Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Ακυρώθηκε η Αποχώρηση της Shell από τις Δραστηριότητες Διύλισης στη Δανία

Από το energia.gr
Η Shell ανακοίνωσε χθες την ακύρωση της σχεδιαζόμενης πώλησης των δραστηριοτήτων της στον τομέα της διύλισης στη Δανία.

«Η Shell ανακοινώνει σήμερα (σ.σ. την Τρίτη) ότι η συμφωνία που υπέγραψε με την Dansk Olieselskab AS το Σεπτέμβριο του 2016 σχετικά με την πώληση της A/ S Dansk Shell, η οποία περιλαμβάνει..

Μην ξεχνάτε, 10 χρόνια πριν το πετρέλαιο άξιζε 100 δολάρια περισσότερα σε σχέση με σήμερα

Από  το capital.gr
Καθώς αλλάζουμε ημερολόγιο, η τιμή του πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI) κυμαίνεται περίπου στα 60 δολάρια το βαρέλι. Το WTI είναι το πετρέλαιο αναφοράς των ΗΠΑ και το υποκείμενο εμπόρευμα που χρησιμοποιείται από το Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου. Βασίζεται σε ένα είδος ελαφριού, γλυκού πετρελαίου που παραγόταν κυρίως..

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν το καύσιμο των επαγγελματικών οχημάτων

Από το worldenergynews.gr
Με πετρέλαιο κινείται πάνω από 90% των επαγγελματικών οχημάτων και σε όλη την Ευρώπη γεγονός που τίθεται στο μικροσκόπιο των αρμόδιων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι οποίοι διερευνούν τις δυνατότητες επιλογής κινητήρα, ώστε να περιορισσθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. 

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) διατυπώθηκε η αναγκαιότητα εναλλακτικών μορφών κίνησης για αυτή την κατηγορία, όπως..