήκαμε. Οι άνθρωποι που έχουν τις τύχες του Συνδικάτου μας στα χέρια τους απέδειξαν πόσο επικίνδυνοι είναι. Οι εραστές του ψεύδους έβαλαν το συμφέρον και την καρέκλα τους μπροστά ΚΑΙ από το τεράστιο θέμα της Ασφάλειας & των Οργανογραμμάτων εξαπατώντας τους εργαζόμενους και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΕΕΠ.

Στην ανακοίνωσή μας στις 15.2.16 αναφορικά με τη Συμφωνία – Δήλωση γράφαμε :

"...Συγκεκριμένα ερμηνεύοντας την Δήλωση της Εταιρείας που την έχουν συνυπογράψει (η Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του ΠΣΕΕΠ), μας είπαν ότι :  προκύπτουν από την νέα αυτή εξέλιξη 39 νέες προσλήψεις πέραν των 169 προγραμματισμένων προσλήψεων που ανακοινώθηκαν…"

"... Σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι όλη αυτή η επώδυνη και ψυχοφθόρα κατάσταση για τους εργαζόμενους αποτελούσε ένα καλοστημένο επικοινωνιακό τρικ για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα οποιασδήποτε πλευράς. "

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Προεδρείο δεν ήταν αυτό που

ΕΛΠΕ: Πως ήρθε το ρεκόρ κερδών, τι σημαίνει η συμφωνία με το Ιράν

 Αποτέλεσμα εικόνας για ELPE
Για να φτάσει στα προσαρμοσμένα κέρδη ρεκόρ ο όμιλος  των ΕΛΠΕ ευνοήθηκε σαφώς από τα αυξημένα περιθώρια που επικρατούν αυτήν την περίοδο στη διεθνή αγορά λόγω της μείωσης της τιμής του πετρελαίου. Όμως για να μπορέσεις να επωφεληθείς από αυτήν την θετική εξέλιξη πρέπει να μπορείς να λειτουργείς σωστά και οικονομικά τα διυλιστήριά σου και υπό αυτήν την έννοια σημαντικό μερίδιο για τα θετικά αποτελέσματα έχει ο ίδιος ο όμιλος που κατάφερε παρά τα προβλήματα (αρνητικό περιβάλλον ελληνικής οικονομίας, κεφαλαιακοί έλεγχοι αλλά και το τραγικό δυστύχημα του Ιουνίου) να επωφεληθεί το μέγιστο δυνατό από τις θετικές εξελίξεις στην αγορά διύλισης.
Στα highlights από τη χθεσινή παρουσίαση των αποτελεσμάτων που έκανε η διοίκηση και η αποκάλυψη ότι η ολοκλήρωση του μεγάλου επενδυτικού προγράμματος έχει..

ΕΛΠΕ : Στοίχημα η εξόφληση ομολόγου 400 εκατ. ευρώ



 
Στη μείωση του δανεισμού τους κατά 400 εκατ. ευρώ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους ρίχνουν πλέον το βάρος τους τα ΕΛΠΕ. 

Η υψηλή κερδοφορία που ανακοίνωσε για το 2015 ο όμιλος, δημιουργεί τις βάσεις προκειμένου φέτος να αποπληρώσουν αφενός ένα ευρωομόλογο ύψους 400 εκατ. ευρώ που λήγει το Μάιο, και αφετέρου 200 εκατ. ευρώ προς τους Ιρανούς της NIOC. Πρόκειται για μέρος των 550 περίπου εκατ. ευρώ που χρωστούν στη NIOC με υποχρέωση συνολικής αποπληρωμής ως το 2019.

Αλλά σε κάθε περίπτωση, η πρόκληση για τη διοίκηση των ΕΛΠΕ συνίσταται στην..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ



 Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σε λίγες ημέρες καλούμαστε να ψηφίσουμε για τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του ΠΣΕΕΠ για το έτος 2015, καθώς και για την αποδοχή ή μη της πρότασης της Εταιρείας για την πρόσληψη 39 εργαζομένων επιπλέον των ήδη 169 θέσεων που εγκρίθηκαν από το τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΠΕ.

Η παράταξη μας στο τελευταίο ΔΣ του ΠΣΕΕΠ καταψήφισε τον διοικητικό απολογισμό για τους λόγους που θα αναφερθούν αμέσως παρακάτω:

Συνάδελφοι,

Με σειρά ανακοινώσεων μας σαν παράταξη από την ημέρα της εκλογής μας στο ΠΣΕΕΠ είχαμε επισημάνει την στρεβλή λειτουργία του Σωματείου σε μια σειρά από θέματα που αφορούσαν την καθημερινότητα και την προοπτική των εργαζομένων. Δυστυχώς για το προεδρείο του ΠΣΕΕΠ ισχύει ο κανόνας ότι όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας. Αυτή η αντίληψη δεν προάγει την συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων που απαρτίζουν το σωματείο και είναι το ζητούμενο για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων και την περιφρούρηση των κατακτήσεων τους.

Όλα αυτά αν συνδυαστούν και με την στάση του..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑ - ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ.


Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ
Συναδέλφισσες, οι
         
Την Δευτέρα 29.01.2016 και την Τρίτη 01.03.2016 καλούμαστε να ψηφίσουμε για τον απολογισμό δράσης του Σωματείου μας, για την χρονιά που πέρασε. Μια κορυφαία διαδικασία, καταστατικά κατοχυρωμένη, που δίνει τη δυνατότητα να κρίνουν όλοι οι εργαζόμενοι, άμεσα και με τον πιο δημοκρατικό τρόπο τη δράση και τα πεπραγμένα του Σωματείου μας, σε ένα περιβάλλον γενικευμένης χρεοκοπίας, μετά και από το 3ο μνημόνιο

που υπέγραψε και αυτή η κυβέρνηση, παρά τις διακηρύξεις και τις δεσμεύσεις της. Σε ένα περιβάλλον δηλαδή που συνεχίζονται τα μέτρα λιτότητας και ισοπεδώνουν κατακτήσεις και δικαιώματα, γενικεύουν την φτώχεια και την ανεργία και διαλύουν την κοινωνία. Σ’ αυτό το περιβάλλον, το Σωματείο και οι εργαζόμενοι, καταφέραμε να υπερασπιστούμε την Σύμβασή μας και να διεκδικήσουμε λύσεις    για  τα  προβλήματα που η Διοίκηση των   ΕΛ.ΠΕ. με την απαράδεκτη πολιτική και τακτική της, δημιουργούσε στη δουλειά και στην ζωή μας.

         Το 2015 όμως ήταν.. μια χρονιά που σημάδεψε βαθιά τους εργαζόμενους, με το τραγικό δυστύχημα του Μαΐου στις ΒΕΑ, και τον άδικο χαμό τεσσάρων συναδέλφων μας. Ένα δυστύχημα που ήρθε να επιβεβαιώσει τους χειρότερους φόβους μας, αλλά και όσα Σωματείο και εργαζόμενοι καταγγείλαμε την Διοίκηση της Εταιρείας, για την εγκληματική πολιτική τους, τα τελευταία 15 χρόνια.

         Τις δραματικές εκείνες ώρες και μέρες το Σωματείο και οι εργαζόμενοι βρέθηκαν..