Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΙΑ: Aπροσδόκητη μείωση των αποθεμάτων αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ παρά την αύξηση της παραγωγής

 


Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα παρά την αύξηση της παραγωγής, ενώ τα αποθέματα αποσταγμάτων αυξήθηκαν για άλλη μια φορά, ανέφερε η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ΕΙΑ την Τετάρτη 16/9/2020.

Τα αποθέματα αργού υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο στα 496 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 11 Σεπτεμβρίου, μειωμένα..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 16/09/20 έκτακτο Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ όπως ορίζει το Καταστατικό, με θέμα συζήτησης την πρόκληση Γενικής Συνέλευσης για υπερψήφιση ή όχι, της πρότασης Μομφής εναντίον του συνόλου του Δ.Σ. του ΠΣΕΕΠ, όπως κατατέθηκε από τέσσερα μέλη του Σωματείου, συνοδευόμενη από 660 υπογραφές συναδέλφων.

Ενημερώθηκε το Δ.Σ. για το περιεχόμενο του κειμένου..

Έρευνα υδρογονανθράκων: Πρώτη ενημέρωση από τις μισθώτριες εταιρείες






 Μια πρώτη ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης πραγματοποιήθηκε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, από εκπροσώπους..

Βερολίνο: Προτείνει στις ΗΠΑ την Κατασκευή Δύο Τερματικών LNG με Αντάλλαγμα την Μη Επιβολή Κυρώσεων για τον Nord Stream-2

 


Το Βερολίνο προσφέρθηκε να δαπανήσει 1 εκ. ευρώ για να κατασκευάσει δύο τερματικούς σταθμούς αποθήκευσης αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) σε μια προσπάθεια να πείσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην επιβάλουν κυρώσεις σε σχέση με τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream-2 ο οποίος θα μεταφέρει απευθείας φυσικό αέριο από την Ρωσία στην Γερμανία, αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γερμανός υπουργός..

Νοέμβριο ξεκινάει και άνοιξη του 2021 ολοκληρώνεται η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ - Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων του ΥΠΕΝ

 


Τον Νοέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα όσα ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας από το βήμα του 24th Roundtable του Economist.

Ειδικότερα, ο Υπουργός ανέφερε πως η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ θα κινηθεί με «μεγάλες ταχύτητες», προσδιορίζοντας την ολοκλήρωσή της την άνοιξη του 2021.

Συμπλήρωσε δε πως η ιδιωτικοποίηση..

ΕΝΙ - BP: Νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Αν. Μεσόγειο, στην θαλάσσια ζώνη της Αιγύπτου 113 δισ. κυβικά μέτρα



 Μια νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου στη λεγόμενη "Περιοχή Great Nooros", που βρίσκεται στο Abu Madi West Development Lease, στα ύδατα του Δέλτα του Νείλου, ανακοίνωσαν οι Eni (ως Διαχειριστής) και η BP (ως ανάδοχος μέλος).  

Αυτή η νέα ανακάλυψη, που επιτεύχθηκε μέσω του ερευνητικού σκάφους Nidoco NW-1, βρίσκεται σε βάθος 16 μέτρων, 5 χλμ. από την ακτή και 4 χλμ βόρεια από το πεδίο Nooros, που ανακαλύφθηκε τον Ιούλιο του 2015.

Η προκαταρκτική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, λαμβάνοντας υπόψη..

Συναγερμός στην πετρελαϊκή βιομηχανία για μείωση της ζήτησης λόγω αύξησης των κρουσμάτων COVID-19



 Η ζημιά στην παγκόσμια οικονομία από την πανδημία του κορωναϊού θα υποσκάψει τη ζήτηση πετρελαίου περισσότερο από ό, τι είχε προηγουμένως αναμενόταν, σύμφωνα με στοιχεία της βιομηχανίας τη Δευτέρα 14/9/2020.

Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ), η BP και ο γίγαντας των commodities Vitol έκαναν ζοφερές προβλέψεις καθώς τα αυξανόμενα ποσοστά μολύνσεων COVID-19 μειώνουν τις ελπίδες για γρήγορη ανάκαμψη.

Ο ΟΠΕΚ ανέφερε στη μηνιαία έκθεσή του ότι..