Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Συνεχίζεται η μείωση της παραγωγής πετρελαίου στη Νορβηγία και το 2016

Αποτέλεσμα εικόνας για Συνεχίζεται η μείωση της παραγωγής πετρελαίου στη Νορβηγία και το 2016
Από το naftikachronika.gr
Η κρατική πετρελαϊκή αρχή της Νορβηγίας σε επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει ότι από τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα παράχθηκαν κατά τον περασμένο Ιούνιο συνολικά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου. Η συνολική παραγωγή ήταν χαμηλότερη από ό,τι τον Ιούνιο του 2015, αλλά σίγουρα υψηλότερη από το αναμενόμενο.

Συγκεκριμένα η παραγωγή του Ιουνίου του 2016 σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και συμπυκνώματα ήταν 8% χαμηλότερη σε σχέση με τον Ιούνιο του 2015, που μεταφράζεται σε περίπου 140.000 λιγότερα βαρέλια, αλλά από την άλλη ήταν αυξημένη κατά 6% σε σχέση με την πρόγνωση της ίδιας της κρατικής αρχής προ ολίγων μηνών.

Να σημειωθεί, ότι..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ MAMIDOIL - JETOIL

.
Από το poenergias.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας εδώ και αρκετούς μήνες παρακολουθεί προσεκτικά το θέμα της βιωσιμότητας της εταιρείας MAMIDOIL–JETOIL που έχει άμεση συνάρτηση με το μέλλον και την διασφάλιση των όρων αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων της.

Σε αυτό το διάστημα πραγματοποιήσαμε αρκετές συναντήσεις, με το Σωματείο των εργαζομένων, τους ίδιους τους εργαζόμενους, τόσο σε Αθήνα όσο και Θεσσαλονίκη, αλλά και με τη διοίκηση της εταιρείας προκειμένου να διαφυλάξουμε τις θέσεις εργασίας .

Η πρόθεση της εταιρείας να καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 (πτωχευτικός κώδικας) δεν ήταν κάτι το οποίο μας αιφνιδίασε, αντιθέτως το περιμέναμε, γι αυτό και από την πρώτη στιγμή οι χειρισμοί μας μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων ήταν άμεσοι.

Παρευρεθήκαμε στις δύο Γενικές συνελεύσεις που..

Απλά μαθήματα δικτύων από Καλιφόρνια: το "διάγραμμα της πάπιας", για πολιτικούς που επιμένουν να κάνουν την πάπια.


Από το greeklignite.blogspot.gr
Σ' αυτό το ιστολόγιο έχω γράψει αρκετές φορές πως η ηλεκτρική ενέργεια έχει τη μοναδική ιδιαιτερότητα να μην αποθηκεύεται, η παραγωγή πρέπει κάθε φορά να παρακολουθεί τη ζήτηση φορτίου με κάποιο περιθώριο ασφάλειας. Η ζήτηση φορτίου εξαρτάται απ' τις ανθρώπινες δραστηριότητες, είναι μεγαλύτερη τις ώρες της ημέρας που οι πολίτες εργάζονται ή το βράδυ που επιστρέφουν στα σπίτια τους και μικρότερη τις ώρες που κάποια εργοστάσια ή τα καταστήματα κλείνουν ή οι πολίτες κοιμούνται. Τα περιθώρια ασφαλείας της παραγωγής δεν μπορούν να είναι άπειρα, καθώς τα ηλεκτρικά δίκτυα λειτουργούν σε συχνότητα 50Hz. Κι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο τα πρώην στελέχη της ΡΑΕ, αυτά που μοίραζαν στο παρελθόν άδειες παραγωγής σαν μαρουλόφυλλα, προκαλώντας νευρική κρίση διαρκείας στον ΑΔΜΗΕ, θα πρέπει κάποια στιγμή να κληθούν και να εξηγήσουν με τεχνικούς όρους σε ποιο ακριβώς δίκτυο θεωρούσαν πως θα συνδέονταν όλες οι μονάδες που αδειοδοτήθηκαν και πόσο θα κόστιζε αυτό το δίκτυο στον Έλληνα καταναλωτή. Εναλλακτικά, επειδή προφανώς στην Ελλάδα κανείς δεν ψάχνει ποτέ τέτοια πράγματα, καλά θα κάνει ο Τσίπρας να μας απαλλάξει το συντομότερο από όλες αυτές τις δήθεν "ανεξάρτητες" Αρχές, που μας φόρτωσε η ΕΕ, Αρχές που στην πορεία αποδείχθηκαν στην πράξη και εξαρτημένες και ανεξέλεγκτες.

Αυτή την πιο πάνω πολύ απλή αρχή της λειτουργίας των ηλεκτρικών δικτύων υπάρχουν πολιτικοί, σε όλα τα κόμματα, που την αγνοούν κι επιμένουν να λένε τα δικά τους, ανάλογα αν θέλουν να είναι "της μόδας" ή αν θέλουν να στηρίξουν συγκεκριμένα συμφέροντα. Σ' όλους αυτούς, που στο δημόσιο λόγο τους "παριστάνουν συνήθως το παγώνι", αλλά αν τους στριμώξεις επιμένουν να "κάνουν την πάπια", αφιερώνω το σημερινό ...

Ζημιές στο β΄ τρίμηνο του έτους για τη BP

Αποτέλεσμα εικόνας για BP
Από το energypress.gr
Ζημιές κατέγραψε στο β΄ τρίμηνο του έτους η βρετανική BP, εξαιτίας μιας χρέωσης πολλών δισ. δολαρίων που σχετίζεται με την έκρηξη στον Κόλπο του Μεξικού το 2010 και την διαρροή πετρελαίου.

Ο ενεργειακός κολοσσός ανακοίνωσε ότι το κόστος αντικατάστασης των ζημιών –ένας αριθμός αντίστοιχος με τα καθαρά κέρδη που ανακοινώνουν οι αμερικανικές πετρελαϊκές- διαμορφώθηκε στα 2,25 δισ. δολ. σε σχέση με τις ζημιές των 6,27 δισ. δολ. πριν από ένα χρόνο.

Εάν αφαιρεθούν τα..

ΣΟΚ - Ωρολογιακή ΒΟΜΒΑ οι φόροι στα καύσιμα

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΟΚ - Ωρολογιακή ΒΟΜΒΑ οι φόροι στα καύσιμα
Από το tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Δεν βγαίνει με τίποτα ο λογαριασμός που έχει κάνει το υπουργείο Οικονομικών, όσον αφορά στα...
έσοδα από τη φορολόγηση των καυσίμων, καθώς παρά τη σταθερά χαμηλή λιανική τιμή, οι πωλήσεις μειώνονται μήνα με το μήνα, ανοίγοντας «τρύπες» στον Προϋπολογισμό.

Παρά το ότι το εξάμηνο «έκλεισε» με υπέρβαση 730 εκατ. ευρώ στα φορολογικά έσοδα, βγάζει μάτι η υστέρηση από το πεδίο των πετρελαιοειδών: τα έσοδα από το ΦΠΑ των καυσίμων έχουν υστέρηση 140 εκατ. ευρώ και τα έσοδα από τους ΕΦΚ άλλα 33 εκατ. ευρώ.

Μια ματιά στα στοιχεία της Στατιστικής αναδεικνύει..