Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

ΕΕ: Πρόταση Κομισιόν προς τα Κράτη – Μέλη για Συμφωνία Εισαγωγής Φ. Αερίου Από Ισραήλ και Αίγυπτο

 




Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε συμφωνία στα κράτη-μέλη της ΕΕ με την Αίγυπτο και το Ισραήλ για την ενίσχυση των εισαγωγών φυσικού αερίου από την ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με προσχέδιο εγγράφου με ημερομηνία 7η Ιουνίου το οποίο είδε το Reuters. Το προσχέδιο μνημονίου κατανόησης, που υπόκειται σε πιθανές αλλαγές και χρειάζεται την έγκριση των εμπλεκόμενων..

Σιάμισιης: Άμεσα η απόφαση για την μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με την Elpedison - Επενδύσες 2 δισ, στις ΑΠΕ το 50%

 


Εντός των επομένων εβδομάδων αναμένεται να ληφθεί η οριστική επενδυτική απόφαση από τα ΕΛΠΕ και την Edison για τη νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής που σχεδιάζεται να εγκατασταθεί στην Θεσσαλονίκη.

Αυτό δήλωσε ο διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Ανδρέας Σιάμισιης κατά..

Κίνα: Αυξήθηκαν κατά 12% οι εισαγωγές αργού τον Μάιο, αλλά μειώθηκαν οι εξαγωγές προϊόντων πετρελαίου

 


Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας αυξήθηκαν σχεδόν 12% τον Μάιο παρότι τα διυλιστήρια εξακολουθούσαν να μάχονται με τα υψηλά αποθέματα και την επιβράδυνση της οικονομίας, λόγω του lockdown, που επιβάρυνε τη ζήτηση καυσίμων τον περασμένο μήνα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κορυφαίος..

Α. Σιάμισιης: Η κρίση στην ενέργεια δε θα φύγει τον επόμενο μήνα - Πρέπει να έχουμε αντοχή και υπομονή



 Η κρίση που βιώνουμε δε θα φύγει τον επόμενο μήνα, δεν είναι μόνο η ρωσική εισβολή πρέπει να έχουμε αντοχή και υπομονή και να υπάρχει η κατάλληλη διαχείριση ανέφερε προ ολίγου ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Α. Σιάμισιης κατά την ομιλία του στην τακτική ΓΣ των μετόχων του ομίλου. Ο ίδιος αναφέρθηκε με έμφαση στο θέμα της αύξησης των τιμών, σημειώνοντας..

Reuters: «Στερεύει» το ρωσικό πετρέλαιο για μεγάλες εκπτώσεις στην Ινδία

 





Η ρωσική Rosneft καθυστερεί να υπογράψει νέες συμφωνίες αργού πετρελαίου με δύο κρατικά διυλιστήρια της Ινδίας, ανέφεραν τρεις πηγές με γνώση του θέματος στο Reuters, καθώς έχει δεσμεύσει πωλήσεις σε άλλους..

Σιάμισιης: Μακράς διαρκείας η κρίση - Λύση τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια και το net metering

 



Η ενεργειακή κρίση θα είναι μακράς διάρκειας προέβλεψε ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων και πρόεδρος του Συμβουλίου του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη Ανδρέας Σιάμισιης μιλώντας χθες το βράδυ στη γενική συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Βιομηχανιών Τροφίμων.

Ο κ. Σιάμισιης μίλησε..